Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hraní na PC není mrtvé, alespoň ne podle Microsoftu

Hraní na PC není mrtvé, ale ne že by se nějak úžasně rozšiřovalo. Ale za to MS pomalu umírá :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

podla mna si zastancom nekonecneho rastu, co ked to je len tak, ze ten, kto chce hrat na pc, uz ho ma? tj trh je nasyteny?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Při množství konkurentů, kteří se mu více či méně úspěšně snaží přetahovat zákazníky prakticky na všech frontách, už si nemůže podmiňovat běh konkrétní hry jednou ze svých platforem, jejíž prodeje či exkluzivitu právě potřebuje podpořit."
To začne dávat smysl, až se uráčí portovat aktuální verzi DirectX i na starší verze Windows. On totiž ten uživatel Windows7, který bude postaven před fakt, že mu budou hry fungovat v nějakém omezeném režimu, si taky může koupit PS4.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel, zrovna to DirectX v MS dost prehaneji. Oni sice maji v planu nove Windows kazde 3 roky, ovsem domaci uzivatele tak rychli nejsou. Nakonec to dopadne tak, ze kdo chce moc, nema nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak.

Paradoxně byl MS nejvíce na špici v dobách Win2k a hlavně XP. Tehdy uvedl převratné změny a zejména držel kompatibilitu (SP1 až SP3).

Ty změny byly totiž systémové, nikoli v GUI jako u Win8, kde je snaha, stejně jako kdysi u propadáku WinME, "skrýt" technologii v pozadí systému, což je v přímém protikladu filozofie Windows jako relativně otevřeného (konfiguraci) closed-source OS.

A co teprve korporátní zákazníci, mnozí z nich teprve přecházejí na Win7...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě Me nic neskrývaly, otevřeně se hlásily k tomu, že jsou nástupcem devadesát osmiček. Zkrátka systém určený pro lidi a sestavy, kde 2k (z důvodu kompatibility nebo HW výbavy) nebyly vyhovující. Problémem Me byla nulová podpora ze strany Microsoftu a absence service packů, které by opravily alespoň zjevné bugy. Systém to sám o sobě špatný nebyl, na stejném hardwaru běhal svižněji než jeho předchůdci i nástupci (což krom sedmiček imho jiná verze Windows nedokázala).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osmičky to dokázaly taky. Ale s Milénii máš pravdu. Používal jsem je doma asi 3 roky na slabším železe a nemohl jsem si stěžovat, jejich pověst je hodně nezasloužená. U mě byly i stabilnější, než 98 OSR2, i když samozřejmě ve srovnání s NT řadou to bylo slabé. Ale když už jednou do týdne či dvou kvůli něčemu zbuchly, byly za pár sekund nabootované, zatímco dvoutisícovky běžně nabíhaly přes minutu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo Jo já je měl také a stejná zkušenost, Ten OS chodil pěkně, kroutil jsem hlavou nad tím jak na ně lidi nadávali. Zřejmě záleželo na hardware kombinaci, že někdo byl v pohodě a jiný jim nemohl přijít na jméno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Milenia jsem na spouste PC rozchodil se silenejma obtizema a s tim, ze to proste porad padalo :-(
Priznam se, ze jsem pouzival 98 a pak presel rovnou na XP, Milenia jsem instaloval tak na 10 Pc a snad na kazdem z nich byly problémy se stabilitou :-(((

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

můj poznatek s ME je následující: česká verze ME stála za pendrek, anglická byla rockstable :) - na tom jsme se shodli tuším s WIFTem u jiného článku, při překladu milénií museli něco mohutně pokazit

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha..to je docela dobře mozne, ja samozrejme instaloval české (pro ruzne BFU, takze fakt jen a pouze české).
Sam jsem to na Pc nikdy nemel, takze jsem ani neexperimentoval s jinymi jazykovými verzemi

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Me skrývaly DOS. Což byl trochu problém, když to byl systém na DOSu postavený (se všemi nedostatky). V okamžiku, kdy se tam něco podělalo a self-defuse nezafungoval, tak jakékoli manuální opravy byly vždy tak trochu boj o zrno..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

PC hry su podla mna pre MS velmi dolezita vec, drzia Win v domacnostiach, ak hry pre pc pojdu dole vodou, mojde s nimi aj Win, uz nebude dovod mat doma plnohodnotne pc, na web, video a ine hranie sa bude stacit hocico, napr. aj nejaky obycajny smart tv.
A pracujuci, ktori prave nebudu nutne potrebovat win only aplikaciu, tak im tiez moze byt jedno, aky OS im tam bezi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wii vs Playstation vs XboX.....který je lepší ?
1. Jasně PS4
2. Jasně XboX
3. Jasně PC (1 a 2 ztichnou)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší? To je jen individuální měřítko. Mě například zatím bohatě stačí X360.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pojem „cross-platform“ chapu v lehce jinem vyznamu nez MS :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky. Cross platform, to je kdyz to bezi na linuxu (vcetne androidu) i na BSD (vcetne MacOS a ktera ze konzole ted je postavena na BSD?), ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Toto je cross-ms-platform. PlayStation 4 pouziva nejake BSD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je asi tak pokryvene "videnie" ako oznacit image firmveru za "ROM" (read only memory). Rovnako je aj dost lahke odhadnut "odkial vietor fuka" t.j. kto / co sa podiela na formovani nazorov pripadne od koho su nazory preberane.

Viacplatformovy znamena schopny behu na viac ako jednej - inak nekompatibilnej platforme. Dvojvrstvove zaznamove medium je "double layer" ale zaroven moze byt oznacene aj ako "multi-layer".

Pri vasej "zaujimavej" definicii ste mali este doplnit verzie "platforiem". Btw stale bude aplikacia povazovana za cross-platform ak budu k dispozicii len 64bit binarky?

Odhliadnuc od pokrytia (ne)kompatibility OS, v tomto pripade sa povazuje sa platformu zrejme primarne FORMAT zariadenia a tym "cross" aj take vymozenosti ako rozohranie hry na jednom druhu zariadenia a pokracovanie na inom (vid. Halo:SA)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.