Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Maxtor chystá 500GB pevný disk

:-) ... no ono to je trochu jinak ... 500GB od Hitachi si už můžete koupit i u nás v ČR, takže se nejedná o žádné představování :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pust si tu animaci a přejde tě chuť :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám rád svá data, a proto nekupuji disky Maxtor. :-) Třeba ale za rok budou mít nové modely, které budou i spolehlivé a nebudou smažit jako prase, pak bude mít smysl jít do téhle značky.. Dnes rozhodně ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta flashová animačka je vážně povedená:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: V cem je jako podle tebe Maxtor spatnej ? Vsechny moje hardisky jsou od Maxtoru a zatim absolutni spokojenost. Takze mi prosim porad z jakyho duvodu mam mit vetsi obavy o ztratu mych dat nez u jinych znacek HD. Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlas: maxtor - spokojenost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neberte to vazne, vzdycky se najde nekdo co pise veci jako
AvAxx
ovsem pokazde na ucet jine znacky, tyhle lidi by se meli naucit nedelat urychlene zavery na zaklade jedine zkusenosti, my mame doma
IBM, HITACHI, WESTERN DIGITAL, SAMSUNG, SEAGATE, u vsech jsem nasel v diskusich ty nejhorsi poznamky na jejich spolehlivost/zivotnost, a vsechny behaji naprosto bez problemu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem disky Maxtor, Seagate, Samsung, mám právě WD a všechny OK. A to jsem kolikrát našel zrovna na ten můj typ že to je šmejd, atd. Prostě co kus to originál a jeden z nich je holt špatnej a zrovna ho recenzovali

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám sice moc rád diskuze o tom, které disky jsou dobré a které špatné, ale faktem je, že zatím všechny (!) Maxtory, které jsem koupil (první před x lety a poslední před pár měsíci), byly hlučné, příšerně topily a při zapojení s ostatními disky se v biosu občas hlásí nesmyslně (něco jako Maxtzdf 456 dfd, asi tak nějak :-( No možná jsem měl smůlu, ale s WD se mi tohle nikdy nestalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: Rek bych ze kazdy vyrobce mel nejakou spatnou radu disku. A co se tyce teploty tak je taky dobre si pred koupi zjistit pocet ploten disku. Je logicke ze disk se trema nebo ctyrma plotnama bude topit vic nez se dvema ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, že mám informace od servisního technika Dellu, který při třetí reklamaci téhož disku (pokaždé po měsíci) už donesl jinou značku se slovy, že Maxtory stahují (což se projevilo i v dalších dodávkách). Mimochodem -- těch disků tu bylo několik a všechny už jsou v pánu.
 
A přiznám se, že NECHCI počítat plotny, chci spolehlivý výrobek, který bude fungovat, nemám čas se patlat s mrtvými disky a tahat z nich data.
 
Osobně pochopím, že umře disk (je to koneckonců jen mechanická součástka), ale aby umřely tři po sobě na stejnou chybu -- to je na mně moc. A nebráním se tomu, že v budoucnu budfe Maxtor zase OK, jen říkám, že teď není a že mu teď nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no neviem ako vy ale podla su Maxtor fakt dobre disky. ze si narazil na zlu seriu no holt smola. niekto tu hovoril o tom ze moc hreju, ehm to si este asi nevidel Seagate.
Ale musim uznat ze to neboli kedysi dobre disky, ale odkedy kupili Quantum (v tej dobe najlepsie disky na trhu) tak isli rapidne hore.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 uuuuuuuu
Ja tak isto nepatrim k ludom co robia unahlene zavery, ale asi pred 6 mesiacmi som poskladal seriu PC s Maxtormi okrem jedneho vsetky tie disky do mesiaca odisli, no a toto su veci ktore sa cloveku vriju do pamete. Ja viem ze to mohla byt len zla seria, ale maxtor tymto u mna dost klesol(nieco podobne, ale v mensom rozsahu sa mi stalo asi pred 2rokmi s WD), od toho incidentu pouzivam Samsungi, zatial bez problemov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neda mi to :-)) "500 GB (míněno je 500 miliard bytů, tedy reálných 466 GB)"
 
Prave ze 500GB je realnych 500 miliard bytov. 466GB tu ocividne mienenych ako 466GiB je nerealnych, pretoze v skutocnosti mam 500 milard policok (bytov) kde mozem nieco ulozit.
 
Takze ked uz tak "500 GB (míněno je 500 miliard bytů, tedy reálných 466 GiB)"
 
Prekvapuje ma to na CD-R kde o tom vysiel clanok a nakoniec to sami porusuju:
 
Jak budeme postupovat na CD-R serveru:
 
Na CD-R serveru se budeme snažit od nynějška všude používat tyto předpony podle normy. To znamená, že najdete-li někde GB, bude to znamenat 109 bajtů a najdete-li někde GiB, bude to znamenat 230 B.
 
http://www.cdr.cz/a/857/2 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim. Ja s disky Maxtor mam nejhorsi zkusenosti ze vsech znacek. Osobne preferuji Seagate, Samsung a celkem i WD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Videoman : souhlas, taky me to napadlo to sem napsat, ale nechtel sem riskovat flame s lidmi co neumeji pocitat (a nebo uznavaji divne normy podlozene tvrzenimi programatoru ze "1000 se podoba 1024" prestoze k tomu neni matematicky duvod aby 1 KB byl 1024 bajtu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uuuuuuuuu: jsem zvedav jak budes kupovat 1GB ram do pocitace podle tveho ponimani :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ltokar:
no, to je neco trochu jineho, ona RAM nebude mit 1024MB ani 1048576kB, ale bude mit vic nez 1024MB, a neni to tim ze by nebylo mozne vyrobit modul s 1000MB, ale proste se to tak vyrabi a vychazi to z mnozstvi bunek na cipu, vyrobci se rozhodli pro takovou hodnotu stejne jako vyrobci HDD pro GB a ne GiB, otazka adresovatelne kapacity je take neco jineho, bud nelze adresovat 1000MB, a nebo lze adresovat vice, ale to neni duvod proc by mel mit modul 1024 a ne 1000MB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.