Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čekají nás dvoje Office: nové 2016 již v roce 2015 [video]

Len dufam ze v tej verzii office 2016 bude vratena moznost na ktory disk si to chcem nainstalovat a vybrat ktore programy z balika chcem, nie ako to bolo vo verziach 2013 pre podnikatelov a studentov kde sa to rovno instalovalo na disk C: :-(

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tech Office bude s prominutim nasrano jak safranu, nejlip k uzitku ale stale zustanou verze 2003 a 2007. Jako prodat dnes Office za vyse 400€ a nedodat k tomu instalacni DVD disk s tym ze ty posahane 2013 verze si neustale neco dotahujou z cloudu(cili nemohu se na instalaci spolehnout jako na celek=uplnou a tim padem mit zalohu plneho pracovniho prostredi bez internetu, co kdyz...) je naprosta svinarna a dukaz ze s Microsoftem se to vali do sracek.

A to neustale vychvalovani Windows 10 kde cislovani v MS neovladaj jako male deti(8.1, 9, 10!)... prelepeny Widnows 8 s nejakyma virtualnymi plochama ktere sou vecsine na prd, vyhledavac ktery je uz ve Windows-u minimalne 10 let, jen ne tak vymalovany jako v 10 a MetroStartMenu nepouzitelne(zabira cez 1/6 pracovni plochy), uz jenom to bude dokonala vyhra.

Nekto se skutecne musi v Microsoftu ukajet nad Metrem, mit dokonaly orgazmus z dlazdicek.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ano a nejen kvůli tomu se mi chce zařvat "Warezáci všech zemí spojte se!".

Pořídil jsem si mini PC, originální soft win8.1 + office 2013. Po celodenním "kvedlání" ve sračkách od výrobce HW a SW jsem se nasral a využil služeb daleko sofistikovanějších - viz výše. Nainstaloval jsem si soft podle svých potřeb bez různých registrací, aktivací, cloudu, crapwaru a jiných tupých a pro mě nepotřebných věcí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Od doby, kdy jsem musel přejít na open/libre office. Protože MS výtvor nebych v té době schopen korektně zpracovat dokument s asi 120 obrázky. Tak mne čas od času akorát vytočí, když někdo přijde s nějakou verzi MS office, že mu na ní nejde dokument z jiné verze, nebo že chtějí .doc, protože nic jiného neznají..
Nevidím nejmenší důvot proč si neusále zvykat na nová rozhraní, platit peníze a ještě řešit nekompatibilitu, když existuje něco zadarmo a plně funkční už x let...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Open office nebo Libre office není v žádném případě plná náhrada MS Office. Pro domácí použití je celkem dostačující, ale pokud je člověk trochu náročnější tak musí použít MS Office. Writer nemá tak pokročilou práci se styly jako Word a Calc nesahá Excelu ani po kotníky.

Je však pravdou co MS předvádí s licencemi na Office je opravdu šílené. Poslední Office který šel rozumně nainstalovat bez házení klacku pod nohy od MS byl Office 2010.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale houbeles, za celou dobu (více než 20 let) co používám různé verze Word procesoru jsem u open/libre office nepřišel na nic co by mi chybělo a kvůli čemu bych potřeboval MS..
A to jsem pracoval i na dokumentech rozsahu knihy se stovkami obrázků (problémy měl naopak MS word..
To samé excel/calc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dělat dokumenty se stovkami obrázků a stran ve Wordu nebo Writeru může dělat jenom masochista. Na sazbu textu a knih jsou úplně jiné nástroje jako např. FrameMaker, Scribus či LaTeX.

Pokud jsi nenarazil na omezení Calcu tak to jsi jej používal velice omezeně. Pokud potřebuješ dělat s Makry nebo používat složité konvergenční tabulky tak si Calc ani neškrtne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mě jen zaujal protiklad, že Word/Writer není na složitou sazbu (je fakt že není), ale naopak Excel si musí poradit se složitými konvergenčními tabulkami. Bych si myslel, že to druhé je také pro masochisty.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Konvergenčními?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pevně doufám, že soudruzi z MS udrží nový trend a i k Office 2016 bude vycházet několik stovek MB aktualizací měsíčně.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi byly počítače mým koníčkem a živě jsem se zajímal o všechny noviny v oboru. Dnes je mi 50 let, mám stolní PC procesorem I7, W7 + Office 2007 a věřím, že z těchto komponent už nikdy nic aktualizovat nebudu. Což především MS nikdy neodpustím.

:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě překvapilo kolik lidí nová verze rozčílila. Nechápu proč musí člověk mít nutně nejnovější verzi. Já zůstal u 2007 a 2010 (pracovní a domácí). Tohle platí pro software obecně. Kolik z nás zůstalo u W7...
Mě třeba poslední verze svým cloudovým přístupem nevzrušují. Libre/Open Office mě ale dost překvapil. Nebyl schopen otevřít obyčejný excel sešit v rozumné době, kde jediné formátování navíc byla změna výplně několika buněk. Přitom na MS Office se ten soubor otevřel okamžitě.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Zatím zůstat u Win7 a Office <2016 můžete, jak to bude za 3-5 let je otázka nebudou ovladače pro novy HW, podpora win7 v nových verzích sw atd. Nevím jak ostatní, ale mě se rozčiluje debilizační a coudovací trend v sw obecně a u MS zvláště.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

se směrem ke cloudu máte pravdu. vše jde do oblak, ale rozumné internetové připojení, které by ten obláček udělal snesitelnější je jak šafránu.
co se týče podpory hardware, to máte pravdu, ale za těch 3-5 let může být cokoliv. já jsem spíš myslel, že se najdou lidi co musí mít vše up-to-date, ale např. funkcí, které běžný smrtelník v balíku office využije, přibylo za posledních 5 let minimálně, nemýlím-li se. a s tabulkami v excelu s kterými se setkávám, na ty by stačil i office 2003, možná i 97 :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Clovek nemusi mit nejnovejsi verzi.Jenze stare se pak uz neprodavaji a jestli prejde na horsi verzi ted nebo za par let, je vy vysledku jedno. Kolik % lidi muze dneska komunikovat s WIndows 3.11 s AMiPro.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tím ze system ktery po Windows 8 nastoupi nazvou Windows 10 so dle meho nazoru lide z microsoftu pekny ko..ti, prima ignorace api DirectX12 pro 7, zadny SP2 tak potrebny pro 7!..., debilni vsude pritomy cloud a neustale sackovani z dilni socialnich siti, co jsem jak krakorajerici vrana do pi če? Zakoupim si Office 2013 za 450€! a dostanu debilni, ano debilni kod bez instalacniho DVD media za par cinskych kacek, ze to ale chce po me nejaky debilni Live ucet ktereho je s prominutim nasrano jako vsi a bez neho to nemohu zacit instalovat to je mi jako jaka sloboda?! Dale proc je ve Windows 8 integrovano .NET rozhrani jenom 4 verze a 2, 3 a 3,5 neni interni soucasti systemu a musi se to do-tahat z cloudu? co tim zakaznik usetril??? hlavne ze to ma po ciste instalaci 16GB! > píčovin s prominutim. Pitomci celej asocialni Microsoft nak se zadrhnou jako zdechli. Windows 10 od debilu pro debili.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě štve, že chybí SP2 pro Win7. Těch záplat je při nových instalacích mraky a stahují se půl dne. Stáhl jsem si toolkit, zkusím ručně integrovat záplaty přímo do instalačního image a vypálím si aktualizované dvd. Dám vědět, jak jsem dopadl.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud netrvas na tom, ze si to udelas sam, tak reseni uz existuje:
http://forums.mydigitallife.info/threads/45005-Simplix-Pack-to-update-Li...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dělám to i s aktualizacemi pro Net Framework, které u Simplixu chybí. Instalovat updaty pro NF totiž trvá nejdéle. Mimochodem, neví někdo, proč tomu tak je? Na technetu si na to stěžuje více lidí, ale řešení jsem se nedopátral.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

To jako delas pro vsechny verze zaroven? Zverejnujes to nekde? Podle me to trva tak dlouho proto, protoze NF je spousta malych souboru. Schvalne prozkoumej obsah adresare C:\Windows\Microsoft.NET.
Jinak posledni balik NF najdes zde:
http://www.wincert.net/forum/topic/10715-rebuilt-net-framework-452-full-...
Dokonce z toho lze odmazat nepotrebne jazyky, aby ta instalacka nebyla tak velke, ja nechavam jen CZ a EN. Ale docela by se me libil kompletni pack vsech verzi, aby to po instalaci netahalo ty stare.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nezveřejňuju. Dělám to pro tři verze Win (Home Premium, Professional, Ultimate), vše x64. S Home Basic, Starter a s x86 se asi dělat nebudu, sežere to strašně moc času. Navíc 32 bit verze nemám koupené a nechce se mi je stahovat, nevím, co do nich kdo přidal.
Zatím to vypadá, že budu potřebovat dvouvrstvé DVD... no, uvidíme.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A mohl bys sem alepson napsat, jak postupujes s NF? To jako stahnes vsechny verze a vsechny updaty na ne a nejak je integrujes? Nebo to jen BATakem spoustis po sobe jako bezobsluznou instalaci.
Nejaky strucne popsany postup by mi bodnul.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stáhnu všechny updaty na virtuální stroj s Win, uklidím zbytky po starých aktualizacích a spustím na to sysprep. Trvá to jak ... Hotovou sysprepnutou instalaci hodím do image pomocí dism. Tohle udělám třikrát (pro každou verzi Win), rebuildu image a jsem hotov. Třeba to někdo dělá jinak, ale já na výhodnější postup zatím nepřišel. Postupuju podle článků na technetu, nepoužívám žádné nástroje třetích stran.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No treba to neoficialni SP, co jsem daval odkaz se umi samo integrovat do WIM souboru. Taky moznost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem hotov. A funguje to. Jen už se nevejdu na obyčejné dvd, je potřeba dvouvrstvé (ISO má téměř 5 GB). Ještě prozkoumám možnost dism /Split-Image, jelikož se install.wim nevejde na flashku (limit FAT32, maximální velikost jednoho souboru je 4 GB).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak tu flashku dej na NTFS, me to tak funguje, tedy alespon moji metodou a zkopirovani Rufusem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

NTFS ale nevidí UEFI boot. To může bootovat jen z oddílů typu FAT (v případě dvd iso/UDF). Nebo to umí Rufus nějak obejít?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Rufusu lze nastavit jak souborovy system, tak BIOS/UEFI nebo oboji. Zatim mi to vzdy fungovalo, ale slo spise o starsi stroje, nevim zda neco melo UEFI, chce to zkouset.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Updates to the .NET Framework 4 require a complete regeneration of the Native Image Cache, a very time-consuming operation.
For some computers, an interaction with previously installed Native Images may cause Native Image regeneration to take much longer than expected
http://support.microsoft.com/kb/2570538

A bug in the .NET Framework 2.0 causes the Authenticode signature to be verified every time an application is started.
https://helgeklein.com/blog/2013/09/installations-super-slow-lab-without...
http://support.microsoft.com/kb/936707

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Protoze MS na tom usetri 10 centu za DVD a jeste uzasne vydrbe se zakaznike. A to se vyplati. zakaznik je preci tridni nepritel kazde firmy/podnikatele.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když tady pročítám komentáře, rád bych věřil že alespoň někdo se hecne a kromě tupého nadávání na MS pomůže jeho konkurenci ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.