Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft je zlatým sponzorem OpenBSD, chce SSH v PowerShellu

Neni nahodou openSSH/SSL to, ktere melo tu obrovskou chybu nedavno? A diky jine implementaci byly prave systemy od MS imunni? Osobne ale teda nechapu co by prineslo SSH v powershellu. Putty je vic nez dustojna nahrada, navic kdyz se vemou vsechny ty silenosti linuxovych terminalu, tak bych se do toho urcite poustet nechtel. Navic prece openssh/ssl knihovny jsou zdarma a muze je pouzit kdokoliv, tak to spis vidim jenom jako jiste gesto nebo legraci, ze nejvetsim prispevatelem openbsd je MS:o)
Nejaka nizsi implementace v systemu pro autentifikaci je samozrejme zcela mimo misu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Re: "Osobne ale teda nechapu co by prineslo SSH v powershellu."
PuTTY ti je nanic ked na tom stroji nebezi SSH server.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To ovsem nevysvetluje co chteji integrovat. To jako nejde normalne na windows pocitaci spustit ssh server tak, aby prijimal connection a pripojoval je na powershell?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

kto nezazil administraciu desiatok, stovak linuxovych servrov, tak nedokaze ocenit krasu a silu ssh :) Ale stale nerozumiem vyjadreniam MS ci planuju implementovat ssh clienta (nahrada putty), alebo ssh server (cygwin sshd, WinSSHD etc.)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Server. Aby sa mohlo na dialku pripajat na dany stroj.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Oni pravdepodobne planuji oboji a lidem z marketingu neni jasny rozdil.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vzdálené spouštění příkazů na windows serveru je možné už teď bez nějakého ssh přes PsExec.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro windows normalni SSH server asi neni ...... protoze vetsinou zkratka neni potreba. Jednak maji vlastni system pripojeni ke vzdalenemu systemu a jednak maji domenu pro spravu stovek, tisicu windows serveru a workstation, ktere je moznostma uplne jinde nez nejake jednoduche SSH ..... SSH je jenom tunelovaci protokol, ktery umi pripadne otevrit i vzdalenou konzolu, tot vse ..... to ti moc (=vubec) v hromadne sprave nepomuze.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

1) A tva pointa s tou chybou je ?
2) putty je jenom klient (chybi server). Takze SSH server i klient ve win by prinesl to, ze admin ktery manazuje mix win & lin serveru, by je mohl manazovat z jednoho mista (at uz ssh nebo powershell)
3) terminaly v linuxu jsou mozna silenost, ale zas MS si sve muze hezky napsat na zelene louce, a navic nepotrebuji jich podporovat tisice, rekl bych ze staci dva - VT100 a neco s barvickama :)
4) vyhodit na legraci 25k az 50k tolaru je trochu moc... a jestli ano, tak mohli hodit ty $$$ na lepci vtip, tomuhle se asi sysadmini moc smat nebudou... na druhe strane jako gesto, ze tentokrat to mysli vazne - to neni spatny napad.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

25k-50k dolaru jsou v tomhle ohledu jen drobne. Lze to spis nazvat drobnym gestem. O jakem vyhazovani je tedy rec ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. $50k je roční hrubý plat JEDNOHO juniorského programátora v Microsoftu.

Pro Microsoft je to spíš symbolické gesto, které jim zařídí kladné PR řádově levněji než nějaká reklamní agentura.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro prenos souboru a portu maji samozrejme protokol RDP, ktery je IMHO daleko bezpecnejsi. Ale tak proc ne ten SSH server ze? Jako urcite bude mit vlastni sifrovani dle firemnich standardu, takze nebude kompatibilni s linuxovym SSH, ale treba to pujde nejak vnutit. No, jsem zvedav ..... treba to neni zas tak blby napad.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

podla technetu je jedine zmysluplne zabezpecenie RDS prave pomocou ssl :?
https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ff458357.aspx
zmysluplnym nemyslim kryptovanie komunikacie, sila algoritmu je overena, volitelna uzivatelom a nieje viazana na ziaden opensource/dusevne vlastnictvo , ale overenie ze sa prihlasujes na server ktory sa chces prihlasit, cize niesi obetou podvrhnuteho DNS, alebo man in the middle utoku. Principialne ma ssh+ssl najvyssiu moznu mieru ochrany, ale to samozrejme neochrani uzivatela pred implementacnymi chybami programatora...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Už toho raději nech. Jsi na tomto webu zesměšněný již dostatečně, tak proč to ještě prohlubovat plkáním, které dokazuje, že o věci vůbec nic nevíš.
Člověče, kdybych tě tady občas neviděl, vůbec bych nevěřil, že něco takového je možné...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

aby sa dalo nahradit putty, tak by najprv museli vyhodit ten priserny console host a nahradit ho niecim aspon trochu pouzitelnejsim

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš jako například PowerShellem, o kterém je v článku řeč a ve Windows je dostupný minimálně od XP?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nie, nehovorim o shelle, ale o tom okne, ktore sluzi na vykreslovanie znakov, historiu prikazov atd., ktore sa neda ani maximalizovat, copy-paste je tam tragedia a zmena velkosti fontu za behu je 5 minutova operacia

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť právě. PowerShell je náhrada cmd založená na .NET. Je plně skriptovatelný a jde v něm plnohodnotně ovládat celý systém. Je to náhrada přikazového řádku dostupná od Windows XP. Ten existuje jen kvůli zpětné kompatibilitě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o integrovany SSH server a samozrejme i klient + podpora beznych klientu ala putty.
Do powershellu je to proto ze ten sice ma vestavenou podporu pro remote veci (a tedy ma vlastne konzoli atd), ale nema tam podporu pro presmerovani, prenos souboru a dalsi veci.

Co se tyka terminu tak team powershellu uz pred casem oznamil ze tuhle vec budou integrovat do pristi dalsi verze powershellu - tedy do projektu Windows Next.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. A umí powershell taby? V KDE Konsoli jsem si na to tak zvykl, že už nic jiného nechci. A Putty mi teď přijde takové těžkopádné a silně nepraktické. Sice jsou různé programy, které se to snaží napravit, třeba PuttyCM, ale zkušenosti s nimi nemám (neb windows používám jen výjimečně).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Powershell ISE to umí, ale samotný powershell ne. Existují další programy třetích stran, které umí více záložek

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Že by kontejnery? ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.