Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zveřejnil screenshot nevydané hry, Microsoft mu deaktivoval Xbox

Veľmi správne podla mňa. Keď chalan nevie dodržať podmienky uzavretého beta testovania tak nech nesie nasledok. Odstrihnutie od online hrania /obsahu aj tak nie je nejaký veľký trest...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Za prve, kdo si mysli, ze Microsoft (nebo Sony) nemuze deaktivovat zarizeni na dalku nezije v dnesnim svete. Za druhe, tento tester obdrzel konzoli urcite 'zdarma' v ramci smlouvy, neverim ze si ji koupil sam (tedy neni jeho majetkem).

Proto si myslim, ze deaktivace jeho konzole byla v tomto pripade spravna vec. Jestlize by mu pristup ke konzoli neznemoznili, mohlo by se ven dostalo vice informaci o hre. Znemozneni pristupu ke konzoli uzivateli, ktery si konzoli koupil a je tedy jejim majitelem (a nema pristup k tajnym informacim) je vec jina.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

očividně toho o beta-testingu moc nevíte, když si myslíte, že vám firma pro testování sama a zadarmo poskytne veškerý hardware... ve většině případů musíte mít konzoli/PC vlastní.

a i když člověk souhlasí se smlouvou, tak je dost blbé, že mu firma může jen tak deaktivovat konzoli, kterou si zakoupil! (i když M$ tvrdí, že nic nezablokoval)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

samotnu konzolu mu MS nezablokoval, iba online služby. takto to dopadne keď ľudia čítajú len titulok. Prečítajte si celý článok, 1. MS netvrdí že nic nezablokoval 2. offline hranie mu funguje,

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

napsal jsem to nepřesně, chtěl jsem říct: M$ tvrdí, že nezablokoval konzoli (tzv. offline obsah)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

aha, pochopil som to inak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Psycho Mantis:

Tedy nevím jak je to s testováním her, ale vím jak to je v Enterprise segmentu. Tam prostě nemá firma problém poskytnout veškerý potřebný hardware a software jak pro interní tak externí testery. On totiž měsíční plat kvalitního testera je nesrovnatelně vyšší něž cena nějakého ušmudlaného PC. Opravdu není možné zobecňovat, jak to se světe testování produktů funguje. Každý segmet má svoje specifika.

Je pravdou, že je rozdíl jestli se testuje systém kritické infrastruktury, kdy jeho selhání může stát tisíce životu nebo nějaká hloupá hra. U testování her je zřejmě možné zaměstnat za pár šupů negramotu, který ani nerespektuje NDA. A ještě tak neskutečně hloupým způsobem...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Koukas na to blbou optikou. Firemni SW a zvlast kriticky ridici systemy jdou oznacit za SW od profesionalu pro profesionaly a podle toho se testují. Hry jsou zabava pro bezneho spotrebitele.

Testeri her jsou tak nejak tri druhu. Interni co sedi v kancelari vedle grafiku a programatoru a primo zasahuji do vyvoje. Druha skupina jsou externi a technicky zdatni testeri co se "rozumne" plati a maji za ukol lovit bugy. Na hru maji uz vliv spis neprimy, ale pri soubehu pripominek se treba prepracuje cast ovladani a podobne. Posledni kategorie jsou ve skutecnosti potencialni zakaznici, kterym se za trochu penez nebo uplne bez penezni odmeny da testovaci verze hry. U nich nechces poskytnout testovaci XBox, protoze pokud ho nemaji, tak nejsou spravna cilova skupina. U PC zase potrebujes co nejpestrejsi konfiguraci HW. V podstate jsou to spis pokusni kralici, nez opravdovi testeri.

Cekal bych, ze borci z clanku jsou nekde mezi 2 a 3 skupinou. Kazdy poradny tester vi, ze leak je snadny zpusob jak navzdycky prijit o praci/privydelek.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jako jednoho z velmi minoritní části uživatelů mě to nemusí trápit. Po dlouhých letech kdy jsem hrál a hraji na PS2 bez internetu, jsem si pořídil XBOX 360 a opět bez internetu. Konzole nebo hry, které ke svému fungování budou internetové připojení potřebovat, už mě jako uživatele nezajímají.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

X360... hmm ... takže se veřejně přiznávate k tomu, že jste pirát??

i u X360 a PS3 spousta "novějších" her vyžaduje aspoň stáhnutí nejnovější (a "lepší") verze systému.
Taky jsem zkusil provozovat konzoli offline, ale bylo to neskutečně otravné. Po zakoupení 3 her v rozmezí 6 měsíců, přičemž každá z nich vyžadavala update systému jsem to vzdal a připojil konzoli k wifi.
(I když musím uznat, že to bylo tím, že to byly úplné novinky... starší hry vás s tím otravovat nebudou)

A to ani nemluvím o updatech hry, které spravují bugy (tímto zdravím mistry na chyby ve hrách - francouzský Ubisoft!!!)

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Někdo kdo si koupí herní konzoli (X360) a nepřipojí jí k internetu a hraje 3 hry které připojení nevyžadují je pirát? To je dobré.

Asi jako když si někdo koupí SMART TV, nepřipojí jí k internetu, tak jí vlastně ukradl :-)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Pamatujete si hodiny českého jazyka a co to znamená otazník na konci věty? Asi ne, co?

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

No zato ty jsi to asi nedotáhl dále než do prvního stupně za základce, protože tvé logické uvažování je dost podivné :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze ty sis koupil xbox proto aby sis zahral 3 hry? a ted tu o pernikove chaloupce...
a to prirovnani k smart TV, to je taky takovy typicky zlodejsky kulhajici argument.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je poměrně dost lidí kteří používají xbox jen offline, nebo ho mají připojený na net, ale nic online nedělají, protože hlavní online věc co se dá na xboxu dělat je... hraní, ale za to si microsoft účtuje měsíční (roční) poplatky.. ne každému se to musí líbit.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Neviem uz ci sa to tyka aj xboxu, ale u PS si niektore hry vyzaduju urcitu uroven FW a pokial si ju clovek nenainstaluje, tak sa mu hra odmietne nainstalovat/spustit. Takze aspon obcas sa musi clovek pripojit s konzolou k sieti.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jen si nakupte krámy od MS, milé ovečky. Sice je zaplatíte, ale vaše tak docela nebudou. Taťka z Redmondu na vás bude dohlížet. A vy budete pěkně poslouchat a platit.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

a ty si myslíš, že Sony alebo Nintendo nemajú taký prístup ku svojim konzolám ?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Nintendo ani Sony mě nezajímají. Netřeba snad opakovat, že konzole jsou dobré leda pro maminy, které potřebují k něčemu odložit otravného potomka :-)
Sjednocení s W10, které MS oznámil však znamená, že se tento přístup bude týkat i Windows. A to už mi vadí.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

maš pravdu netreba to opakovať, lebo je to blbosť.
a ani tú druhú vec radšej neopakuj. V prípade Xbox-u je to zjednotenie skôr na úrovni aplikácii nie samotného systému. keď budeš mať jeden kód funkčný cez všetky platformy (mobil, pc, tablet, xbox). Rozhodne by som sa nebál takéhoto obmedzovania v prípade desktop PC

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Sjednoceni ve Win 10 skutecne neznamena, ze bude Win 10 schopne zcihlovat PC, ale taky neznamena ze nebude. Diky vecem jako je tzv. secure boot to je technicky mozne ...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

V každém případě Windows dokáží už spoustu let zcihlovat samy sebe - i když jsem to viděl naposled na XP.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem videl to rozlozeni plusu a minusu u komentaru, skoro se mi nechtelo ani nic psat (je celkem jasne, kdo tu zas "ovladl" diskuzi), ale co je moc, to je prislis .... secure boot? TVL a to jsem si myslel, ze niz uz IT znalosti na tomhle serveru klesnout nemuzou ..... osobne jsem rad, ze muzu svuj telefon smazat nebo zablokovat vzdalene, to same smazat bitlocker klice u tabletu nebo PC. Nevim proc teda nehoko prekvapuje, ze to jde i u xboxu, kdyz to neprekvapuje ani autora clanku ...... samozrejme to jde u kazdeho zarizeni, technicky nevidim, proc by to nemelo jit ..... ale jak rikam, tuhle diskuzi zas ovladl nejaky troll, takze nema smysl diskutovat .......

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dokážu pochopit užitečnost zablokování mobilu majitelem vzdáleně, ale herní konzole? To už mi je fakt u řiti, když mi někdo vybílil barák, že si bude hrát na mé konzoli, zajímá mě hlavně můj Live účet snad ne?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

neni lepsi fotbalek, basket, volejbal, kolo atd..., pak si skocit na par pivek a na cele online a XYZboxy hodit bobek?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

nojo, ale na xboxu přece můžeš hrát fotbalek, basket, volejbal, kolo a u toho to pivo pít :-D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že si Microsoft sám pod sebou podřízl větev. Kdo by používal krám Xbox, když jde na dálku vypnout? A tím vypnutím porušil Microsoft více zákonů než ten Beta tester.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to opravdu jenom Váš dojem. Google taky umí na dálku odinstalovat aplikace z Vašeho telefonu, párkrát tuto funkčnost už použil a nikomu to kupodivu nevadilo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Takže jestli je legální to co popisujete, tak bude jistě legální, když jim někdo zresetuje jejich servery a rovněž na dálku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomen na to, ze na ten software kteri na tom XBoxu bezi ma prava MS, takze MS rozhoduje jestli ma uzivatel dale pravo ho vyuzivat.

Takto to bylo, takto to je a tak to bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dočetl jsem se až ke smajlíku v první větě. Pak mě to přestalo bavit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

.. ten taky tak dopadl :-)) https://www.youtube.com/watch?v=1jDWLOjvUOc

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Dobře už jsou ovce ochočené. Když jsem v 70. letech pročítal Vzpouru mozků, tak jsem nemohl pochopit, že lidi by byli tak blbí, že by se kvůli pohodlí nechali zotročit a nerozpoznali nebezpečí do kterého lezou. Dnešní doba ukázala, že co byla tehdy fantazie, je dnes tvrdá realita a bude hůř.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

mno, asi bude zalezet od oblasti, takova Cukotka to bude mit asi celkem na haku, ale v N.Y.C. bude asi r/d/evoluce....
jsem zvedav, kdy si lidi uvedomi, ze zakladem je sobestacnost...., holt je lidstvo rozmazlene a zmanipulovane / v "rozvinutych" koncinach /.... a zleniveli jsme / nikdo nas nenecha zdechnout hlady /....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Bez specializace bychom porad chodili v kuzich a lovili kusem pazourku na klacku. Ale dneska uz se to vazne prehani, kdyz sobestacne nejsou ani staty a vetsina lidi je lina i myslet.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zveřejnil screenshot nevydané hry, Microsoft mu deaktivoval Xbox

Takze ten titulek je opet nepravidvy, ze? To je horsi bulvar jak Idnes a Novinky...........

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.