Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft konečně umožní odmítnout Windows 10

Nebuďte naivní.
"Decline free offer" bude jen link na komerční nabídku zlevněné OEM verze po 29.7. ;-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - pořádně to promyslete, než na to kliknete. Kdo ví, co se pak stane. :-)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ja doufam ze volba "Decline free offer" smaze i tu debilni instalacku W10 na disku.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft opravdu umí "nabídku, která se neodmítá" - pravda, hlavu kone asi v psoteli nenajdeme, ale kdo vi co najdeme (nebo nenajdeme) na kompu :-)

--
"I'm gonna make him an offer he can't refuse"
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Godfather_(novel)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, co kdo furt ma? Tak si to mate aktualizovat a hotovo. Pocitac se dozivotne zaregistruje a kdyz se to nebude libit (pochybuju) nebo nebude fungovat (naproste minimum pripadu), tak mate 2 mesice na vraceni zpet ... me ty breky BFU fakt fascinujou. Nevyuzit nabidku upgradu zdarma o 10 let novejsiho, bezpecnejsiho, paradoxne i rychlejsi a mensiho systemu, muze fakt jenom blb. Ve svete IT rozhodne neni update zdarma samozrejmost a ve svete hloupych mobilu (vime jakych) ta moznost dokonce ani v naproste vetsine pripadu neexistuje. Pocitac po upgradu bude dozivotne licencovany na W10, kdyby se clovek za rok rozhodl dat tomu znova sanci, je mozne se jeste ten samy den vratit do stejneho stavu pred W10 .... mi prijde to odrazovani BFU (kteri jsou proste negativni kampani zcela nepochopitelne masirovani) a davno potvrzene HOAXy o nejakem posilani osobnich informaci (trosku znaly nebo normalni clovek si mohl leda klepat na celo, ale BFU, co tomu nerozumi tomu klidne mohl verit) jako naprosta fraska par zaprdenych a zhrzenych vocasu (asi linuxaru?) .... realne proste neni duvod to aspon nezkusit ....

+1
-112
-1
Je komentář přínosný?

Typicky trolujes. A me to neda, ach jo.
"10 let novejsiho, bezpecnejsiho, paradoxne i rychlejsi a mensiho systemu", na kterem mi proste nejede ten dany a jediny merici software, ktery spolehlive funguje uz cca 10 let. Takze blb ses akorat ty.

+1
+91
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, diky za podporu, DOKAZAL JSI, ZE MAM PRAVDU (a ze sebe teda udelal blba, ale to je asi jedno:)! Upgradu zdarma jsi tedy vyuzil, tvuj SW nefungoval, tak si se vratil zpet - 100% V PORADKU!

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu Megatrol, navíc krátkozraký (nevidí si na konec nosu). Nebo inteligenčně inferiorní pokud nedokážeš pochopit rozdíl
a) BFU je nucen Microsoftem vyzkoušet upgrade a v případě krachu je v řitním otvoru
b) cíleně zkušený člověk udělá bitovou kopii stávajícího funkčního systému, provede upgrade, zjistí zda je plně funční ano/ne a případně okamžitě vrací počítač dom předchozího plně funkčního stavu

Pochopili BTJ, či ne?

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

BTJ je bud v ustavu, nebo ho plati Microsoft, protoze ze by byl jen tak hloupej proste neni mozny :)

kazdopadne by me zajimalo, kdyz nekdo provede upgrade na W10, pak se vrati zpatky na puvodni system, opravdu mu uz prestal vyskakovat znasilnovaci dialog nucejici upgrade na W10 ? ;)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem a nepřestal. Navíc snad při každé měsíční aktualizaci systému (Win 7) musím znovu zakázat KB3035583, přestože ji vždy dávám skrýt.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

A ja ti tiez nalozim.

Obchod, firma, podnikatel/zivnostnik, vyvojar hardwaru, lekari, ucitelia v skole... vsetci maju nejaky problem:
- ak sa im v nevhodny cas zacne upgrade, alebo uz bezi = strata penazi, strateny cas
- ak sa im upgrade zasekne = zvysene naklady na napravu, strateny cas
- ak upgrade prebehne, ale dodatocne zistia, ze pripojeny hardware nefunguje zrovna, ked ho potrebuju pouzit. Oni nemaju cas na to, aby po upgrade overovali vsetky ich programy a funkcie = strateny cas, zvysene naklady na opravu, v pripade nefunkcneho kameroveho systemu aj zvysene bezpecnostne riziko, alebo stratene udaje projektu, ktory tymi kamerami sledovali. Niektore projekty su z financneho hladiska uz neopakovatelne.

Proste tu je plna rit problemov s upgradom. Nie ako ty, ci ja, ze upgradneme a pustime si hru, browser a svoj graficky editor v nasom volnom case.

Vsetkym ostatnym to musi niekto zaplatit, a musia mat popri tom svoju pracu urobenu.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, pro male zivnostniky je to pruser.
Pro ucetni Fa katastrofa. Nefunguje nic. Certifkaty nic.
O to vic je to hnus jelikoz nikdo z nich na Win 10 jit nechtel. Protoze co funguje neopravuj a take to pro ne neni nic co by jim zmenilo praci k lepsimu. Jelikoz co maji funguje. Proto je moho FA stale na starych winXP a k plne spokojenosti. A az jednou PC -notas zdechne budou to resit. ale proc by meli resit ze jim to dojebe MS

+1
+60
-1
Je komentář přínosný?

Jedna nadnárodní firma pro kterou jsem subsubsubdodavatelem při dotazu jestli mohu přistupovat k jejich databází přes Win10, pověděla: "Ano, je to možné, ale přejeme Vám pevné nervy!"
Takže až tato firma řekne: "pořidťe si Win10 k tomu aby jste mohli vstupovat do našich databází!" Poté přejdu, do té doby NE!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

dělám v nadnárodní firmě máme plno vlastních i externích SW/DB řešení a W10 už několik měsíců bezproblémů používáme zatím sice jen na strojích pro kancélářské krysy a až ho prověří čas tak se budou nasazovat i v produkční oblasti ...problém nebude v OS ale spíš v neschopnosti IT oddělení dané firmy (většina problémů totiž vzniká když vývojář nemá dostatečné znalosti a nebo úmyslně při vývoji nedodržuje standardy a pak to může být opravdu porod něco rozběhat)

mimochodem na svém pro booku mám W10 a ani když se připojuji kdekoliv mimo interní síť tak jsem nezaznamenal žádný problém ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš to bude tím, že vaše nadnárodní firma nepoužívá SAP.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Kdokoliv pouziva SAP, zaslouzi si vse, co se mu stane... :-D :-D :-D

My neco delame pro firmy a dodavame jim nejaka data a od nekterych nejaka data kupujeme a JEDINY SAP dela neskutecne problem se vsim.
Ja tem lidem ten SAP fakt preju, kdyz si to za ty priserny penize koupili :-D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A to je to - ti lidi (zrejme profesionalove v IT) si vyziraji rozhodnuti svych manazeru.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ano, a je obecne znamo ze Microsoft si s tema standardama moc hlavu nelame...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by ses mohl priste zamyslet nad tim, ze nejsou vsichni stejni jako ty a nemaji stejne pozadavky a treba je neco vaze k tomu pouzivat dal stavajici system. Nez jim zacnes nadavat do blbu a vocasu.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Opet jsi dokazal, ze mam pravdu .... windows 10 jsi si nainstaloval, nevyhovoval, tak jsi se vratil zpatky, v poradku!

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

predstav si ze kdyz pujdes do prace, tak u vchodu bude stat gorilak a 10minut te bude chtit osukat, nebudes mit moznost to na dobrou odmitnout, druhej den to same, budes to povazovat za normalni? budes preferovat svoji variantu to vyzkouset a kdyz se ti to nebude libit tak mu to vratis?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Jemu se to bude líbít a bude chodit do práce rád a to ještě hodinu před otvíračkou.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

BTJ je kořením diskuze.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne tak kořením jako spíš ukázkou tvora s malým rozhledem, ale to je jedno, jak se říká: "S hlupákem se nehádej neboť ten kdo půjde okolo by nemusel poznat, že je mezi vámi nějaký rozdíl." ;-)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi reagoval na me, tak jsi uplne vedle. Nic jsem neinstaloval, protoze ja na PC pracuju, pouzivam xx veci o kterych se nepodarilo zjistit jestli budou nebo nebudou fungovat na W10. Zustavam proto u W7, nebudu riskovat nekolik hodin ci dni prace abych to pak daval dohromady. Ctim zlaty administratorsky pravidlo - nesahej na to pokud to funguje! A ty bys mel ctit zakladni pravidla slusnyho chovani, kdyz uz nemas dostatek inteligence na to, aby sis predstavil, ze ne vsichni pracuji s PC stejne jako ty.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zcela nestranne zeptam - kdyz teda jsi nezkousel win10, tak si muzes byt 100% jisty, ze ten program na win10 nebude fungovat?
Ciste ze zvedavosti...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

1) Snadno. Staci, kdyz ti nekdo rekne, ze mu ten samy program nechodi.

2) Dava vetsi smysl pockat az si budes 100% jisty ze ten program chodit bude.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ty tu mas vice uctu?:-O
Ja se ptal kolegy diskutera vyse, takze bych prosil odpoved od neho...
Podle toho co pise mi totiz prijde, ze nic nezkusil, neni si jisty, tak to ani zkouset nehodla a rovnou napise, ze to nejde. To mi obecne neprijde jako fer diskuzni metoda, tak proto jsem se jeho konkretne ptal.

Jinak 100% jisteho neni na tomto svete vubec nic, ale to uz bychom slovickarili :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

nechapu tvoji logiku Lojzo, kdyz by to skusil a ejhle ono by to nefungovalo tak uz by bylo pozde s tim neco delat - skoda jiz vznikne, plati tedy snad naprosto logicky a jasne opacnej pristup - az budu mit 100% jistotu tak to skusim ne ?
Diky tomu ze to ted kdyz neni jistota nebude skouset tak ma jistotu ze muze fungovat na starem systemu bez problemu.
A samozrejme nic neni 100%, proste az mira jistoty bude pro tebe (kazdy to ma jinak) dostatecne vysoke aby ti to stalo za to riziko.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Dobre..
tak si to predstavme v praxi:
Mam nejakou aplikaci ...
Nevim, jestli funguje pod win10.

Co udelam?

Budto pro jistotu zustanu u windows, na kterych to funguje, ale pak NEPISU, ze to pod win10 nefunguje, protoze to NEVIM.
A nebo to zkusim a pak muzu rict "funguje to tam" ci "nefunguje to tam".

Ja nerikam, at to dela tak si onak.
Jen rikam, ze pokud to nezkusil, tak at nerika, ze to jisto jiste nefunguje, protoze to nema vyzkouseny.
To je cele.

Obcas mi prijde, ze minusy se zde davaji i jen za to, ze clovek nehyka nadsenim nad tim jedinym spravnym nazorem, ale snazi se nezaujate premyslet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ciste ze zvedavosti - cetl jsi ten muj text pozorne? Pisu tam nekde ze vim, ze to nebude fungovat? Ne vid? Pisu ze se nepodarilo zjistit jestli to bude fungovat nebo ne, ergo to nebudu riskovat. A pekne me sere, kdyz se me k tomu snazi nekdo donutit (MS).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Odpovím ti třeba já. W10/64 nespustí 16-bit programy. W7/64 (XP-mode) ano.
A ano, není vyšší verze programu. Mohu sice přejít na jiné aplikace, ale bude mě to stát ohromné množství času, peněz a nervů, to mi pár roků před důchodem nestojí za to.

Nemíním se babrat s herním řešemím, s DosBoxem. Nemíním si pořizovat VMWare a podobně, do čehož bych potřeboval licence XP (kde je dnes sehnat?), když ve W7/Pro je mám zdarma.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Sám mám Win10 nainstalovaný a jsem s ním spokojený. Funguje vše, co chci a počítač se mi po přechodu z 8.1 zrychlil, to je bez debat. Rozuměj ale tomu, že jsou lidi, kteří nechtějí Desítky. Je opravdu fuk, proč je nechtějí. A tito by neměli být Micosoftem šikanování a vháněni agresivně do upgrade. Když čtu některé komenty odmítačů Desítek o tom jak den co den svádějí hrdinné bitvy s instalátorem, jsem přesvědčen, že jim MS opravdu ublížil. A to je špatně. Osobně nerozumím tomu, proč kromě nabídky v OS a Media Creation Tool není na webu MS jednoduše ISO, které by se drželo aktualizované a stačilo by do všech letáků a banerů nacpat odkaz na něj, třeba s datumem deathline. Pro BFU by bylo možné za cenu poštovného a balného získat DVD. A hotovo.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu na co DVD, kdyz dnes uz ani DVD mechaniky v novych pocitacich nejsou. Stazeni je idealni. A v poradku, nekdo ma problem? Tak zkusil, nevyhovovalo, vratil se zpet, nemam s tim problem. Mam, ale na druhou stranu, problem s lidma, co to ani nezkusili a vykladaji jak jsou W7 super a podobne kraviny, aniz by W10 nekdy videli. S takovym hloupym pokrytectvim, priznam se, mam vnitrni problem.

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Tak DVD jak píšu je myšleno pro BFU, aby se sami mohli rozhodnout KDY budou mít Desítky. Nespekuluj o tom, proč by je neměli mít okamžitě, to není podstatné. DVD se zaplatí a MS jednou získá další ovečku. Lidem, kteří mají Sedmičky a vykřikují, že je to vrchol MS produkce se taky tiše směju pod vousy, ale vím, že mají právo být na Sedmičkách do smrti. A tohle právo já respektuju. Pokud ti pod Desítkama nejede nějaký soft a není možné jej upgradovat, je to rozumný rozhodnutí. Pokud se bojíš špehování, je to na hraně a pokud máš problém se naučit něco nového, abys získal výkon, je to pro mě už nepochopitelné a připomíná mi to mojí starou maminku, která si novou televizi nekoupí, protože už nechce či není schopná se naučit novému ovládání. Ale... v pořádku. Mě samýho by mrzelo, kdyby jí den co den za dveřmi stál prodejce s TV a vnucoval jí nový, lepší, výkonější televizor a ona by z toho měla trauma. (je jasné, že jsou situace, kdy se bez Desítek naprosto neobejdeš - DX12, stejně jako se starou TV - analog -> digital)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

zrovna včera jsem si koupil nějakýho samsunga dvd, protože děcka mají tunu těch svých pičovin jen na dvdčkách ze supermarketů a navíc umí vyplovat i ty Mdisky. nikdy nevíš kdy se ti to bude hodit.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

>Tak si to mate aktualizovat a hotovo
A pak řešit, proč mi ta která věc nefunguje, protože na to neexistují ovladače, jj to je super přístup. Tohle řeším v práci neustále LOL.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, co kdo furt ma?
To je jediná pravdivá veta v celom príspevku čo si napísal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je BTJ očivitně trol, který si libuje v záporném skóre. Dávám teda plus, abych mu tu radost trochu zkazil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja napriklad nefunkcnost PS2 klavesnice povazuji za vcelku zasadni problem. Ano - da se to zprovoznit a ano PS2 je na ustupu, ale prece jen...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Mam PS2 klavesnici na svem PC s win10 a nevysledoval jsem absolutne zadny problem...Je to nejakej levnej multimedialni "smejd", kupovanej pred asi 6 lety za asi 3 stovky a vse funguje, jak ma...s cim mas problem?
To by me ciste ze svedavosti fakt zajimalo..

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Klavesnice nefungovala (jako vubec).
Pomohl regedit a nastavit default hodnoty (je tam jeste jeden podstrom, nastavil jsem to v obou) na 1 a reboot.

Klic byl:
HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Services > i8042 cosi

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Já mám zas problém s LPT, který i zde popisoval Wift. Taky radost....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Co prispevek - to perla :D

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Co prispevek - to perla :D

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Desítkoví sluníčkáři jsou otravní podobně jako migrofilové.
Metoda obehrané desky ale nezabírá - černá nebude bílá a v mraze jahody nedozrají.
Smůla - trolle!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

No konecne. Osobne si myslim, ze to MS riadne prehnal s tym nutenym updatom. Proste odtsavit cloveku v leposm pripade na 2 hodiny PC(v pripade, ze mu zazrakom vsetko fungovalo po upgrade), resp. v mnohych pripadoch mu uplne zlikvidovat stavajuci funkcny OS zmrsenym upgradom, to sa nerobi.
Urcite si oddelenie marketingu masti brucha, ked ukazuje na Webexoch zelene cisla, kolko obeti uz sa podarilo chytit na W10 Upgrade.
Toto im fakt nezerem a necudujem sa, ze je hodne ludi nas*anych.
Vacsinou pravom.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

2 hodiny možná tak na Pentiu IV s plotnovým diskem.

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak a nejlepsi byly XPcka ne?:o) Nebo linux, pardon!

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

XPčka jsou zastaralý bullshit, mají smysl na starém HW či pro nějaké fakt specifické účely a odpojené od internetu, linux je náhodou super, nějak nerozumím co proti linuxu máte.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

XP v dnešní době - to je důležitý - už na starým/slabým železe nejsou dobrý. Je to šnek, protože po všech záplatách a nových softech a při dnešnímu webu, tomu chybí paměť. 1GB, co mívaly starý plečky prostě nestačí, 2GB jsou na hraně a stejně s nimy XP blbě zachází.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

XP hlavně neumí zacházet s novějším HW a nikdo to pořádně logicky už nepodporuje, navíc je to na ovládání hrozný paskvil, kde se člověk ukliká k smrti, protože tam nejsou implementované různé featury a klávesové zkratky, které tu práci ulehčují, jako např. u novější W7 apod.

Tj. smysl to má na speciální případy, kdy tím ovládáte atypické velké CNC co obrábí hlavně na tanky někde mimo síť v továrně, či na stařičkém ntb pro nějaké staré hry či jiný obslužný SW.

Zajímavé je, že třeba na flashování Android věcí je to neocenitelné, to pořádně nejde na ničem jiném než XP, tedy spolehlivě.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Klasika, když nabídne upgrade na novější MASOX Apple, tak je to úplně super, revoluční či THE NEXT BIG THING TM! A žádné problémy s tím přece určitě nejdou, když to nabídne Microsoft, tak je zlý, totalitní, nesluníčkový a já nevím co ještě.
Když se to stane na linuxu, upgradujete na novější distro a vše se rozsype, tak je to také v pořádku, to samé na androidu a podobně.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Klasika, demagog co uvazuje :) On Apple neustale otravuje s prechodem uzivatele ktere o to nemaji zajem???

Microsoft s W10 nabidnul vetsi ztratu soukromi, uzivatel nema moznost zakazat odesilani dat, u nizsich verzi nema moznost zakazat aktualizace (neres duvod, treba proto ze ma FUP), uzivatel nema moznost upravovat celkovej vzhled oken - jen barvu...
Jednoduse je W10 zdarma proto aby Microsoft ziskal vice dat ktere bude pouzivat ci prodavat dal reklamnim spolecnostem, pak take doufa ze si lide zacnou kupovat v jeho store... proto to dava zdarma, protoze tim ve vysledku ziska mnohem vice nez kdyby to prodaval, jeste navic stado fanatiku co budou myslet ze maji system zdarmo :)

btw: Linux se mi po upgrade na novejsi verzi nikdy nerozsypal, windows mnohokrat... ;)

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

Ano Apple s těmi updaty na svých zařízeních také prudí, akorát tam všichni hned upgradují, protože Apple a nebrečí na fórech, že jim to nabídlo novější OS.

Máte gmail? facebook? twitter? android? apple ID? občanku? opencard? ISIC? Vyšel jste na ulici?
Ztratil jste soukromí!

Lze to samozřejmě zakázat, navíc ohledně FUPu je to blábol, je tam explicitní nastavení, které NESTAHUJE updaty a další bullshity, pokud se jedná o metered připojení a defaultně je to zapnuté.

Vidíte, mě se rozsypal jak linux, tak windows, ale častěji spíše linux, hodně záleží na tom, jaké balíčky máte, je tam více proměných, ve win je ten in-place upgrade velmi dobře funkční.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

opravdu na apple nemas moznost upgrade zarizeni odmitnou? ;)

z toho co si vypsal mam jen obcanku a gmail, takze nesrovnatelne jine soukromi nez uzivanim pocitace s W10...

zakazat to nejde tak si nevymejslej... v Enterprice edicich muzes snizit na "minimum" volbou security ale porad nejde UPLNE vypnout, v beznych W10 Home a Profesional nejde security vubec pouzit a muzes dat jen vysi volbu basic, navic v Home a Profesional je vychozi volba Full takze ta vetsina lidi co tomu nerozumi si to ani na ten blbej basic neprepne...

hodne zalezi na tom jake ses prase, s windows i s linuxem delam pres 20let, nemusis mi rikat na cem zalezi ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Proč tady pořád někdo nechce pochopit ten zásadní rozdíl mezi svobodou a nevolnictvím? Když si pořídím gmail, facebook, twitter, android, apple ID, občanku, opencard, ISIC, vyjdu na ulici - to všechno je ztráta soukromí z mé svobodné vůle. Je to moje rozhodnutí. MS se na mou vůli svobodného občana a uživatele svého počítače neohlíží. A já před ním ohýbat záda nebudu. Že má BTJ a jemu podobní páteř zkroucenou tak, že už ji nikdy nenarovnají, je jejich věc.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. Tedy ano, když vyjde nová verze OSX, tak vyskočí upozornění, to jde slušně odmítnout a konec. Do další revize je ticho. Když se ukliknete, tak vás to nejdříve hodí do storu, kde se proces zahajuje tlačítkem "upgradovat" čímž se upgrade stáhne, ale ještě stále nezahájí a ne jako na W7, že se celý proces po kliknutí na "později" hned rozjede stahování bez šance to zastavit a následně se toho nějak přímočaře zbavit. Spousta lidí setrvává u staších verzí OSX kvůli kompatibilitě SW, podpora je vždy zhruba o tři verze zpět (nyní 4).

Samozřejmě u Applu stejně jako u Woken jde o to na co se to používá. Jestli je tam pracovní software, tak je třeba hlídat kompatibilitu s novými revizemi OS. Pokud tam někdo jen browsí a zvyšuje si imidž s macbookem v kavárně, tak v zásadě může přecházet kdykoliv a nic mu to neohrozí, protože prohlížeče mají tempo vývoje závratné.

Linux už se mi také při pokusech rozsypal, ale zase je o moc lépe opravitelný než Windows (kdo nemá image je v háji a nově instaluje).

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Apple te v apstoru pouze upozorni na moznost upgrade na novejsi system, ale ze by ti to podstrkoval 24h/tydne opravdu ne. Kde ti to podstrkuje je pouze v klasicke promo na to ze vyslo neco noveho bez ceho jsi do ted nemohl byt. A ano vetsina lidi upgraduje a ti co ne tak protoze jim je to jedno, co maji funguje.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

"...Máte gmail? facebook? twitter? android? apple ID? občanku? opencard? ISIC? Vyšel jste na ulici?
Ztratil jste soukromí!"

Gmail - ano, pouze na pitomosti typu registrace na webech.
FB - ano. Nenapsal jsem nikdy ani jeden příspěvek, nemám tam žádné údaje a jen jednoho přítele, dceru (abych mohl sledovat její příspěvky a fotky)
TW - ne
Android - na tabletu, používaném jako čtečku, vnučka na něm hraje Angry Birds a občas jej vezmu do auta jako offline navigaci. Online je pouze tehdy, když jednou za rok stahuju nové mapy. Mobil mám nechytrý.
Apple - ne
Občanku má každý, ta online ale není. Také mám boty, brýle a ve sklepě pivo.
Opencard - ne
ISIC - ne
Na ulici občas vyjdu, v dědině žádné kamery nemáme.

;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

všechny lidi co znám, kteří o win 10 nestojí, si ho stejně upgradovali, aby získali do budoucna licenci. To je rozumný přístup - teď to nechci/nelíbí se mi to, ale za rok, dva po několika updatech to třeba bude ok. Kdo W10 militantně odmítá a tvrdí, že ani v budoucnu to nebude nikdy dobré je trol, protože to nemůže vědět. Je to stejné jako tvrdit, že v den uvedení to bylo skvělé (nebylo). Já osobně používám win10 od Vánoc, byla to doba od kdy už byl win10 použitelný

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

ty ses taky troll :-D nenapadlo te ze kdo odmita W10 odmita treba uz ted, nebo do budoucna veskere systemy Microsoftu? ono totiz OS != Windows, Pocitac != PC+Windows... jednoduse je spousta jinych moznosti, ktere jsou otevrene, nemusis akceptovat licenci ktera ti svazuje ruce a zbavuje te soukromi a vlastnictvi tvejch data.... nekdo proste ma rad totalitu/diktaturu, nekdo si vazi svobody, svobodne volby a volne ruce k cemukoliv co se systemem muze delat, kopirovat, updavovat, vylepsovat...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A existují i lidé, co ten počítač chtějí používat a nechtějí kompilovat měsíc driver síťovky, řešit proč nefunguje regulace jasu, proč nefunguje přepínání grafik, proč nefunguje tohle a tamto, hodně záleží na use case i když v principu se mi líbí otevřený SW více.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

mesic driver sitovky? jasne takze ty ses uzivatel Linuxu opravdu z kilometrove dalky :-D

ma zkusenost je takova ze na desitkach ruznych modelu notebooku mi funguje linux out-of-box...
prave zprovoznuju LenovoYoga, ve windows nejde touchscreen, nahodil sem Linux a touchscreen+wifi+grafika+zvuk+tlacitka_hlasitosti+jasu, uspavani a probouzeni a to je LiveUSB GNU/Linux tedy universalni bez toho aby se instalovali nejake ovladace, chodi to proste rovnou na vsem...

opensource neni o tom ze budes neco muset kompilovat, ale ze MUZES...
a ze MUZES upravit nejaka stavajici, nebo vytvorit nove distro, muzes ho pak dat na internet a kdokoliv si ho bude moci stahovat, muzes ho nahravat znamejm... nemusis resit licence na stanici, na server, na connecty na server...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To s tou síťovkou je takový mini trolling, nicméně třeba Broadcom je shit podporou pověstný.

Jak prosím někde rozběhám přepínání grafik v linuxu aby to fungovalo jako ve Windows prosím?

Je jedno zda nvidia Optimus nebo AMD Enduro, ani jedno v linuxu nefunguje.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

spis maxi trolling ;) protoze i kdyby si kompiloval ovladac tak je to otazka minut, maximalne hodinu pokud by si kompiloval kompletni linuxove jadro s kompletne vsema ovladacema ;)

prepinani grafik nevim, nemam stroj s dual grafikama, takze ani nevim jak to chodi ve windows, krome toho ze mi obcas zavola nekdo komu to ve windows blbne a ja mu poradim kde to prepnout vyhradne na jednu nebo druhou ;)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

To si opravdu myslíš, že se ta práce s tím vyplatí?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

no nevim, asi sem priletel z jinaci planet, mam doma 3x win8.1, povoleny auto aktualizace a ani jednou se me nesnazily win10 vubec predvest svoji existenci ...

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že polemizovat o téměř automatickém až automatickém upgrade nemá smysl, když to uznal sám Microsoft vyplacením odškodného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nevím o čem je pořád ten hunbuk. Doma na notebooku mám pořád Win 7, v práci také a zatím se žádný samovolný upgrade se nekonal...

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Musíš mít ještě internet. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale mame mame :) jen nebrecim a nezvracim po forech, pridal sem si klic do registru a dokonce svete div se, ve win10 me ani nejede defender ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych sampus jeste neotviral:
1/ na zacatku cele te taskarice se taky nabidka na "upgrade zdrama" dala "decline" - to ze tam je znovu tahle volba nic neznamena.. je dost mozne, ze "decline" je jen jinym MS vyznamem pro "Install upgrade"
2/ "mesic do KONCE nabidky upgradu zdarma" - je tu nekdo, kdo tomu opravdu veri?
- ja jen za podminky, ze prijde "pacth" na 7 a 8, ktery je definitivne zneprovozni - pak bych tomu i veril...

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

To je krapet bullshit ten bod dva, MS by si tím zbytečně naštval nejen velké korporáty, support bude probíhat dle plánů, tj. W7 extended support končí v roce 2020 a W8.1 v roce 2023, pokud se to nerozhodnou prodloužit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ja taky "KONCI nabidka zdarma" neverim... podle me bude nejakou formou pokracovat - mozna ne hned, mozna ne viditelne, ale bude.. vubec by me neprekvapilo, kdyby za rok se stal upgade na WinX potichu soucasti beznych aktualizaci (tj. pujde i ignorovat) bez jakychkoliv paradicek, varovani, oken, reklam, presvedcovani a vuubec humbuku okolo, jen tam bude zminka, ze stavajici mu systemu se blizi konec podpory a ze se doporucuje tuto "aktualizaci" instalovat... - netvrdim, ze to tak bude, ale myslim, ze to neni uplne nerealny scenar.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

No. Mně například není vůbec jasné, proč se funkce Windows XP a v poslední době i Windows 7 po aplikaci všech aktualizací tak zpomaluje. Sice nejsou nefunkční, ale ke svižnosti to má daleko. Takže mne Mrkvosoft nakonec donutil k přechodu na Windows 10. Ale pozor. Musel jsem kvůli tomu vyřešit ovladače ke specifickým hardwarům a to až do té míry, že jsem risknul flashnout firmware z novějšího produktu do staršího. Kupodivu úspěšně. A upgrade provedl bez zachování ničeho (prakticky nová instalace) a v čase, který mi vyhovoval (backup všeho, dostatek volného času na nápravu, občerstvení a zábití času v průběhu instalace)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Protože jste aplikoval všechny aktualizace. A o tom to je. Svoboda je o vlastním rozhodnutí. A k tomu jsou potřebné informace. Zjišťoval jste si, co která aktualizace řeší a jestli se bez ní obejdete? Ne? Tak si klidně používejte Win10. Protože je Vám úplně jedno, co si s Vámi MS dělá. Pak ale nevolejte po svobodě. Kouzlo diktátorů je právě v tom, že poslouchat je tak snadné. (akorát není cesty zpět)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo zda je někde seznam aktualizací, které je dobré instalovat (pro XP, které mám na letitém NTB). Vím, že na netu jsou balíky s doporučenými aktualizacemi, jenže ty obsahují i aktualizace IE a WMP, které nepoužívám, takže jsou pro mě tyto balíky nepoužitelné. Popisy aktualizací jsou dost stručné a zas nemám čas na to, procházet ty stovky aktualizací a číst romány. Takže potom "babo raď" ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se fakt divím, co všechno si lidi nechají líbit a pak to stále ještě používají. Většině by dnes stačila live distribuce libovolného linuxu, nebo tablet - PC používají jen na čtení netu a mailů, případně si pouští hudbu.

Trol nahoře argumentuje vyzkoušením a vrácením se zpět. Proč bych to měl dělat když nechci? To má fakt někdo rozhodovat za mě? A kdo mi vrátí čas který bych do toho investoval? Buď je majitelem akcií MS nebo člověk co nad sebou potřebuje kontrolu druhého, jinak asi nezajde ani na záchod.

Být to v jiném odvětví, už dávno by všichni produkt vrátili, chtěli prachy zpět a šli hledat štěstí jinam. Beru to tak že většina uživatelů jsou prostě jen uživatelé a já mám to štěstí, že s PC umím a mám OPRAVDOVOU možnost volby (ano, mám dualboot, vím proč a umím ho využít jak potřebuju a mám i virtuály - opět vím proč a umím je využít).

Proč to celé píšu - opravdu se divím že někdo z těch, co mají tu možnost, se nezamyslel a nevytvořil něco pro absolutní BFU na instalaci něčeho jednoduchého na ovládání co znají léta (lišta se startem) a neudělal tomu pořádnou reklamu. Docela věřím tomu, že kdyby se toho chytl někdo s dobrým marketingem, byl by z toho úspěch ze kterého by se MS možná nevzpamatoval.

Dost možná se tím bodem zlomu stane desktopová distribuce androidu, pokud to někdo udělá pořádně, dostatečně vyladí instalaci a ukáže lidem, jak na tři kliky zapomenout na systém, který vás má za nesvéprávné.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Jak zajistíte kompatibilitu s všemožným HW co je na trhu aby to rozumně fungovalo?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Linux je kompatibilni se vsemoznym HW co je na trhu... s tim co neni kompatibilni to zajistis natalem na vyrobce aby kdyz uz nejsou schopni udelat ovladac pro Linux, tak aby vyvojarum poskytnuli za A. dokumentaci B. cast penez ktere ziskaji prodejem zarizeni, protoze z tech penez financuji vyrobci vyvoj Windows ovladace

to procento HW s kterym neni (zatim) bude podobne, ne-li mensi nez procento HW s kterym jiz neni kompatibilni W10 ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Berte to také z pohledu výrobce, budete dělat a ladit velmi dokonale drivery pro OS, který na vašem zařízení použije 99% zákazníků, nebo primárně to budete ladit pro 1% ?

Logicky dáte větší prostředky pro těch 99%.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ja to beru z pohledu zakaznika, pokud si koupim zarizeni kde cast ceny je za vyvoj ovladace pro windows, zarizeni mi nebude v linuxu fungovat(samozrejme to plati i kdyby fungoval ze by vyvojari tech ovladacu meli byt ohodnoceni), tak bych rad aby cast te ceny sla na vyvoj ovladace pro linux... jinak to neni 1%, ale dejme tomu 2%... takze ano cast z ceny co jde na vyvoj ovladace by z (1-)2% mela jit na vyvoj ovladace pro Linux, nerikam ze to musi byt zamestnanci te firmy, muze si "sponzorovat" v komunite vyvoj ovladace pro svuj HW...

koneckoncu HP dela pro sve tiskarny balik hplip pro Linux:
http://hplipopensource.com/hplip-web/index.html

Intel pracuje primo ve vyvoji Linux jadra

NVidia dela (i kdyz uzavrene) ovladace pro Linux
AMD dela ovladace pro Linux, drive uzavrene fglrx, ale uz nejakou dobu pracuje na z vetsi casti opensource variante Linux ovladace AMDGPU...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nvidia má binární blob, který NEPODPORUJE to přepínání GPU. Takže to nelze používat out of the box a musíte s tím dělat hrozné bullshit věci, případně pokud to ntb umožňuje, přepnout v BIOSu jen na tu nv, to zase ale více papá baterku a tak podobně.

No a hlavně je to uzavřený blob, Stalman by vás hnal.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal - nebylo by to pro každého, ale pro lidi co mají comp na konzumaci obsahu. A podle svého okolí bych řekl, že takových strojů je většina. A s rozrůstající se základnou by začalo být zajímavé i pro výrobce HW dělat ovladače i pro jiný systém než okna.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro lidi co maji comp jen na konzumaci obsahu je idealni android. Tu vetsinu, ktera navic stejne radsi tablet nez pocitac, se uz pokryt podarilo, ted uz je jen mensina co sice softwarove potrebuje spis tablet nebo "smart TV" nez pocitac ale z nejakeho duvodu zustava na pocitaci.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz uzivatel odmitne upgrade na Windows 10 stejne mu tam píčovský instalator na ne zustane! a bude tak zbytecne zabirat znatelne misto hlavne na SSD disku(3-6GB), proto by jedinym a spravnym resenim bylo kdyby hloupy Microsoft nenutil od zacatku vydani 10 na upgrade nikoho a kazdy kto by mel zajem o tenhle system si ho proste koupil v OEM provedeni nebo krabici na urcite casove obdobi za zlevnenou cenu jako kdyz prisli Windows 8 a slo na ne prejit z XP a 7-ček, doslo by tak k prubeznemu nasazovani 10 a byl by pokoj, jenze namisto toho Microsoft bez rozdilu uzivatel/uzivatel firma jebal kazdemu sve 10 nasilu a tak bylo dokurvenych nekolik set tisic pocitacu a zbytecne, prioritou 10 je ziskavani telemetrickych dat srkze algoritmus GWX, podsouvani cilene reklamy ale ta nejvetsi ceresnicka na dortu je ze 10 vubec nejsou dodelany a tak pri kazde aktualizaci se aktivne meni koncove cislo OS z cehoz plyne reset nastaveni programu skrz reset nastaveni registru, cerna obrazovka, nefunkci MetroStartMenu, nefungujici hardwarove zarizeni/periferie nebo system nenajede pro jistotu vubec a ted babo rad/to res a zbytecne a to jenom proto ze Microsoftu sefuje debilni Ind ktery nevi kudy cesta ven.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel upgrade na windows 10 se provede jen velmi neznalým uživatelům. Prakticky každý týden řeším nějaký noťas či pc s originál windows, který se dostal do stavu kdy se chtějí desítky nainstalovat.

Pokročilejší uživatel si dávno a přitom jednoduše ošetřil svůj systé tak, aby o upgradu na win10 nikdy ani nevěděl.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Pokročilí uživatelé dávno jedou na desítkách.

Nemůžeš nazývat pokročilým někoho, kdo se tupě brání pokroku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Timeo Danaos et dona ferentes!

V čem přesně je ten pokrok pro někoho komu stačí prohlížeč webu, fotek a přehrávač hudby?
Fakt by mě zajímalo jestli jen trolujete nebo jste, s odpuštěním, hňup co je uzavřený ve vlastním světě neschopný akceptovat svobodnou volbu a právo na vlastní rozhodnutí někoho jiného. Bacha na to - to už zkoušeli fašisti i komunisti a nedopadlo to (naštěstí pro nás) pro ně dobře.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně jedou pokročilí uživatelé dávno na desítkách? To je velmi zajímavý názor.

Takže windows 10 jsou podle tebe pokrok? No koneckonců když někdo zkříží kočku se psem, tak to může být chápáno jako pokrok.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pety, skutečně pokročilí uživatelé jedou na Linuxu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nebo na BSD. Osobne teda jedu na Linuxu, ale sebekriticky uznavam, ze uzivatele BSD musi byt jeste pokrocilejsi.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Off Topic: 50 minut do vydání Polárky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Juchuu !

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

MS přestane vnucovat Win10. A Itchy konečně zabije Scratchieho.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Analogicky nyní v diskusích řeší mnoho lidí irelevantní věc - zda zákaz prodeje "velkých" obchodů - supermarketů (200m/2. , co již prošly "díky" levici" v PS..., přitom není velký obchod mimochodem, je to jen 10x20m! Politici asi neumí malou! násobilku???...) o svátcéch, nebo i v Ne a pod. a jeli to pro někoho dobré..., neřeší skoro nikdo princip! - další zákonou nesvobodu!!!!!!!!!!!! Monopol státu na rozhodování, co kdo má dělat bez možnosti vymanit se z teho :-(

Počin MS je také politika - obchodní a dle mě jde zneužití! výrazného monopolního postavení :-(

Co komu nefunguje a krátkozraký posměch že DVD mechanika a j. již není in..., je jen zástupný "problém", tady jde o jiný princip! - o nesvobodnou "volbu! (tedy zde spíše o nevolbu, jak za akomunistů -komunisty nebo komunista?... K volbám musíš nebo musíš!... Omlouvat to výhdou pro voliče a volat i dnes po poviné účasti, inkliminují i některá hovada - bohužel i někteří kolegové z pravice co nepamatují, nezažili :-( Nevolte ty mladý co nepamatují a to z žádné strany! Nenechte se ani MS zmanipulovat jako stádo!)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neni mala nasobilka jen do 10x10? Nicmene, od politiku bych ocekaval alespon maturitu. Podle nekterych zakonu si ale nejsem jisty jestli dokoncili skolku.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

jojo ale 10x20 je defacto jen 1x2=2 :-)) a dvě nuly za to ;-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ehm..
Politik ma moznost (a neustale to dela) ti neco NARIDIT / ZAKAZAT. A ty ho MUSIS poslechnout, pokud to vyjde jako zakon. Nemas zadnou jinou volbu.
MS prodava nejake zbozi. Ty si muzes ci nemusis zbozi koupit. MS nema moznost ti naridit, ze si neco musis koupit, ci ze nesmis jit nakoupit ke konkurenci.
To jsou ZCELA rozdilne veci.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

to jistě souhlas, ale je to podpásovka a zneužití monopolního postavení a vizitka, kterou si u mě za klobouk nedají! Proto jakmile se objeví konkurenční produkt přeběhnu podobně jako od IE k FFoxu ;-) (mimochodem vnucení IE a omezování konkurenčních SW řešil antimonopol úřad nejen EU! Lepší než byrokratické řešení je jej ale nepoužívat ať si jej narvou so "špic" :-)) To souhlas Ale monopoly ohrožují někdy celou společnost, případně i mír na Zemi!!!

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pred ukončením možnosti upgrade Microsoft toto umožní odmietnuť. Tak to fakt vec.
Asi taká ako keď dorobili Štart, keď si ho už aj tak skoro všetci doinštalovali.
A treba podotknúť, že tak urobili na prianie svojich zákazníkov.
OMG

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Mně se hlavně líbí ten obrázek XTéčka s W10 :-)))
Když si vzpomenu, jak jsem jej také měl...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Asi za to muze fakt, ze M$ uz prohrava soudy a musel ji zaplatit 10k $ jako odskodne.
http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8273-zena-aktualizace-windows

Pani prestal fungovat SW na vedeni firmy a musela si koupit novy notebook s W7

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.