Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MediaTek předvedl 120Hz displej pro mobily

Jestli mají stejné čipy, tak jednoznačně A, protože bude mít 9x méně pixelů k vykreslování, tudíž i odpovídajícně vyšší fps. Na B se plynule bude ve 120 fps vykreslovat leda to demo s rotující krychlí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bral bych místo toho model C, který by měl černobílý e-ink a výdrž baterie 3*X. Na mobilu mě nikdy nenapadlo dívat se na videa, na čtení webu a psaní mailů by mi e-ink stačil. Marně na to čekám roky.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

+1, ale to je na úplně jinou debatu. Ale obecně ano, lehoučký e-ink mobil s obrovskou výdrží by to u mě zcela vyhrál.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Z těch dvou bych bral rozhodně A. Kdyz pominu zmineny benefit v prispevku od PV ohledne fps a vseobecne mensi zatezi chipsetu displayem, tak bude mit rozhodne delsi vydrz, ktera je uz ted u vetsiny smartphonu vyslovene zalostna.

Na druhou stranu model C s e-inkem viz prispevek Martina Kukace bych taky nebral. TFT nebo OLED panelu bych se nevzdal skrz takovou povrchni vec jako je barevny a detailni obraz a taky skrz rychlost refreshe e-inku. Imho na cca 4,5" displayi je idealni rozliseni od 480x800 do dejme tomu 720x1280 a cokoli nad to je zbytecnost.

Osobne cekam na smartphony s velkym akumulatorem. Ale obavam se, ze toho se uz nedockam stejne, jako slusne vybavenyho 4,3" smartphonu. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Osobně to mám podobně, zrovna taky pokukuju po náhradě lumiácké nokie a ten systém už nechci ani vidět... a při možnostech 4,3" HD vs 5" HD až fullHD mi z hlediska ergonomie i výkonu přijde rozumější ta 4,3" hračka.... mimochodem, co považujete za slušně vybavený? dám příklad, Sony Z1 Compact... výbava jen o málo horší (ve většině téměř shodná) než 5" sourozenci a přitom 4,3" displej... tedy to aspoň mě přijde jako rozumná volba... pokud nechcete slušně vybavený a zadarmo, že jo ;-)

Jo a se spotřebou to asi bude HOOODNĚ HOOODNĚ moc moc moc záležet na využití. Že se já s tehdy lowendovou lumií dostanu na 5 dní (i po dvou letech) bych ještě chápal, přece jen ta svině má výkonový problém i při načítání webu tak co bych po tom asi taka mohl chtít že ;-) Ale když mi kolega ukázal graf žraní baterie na Galaxy S5 a tam po 5ti dnech byla furt třetina baterky...... a to s nějakým občasným čučením po wifi, nějakou hudbou, voláním a nějakou tou hrou s malým synkem...

Ono to podle mě v poslední době není ani tak jak dlouho vydrží mobily, ale co tam uživatelé pouští za (často) zbytečnosti... ;-)

jooo a k otázce z článku ;-) vzhledem k tomu že B by se objevilo v modelech za +- 20k,, tak A je správně ;-) nehledě na to že by ta Bmrcha s tím rozlišením byla +-6" monstrum a to už je pro mě dááááleko za hranou rozumného využití ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ať je klidně i 0 FPS, když se nic neděje a šetří to baterku. Umí mobily freesync? :) Dynamický sync na 0-30 Hz by byl imho ideální.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodoval jsem se před nedávnem mezi A) 1280x720 a B) 1920x1080. Procesor, paměť, grafika i cena stejná, jen A) mělo o trochu větší baterku - no tak jsem si ho vybral a nelituju. Rozdíl v jemnosti displeje bych ani nepostřehnul, ve výdrži a výkonu už jo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mám 5" a má to full HD rozlišení. Už teď nemám šanci tam najít něco jako pixely, jedině s lupou, tak naco víc?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, otočení, posuny se dají udělat v hardwaru. Energetický dopad v takovém případě bude malý, je to jenom více čtení z paměti, ale to se u DDRx zase tolik neprojeví. Celkově bych si klidně typnul 0.98, 0.96...
Nicméně to stejně ničemu nepomůže, protože optimalizace se řeší tak možná v tom demu. Ve výsledku tam zase bude Android a aplikace v JVM, navíc ještě notně zkriplenný výrobcem telefonu. Takže se po půl roce používání bude sekat i zadávání adresy do adresního řádku...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Prosimte ja do toho moc nevidim, ale ty se zdas byt specialista. Nevis ktere verze JVM jsou v ktere verzi Androidu? A jeste teda, proc ten Android po pul roce chodi tak pomalu? To nejak zestarne? Nebo se nejak opotrebuje? Diky moc.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Co se verzí týče, dříve se používal dalvik a dneska ho nehradil ART. Viz. tady: http://source.android.com/devices/tech/dalvik/index.html

Co se týče zpomalování, v rámci běhu (bez restartu) bych to typnul na to, že garbage collecturu dojde volná fyzická paměť. To bývá obecně pro javu smrt.
Co se dlouhodobého zpomalování týče, zřejmě to bude mít něco společného s cache, a pravděpodobně v kombinaci launchery nebo obecně UI nadstavbami. Na čistém androidu jsem to neviděl, alespoň ne tolik. Jenže to je tak možná nexus nebo paradoxně levné číny, ostatní výrobci mají takový blbý zvyk to ne moc dobře modifikovat.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Muj mobil musi mit display alespon FULL HD, vydrz min. 3 hod pri prehravani filmu. Nastesti je takovych uz habadej, takze vyber veliky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nástupcu E52 ... Momentálne je niečo také 515 alebo potom to kladivo od Caterpillaru (to má aj Wifi a vie Hotspot, ale neviem akú má výdrž). Asi som sentimentálna :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bral bych 1920x1200 nebo i 1280x800 s FreeSync 0-120 fps, ale i s digitizerem, který umí 120 Hz! :)
Někdo další?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.