Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft otevřel kód Windows Communication Foundation

Satya Nadella je to najlepšie čo sa mohlo stať v Microsofte :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No uvidime, co bude z WP10 .... aby si treba nenechali vyfouknout HERE, kdyz si nechali vyfouknout placeni v USA guglem, ktery ma z WP takovy strach, ze hodinu po odkupu te divize zablokoval vsechny windows klienty:o)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hovno, to jako fakt??? Tak to je mazec, to mě zajímá!!! :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Softcard ..... http://www.windowscentral.com/google-officially-kills-softcard-support-w...
Videt, ze gugl ma s tou srackou nahnano ...... pritom tyhle ty picoviny, kde clovek musi mit specialni simku a banku, nikdo stejne nepouziva a pouzivat nikdy nebude ..... ty google wallety, to je tak gugluv vlhky sen:o) A ted si predstavte, kdyby treba MS stahl nejakou aplikaci z androidu, to by bylo kecu o monopolu:o) Neco mi rika, ze gugl citi konec sveho blahobytu, kdyz dela tyhle vyslovene podrazarny .....
Behem tydne koupili tohle a nakazali microsoftu to stahnout ze storu ... ciste "nahodou" dve nejvetsi US banky behem te same doby odstranilo klienta pro WP .... a taky snapchat ...... asi neni tezke uhadnout, ci zajem stoji za okamzitem a naprosto nepochopitelnem ukonceni tech sluzeb:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pochybujem že kúpia HERE. Majú predsa vlastné Bing mapy

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ty stoji ve zbytku sveta za hovno, stejne jak ty od guglu ..... navic podle me ani jedna z tech firem ty mapove podklady proste nevlastni ..... proto (co jsem naposled cetl) se na here skladaji nemecke automobilky, velky zajem ma pry google, nejaky americky operator a nejspis i microsoft ...... otazka je, jak to bude s here, licenci maji tusim do konce 2018, takze potud jsou v klidu, takze mozna je proste nekoupi ..... otazka jake podrazy by gugl na WP delal v tom mezidobi ..... da se celkem realne predpokladat, ze po 2018 uz snad o androidu uslysime jen z ucebnic dejepisu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neviem, keď som jedno leto pracoval ako pizza rozvoz, tak google mapy boli jediné (bing som neskusal), ktoré ma správne naviedli aj na čísla domu v dedinách. (v 95 percentach pripadov). Čísla domu v dedinách nepodporoval ani HERE, ani Sygic, ani Navigon. Takže mne osobne HERE chýbať nebude ani trochu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ona ta here navigace taky neni zadna hitparada .... mozna jsem si mel koupit ten sygic, kdyz byl v akci. Ale zase je here zadarmo a daji se stahnout offline mapy .... nevim, jak to funguje na androidu (tipnu si, ze nefunguje), ale na WP telefonu jsou ty mapy univerzalni a integrovane v systemu, takze je muze pouzivat libovolna aplikace. Treba mam aplikaci, ktera mi zobrazuje prujezdnost a zacpy na ceste ..... a slo si normalne vybrat, jestli se budou tahat online gugl nebo bing mapy nebo se pouzijou mapove podklady v telefonu .... takze si ta aplikace stahne jen traffic a nemusi tahat pres datovy tarif hory dat s mapama. Skoro si ani nedovedu predstavit, jak na WP ty offline mapy nebyly .... proste je to soucast systemu, zjevne je mozne mit i jine, ale ty mapy musi mit nejake univerzalni rozhrani, aby tomu rozumel system a potazmo pak libovolna aplikace, ktera si jen rekne o konkretni obrazek a jestli se stahne z netu nebo z offline mapy, o to se stara system .... proste maji to dobre vymyslene:)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Sygic nekupuj(te) !!! Od té doby co ho překopali, tak ho nikdo z bývalých (věrných) uživatelú neumí pořádně ovládat. Z intuitivní aplikace se stala docela pěkná hádanka. A neumí jezdit po dálnicích - i když jsou povoleny, včetně mítného apod. tak se jim vyhýbá jak to jenom jde. A není to jenom moje zkušenost.
To už je lepší MapFactor s Open Maps ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jj, dle mých zkušeností začíná být z OSM jedna z nejpoužitelnějších map. Google mapy vodí často po polních cestách, Here jsou hrozně řídké, Apple nemá cenu ani zkoušet. Je fakt, že se Sygicem ani Navigonem nemám zkušenosti. Každopádně OSM používám s Be-On-Road, kde jsou teď už nativně, což je dle mého docela dobrá kombinace.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na WP jde u vetsiny si stahnout zkusebni verzi a vypadalo to celkem OK. Naposled jsem to pouzival na srandroidu, kde to pouzit slo, ale ovladani si uz napamatuju, tam kdyz se stejne na neco kliklo, tak se pul minuty cekalo nez se neco stane nebo nestane, takze clovek zapomnel:o) Ale vim, ze to melo urcite vic moznosti, treba prujezdni body a i spoustu zbytecnosti. HERE mi vyhovuje jednoduchosti a vzhledem, ale vim, ze v sygicu bylo vic veci na nastaveni, coz samozrejme nic nerika o kvalite:)
Jinak teda HERE kdyz nenajde adresu, tak ji hleda na netu, coz mi prijde OK .... to je par bajtu s GPS pozici, ale pak ti to ukaze na mape v pohode. Jinak dost nechapu proc treba takove mapy.cz nemaji navigaci ...... mi to najde trasu, ukazuje kulicku, ukazuje prikazy k odboceni, ale nemluvi:o) Offline mapy.cz jsou taky pekne cool .... treba ty turisticke trasy a tak jsou cool. Vlastne mapy.cz jsou bezpecne nejlepsi mapy pro CR.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je tu někdo, kdo použil nebo hodlá v budoucnu použít Windows Communication Foundation (WCF) nebo dokonce Windows Workflow Foundation (WF)? Za dlouhé roky, co jsem byl .NET vývojář, jsem o nikoho takového nezavadil. Přijde mi, že Microsoft přišel s WCF pozdě. Všichni už dávno používali Tibco, WebSphere, Solace, atd. nebo si napsali vlastní messaging...

Na druhou stranu Windows Presentation Foundation (WPF) se jeví relativně životaschopně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jede na tom celej informační systém naší firmy (dělám na něm). Ladit nesmyslný chyby co to občas vyhazuje je fakt lahůdka, jedna věc jednou není potřeba, podruhé jo a padá s tím aplikace... (Ale faktem je, že z knížky jsem se to nikdy neučil, spíš tak nějak z praxe, takže chyba může být na mé straně..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na SOAP služby, inter-process komunikaci po TCP/pipách nebo MSMQ bych to i použil, ale teď vládne REST a ta jednoduchost WebAPI v tomhle směru WCF zabila. MS ukončil i podporu WCF Data Services ve prospěch WebAPI OData, takže signál je jasný...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.