Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Surface Phone to má nahnuté, Microsoft očekává pokles zájmu

Žádný Surface Phone nikdy být neměl, není a nebude, jsou to jen pověsti. Microsoft plánovitě zlikvidoval slibně se rozjíždějící mobilní byznys, protože Nadella byl proti koupi Nokie.

Dnes je to ve stavu, že by ani sebelépe vybavené mobily s Windows nikdo nekupoval ani za polovinu obvyklé ceny. Konec.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A je Nedělla i proti Windows 10? :-) Protože jinak se ten pokles kvality finálních buildů W10 nedá vysvětlit. :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Asi je, protože zrušil testovací oddělení. Je to blb.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Testuje se přeci na "nadšených" uživatelích. Proto ani updaty nejde vypnout :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

> Microsoft plánovitě zlikvidoval

LOL, ze planovite. Jestli neco zlikvidovali, tak to cistym chaosem a neschopnosti... staci se podivat do historie, jejich plany ohledne mobilu se menili kazdy druhy ctvrtek v mesici. Tezko muzou neco planovite zlikvidovat, kdyz neumi planovite udelat vubec nic..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, Nedele je proste kreten, to je cele. Ballmera jsem nemel rad, choval se jak kokot, ale v mozku az tak vymyto jako Nedele nemel.
Samozrejme existuje konspiracni teorie, ze Nedele je adoptivni bracha Linuse a ze jeho ukol je, znicit Microsoft. Ja tomu ale neverim.

Jako fakt dobry, Microsoft se bude soustredit na Windows 10 Mobile, protoze jediny stroje na kterych bezi je Surface tablet a mel to byt i Surface phone, ale ten nebude. To fakt dava smysl.

Jsou to hovada, pritom Surface phone mohl mit uspech, stacilo pro to udelat dve veci, kvalitni hardware za nizkou cenu - predstavuju si to jako Surface Phone Snapdragon 835, 64GB interni, 3GB RAM, sd-karta s cenou pod 20.000Kc a Surface Phone Light Snapdragon 650, 32GB interni, 2GB RAM, sd/karta s cenou pod 10.000Kc.
Druha vec je vytvoreni UWP aplikace, ktera by emulovala Dalvik (ART) a umoznovala spousteni Android aplikaci (nemusi fungovat hry, ale aby behaly beyne aplikace jako internet banking, jizdni rady apod.).

Takovy Surface phone bych okamzite kupoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej aj ja chcem kvalitný HW za nízku cenu a tie kurvy BMW radu 1 3-dverové pod 21 tisíc € nechcú predávať.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, nejsem odbornik na auta, ale cena za BMW se mi zda primerena. Cena za Surface tablet nebo nektere typy smartphonu mi prijde predrazena, kdyz notebooky a pocitace s tou samou cenou jsou nekolikanasobne vykonejsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LOL, ze BMW a kvalitni HW... dneska lidicky paradne perlite :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Žádný existující Surface neběhá na Windows 10 Mobile. Surface, Surface Pro a Surface Book řady jsou úplně normální x86 Intel-powered stroje a běhají na nich obyčejné Windows 10, na Surface RT běhaly Windows RT.
Windows 10 Mobile teď mimo Nokia/Lumia telefonů běhá cca na dvou smartphonech - alcatel Idol 4s Windows a HP Elite x3 .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

diky za upresneni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jich více, ne 2 ale 13 (např Sony) Mimoto na ukončených zařízeních jede creator update taky (komentář napsán z 3plus roky staré Nokia Lumia 1520 - ano stále Nokia na tomto nejnovějším buildu). Naneštěstí příspěvky jako jste napsal Vy píší uživatelé androidu nemající tušení o reálném provozu WP10 zařízení. Pravda je taková že WP nebyl nikdy lepší než teď a UWP neměly nikdy větší potenciál - nově běží na Xbox one, což je nová vzpruha pro vývojáře tvořit je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že WM10 jde nainstalovat i na starší telefony. Všechny Lumie, ke kterým mám doma přístup, jsou výjimkou z tohoto pravidla, ale samozřejmě záleží na tom, co si chce člověk prosadit ;-) Svoji statistiku jsem si zfalšoval sám a bral jsem v úvahu jen cca dosud prodávané telefony - ohlášené od 2016 dál; je tam teda ještě Lumia 650, ale Microsoft už nad Lumiemi zlomil hůl. http://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2016&sOSes=4&sOSversions=4900
Pokud se posuneme na rok ohlášení 2015, je modelů 24.

Naprosto souhlasím, že WM jsou na tom za poslední roky nejlíp, a zároveň sám vím ze svého Surface, že aplikační ekosystém je ještě (nebo možná už, když sleduju oznámení různých vývojářů) bída. Na žádném ze svých zařízení ale nehraju, hry jsou na tom třeba líp.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Surface phone mohl mit uspech :-D
leda tak ve tvem posahanem vlhkem snu. uz se vsichni winphone uchylove vzpamatujte. ten system zkoncil, protoze o nej nemel temer nikdo zajem. tecka. ty vase demetni spiklenecke teorie o tom jak dokonaly system zabil nekopetentni MS jsou k smichu!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft me pekne sere. Nechci alpephone ani android. Vyzkousel pouzival nevyhovuje. Win mi vyhovujou maximalne ale az mi skonci tak snad uz ani nebudou v prodeji. Ja vazne nechapu co to tam vyvadeji. Ja chci 5-6 palcovej tabletotelefon s x86 kompatibilnima winama, hdmi na kterym pojede desktop a telefonni aplikaci na telefonnim displeji. Ze to vydrzi den me netrapi. Stejne vzdy kdyz je prilezitost putuje tlf do nabijecky. To at mi nikdo nerika ze tohle nejde vyrobit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jistě že to jde vyrobit, ale na tom by se neudělal pořádný obrat :-) dnes se nevyrábí věci které lidi chtějí, ale vyrábí se věci které zcela záměrně nic nevydrží a navíc nikdy neumí všechno co by umět mohli, protože se počítá s tím že to zákazníka bude štvát tak dlouho až si pořídí novější verzi :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

vyrobit se da, vydelat ne.. je to vlastne stejny jako s tim telefonem z kelimku (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neda se to vyrobit, protoze neexistuje x86 procesor, kterej by mel tak nizkou spotrebu, aby to bylo pouzitelny. To ze to ma furt na nabijecce je sice hezky, ale nesmyslny, vzdycky u prenosnyho zarizeni je potreba, aby to chvili vydrzelo i bez elektriky na baterii a x86 procesory na tohle nejsou stavene. Vzdyt se podivejme na notasy, doba vydrze nekde 3-4 hodiny max. To je hrozne malo na tablet nebo telefon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale pěkná blbost protože já mám nějakej trapnej tablet s win8.1 z Tesca který v pohodě vydrží 2-3 dny používání a jsou na tom plnotučný windows a X86 procesor. Baterku to má něco jako 3.000 mAh takže to prostě normálně vyrobit jde akorát by to mělo mít menší display + GSM část.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tablet ma trochu ine rozmery ako telefon a tym padom to uchladit je mensi problem ako v telefone.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konkrétně v tom mém tabletu je spousta prázdného místa a baterka a tišťák mají dohromady velikost která by se do telefonu určitě vešla. Opravdu je velký 7 palců jek kvůli tomu že má display 7 palců.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jste si nestačil všimnout tak intel tyto procesorové řady kompletně zařízl a licencoval si ARM.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel všimnul. Jsou to idioti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si myslim, ze by sa dal oslvoti Enterprise biznis s tym, ze vyrobia ako pises x86 telefon s plnymi W10 Pro so vsetkym, co k tomu patri (AD, Plne office aplikacie atd.) plus docking station, pomocou ktoreho vutvoris plnohodnotny kancelarsky "desktop". Podla mna je na toto na trhu miesto a kopa zamestnancov firiem, co cestuje by toto uvitala, nemuseli by so sebou na sluzobky tahat laptopy, ale stacil by korporatny telefon...Toto podla vsetkeho vyrobit ide (demo video Qualcomm s virtualizovanym W10 Pro...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemluvilo se nahodou o nakym paktu s HP a cilenim na tenhle segment ?
ta HP elite x3 mela nakou dokinu kde pak bezel nakej cloud office nebo neco, teda aspon na videich :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K HP Elite x3 je dock a běží na tom standardně Continuum. Pokud má smysl slovo "standardně". Univerzální aplikace taky nějak nechtějí přibývat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ale ja nemyslim Continuum, ale ja mam na mysli telefon, ktory bude bezat na plnohodnotnom W10 Pro. Harver a evidentne aj softver(videli sme to na tej prezentacii Qualcomm-u) to zvladaju, takze otazka je, ci a kedy take nieco pride.
Napriklad u nas vo firme by sme to urcite ocenili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - já nechápu co na tom je lidem u Microsoftu nejasný.
Nacpat normální počítač do telefonu aby na tom běžely normální aplikace.
Tajně v to doufám od doby co se objevil první Atom a prostě pořád nic.
V telefonním modu ať si to běží klidně na jedno jádro podtaktovaný na 800Mhz. Když pustím nějakou náročnou aplikaci tak ať se probere zbytek. Když to detekuje monitor na HDMI tak ať se změní plocha. To prostě musí jít normálně naprogramovat nehledě na to, že 90% toho naprogramovaného je a zbytek stačí z větší části je trošku upravit a překompilovat. Podle mne pro tým 10ti programátorů práce tak na dva měsíce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom dělají, Windows už jim běží na Snapdragonu 835, 32bitové desktopové aplikace v emulaci a kupodivu docela svižně. Ale jestli z toho někdy něco bude a navíc za rozumný peníz, tak o tom pochybuju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu emulaci ukazovali na snapdragonu 820 ce a 4gb Ram. Takže nic nebrání tomu aby to nasadili na stávající HP elite x3 což je nej WP právě s touto konfigurací. Ten systém je na "mrtvolu" až kupodivu živý, spoustu updatů se navíc týká continua (to je ta věc o které android useři neslyšeli, proto posun zde rovná se pro ně rovná neposun). Ještě pár tweaků a apek a WOA ani nebude třeba, protože continuum na office stačí, hrát na tom x86 hry stejně nikdo nebude

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když to probere zbytek, tak se to v doku rozteče ;) A do 5W (spíš 2W) slušnej výkon prostě nedáš. Na 100W procesor + 300W grafiku to nikdy mít nebude, takže je to spíš zbožný přání, než blízká budoucnost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A kdo potřebuje na kancelářskou práci 100W procesor a 300W grafiku? To snad je jasný že tohle tam narvat nejde. Vždyť tohle není ani v 95% kancelářských počítačů o noťasech nemluvě. Tady jde o to, vzít si svůj kancelářskej počítač s sebou a mít všechno na jednom místě v kapse. Když potřebuju větší monitor - připojím monitor a klávesnici. O to se snaží s Continuem ale žádné continuum nikdo nechce. Všichni když už chtějí připojovat monitor a klávesnici k telefonu očekávají normální aplikace které třeba nebudou kdoví jak rychlé ale budou fungovat. A na word, exce, powerpoint a podobný věci žádný extremní výkony potřeba nejsou. Dělali jsme grafiku na 600Mhz jednojádrech s půlgigovým diskem na XPčkách a nijak nás to moc neomezovalo. Výkon Atomových procesorů je dnes o dost dál tak mi nikdo nenamluví že by to nešlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A kdo se potřebuje drbat levou nohou za pravým uchem? Doky, serepetičky, omezení....
Přijdu do práce sednu za stroj a pracuji bez kompromisů. Nechci ani firemní telefon abych musel zbytečně tahat dvě zařízení stačí mi firemní simka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš mě zase na většinu věcí v práci stačí continuum , proč bych se měl tahat s notebookem? Jinak ad doky a serepetičky. Pro ergonomickou práci na notebooku v kanclu stejně tyhle "serepetičky" potřebuju, používáme docky i pro notebooky, takže pokud je to nevýhoda, má ji klasický notebook taky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doky pro ntb byly zajímavé tak před 10ti rokama dnes je problém je vůbec sehnat. Každý ať si dělá na čem chce i masochista má právo na život.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi vůbec netušíš o čem je řeč. Tak např. Dell používá stejný dock konektor spoustu let a najdeš ho i na nejnovějších řadách. Pravda, dnes již spíše frčí USB3 docky kvůli kompatibilitě se vším, vč. Mac. Doporučuji zdržet se diskuze pokud se vůbec nepohybuješ v korporátním prostředí, jinak bys takový nesmysl nemohl tvrdit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi vůbec netušíš o čem je řeč. Tak např. Dell používá stejný dock konektor spoustu let a najdeš ho i na nejnovějších řadách. Pravda, dnes již spíše frčí USB3 docky kvůli kompatibilitě se vším, vč. Mac. Doporučuji zdržet se diskuze pokud se vůbec nepohybuješ v korporátním prostředí, jinak bys takový nesmysl nemohl tvrdit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> A na word, exce, powerpoint a podobný věci žádný extremní výkony potřeba nejsou.

Ne nejsou, a taky na to nejsou potreba plnohodnotny wokna. word/excel kravinky (nebo jejich ekvivalenty) si pustis i na iOS/androidu, k tomu nepotrebujes ani wokna. Jenomze ty (a par dalsich tady) dokola melete o plnohodnotnych woknech ktere pousteji plnohodnotne aplikace. Cituji:

"Nacpat normální počítač do telefonu aby na tom běžely normální aplikace."

To v 5ti wattech neni a nebude. Co v peti wattech muze byt, fakticky uz v tech peti wattech je - na mobilnich OS. Ze by to chtelo vystup na displej, vstup z klavesnice == dokovani ? mozna, ale stejne to bude mobilni OS s dokovanim, zadnej desktop/laptop.

Jo a BTW o jednodenni vydrzi baterie bys u plnotucnych woken mohl akorat snit, vzhledem k tomu kolik sracek tam bezi v pozadi, budes rad za 4 hodiny jak u laptopu... a tim se dostavam k tomu, ze plnotucna wokna jsou na cokoliv mobilniho 100% nepouzitelne. Muzes ty sracky vysekat, ale pak uz to nejsou plnotucna wokna, ze..

> Dělali jsme grafiku na 600Mhz jednojádrech s půlgigovým diskem na XPčkách a nijak nás to moc neomezovalo.

Tak si zkus zajit na *dnesni* web s 600mhz jednojadrem, a pak mi rekni jak to slo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem to teda dnes skusil (zajít s 600Mhz jednojádrem na web) a kupodivu to jde a ani jsem si nehty neokousal. Jako pravda - žádný rychlík to není ale že by se to strááááááášněěěěěě dlooouuuuhhoooo naaaačččččííííítaaaaaallloloooo tak to zase ne. Dost tomu asi pomohlo SSDčko na kterém je systém. Ne opravdu toho výkonu není třeba mít přehnané množství na běžnou činnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100W cpu neni na bezny veci potreba, ja sem mel v rukach jeden notas s N3710 (6W TDP)
a desitky na tom jeli obstojne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rejpat, ale co to je za informaci? Operační systém je něco, co nemá být vůbec vidět a už vůbec by neměl ubírat na výkonu. Samozřejmě, že má nějakou režii, ale třeba 10% je hrozně moc.
Pokud je tu diskuse o nových procesorech, tak tu čtu, jak někdo otevírá sto tabů v prohlížeči, jiný má rozsáhlé tabulky v excelu, o videu ani nemluvě. Problém je právě v těch aplikacích, protože každý si představuje, když bude mít Windows a x86 systém, tak si na telefonu pustí desktopové aplikace. Pustí, ale to je tak všechno, protože třeba Office jsou dělaný na výkon desktopu a ne na výkon telefonu. V tomhle má Android i ios navrch, protože programy pro oba systémy jsou dělané pro telefony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejako v tom stracam prehlad. Na Surface Phone nebezi Windows 10 Mobile? Na Snapdragone asi nemoze bezat plnotucny Win 10 (x64), ci hej?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádný Surface Phone není, takže na něm opravdu nic neběží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, na ARM (Snapdragon) nemuze bezet klasicky Win10 x86, Microsoft se chvastal, ze tam dokaze zabudovat emulacni vrstvu, takze to na Snapdragonu pobezi v emulovanem rezimu, ale zatim ticho po pesine. Tudiz na ARM musi mit Windows 10 Mobile, ktery je pro ne kompilovany. Ani to by nebyl problem, blby je, ze Microsoft nema ve Storu aplikace a nedokaze na W10M emulovat ART prostredi Androidu. Takze zacarovany kruh, kdy si nikdo nekoupi Win10M, protoze chybi aplikace a protoze si nikdo nekoupi foun s Win10M, tak vyvojari nedelaji aplikace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, povesti hovoria o plnych Windows 10 (ARM) so CShell vrstvou pre Win32 aplikacie.
http://www.windowscentral.com/full-windows-10-right-choice-surface-phone

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto se to snaží chytře obejít přes UWP. Ty běží na win10 desktopech kterých se shodneme je na světě dost. Nicměně to je nezachrání protože na desktop W10 běží i x86 apky, takže není důvod UWP preferovat. Na druhou stranu faktem zůstává, že UWP capable zařízeních je opravdu hodně. Rozhodující však bude Xbox, kterému nepovolili x86 apky, ale POUZE UWP, zde je tedy dobrý důvod k tvorbě UWP aplikací. A xbox rozhodně okrajová záležitost není. Je třeba to ale vhodně prodat. Na svůj WP jsem si koupil např. českou adventuru Machinárium. Tato jediná licence mi umožňuje hrát hru na mobilu i doma na desktopu s win10 (až 10 zařízení). Kdybych měl Xbox, tak nově nejspíše i na něm. Kdo nevidí ten potenciál je slepý. Jediný kdo by se něčemu takovému mohl přiblížit je pouze Apple, ale ten je drahý, nemá konzole atd. Ale pouze on má alespoň desktop i handheld. Ostatní jsou ze hry úplně (google)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si koupím hru pro Android, běhá na mém telefonu, televizi (s Android boxem) i tabletu. Nově to poběží také na Chromebooku. V čem je rozdíl kromě toho, že s Androidem to prostě všechno funguje a je tam mnohem větší výběr a vyšší kvalita aplikací?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimava kombinacia by mohla byt Android ako mobilne prostredie a Windows ako desktopove prostredie. Keby bol telefon v mobilnom mode, tak by vyzeral ako android a keby sa zadokoval, tak by sa prepol na desktop windows. Bazovy system by mohol byt Android a vnutri vo virtualnom sandboxe by bezal armovy windows, na ktorom by sa dali spustat aj androidove appky aj win x86 appky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Bazovy system by mohol byt Android a vnutri vo virtualnom sandboxe by bezal armovy windows, na ktorom by sa dali spustat aj androidove appky aj win x86 appky."

Proc???

Prave idealni situace na desktopu Windows 10 x86 a na mobilu Windows 10 ARM + vytvoreni jedne UWP aplikace, ktera by byla emulatorem ART prostredi, aby na tom bezely Android aplikace.

Vyhoda: kdyz bude android aplikace uzavrena v UWP, tak nenarusi ani bezpecnost a kdyz spadne, tak spadne jen UWP aplikace emulatoru, mobil bezi dal. To same nutne restarty na Androidu, tak tady by se restartoval jen UWP aplikace emulatoru ARTu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není tenhle UWP nesmysl náhodou poněkud omezený? Třeba ARTí kompilaci v tom podle mě snad nerozeběhnete, ovšem pokud jste spokojen s hlemýždím tempem běhu aplikace...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to mozne, ale je to problem Microsoftu, ne muj. Me staci, kdyz aplikace typu internet banking nebo MujVlak od CD by na tom bezely, nepotrebuju vykon, ale potrebuju pouzivat bezne kazdodenni aplikace a ty pro WP a W10M nejsou. Takze pokud chce Microsoft, abych presel k nim a koupil si ten imaginarni Surface Phone, tak musi zaridit, aby na tom ty aplikace bezely. V opacnem pripade sice budu nadavat na Android kdy chodim, ale take ho pouzivam, nemam jinou moznost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popsal jste situaci docela přesně - Android je paskvil na který jsou aplikace, WP opak. Když jsem se rozhodoval pro hiend telefon, chtěl jsem desktop mód, takže volba byla buď S8 a Dex nebo HP Elite X3. Zvolil jsem Elite a nelituju. Samsung je paskvil, který tak zalagroval Android (jak 99% jiných androidů), že prakticky jede pomaleji, než na asi jediném použitelném androidu - OnePlus 3, který i s poloviční cenou porazí ty shitovní vlajkové lodě Samsung, Mi mix, Aušus - všechno neodladěný nebezpečný odpad. Bohužel oneplus nemá desktop mód a je na mě malý. Ta srajda Dex od Samsungu je navíc proprietární, takže by to musel nejdříve stvořit google, aby se o tom dalo uvažovat jako o standardu. Většina lidí tohle neřeší, na prokrastinaci android stačí, na nic dalšího ne. Nedostatečnost androidu a plýtvání potencionálně výkonným HW si uvědomuje už i Samsung, proto ty pokusy s Dex.
Než se ale vzpamatuje sám google, tak v podstatě jako pracovní handheld není jiná volba než x3. Nejsem z toho nadšený protože má řadu proti která se odvíjí od WP10, nicméně pro mě menší zlo. A to říkám jako někdo kdo si mohl vybrat za stejnou cennu iphone 7, galaxy S8plus nebo Mi Mix

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstate je jedno ako by to bolo spravene, len aby to nejak fungovalo.
Mne osobne najviac vyhovuje Android ako mobilna platforma a preto by sa mi viac pacilo prepinanie medzi androidom a windows desktopom.
Mozno by bolo lepsie mat win10 mobile ako bazovy system a v nom bezat androidove veci.
Telefon by ale vacsinu casu asi zil v mobilnom mode a dockovanie v desktop mode by bolo zrejme len obcasne, takze by bolo lepsie keby tento desktop mod bol hybernovany len niekde na pozadi a zobudzal sa len pri zadokovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím pochválit, že alespoň trochu přemýšlíte, nicméně máte stále tuneloidní vidění. Android je jako základ pro systém ta nejhorší volba. Zkuste se zamyslet proč jej vlastně preferujete - asi to nebude kvůli jeho jádru, to nebude něco, na co myslíte, když používáte své oblíbené apky nebo si užíváte všemožných customizací. Vsadím se, že by Vám nevadilo, kdyby Vám to samé nabídl někdo jiný. Stačí nabídnout běh Android apek, dovolit alternativní launchery a po lagroidu nešťekne ani pes

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem strašná svině, vždycky mě velmi potěší jakákoliv zpráva o neúspěchu Microsoftu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V desktopu bych to chápal, ale v mobilním segmentu se pohybují na pokraji smrti, takovým je třeba fandit (obecně). Po smrti Blackberry tu už zbyly jen 3 mobilní OS a pokud si přeješ aby zůstal jen jediný tak jsi idiot, neboť se Android dostane do stejné monopolní pozice jako má MS v desktopu. Já nemám rád MS v desktopu, v mobilním segmentu mu fandím. Taky jsem fandil Chrome OS zatímco Androidu přeji zkázu neboť již dnes nabobtnal do takových výkalů, že je to asi jako když si koupíte netbook s windows a poprvé ho zapnete (systém je pro samý bloatware nepoužitelný). Na tom windowsu to alespoň odinstalujete, na podělaných androidích nádstavbách bez rootu ani to ne. Btw WP creators update - uninstall systémových apek standartně

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejdeš ty BTJ pod novým nickem? Takový srance tu mlel on.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft se chce soustředit na Windows 10 Mobile?:o) Ono mu to po všech těch strašných Windows Phonech různých verzí nestačí, že pokaždé dostane ťafku? V desktopech aspoň po..re každou druhou verzi Windows ale v mobilech všechny. Myslím, že pro MS by bylo ideální, aby vývoj OS na mobilech odepsal úplně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jako tvrdit, že každý android stojí za vyližp... protože zrovna já měl pomalý telefon s verzí 4.1 s debilní nádstavbou od Asusu a neopraveným heartbleed bugem k tomu. Počkat, já pro svůj výrok uvedl alespoň jeden příklad narozdíl od Vás

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, podle mě MS by i chtěl, ale asi né tolik (nějaká účetní svině tam sedí na penězích) - totiž pokud nedá Intelu objednávku na x86 s integrovaným modemem, telefonem, rádiem a dalšími obvody (gravitace, kompas, gyro, proximity...), nemá šanci mít konkurenceschopný mobil (kvůli výdrži - nemůže tam plácnout Atom Z8500 a k tomu "samodomo" okolní čipy (tj. vzdát se řešení SoC), nehledě na to, že onen Atom má horší výkon na watt než ARM (možná dokonce jakýkoliv). Svým způsobem MS dojel na neschopnost Intelu. Je to smutný, ale asi toto bude ten důvod. Poslední (a první?) telefonní SoC věc byl Intel Sofia - otázka je, proč na něm nikdy nejely x86 Windowsy, minimálně o tom nevím a vždy to byl Android. Proto MSoftu nezbylo než přerubat Windowsy na ARMy - příběh Applu opačně. "Nezbylo" = nesehnal koule objednat si x86 SoC, nebo mu možná sám Intel řekl, že to prostě konkurenceschopně vyrobit nedokáže.

Nebo je prostě MS neschopnej dement, protože (a teď to hledat nebudu/nevzpomenu si jméno), jsem tu nedávno postoval zařízení s klávesnicí s x86 za 10 litrů s 6" LCD - a myslím, že to mělo minimálně 3G modem, resp. nějakou telefonii - a dva joypady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel by samozřejmě takové SOC vyrobit mohl. Problém je, že by se nezaplatilo. Jaký je asi poměr lidi, kteří by takové zařízení využívali pro práci, vůči množství BFU chlubících se v hospodě svým drahým prokrastinace-only zařízením na splátky? 1:10 000? A proto se Androidu tak daří. Ios je to samé. Stačí se podívat tady po diskuzi - když se MS nebo Samsung (DEX) snaží udělat z telefonu něco víc než jen předraženou hovadinku na facebook a SMS, setkává se to u omezenců jen s nepochopením. Omezenci by chtěli stále výkonnější HW na své SMSky a android hry, jelikož dále nedohlédnou

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neúspěchy Microsoftu v oblasti mobilních zařízení. Tohle mě připadá být opravdu zajímavou záležitostí, protože pokud si vzpomínám dobře, Microsoft se v této oblasti snaží prorazit snad 25 let. Matně si vzpomínám, že zde bylo Windows CE, následované Pocket PC, pak přislo Windows mobile,.... a pokaždé s optimistickými prohlášeními typu "Zatím se sice nedařilo, avšak takhle nová verze už prorazí." a pak zase nic... a tak plynuly desetiletí. :P
Osobně ten nezájem moc nechápu, protože Microsoft vývojářům nabízel špičkovou podporu v rámci Visual Studia, do reklamy nepochybně lil neskutečné peníze, atd...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten nezajem je dany tim, ze Microsoft nikdy nenabidl Win32 API. Bez Win32 API ty windows nemaji zadnou vyhodu proti alternativam jako je linux nebo android - v tom smyslu, ze to znamena vyvijet aplikace i knihovny znovu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.