Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft už na Surface prodělal $1,7 miliardy

Já myslím, že ta ztráta je pro MS akceptovatelná dokud ji ostatní firmy solí výpalné za Android. Kdyby o ty cca 2 miliardy dolarů přišli, tak by se situace rapidně změnila a filištíni v MS by museli začít skutečně přemýšlet.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No ... Peníze na zaměstnance Nokie nemají, ale tablet budou dotovat ... zajímavé postupy ....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Třeba nakonec v rámci úsporných opatření obě divize i jejich projekty sjednotí a telefony i Surface nahradí phablet Microsoft Surphone ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze nejrelevantnejsi vysvetleni nam poda pan BTJ, autor vyroku ze se tu malo pise o M$ o moc vo tech linuxech...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

--- obsah příspěvku odstraněn redakcí ---
slovní útoky na ostatní čtenáře tu nebudeme trpět, příště to zkuste slušně

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já se chystal vyvíjet pro Windows RT (arm), jak pracovně tak vydat ARM verze některých svých freeware věcí. To co ale MS předvedl (počínaje uzamčením plochy, omezení store...) byl ale přesný opak slavného "developers, developers, developers" díky kterému mají na desktopu převahu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Surface pomuze snad jen otevreni specifikace a instalace Linuxu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podla mňa je chyba v marketingu,
surface pro je vynikajúci ultrabook/tablet na prácu, zaujímavé že pri ultrabookoch ako Toshiba Portege nikomu nevadí zaplatiť cez 1000€.
MS by mal začať surface oficiálne distribuovať do viacerých krajín EU, znížiť cenu o 100€, vyriešiť nejak marketing a surface nebude mať konkurenciu, pretože nikomu sa zatial nepodarilo napchať core i5 do takto tenkého a lahkého tabletu/booku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je ten problém s M$. "Proč to prodávat levně, když to můžeme prodávat draze?!"

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Příčina je víceméně jasná - ono se to prakticky nikde neprodává. A když to doveze Alza, chce za to 35 tisíc a to nedá snad nikdo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jaký má Microsoft surface přínos oproti obyčejnému notebooku, nebo tabletu k němuž si nakonec mohu klávesnici připojit taky?

Konkuruje nějakými zajímavými vlastnostmi?

Já v tom vidím jen velmi omezené zařízení, které není ani notebook, ani tablet. Má extrémně mizernou klávesnici, omezené úložiště, nesmyslný OS s nepochopitelnými omezeními (to možná pro jiné lidi není nevýhoda) a nesmyslně vysokou cenu.

Z mého pohledu (to zdůrazňuji) - to je zařízení, které bych nekoupil, ani kdyby stálo 1/4 a prodávali ho v trafice na každém rohu. Těžko bych pro něj hledal použití i kdybych ho dostal zadarmo ... vlastně bych se ho nejspíš pokusil darovat někomu dalšímu (příp. červený kontejner), aby mi doma nepřekážel

Čím by tedy měl MS Surface zaujmout normálního uživatele?

Prosím o vysvětlení, jsem naivní technik (převážně linuxák), který tomuto výrobku opravdu nerozumí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně nejste cílová skupina. Nic si z toho nedělejte, já taky ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k uvedene ztrate se zda, ze cilova skupina je o hodne mensi nez si MS myslel ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

super to me teší

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Z mého pohledu je celá větev Windows pro ARM mrtvá. Chápu, že před lety nebyla alternativa a jedinou použitelnou architekturou pro tablety byl ARM. Ale dnes nevidím důvod, proč si koupit Windows RT, když můžu mít obdobný tablet s architekturou x86, na kterém navíc běží běžné desktopové aplikace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já měl možnost si Windows RT („8“ i 8.1) vyzkoušet. Z mého pohledu to je poměrně zajímavá platforma, kterou ovšem zabíjí nemožnost spustit si cokoli kromě předinstalovaného RT Officu (a samozřejmě všech standardních součástí Windows) a Metro aplikací. Mně by třeba vůbec nevadilo, kdyby aplikace pro Windows RT musely být extra kompilované pro ARM - byla-li by poptávka, nabídka by přišla ze strany výrobců SW sama. Ale MS to zařízl tím, že tuto funkci si vyhradil explicitně jen pro sebe a chtěl, aby se jako jednotná společná aplikační platforma obou hardwarových platforem (x86(-64)/ARM) používalo právě to obskurní WinRT, kde se aplikace stahují jen z jeho Store, vypadají prakticky všechny dost hovadsky (pokud nehovoříme o hrách, kde je to jedno), mají do určité míry omezené možnosti toho, co smějí dělat (např. jen jeden metro web browser) a nazdar hodiny. Přitom ani u WinRT aplikací není pravidlem, že automaticky existuje každá aplikace pro všechny HW platformy. Zkrátka WinRT je podle mě krokem vedle, minimálně na desktopu určitě. Až na pár výjimek, které si ve Windows Store našly pár hratelných her, neznám nikoho, kdo by WinRT aplikace používal.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nic v zlom, uz je to tu taky pro Linuxovy ktory hlasa jedinu pravdu a ostatne je a priori zle. Surface (RT) sa blbo nepredava ani tak koli HW ale koli tomu ze tam bezia len new app (metro ui aplikacie) kedze to bezi na ARMe. Urcite cast ludi bola prekvapena ze si kupili tablet s windows a klasicke desktop aplikacie im nejde ani nainstalovat. Tak isto, aj ked uz je vyber na MS app store celkom slusny, stale tam niektore aplikacie chybaju. Na druhu stranu tu chyba aspon nejaka poznamka o Surface Pro, ktory je naopak uspasny a momentalne asi jeden z najlepsich full win tabletov/ultrabookov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.