Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft propustí dalších 2850 lidí, kteří pracují na Windows Phone

"Jane, dnes som dal výpoveď, a potom som povedal šéfovi aby sa šiel vypchať a ešte som z neho vyrazil 60 000, podaj mi špargľu"

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Úchyláci z MS nejdříve ve jménu jedné platformy zprasí desktopové Windows Metrem a dalšími prasárnani z mobilního a dotykového světa čímž dají vzniknout pro mnohé nepoužitelným Windows 10,. aby následně sami zařízli vlastní mobilní větev jednotné platformy.
Mají miliardy $, proti sobě sektu organizující blbce jménem Apple což je de fakto reklamní společnost která prodává čínské zboží a i to pak zneužívá proti jeho majiteli k rozesílání reklamy.
A google což opět není nic jiného než reklamka, pro kterou android není nic jiného než reklamní kanál přes který obtěžuje majitele zařízení s Androidem. Tato reklamka svůj distribuční kanál, pardon OS Android dorazí tím, že ho zkombinuje s takovou prasárnou jakou je Java.
MS místo toho, aby vyprodukoval OS, který bude svižný, programy se pro něj budou psát v nějakém jazyku z rodiny C , hlavně poběží v nativním kodu procesoru , budou se psát ve Visual Studiu. OS který bude uživatele chránit před reklamou, prioritní pro něj bude ochrana zájmů uživatele tedy šifrování všeho od fotek přes hovory po SMS, OS, nad kterým bude mít nebo přesněji bude moci legálně získat kontrolu majitel zařízeni.
Vyprodukuje to co vyprodukoval..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nechci být kousavý, ale máte snad pocit, že k monopolu OS MS na PC, chybí lidem ke štěstí monopol MS v mobilní sféře? Já tedy o tom ani trochu nesním. Naopak ať se kousají, ať se perou. Jen tak z toho vzejde něco smysluplného pro lidi. Protože když se peru o přízeň lidí nemohu jim diktovat co se jim má líbit a nad čím mají jásat a hlavně zapomenout co by vlastně opravdu potřebovali nejvíc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takhle ma monopol Google.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde v mém příspěvku vidíte jediné slovo o nějakém monopolu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"programy se pro něj budou psát v nějakém jazyku z rodiny C"

Je videt ze jste v zivote toho moc nenaprogramoval.... a o Androidu asi vis prd, protoze pro nej lze psat v C/C++. Akorat to nikdo pricetny nedela.

"prioritní pro něj bude ochrana zájmů uživatele"
jo to byla u MS vzdy priorita, je s podivem ze tentokrat se na to vyprdnul..

"legálně získat kontrolu majitel zařízeni"
snivejte dal...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, ze vsichni vyrobci narocnejsich her, emulatoru a dalsiho narocnejsiho SW pro android nejsou pricetny? Ti vsichni totiz vetsinou pisou pro Android v C. Java se pouziva jen tam, kde vykon neni priorita.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mají miliardy $, proti sobě sektu organizující blbce jménem Apple což je de fakto reklamní společnost která prodává čínské zboží a i to pak zneužívá proti jeho majiteli k rozesílání reklamy -> ??? Čehože to Apple přesně zneužívá proti majitelům jeho produtků? A jakou reklamu rozesílá? Nic takového nepozoruju, je to blábol.

DiIT a Novinky.cz mají jeden společný aspekt - katastrofální úroveň diskuse pod články s převahou bláznů a magorů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S poslední větou nemohu souhlasit. Když člověk vyfiltruje BTJ, Pety a Petr22, dá se z diskuzí zjistit i několik doplňujících informací.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kolik - 12 tisic lidi? 20 tisic?
CO TAM VSICHNIDELALI !?

Windows Phone 10 trvaly o rok dele nez mely, na vetsinu slibovanych zarizeni dodnes nejsou.

Ja myslel ze to tam dela tak 10 lidi.......................

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Právěže to dělalo jen těch 10 lidí, ostatní do toho jenom kecali ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To byli lidi z Nokie. Jak to tak vypadá, už delší dobu nedělali nic.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V clanku vidim: "Celková bilance této mobilní sekce Microsoftu tak narůstá na 12500 propuštěných lidí"

No podle http://money.cnn.com/2014/07/17/technology/enterprise/microsoft-job-cuts/ uz v 2014 vyhodili 12500 z phone divize, a dle Ars Technica http://arstechnica.com/business/2016/07/microsoft-2850-job-cuts-windows-... celkova bilance vypada spis na 20k+ lidi (coz asi nebude daleko 100% te akvizice) a MS uctovne odepsal prakticky 100% ceny te akvizice :)

Kazdopadne obchod stoleti pro Finy, prodali mrtveho zajice v pytli za 7 miliard :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kterého už předtím zlikvidoval nastrčený agent z MS :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kazdopadne obchod stoleti pro Finy, prodali mrtveho zajice v pytli za 7 miliard :D
presne tak a doteraz ludia obhajuju nokiu a finsko. kto zil vo finsku v tych 90tkach vie aka to bola sladka praca mat job v nokii a tie padaky co dostali krasne prachy. ked nokia padalaa hladal sa niekto kto by ju kupil tak fini pisali na forach ako zaspali a ako sa tam pracovalo. lenze to bolo vo finstine a bolo si to treba najst tie info. vacsina cegov vie tak akurat nieco precitat v ceskom jazyku a best si googli v anglictine.
zalozky kde som to mal ulozene uz neexistuju a po tolkych rokoch asi aj vymazane zo serverov. preto samsung a cinania kopirovali placky a dotyky od apple a nie nokie 3110)) o noki sa vedelo ze to ten moloch z skandinavskymi pracovnymi navykmi nedotiahne daleko uz ked nastupoval apple z prvym iphonom.. zvytazila globalizacia a presuvanie vyrobnych ,vyskumnych pracovnych sil do inych krajin. posledny nokiu som mal 5800 a nic moc .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft nekoupil ani Nokii ani jeji klicovou cast. Klicova cast Nokie vzdy byla a porad je site. Mobilni divize uz byla nekolik let pred koupi Microsoftem ve ztrate, protoze se nevyrovnala s tim jak Android zabil Symbian.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android nezabil Symbian, ten byl zabit samotnou Nokií, resp. jejím šéfem Elopem, který udělal několik chybných rozhodnutí počínaje http://company.nokia.com/en/news/press-releases/2011/02/11/nokia-outline...

Klíčová část Nokie nemohly být sítě, protože to byl ještě donedávna společný podnik se Siemensem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Symbian byl prevalcovan Androidem a iPhonem uz nekolik let predtim nez se Elop v Nokii vubec objevil. Nokia nebyla schopna na tu nahlou zmenu trhu reagovat a Elop uz to nijak zmenit asi ani nemoh.
Nokia vznikla v roce 1871. V roce 1981 spustila prvni mezinarodni mobilni sit na svete a svuj prvni mobilni telefon az v roce 1987. Nokia Siemens networks vznikla az v roce 2006 a je to jen mala cast Nokie vicemene urcena pouze od odkoupeni sitovy casti Seimensu.
Nokia ma majetek v hodnote 45 milliard euro, pricemz mobilni divize stala Microsoft jen 5 miliard euro.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Nokia Siemens networks vznikla az v roce 2006 a je to jen mala cast Nokie vicemene urcena pouze od odkoupeni sitovy casti Seimensu."
Tato síťová část představuje nosnou divizi celé současné Nokie. Kdyby nebylo jí, byla by Nokia pouze prázdnou skořápkou vybírající provize za patenty.

"Nokia ma majetek v hodnote 45 milliard euro, pricemz mobilni divize stala Microsoft jen 5 miliard euro."
Odkud pochází údaj s 45 miliardami? Mobilní divize stála tak málo, protože odhad návratnosti investice vycházel opravdu tak špatně (a to byl ještě velmi optimistický).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Odkud pochází údaj s 45 miliardami?"

https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia

"Tato síťová část představuje nosnou divizi celé současné Nokie."

Ano sitova cast prestavuje nosnou divizi Nokie. To je to co sem psal, ale Nokia Siemens Networks neni cela sitova divize. Tam patri treba jeste Alcatel-Lucent, Nokia Bell Labs a Nokia Technologies.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tehdy měla Nokia pouze mobilní a síťovou divizi (společně se Siemensem) + nevýdělečné HERE a docházel jí cash. Až později převzali Alcatel-Lucent spolu s Bell Labs. Nokia Technologies je nová divize vzniknuvší až po prodeji mobilní divize Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je vzdycky trochu slozitejsi.
Kazdopadne kdyz se podivame na cisla z roku 2012, tak vidime, ze Devices & Services, z cehoz cast Microsoft koupil. byla za priblizne pulkou obratu Nokie a mela priblizne tretinu zamestnancu Nokie.
company.nokia.com/sites/default/files/download/nokia-in-2012-pdf.pdf

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nokia ma majetek v hodnote 45 milliard euro, pricemz mobilni divize stala Microsoft jen 5 miliard euro."

Az na to, ze porovnavate jabka s pomeranci... tech 45 miliard je SOUCASNY stav (2015), kdezto 5mld platil MS nekdy v 2013tem, kdy byly akcie Nokie v totalnim pytli a firma na pokraji bankrotu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty porovnavas majetek s cenou akciii a me rikas, ze porovnavam jabka s pomeranci? :)
Kazdopadne cena akcii se od roku 2013 zvedla z 3 dolaru na 5.

Nokia samozrejme nebyla na pokraji krachu. V roce 2012 mela ztratu 2.3 miliardy EUR z obratu 30 miliard EUR, coz je 2x vetsi ztrata nez v roce 2011, ale porad nic co by ji mohlo polozit. V roce 2013 uz byla Nokia v zisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych vyrazil lidi primo zodpovedne za nedodelek Windows 10 a povysil ty ktery staly za normalnim Windows 7 a k tomu jim nalezite zvysil plat, cely projekt Windows 10 bych kompletne zrusil a jako kompenzaci bych kazdemu zakaznikovi ktery si 10 koupil ne na "zadarmo" prechazel zaslal uplne novou licenci na Windows 7 SP1, nasledne vych zapocal aktivni prace na Service Pack 3 do ktereho bych integroval veskere dobre veci z Windows 8 a 8.1 ale uplne vynechal pitomosti jako Metro, Cortana a OneDrive, ke konci to jiz obalil api DirectX 12 a pohoda, klidek a tabacek, zadne pitome dlazdice. Kdo by chtel zustat na Windows 8.1 mel by pozdeji k dispozici verzi 8.2 u ktere by tez nasel api DirectX 12, tak moznost bud klasicke ponuky Start nebo by si mohl zvolit dlazdicovou alternativni metodu rizeni Metro.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hovoris mi z duse.
Tak by to bolo idealne pre zakaznika. Bohuzial zakaznik u MS nieje na prvom mieste, na prvom mieste su "vyssie zaujmy".

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v MS se snaží zvyšovat příjmy, nebo je minimálně držet na současné úrovni, a v době, kdy trh s PC klesá, musí přitlačit na pilu. S W10 si otvírají možnosti jak mít z uživatelů průběžný příjem nad rámec jednorázového příjmu z prodané licence k OS.

Jako zákazníkovi, který by měl generovat tento zvýšený příjem, se mi nastalá situace nelíbí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je prave Windows 10 jeden z duvodu, proc klesa, nebot se do nich spousta lidi a firem zrovna dvakrat nehrne. A ta snaha zvysovat prijmy jim taky muze vsechno znicit. Co jim slo byly OS a Office pro firmy a oni to zahazuji jen proto, aby mohli konkurovat funkcne omezenym matlacim vecem, to mi neprijde jako dobry obchod. Firmy budou potrebovat na necem delat porad, ale lidi muzou matladla casem prestat bavit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč všechno integrovat do W7? Nebylo by snazší dát ti do desítek START jako ze sedmiček? A ty další věci co popisuješ jsou kravina. One drive nemusíš používat, Cortana v CZ verzi není dostupná. V podstatě tě sere jen ten start, případně ty hybrid ovládací panely, to je vše. Už si to uvědom

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spis by meli pouzit to dobre z obou OS a nejak verejne deklarovat, jakou filozofii OS budou drzet a ne s tim mlatit ode zdi ke zdi. Takhle spoustu lidi a firem odradi, kdy jejich SW se dostane do pozice "nutne zlo", kteremu je treba se vyhybat. Jima pak budou neustale klesat prodeje a ucetni, grafici a konstrukteri budou pracovat na tabletech, coz je sice hloupe a neergonomicke, ale lepsi reseni proste nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím startem jim nepomůžeš!
Desítky prostě vadí hrozně moc a mnoho lidí podle mě už ani neví proč. :)
Jak to bylo když přišli win 7, samé nadávky, jak je systém nepoužitelný proti win XP.
Naopak kdo občas instaluje win ocení desítky za rychlou instalaci, to u sedmiček je fakt hrůza!
Takže podle mě jsou velké updaty u win 10 mnohem lepší řešení než ty pitomý servicepacky.

K věci: koupě Nokie, to byl teda kauf jako hrom :)
Mobilní win 8 je povedený systém, ale ty win 10 mobile dohnaly v nenažranosti android a je to hrůza, to se fakt nepovedlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Ja bych (…)“ - realizoval jen na základě svého rozmaru plán, který by stál astronomické peníze, neměl pro firmu vůbec žádná pozitiva a naopak do budoucna generoval další ohromné ztráty.

To zní jako geniální plán :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak ... W7 navzdy! 7 let stary system a idealne vypnout aktualizace :o))))))))))) Ja se zas bavim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se bav, ale zdrž se příspěvků :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je důvod propouštění zjevný:

V době, kdy do Nokie přišel Elop, prodávala 100+ milionů telefonů za kvartál a byla největší hráč na trhu.
Microsoft prý za Q2/2016 prodal 1,2 milionu a možná už není ani v první desítce.

Čili původní Nokia nemusela vůbec být předimenzovaná, jen MS má dnes prodeje o dva řády nižší, jako výrobce hraje druhé housle a navíc i výhled do budoucna je negativní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MS není v první desítce již pěkně dlouho. Původní mobilní divize Nokie byla také předimenzovaná a než ji prodali, řádně ji stihli osekat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych mel hadat, tak propusti lidi z Finska, o cemz se vsude jinde pise. Cili lidi, co s vyvojem WP nemeli nic spolecneho. A nebo pokud ano, tak proc ne? WP je mrtve, je tu uz 3/4 roku WM10, ktere sdili kod s W10, coz je IMHO genialni tah. Ikdyz pochybuju, ze propustili skutecne vyvojare a i kdyby, tak asi byli zbytecni. Ono microsoft je hodne zkostnatela firma, mnohe zjevne chyby pretrvavaji dlouhe roky, pritom je to nekde otazka zmeny jednoho radku v kodu. Verim, ze se na tom podili ruzni scrum masteri a podobne sproste slova nesmyslnych firemnich procesu ..... ale tak zpet na zem, jedna se o Finsko, takze patrne slo o vyvojare "hloupych" telefonu a OS pro ashe a podobne telefony, kdyz se teto divize MS pred par mesici zbavil.
Na W10M je krasne, ze vychazi spolu s W10 .... navic si drzi prestiz spolehliveho a hlavne bezpecneho systemu, kde vlastne v enterprise segmentu nema konkurenci.
A taky v neposledni rade je to jedina konkurence applu. Sam pan jezek by mel vedet, ze monopol v jakekoliv forme je skodlivy (kdyz to porad hlasa), tak proc cely trh smartphonu prenechat applu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„je tu uz 3/4 roku WM10, ktere sdili kod s W10, coz je IMHO genialni tah“

Protože název produktu má na technické vlastnosti zcela zásadní vliv?
(Ten přechod na nové jádro se odehrál už ve WP 8, W10M je normální pokračování vývoje, jen škrtli z názvu slovo „Phone“.)

A jestli to přejmenování byl geniální tah je sporné, podle mě to byl tah dost kontroverzní, jelikož právě neustálé změny směru vývoje jsou asi nejslabší místo celé té platformy.

Ještě za Nokie ukončili Symbian a oznámili MeeGo, na tom vyšel jeden telefon a zařízli to kvůli WP 7. Pak zařízli WP 7 a zkusili to zase jinak, byť pod „evolučním“ názvem WP 8.

Takže se ptám, když konečně systém rozvíjejí evolucí místo aby ho celý zahodili po jedné generaci zařízení, jestli je chytré to zákazníkům prezentovat jako že opět zařízli další platformu.

„A taky v neposledni rade je to jedina konkurence applu. Sam pan jezek by mel vedet, ze monopol v jakekoliv forme je skodlivy (kdyz to porad hlasa), tak proc cely trh smartphonu prenechat applu?“

A těch asi 84 % trhu s Androidem se nepočítá? :-)

Jinak se obávám, jestli se MS vůbec dá ještě označovat za konkurenci.
Aktuální statistiky jsou ~84 % Android, ~15 % Apple a MS je součástí toho ~1 % „zbytku“.

Čili pokud se někdo vysmívá podílu Linuxu na desktopech, tak Linux na desktopech už má podstatně vyšší podíl, než MS na mobilech.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

PS.:
A nové statistiky za 2. čtvrtletí jsou vyloženě tristní, celkové prodeje smartphonů byly 343 milionů a z toho 1,2 milionu od MS, což dělá cca 0,35 %.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě má Linux v desktopu už několikanásobný podíl, podle NetMarketshare za poslední měsíc 2,33% :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce je to více, než mají W8 :)
Ještě bych přál růst i Sailfish, to by byl dobrý kopanec do zadku jak Nokii tak M$.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by byla legrace, bohužel dokud s ním bude u nás oficiálně dostupný jeden telefon, na velký růst to nevypadá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase si pletes prodeje s podilem na trhu ..... je to jak u trhu s PC, prodeje klesaji, ale absolutni pocty rostou, proc asi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V první řadě ta delší životnost MS telefonů je ničím nepodložená domněnka, není důvod očekávat, že by uživatelé MS telefonů měli zásadně delší interval výměny, než ostatní.

Navíc pád prodejů je tak velký, že nesmyslnost toho tvrzení s absolutními počty je zjevná.
I kdyby polovinu MS telefonů uživatelé drželi nekonečně dlouho a tu druhou polovinu 4 roky, stejně by jejich počet aktuálně klesal.

Na téma absolutních počtů může být vodítkem i to, že např. Waze se v žebříčku popularity Windows store umisťuje celkem slušně, přesto autoři nedávno oznámili přerušení aktualizací pro Windows s tím, že uživatelů je příliš málo na to, aby se jim to vyplatilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona i dlouhe roky stara L720 je naprosto v poradku (bohuzel jen s WP8.1), ale hlavne (a to si myslim, ze v dnesni dobe vykriku ohledne bezpecnosti by melo byt primarnim hlediskem) je to stale nejbezpecnejsi mobilni OS se spoustou certifikaci do top secret prostredi.

Ehm a co se tyce waze, tak to koupil gugl a co vim, tak na ni 2 roky nesahli, takze celkem nedavno je u tebe 2 roky?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Není nic bezpečnějšího, než uzavřený systém s povinným napojením na cloud cizí firmy pomocí uzavřeného protokolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať udělají z kódu open-souce a všechno bude jinak.
Jinak M$ to dojebal už v samotném začátku, kdy udělal aplikace ze PocketPC nekompatibilní s Windows Mobile. Měl v tu chvíli obrovskou kompetitivní výhodu v ohromné zásobárně aplikací oproti konkurenci, která začínala na nule (iPhone, Android). Skoro si říkám, že co do sebevražedných rozhodnutí je M$ vskutku mistr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.