Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft testuje výkonnější prototyp Xbox One

Jedinou rozumnou věc, co může MS udělat kontra, je prdnout tam GPU 1060-1050. Jenže zatím v ruce nedrží čísla cena/výtěžnost. Ale něco udělat by měl, páč PS4 má vyšší podíl trhu. Líbilo by se mi mít půlgenerace konzolí, nevidím důvod proč ne. Konzole už není videohra ale počítač i tak. Z hlediska trhu PC by bylo nejlepší, kdyby tam taky jebl Polaris... zachránil by AMD a konkurenci na trhu. Těžko říct, kolika konzolistům vadí 30fps nebo 900p... s "tím" 4k se asi v dětském pokojíčku ještě pár nižších desítek měsíců nesetkáme.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vyndejte si prosim ruku z nocniku....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Konzol byla pocitac vzdycky.

Uz od doby Atari 2600 to ma stejne soucasti jako bezny osobni pocitac.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak on by to byl (digitální, programovatelný) počítač i kdyby tam byla hromada čipů na míru.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

MS to bude mit s aktualizaci XBoxu slozitejsi, protoze kvuli zachovani zpetne kompatibility v podstate musi zachovat i ESRAM.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

take si myslim ze esram byla blbost

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ano i ne ... hlavni problem je ze puvodni graficke API xboxu s ni dost neumelo ...

HW to neni zadny problem jak pro MS tak pro AMD..

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ano, původní API s ESRAM neumělo... a teď s tím zase neumí (efektivně) dělat vývojáři...

osobně by se mi moc nechtělo jako vývojář experimentálně zjišťovat, která data mám poslat přes ESRAM a která přes DDR3, aby se vše spočítalo, co nejrychleji.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tam dá Intel i7 5775 Broadwell nebo jak bylo to číslo ))) ale jo, máš pravdu, těžko říct, jestli je to pro vývojáře problém nebo by zbavení se ESRAM ocenili... (v čem to vůbec píšou???)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

typický M$, sám by nikdy nevyšel zákazníkům vstříc... ale jenom tlak konkurence (PS4 Neo) ho donutil nějak reagovat.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Několik vylepšených verzí začal Microsoft testovat před dvěma týdny, když se doslechl o půlgeneračním vylepšení PS. Do té doby bylo celé oddělení na několikaleté dovolené.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft sa v mojom ponimani hlada... nechapem ako niekto moze postavit konzolu na streamovani Netflixu a hranie brat ako doplnok.(tak som vnimal XboxOne)... PS4 vyrastla na klasike ze sa profilovala ako obycajna herna konzola a od zaciatku sa predavala za dobru resp. lepsiu cenu ako Xbox One ako marketingovy bonus navyse poskytovala PS4 lepsi vykon. Navyse Sony si drzhi svoje znacky pod vlastnymi kridlami. Microsoft co spravil za poslene mesiace? Pusta svoje konzolove exkluzivity na Windows 10 do UWP co by samo o sebe nebolo az taky sok ale vydava jednu neoptimalizovanu srajdu za druhou a to je uz totalne na halvu... Megakorporacia vyda neoptimalizovany 1:1 port na PC z konzoly tam je to bud zamer alebo totalne diletantstvo.

Xbox One je mrtva platforma odpisana... jedina nadej je vydat novu verziu Xboxu( vykonejsiu taku co prekona PS4 NEO) a tento pôvodny Xbox One nechat postupne zomriet ja neviem co chcu dalej spekulovat... Ale ako pozeram na MS za posledne roky zase vymyslia nejaku blbost...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

kaslat na nejakej xbox, konzole ma jedninej smysl v exkluzivnich hrach a o to ji MS pripravil takze pro me je to jen zbytecnej kram na trhu, PS4 naproti tomu ma skvele exkuzivky a proto je to opravdova konzole, ne jak ten nepodarenej settopbox

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

sranda, babetisti budou muset zase upgradovat, nejak se jim to sere -))

mimochodem, na co vam tady bezi scripty typu heutreka, cosi polša a dalši sračky, si myslite ze sme nanrdani do hlavy??

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"Spencerova vyjádření se zdají být poměrně chaotická, ale to se dalo vysvětlit faktem, že nevíme, co má vlastně Microsoft v plánu."

Pravděpodobnější bude, že Spencerova vyjádření jsou chaotická, protože samotný Microsoft netuší co má vlastně v plánu a milý hoch to tak úplně nedrží pevně v rukou.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem pokud Microsoft neví, co má vlastně v plánu, tím spíš to nebudeme vědět my, takže ta původní věta není tak úplně nesprávná; platí v obou případech.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Upgradovat se nebude ;) Naopak Microsoft posílí své portfolio a vydá řadu exkluzivit jen na Xbone ..... Kecám . Microsoftu se již delší dobu nedaří nikde. Na PC pomalu končí jeho éra a v konzolích prostě budou opět ti druzí/třetí v řadě .

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Na to ze pomalu na PC konci jeho era je tech stalych 91% zastoupeni Windows celkem v pohode, ne?

Vzhledem k tomu ze uz pred 2 roky Microsoft preskocil Nintendo v podilu na trhu tak je momentalne na druhem miste.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

toto je vysledok chaotickeho manazmentu typu India :D

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.