Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Matrox uvádí G550 pro PCI Express 1

Hmmm hezkyy, konecne nekdo poznal opravdove naroky grafik na propustnost a nehoni jen marketing. Akorat by mne zajimalo kdy se rozhoupe zbytek a zacnou nabizet taky poradny zvukovky idealne s podporou obdoby Soundstormu a nebo slusny televizni karty. Pcie vladne highendu a dostava se i do OEM pomalu, jak tak ctu po netu a highend prislusne karticky nikde. To se divim ze se nikdo nechce napakovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě na tý kartě zaujal spíš ten bridge AGP/PEG či co to je. Jinak mi to připadá jako docela drahý řešení. Jsem zvědav, jak dlouho se ještě Matrox dokáže bez vývojového týmu udržet při životě :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TV karty pre PCIe vyraba napr. PixelView

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni  DVI 1280×1024 nejak malo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jen aby to s tou inovaci neprehnali :-/...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý nápad, ale ta cena, to je výsměch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A znáš nějakou jinou kartu s tak kvalitním 2D zobrazováním za normální peníze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zizkam: Zrovna G550 na tom po stránce kvality analogovýho výstupu nijak skvěle nebyla, i starší G450 na tom byla mnohem líp. A pokud jde o DVI, tak je jedno jestli máš 7800GTX nebo RageXL :-))).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to bych chtel videt tu TV Pixelview na PCIe   tak jeste na PCI  a vzdycky stala ta TV od Prolink  coz je Pixelview za  ho.... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedina TV karta na PCIe je zalozena na ATI Theater 550 chipsete.. a neviem o tom, ze to uz niekto vyraba, Sapphire/Powercolor ohlasili PCIe model, ale zatial kde nic, tu nic..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to zase nějakou klasiku, jako byla kdysi S3 na PCI... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duckdaffy:
Jako treba PCI-E 1x kartu s mustkem na ISA Trident ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to no-X: proč vymýšlet za šílené peníze nový chip, když starý zcela vyhovuje (pro dané nasazení)?
to d2-mac: 2x 20" TFT je pro server (a kancelář) to jediné pravé ;o)
to Corwin78: čili strejcu, nabídni nějaké levnější! Jen hlupák by prodával unikátní kartu lacino. Jó až bude z čeho vybírat, pak prosím. Ale zatím PCIe1x a ještě k tomu 2xDVI za pouhých 139USD? Škoda jen, že není už rovnou Low-Profile.
 
Vážení, smiřte se prostě s tím, že si tuhle kartu nepořídíte, pokud ani nevíte co vlastně s ní. Už teď je jasné, že to bude pro Matrox docela slušný kšeft neb vývoj moc nestál a konkurence je nulová. Jen kdyby už v Matroxu nebyly takový neschopní obchodníci a taky si koupili celý globus!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

matej: Nenapsal jsem ani řádku o tom, že by se měl vyvíjet novej čip. Ale G550 podle mě patří k tomu horšímu, co Matrox vydal. A pro tohle použití je poměrně nevhodnej. 256bit 3D jádro zabírá největší část čipu, přičemž ho stejně nikdo nevyužije (pouze zvyšuje cenu). Potom AGP-PEG bridge - taky zvyšuje cenu, navíc je třeba složitější (=dražší) PCB. Kdyby Matrox použil zmetkový podtaktovaný P-LX, ušetřilo by se na konstrukci (žádný bridge, jednodušší PCB) a přitom by karta měla rychlejší 2D, lepší možnosti výstupu, lepší video (scaler G550 za moc nestojí) a navrch ještě použitelný 3D. Taková karta už by si mohla najít mnohem víc zájemců a přitom by nebyla dražší (pokud teda matrox nemá plný sklady G550, kterých se nemůže zbavit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Použít P-LX? Ono je jádro Parhelia natural PCI-E (s můstkem na AGP)? No, mohu se mýlit, ale velmi o tom pochybuji. Vždyť to jádro bylo vydáno 3 roky před zavedením PCI-E. A že by snad Matrox pro PCI-E verze Parhelie namísto přidání můstku předělal jádro...
Ostatně, kdo by to dělal. Když rozpustili vývoj HW, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzival jsem G200 ve sve dobe, karta mela fantasticky 2D obraz - syty a excelentne ostry - v kombinaci s kvalitnim 19-palcovym CRT bylo rozliseni 1280x1024 vynikajici - popravde receno se temer blizilo kvalite dobrych LCD (PVA a obdobne, "flekate" TN nepocitam). Pote jsem poridil ATI Radeon 8500 a jeho obraz byl jen nepatrne horsi. Vedle toho Geforce2 GTS mela obraz udesny - neostry a pismo mela nikoli cerne, ale sede. Nasledne pouzivam Radeon 9700 Pro a jeho obraz je lepsi nez mela G200 i G400 (ostrost je zhruba stejna, Radeon ma pismo vyraznejsi). Dokonce i test bileho pisma na cernem pozadi je excelentni - temer jak tistene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotr: původní verze je samozřejmě AGP, ale Matrox má i verzi pro PEG a myslím, že je už i v prodeji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31343
Tam taky písou, ze je to bez mustku a zmeneny je jadro. Tak nevím...
No v kazdym pripade je asi ucelem G550 mit neco levneho a neohrozit prodej P650/750. A vyrobni naklady jsou to posledni, co nekoho zajima. Tedy "zajimavy" je, ze P650 AGP mela pasiv, P650 PCI-E ma vetrak. Inu pokrok nezastavis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevíte náhodou prosím někdo, jakou má PCI - Express propustnost??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PCI-e 1X = 500MBps
PCI-e 2X = 1GBps
PCI-e 4X = 2GBps
PCI-e 8X = 4GBps
PCI-e16X = 8GBps
AGP 1X = 266MBps
AGP 2X = 533MBps
AGP 4X = 1066MBps
AGP 8X = 2132MBps

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.