Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MediaTek není spokojený s výtěžností 10nm výroby TSMC

Vyhozenejch 10 miliard... )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, kolik ta výtěžnost tedy je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja zase nejsem spokojenej s odpadnimi SoC Mediateku, ale tak narozdil od Mediateku to umim resit, mobil s jejich SoC si uz nekoupim, jednou to stacilo.
Jinak cekal nekdo od TSMC neco jineho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to špatná, nebo dobrá zpráva? ☺

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obohrata pesnicka TSMC uz dlheeeeeeeee rokyyyyyyy: 40 nm velke porodne bolesti, 28 nm velke porodne bolesti, 20 nm velke porodne bolesti (na tomto half-node procese ani nevznikali ziadne HighPerformance cipy, proste nejsu 20 nm dedikovane grafiky), 14 nm velke porodne bolesti, fcul tedkom 10 nm (asi tiez half-node pre low-power SoC, neviem ci uvidime 10 nm grafiky) velke porodne bolesti, buduce 7 nm velke porodne bolesti ... a vzdy je vytaznost horsia ako sa myslelo a vzdy je odklad par kvartalov ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V zdroji sa ale píše, že Mediatek tvrdí, že dodávky procesorov budú včas. :D

A nejaká "nespokojnosť" s výťažnosťou... kým nenapíšete čísla tak tým ukazujete asi len svoj osobný názor na TSMC.

Plus na vyváženie by sa tam hodilo pripísať, že ten proces má približne 2x lepšiu skutočnú densitu v porovnaním s Intelovym 10nm. S tým môže byť Mediatek naopak dosť spokojný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„ten proces má približne 2x lepšiu skutočnú densitu v porovnaním s Intelovym 10nm“

A zdroj? Intel tvrdí, že má jeho 10nm proces o 45 % vyšší denzitu než 10nm proces TSMC. TSMC tvrdí, že je denzita obou totožná, případně, že Intel dohání. Podle SemiWiki má Intel náskok, i když ne takový, jak Intel uvádí. Dvojnásobná denzita na straně TSMC u stejné generace je naprostý nesmysl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hovorím o skutočnej densite ktorá je použeteľná v produkčných čipoch.

To že Intel dokáže predviesť nejakú benchmarkovú SRAM s menším gate x pitch je skvelé ale nanič, keďže má zrejme dosť mizerné vlastnosti, a tak je od tých produkčných na míle vzdialená.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se snad dalo čekat, že? Ani Intelu se při zmenšování příliš nedaří (předpokládám, že má také problémy s výtěžností), ale TSMC jako vždy plná optimizmu. :-) No, papír snese všechno a akcionáři musí být udržováni v happy náladě. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.