Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft vnutí uživatelům Windows 8.1 reklamu do vyhledávání

To, ze windows search zobrazuje v mode "smart search" reklamy vo w8.1 sa nepaci ani mne. Ja vsak povazujem ten mod za retard friendly pre ludi ktori pisu "youtube" do searchu a nasledne klikaju na www.youtube.com .,V tomto mode sa hlada vsade, takze, nie je mozne vynechat odosielanie informacii.

Ak sa budu zobrazovat reklamy v search mode "local files",tak to sa moj postoj vyrazne zhorsi. Zatial som nic take nespozoroval. Takze nesirte paniku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si tiez vsimam, ze MS ide cestou do pekla. 2000/XP - pouzitelny, funkcny system, sedmicky - len ich novsia verzia. S osmickami som mal tu smolu niekolko dni pracovat. Totalne nelogicke ovladanie - vypnutie pocitaca v nastaveniach? tam by som to v zivote nehladal. ModernUI - nevyjadrujem sa. nastavenie siete - nefunguje korektne ani ked je uzivatel domain admin, musi byt jedine administrator, inak routovanie nefunguje.
Teraz ta reklama. Bral by som, keby to bolo nieco na sposob tu mas windows za napr. 10 eur, ale budes tam mat reklamu. Ak ju nechces, tak zaplat 100 eur. To by bolo este ferove. Ale v platenom sw davat reklamy to uz je drzost.
Coskoro, ked si kupim nove auto, tak mi tam bude behat reklama v palubnom pocitaci?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě nejvíc irituje nastavení výchozích aplikací, kdy si například otevřu v průzkumníku fotku a ono mě to automaticky hodí do té přiblblé Metro aplikace na prohlížení obrázků místo té klasické desktopové. Zjistil jsem, že pro laika neřešitelný problém, jelikož jsem to už nastavoval nespočtu lidí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pri prvnim spusteni jakehokoliv typu souboru se W8 pta v vem to uzivatel chce spoustet, stejne tak po instalaci nove aplikace schopne soubor otevirat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to si nejsem jistý. Nechci teď kecat, nemám vyzkoušeno, vždy jsem to řešil až když to po mě chtěl někdo přenastavit, takže jestli si tam nastavil blbost při prvním otevření obrázku je otázka, ale i kdyby, tak je asi něco špatně, když se všichni nechali "napálit" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak a dokonca pri kazdom otvoreni suboru Rklik->Open With ...
Osmicky ponuknu dialog zmeny asociacie na inu aplikaciu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to presne jak pise Fred1. pri prvnim spusteni souboru to udela takovy charakteristicky zvuk a vpravo nahore vybehne takovy sedy popup okenko a tam se pta jestli chces nastavit jiny vychozi program pro tento soubor. netrva to samozrejme nejak extremne dlouho. volba vychoziho programu se take objevi nejspis kdyz nainstaluju program, ktery umi patricnou koncovku zpracovavat.
pokud ale tato okna zmeskam, tak mi prece nic nebrani kliknout pravym tlacitkem na pozadovanou koncovku a dat otevrit v programu... a tam se zaskrtnutou volbou Zvolit jako vychozi kliknout na ten dany program. Nehlede k tomu, ze v nekterych programech muzes taktez asociovat nektery pripony s programem. jen ten program musis spustit jako spravce.
kapisto?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápu dost dobře a vím, jak se asociace nastavují, ale je nepřeberné množství lidí, co tohle nechápou a neumí a pak takoví, co to umí, nedělají nic jiného, než to přenastavují těm, co to neumí, kapišto?

Pozastavuji se jen nad tím, že ve Win7 to po mě nikdy nikdo nechtěl, u Win8 jsem to řešil asi v pěti případech, tak někde je asi chyba. Kapišto?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm... Ač se ti to zdá banální operace, tohle ale drtivá většina uživatelů neovládá (mluvím o té 99% většině nenavštěvující portály podobné tomuto).

Spíše by bylo vhodné zatržítko "Nikdy neotvírat dokumenty v modern UI".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wokna idu smerom humus, hnus, grc, hlien ... Win7 su jednoznacne podledny pouzitelny OS od MS - zatial, alebo uz naveky? To ze posledne Wokna su nepodareny paskvil 2 v 1 ... ale este reklama !?!?!?!?!?!?!?!?!?

PC (nech pod tym myslime cokolvek: desktop, notebook, netbook, ultrabook, taky a hentaky -book, dementy tabletka iba na konzumaciu a nie tvorbu obsahu ... atd) ma dnes doslova a dopiusmena kazdy retard.

V 60. rokoch 20. storocia (ked osobne pocitace samozrejme neexistovali), iba velke salove pocitace velke jak cela cimra, potom polovica cimry, potom jak 2 metrakova almara starej mamy, potom jak polovica almary ... tak tieto pocitace obsluhoval vyskoleny personal, ktory mal aj nieco v hlave. A samozrejme programovali ich tiez len ludia, ktori mali nieco v hlave. V zasade boli pocitace na pode vladnych institucii, univerzit ci v sukromnom sektore. Ich pocet bol sprvu stovky a neskor tisice. Neni divu ze pocitace pred 1/2 storocim pouzivala intelektualna spicka ludstva. S prichodom konceptu PC sa pocitace neustale rozsitrovali a zacal ich pouzivat aj ten najslabomyselnejsi dement. Bohuzial tomuto trebdu sa prisposobuju aj OS !!!!!!!!!!!!!!

Šmih šmuh šmah sem-tam do ušmudlanom monitore. Pusti-otvor-zavri. Hlava dolava-doprava, vzad-vpred. A strihanie rukami. Pripadne okrem otacania gebule ale nedake demetne grimasy. Ked to dospeje za 10 rokov do stadia ze nebudu bezne mysi (nedajboze fyzicke klavesnice, iba virtualne), iba dotykove monitory a bude sa to ovladat gestami a pohybmi, tak definitovne koncim s Woknami a prechadzam na iny OS.

Za 2 dekady mozno uz ludia nebudu vediet co je to ovladat pocitac mysou, klavensicou (alebo pisat prikazy klavesnicou, no fuj ake primitivne), mozno bubu pocitace ovladat infantilnymi gestami ci retardovanou recou. Bez potuchy co je to klavesnica, mys, plocha, ikona, suborovy system, adresarova struktura ... o tych poslednych dnesni useri uz absolutne netusia ani teraz, kedze lama BFU absolutne nechape pojem adr. struktury, abs. ci rel. cesty. kde co ma ... atd. Lama BFU ma casto na disku (alebo ked na to nema prava tak iba vo svojom profile) absolutny bordel. Jedine co vie pisat retazec do Search bez toho, ze by vedel co kde ma ... Grc, hnus ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedine co vie pisat retazec do Search bez toho, ze by vedel co kde ma ... Grc, hnus ....

To je bohuzial dobou. Dnes je pocitac bezna spotrebka ako vysavac, sporak... Vela ludi ani len nevie zakladne veci, ako co je to adresar (priecinok mi nesedi, mna ucili, ze je to directory), subor, o priponach ani nehovoriac. Vsetko len ukladat na plochu. A ked nejaky program ukaze napr. licencne podmienky, tak ani si nepozru co to vlastne je, ale zacnu stresovat preco ten kram zase nefunguje. O toolbaroch ani nehovoriac.
Mam velmi silny pocit, ze ak sa nic nezmeni, tak o par rokov sa film
Idiocracy stane realitou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

PRESNE TAK!

A nielen Idiocracy (zdementnievanie ludstva to pekne vystihuje), ale pripadne ti tlsti a dementni ludia (co uz 10 generacii nechodili po vlastnych) na kozmickej lodi, ktori sa slepo nechali viest robotmi a technikou v animaku WALL-E.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spominam si este na prvy kontakt s win 8, instalacia tak 15 minut, nastavenie jazyka na anglicky asi 2.5 hodiny - jednoducho som to nenasiel. Nikde. Az nakoniec mi doslo, co sa mysli pod tym search (nic nieje tak jednoznacne ked sa clovek potyka so ***** slovenskym jazykom). Najhorsie je, ze aj navody na internete uz idu cez search, pricom ja chcem vediet kde to nastavit, nie stupidne vyhladavanie...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

? Jazyk se nastavuje stejne jako ve Windows 7.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Úplně stejné jako ve W7 to není. Ještě horší je to kupříkladu s rozložením klávesnice na obrazovce kdy je pro češtinu nastaveno toto http://bit.ly/182rOY1 a dopracovat se ke standartnímu rozložení (http://bit.ly/13EKayQ) je řešeno přes vstupní panel, který je hodně odlišný od W7. Pokud nemáte tablet s více než 5-ti multidotyky tak úplně zmizí možnost navolení gest. Hodně se liší vstupní panel v režimu rozpoznávání písma, vlastní "naučené" tahy, slova a styl psaní písma se mi z W7 nepovedlo importovat vůbec (pouze problikne okno) z čehož usuzuji, že jde v lepším případě o bug a v horším pak o "vlastnost". Oproti W7 také chybí možnost nastavení hw kláves, které fungují nativně (bez ovladače) a všude (bios, dos, ubuntu, mac osx, xp, vista, w7 ale prostě ve W8 ani ránu krom enteru a Win+X, které mimochodem vyvolá nabídku místo mobilního centra kde bylo prakticky všechno potřebné nastavení pohromadě)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Psal o nastaveni jazyka (Control Panel\Clock, Language, and Region\Language), ne o nastaveni virtualni klavesnice atd. Zcela pochopitelne je toto (virtualni klavesnice a dotyky) ve Windows 8 udelano jinak nez driv, protoze to bylo silene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo šílené? Mohl bych poprosit o nějaký konkrétn příklad? Mě teda přijde absence volby pro tlačítka a gesta omezující. Ještě dodám, že gesta a tlačítka se ve W8 nastavují naprosto shodně, stejnou aplikací a dokonce i ve stejném desktop prostředí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je na me moc, mas problem se ctenim a nebo chapanim psaneho textu ? Vyjadruju se k jedne veci a ty pises porad o necem jinem nez o cem mluvi.

K tomu tematu co pises jsem se vubec nevyjadroval a nemam to ani v planu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já se bavím o "Zcela pochopitelne je toto (virtualni klavesnice a dotyky) ve Windows 8 udelano jinak nez driv, protoze to bylo silene." - úplně jiné než dřív to rozhodně není, některé dřívější funkce co byly ve W7 v Osmičkách úplně chybí.

To, že je nastavení jazyka (zobrazovacího) víceméně stejné se nikde nepřu, pouze jsem uvedl na pravou míru fakt, že nastavení jazyka (vstupního + zobrazení a rozložení OSK, které JE SOUČÁSTÍ JAZYKA ZOBRAZOVACÍHO a to i v případě, že mám českou jazykovou mutaci defaultně aniž bych jakýkoliv jazyk přidával) je jiné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bavite se o tom jen sam se sebou (toto podtema jste nastinil vy a nikdo jiny se k nemu nevijadril). Klidne si v tom pokracujte, ale beze me.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste tvrdil, že je nastavení dotyků a klávesnice v W7 "šílené". Já tvrdím, že je to přesně naopak a troufám si tvrdit, že to s jazykem souvisí už jen kvůli tomu, že se to přidává přes tlačítko Přidat jazyk. To, že se to (jazyk vstupu a osk) nastavuje jinak než ve W7 automaticky neznamená, že je to špatně. Každopádně vaše tvrzení, že se dotyky nastavují jinak není pravdivé, dotyky se totiž nastavují na jiném místě než jazyky a shodou okolností přes úplně stejné nastavení jako ve Win7 a dokonce se to i stejně jmenuje.

W8 http://en.community.dell.com/resized-image.ashx/__size/550x0/__key/commu...

W7 http://johonline.files.wordpress.com/2011/11/tablet-pc-settings.png

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sem psal ze to jak byla resena virtualni klavesnice na Windows 7 bylo tragicke a na tabletech nepouzitelne. Ze v tom ctete neco co tam napsane neni je pouze vas problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A mohl bych opět poprosit o něco konkrétního, tragického a nepoužitelného? Nejsem sice odborník na vaší úrovni, ale i přes to jsem našel pár rozdílů, namátkou

- W8 nemá možnost dokování po bocích obrazu ("trošíčku" naštve zejména pokud se vstupní panel neobjevuje třeba v browseru a musíte ho spustit manuálně, tzn. napřed ho musíte ručně připnout na lištu a poté vyvolávat kliknutím na ikonce)
- W8 i při plovoucím dokování překrývá pole pro psaní
- W8 při jiném než plovoucím dokování zabírá polovinu obrazu (jak při horizontální tak vertikální rotaci obrazu)
-W8 v režimu psaného textu vyžaduje dvojnásobek (cca) místa na výšku než u W7

Pro srovnání:
W7 alias "tragédie" http://bit.ly/12lX2nc
W8 http://bit.ly/13EKayQ

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Treba proto ze ve Win7 je to obyc okno a podle toho se chova, vysledek jsou obcas psi kusy. Taky ty virtualni klavesy byly casto male na to aby se dalo psat prsty. Ve Win8 je tohle sice napraveno, plus tam jsou verze ruzne verze klavesnic, napriklad ta rozdelena klavesice pro pravou a levou ruku, ale ano, souhlasim ze to ma zas jine blechy.

Treba ja nechapu proc neni v te klavesnice integrovan i Math Panel a stale je to samostatna aplikace.

http://www.tomshardware.com/reviews/ativ-smart-pc-500t-windows-8-atom,33...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve W8 je osk taktéž obyč okno.
Velikost kláves se dynamicky mění podle velikosti toho okna (opět tedy stejné, ve W7 lze ovšem roztáhnout rozeznávání písma klidně do úzké nudle - už jsem to psal jednou :)
Nejsou to nějaké "nové" různé verze, ona je to pouze ta jedna, ale jako plus se to počítat dá.

Sumasumárum W7 klávesnice, ač je krom rozpůleného módu identická je vlastně tragická... No tak to potom jo :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz kdyžtak dávat nemusíte, narozdíl od váš mám tablet a mám to odzkoušené na vlastní kůži. Mimochodem jste zapomněl dostatečně vychválit ještě OSK po stisknutí shiftu, obzvláště pak numerickou část http://bit.ly/183kA5S (mimochodem takhle blbě rozhozené to má i ta roztrojená, kterou tu uvádíte jako plus) :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam tablet taky, nova klavesnice je lepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, souhlas, ale s takovou mnoho not BFU prejde na Linux...
zatim jsem lenivy, ale uz jsem jej jednou provozova a docela to slo, kdyz pominu nekolikadenni peripetie s instalaci TV tuneru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chacha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chichi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Copak, Petty se směje ze škodolibosti vlastní blbosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není to zas taková věda.

Důležité je vědět co ja tam za řídíci chip (HW) a až pak googlit.
Samo, nějaké zařízení jde ihned (starší pinnacle, aver media), jiné nepůjde jindy (exottíká).
Obecně je důležité, aby byl v systému firmware (/lib/firmware) a vypsalo se zařízení pomocí příkazu lspci -vv (případně lsusb). Pak je velká šance na rozchození.

Tak si to pamatuji z dob, když jsem ještě koukal na TV pomocí Hauppauge WinTV-HVR-1300, který i pod Widlema měl problém s ovladačema a jediná použitelná aplikace byl MediaPortal...
No nic, televize je mrtvé médium.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale jo, ja souhlasim a vubec nic nenamitam vuci "alternativam" typu SUN/UNIX/Linux....
ale i tak, co jsem poznal tak snad ten UNIX, ale vse ma sve...
ta TV karta byla jen takova blbustka, ktera branila systamu, aby jel na 100%....
a docela se mi libilo, jak me Ubuntu dostalo zpet do "klasiky"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTW: ja to porad blbe napsal, zkratka "nekdy davno tomu" meli IT odbornici v rukou nejen firmu, ale v dalsi navaznosti i stat, tad jsme v podruci M$ a jeho "produktu", jako #C, FrameWorks etc...
uplne idealni prostredi pro seberealizaci, not true?
BTW: kolik z vas rozumi a zna openwatcom.org? / v tomto prostredi jsem davno tomu udelal par vecicek, na ktere jsem dodnes "hrdy"..../
BTW2: v 27. letech jsem jednal na ministerstvu, a tolik blbcu za jednim stolem.... / jo, bylo to jeste za komancu a Bubenik piskal zapas Navratilova vs. "kua vypadlo" z pameti, ale jeho vyrok " I mean the Ball was in" nerozesmalo jen me... a tento "clovicek" rozhodoval v dane dobe o par "malickostech"..., kua a o tomto Antoninovi rikal Krampol, ze ho znal a ze byl tonda fajn, no... a ted se pos....r!!!
cemu vlastne veris, sobe, tobe, onemu, nebo jsi neustale v pohotovosti, aby te nikdo neoje.al?
righ nice, not true?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a ted si odpovim sam, pac jsem mozna nasel to, co hledam...
od valasske rodiny jsem dostal rozumne zkoncentrovane ovoce v lahvi, setkal jsem se po cca 7 letech se sestrenkou a jejim synem / vona ta holka je "von", je to poznat z chovani, jak je nad veci... a jeji tata mne byl za kmotra /
no a dnes je pripravil na to, ze tam prijedu tak budu "past kozy", oni to moc dobre chapou....
BTW: kolik z vas v mladi pilo mleko primo z vemena, jezdilo na neosedlanem koni, rozbilo si cunu o strom atd....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si nekdo zaplati za OS a jeste si necha libit reklamu tak je proste idiot a patri mu to.Jedine akceptovatelny by to bylo, kdyby to mikrosrot nabizel pod FREE licenci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen snaha o FLAME ... co chces od Jezka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně nechápu jak si někdo může dovolit mi cokoliv nutit u zařízení které jsem si koupil za plnou cenu. Ať už je to Google v androidu nebo ted MS v woknech... to že chtějí více vydělat je mi fuk... ja jsem si zakoupil produkt za plnou cenu a nechci koukat na stupidní banery na každém rohu...

Až mi to zařízení někdo dá zadarmo s tím že budu koukat na reklamy OK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, nekoukas - Jezek, to je cele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle vecicky se daji obvykle dobre vypnout upravou souboru hosts, kde se prislusne adresy presmeruji na localhost, ale jinak gratulace MS, je to cim dal lepsi ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo Jezek. Uz se zase snazi o FLAME. Vzdyt se jedna o hledani na internetu. Tj. nadavate na to ze Google dava do vysledku reklamy ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, Bespi a seš si jistej, že tam půjde nastavit, aby to nepoužívalo bing, ale google?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja psal neco o nastavovani? Nepisou to tak asi tezko. Holt na hledani v googlu pouzijes jejich Metro aplikaci, nevim nezkousel jsem, ale reklamy tam budou asi taky :-) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne tak jsem to zkusil, Google dava do vyhledavani v metru taky reklamy, uplne stejne jako na webu (on to taky defakto web je).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, tak já bych dal raději přednost reklamám google.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

predpokladam ze to bude nejak komunikovat pres http(s) takze si odchytit provoz tech sracek a na firewallu bud antiviru/systemu nebo na routeru a je to..
jen muzem doufat ze tohle reseni nevyusti v BSOD :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vis ono se to tyka hledani na internetu, takze bych typl, ze to pujde jako soucast toho vysledku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se nelíbí, že třetina novinářů neumí rozlišit "mě" a "mně".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle český archaismus by měl z češtiny dávno zmizet. Obě vámi uvedená slova se totiž vyslovují zcela stejně. Nebo se vám snad líbí podobné české nesmysly jako je následující: Překonej sebe sama, Chodíce po místnosti. A podobné archaismy. To že se kvůli negramotům zprznila čeština psaním "z" tam kde má být "s" vám nevadí? Psaní Muzeum místo Museum, psaní Prezident místo president. Jednou to jeden negramot z Jazykového ústavu vysvětloval, že je to piš jak slyšíš. Tak se ho redaktor zeptal, takže budeme psát okof, balgón, fčela a podobně? Ne, tam prý ne. Prostě negramot na svém místě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to, musím ocitovat kreténský návrh na změny pravidel pravopisu (kreténský proto, že je uveden na webu kreteni.cz a navrhl ho Kreten č. 5):

lydský mozek má omezenou kapacytu a omezenou schopnost se učyt, nehleďe k tomu, že má neomezenou schopnost postupňe zapomýnat. pokud se má do mozkové kapacyty vmňestnat rodný jazyk a jeden až dva svjetové jazyky, pak je zapotřebý:
a) ušetřyt část této kapacyty
b) ušetřyt čas, aby zbyl čas pro výuku cyzýho nebo cyzých jazykú
To se dá uďelat napřýklad tak, že se zjednodušý pravydla českého pravopysu, což bude mýt ňekolykerý přýnos:
1) ďýťe se nebude muset učyt pravydla 9 let a ušetřený čas bude možné ynvestovat do jyné žyvotňe dúležyté výuky
2) ďýťe nebude dostávat špatné známky za ňeco, co neexystuje
3) dospjelý človjek nebude postupňe zapomýnat ňeco, co se ňykdy neučyl
4) y úplňe hloupý človjek bude mýt pýsemný projev na jedňyčku
5) jazyk český se zjednodušý y pro cyzynce, čýmž ho bude možné zavést jako povynný pro každého, kdo bude žádat o trvalý pobyt, pracovňý povoleňý, azyl nebo jyný dlouhodobý pobyt na územý našý vlasťy
čyly:
rušýme velká pýsmena, ty se budou použývat výhradňe, jen a pouze ve jménech a to tak, aby to bylo maksymálňe jednoduché (všechna slova v názvu budou začýnat velkým pýsmenem)
rušýme ů, rozďýl mezy ů a ú je nevyslovytelný
rušýme i, rozďýl mezy i a y je nevyslovytelný, pokud bude mýt kdokoly neukojytelnou potřebu zdúrazňyt, že se jedná o tvrďe vyslovované "y", múže použýt mýsto "y" pýsmeno "ü" nebo mýsto "ý" pýsmeno "ű"
rušýme ě, je to donebevolajýcý komplykace
nač sy lámat hlavu nad púvodem slov, všechna cyzý slova je povoleno psát přyrozeňe podle české výslovnosťy (bejby, kompjútr, mjúzyk, brejkdens), vedle toho je samozřejmňe možné psát je v púvodňým zňeňý, ale pozor, uvjedomte sy, že když použyjete opradu nefalšované púvodňý zňeňý napřýklad u mého oblýbeného 有り難う御座います, tak vás čtenářy pošlou do prdele, protože nebudou vjeďet, že se to čte domo arygato gozajmašu
nač sy lámat hlavu nad ťým, jak psát správňe převzatá cyzý slova, prosťě je pýšeme přyrozeňe přesňe tak, je slyšýme (egzystence, egzemplář, fópá, energyje)
použyťý "q" a "x" je nepovynné stejňe tak jako "ks" a "kv" (xycht, qočna, leksykon, tekst)
"f" lze psát beztrestňe tam, kde se ňykdy jako "v" nevyslovuje (fčela, fcelku, fpřed), ňycméňe dávka zústává dávkou stejňe jako chléb chlebem a "v prdely" předložkou
rozďelovat slova je možné kdykoly a kdekoly
je na býledňy, že se neňý zapotřebý učyt o tom, kdy, kde a proč se pýše "i" nebo "y"
je na býledňy, že se neňý zapotřebý učyt o tom, že di ti ni zmňekčuje, protože zjednodušená pravydla sy samy vynucujý použyťý přyrozených hlásek s háčky a čárkamy eventuelňe s “je”
otazňýk se tyčý nad "nn", zaťým je nerušýme, ježto jsem slyšel v žyvoťe pár egzotú, kteřý je dokázaly vyslovovat ve slovech jako ranňý, denňý, povynná, výmňenné…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak tohle je ulet :-) , ale je fakt ze nejake zjednoduseni by to chtelo. Cestina je v nekterych vecech zbytecne komplikovana a prevyjimkovana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj, ale zase zvladnuti ceskeho jazyka cizinci je docela vyjimka....
nemec se anglicky nauci velice rychle, ale cesky?
tj. asi jsme nadbytecne inteligentni :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Příhodný nick, gratuluji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je jen málo firem, co dokážou dobře prodat podprůměrný produkt plný věcí co otravují a špehují uživatele za nadprůměrnou cenu. I see you, Microsoft and Apple.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nechapu jak na na tenhle nesmysl Jezkovi vsichni skocite. Proste nadavat na MS je moderni tak na nej budu nadavat i protoze prsi, sviti slunicko ... .

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

K nadávkám na Windows máme nepřeberně důvodů, bez ohledu na aktuální módu (Apple, Google a desítky dalších nevyjímaje).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sice je pravda, ale musi to byt aspon na necem zalozeno a ne na vyplodu Jezka. Ten by radeji o MS nemel nic psat, at si na to najde nekoho jineho kdo neni zaujaty. Nic proti konstruktivni kritice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, u MS je to "vnucování reklam" zatímco u Canonicalu je to "ne úplně vhodná funkcionalita doplňování výsledků" :D

viz. http://diit.cz/clanek/spyware-z-ubuntu-nezmizi-smirovani-ale-pujde-globa... pod čarou

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, u MS je to "vnucování reklam" zatímco u Canonicalu je to "ne úplně vhodná funkcionalita doplňování výsledků" :D

viz. http://diit.cz/clanek/spyware-z-ubuntu-nezmizi-smirovani-ale-pujde-globa... pod čarou

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

heh, ja nenadavam na M$, Lx, Mac apod....
ja zil jeste v dobe, kdy vypocetni vykon byl sveren "profesionalum", treba DEC+SMEP+MUMPS s minimalnimi naroky na OS....
dnes jsme kde...., i ten Linux jde cestou pro BFU....
jinak: jsem priznivcem "perfektne" navrzeneho SW/DB reseni na minimalnim "kernelu" / to co nechci, tam zkratka nebude a kdyz, tak si to udelam sam, jj, vim, ze to zni blbe vymyslet vymyslene, ale moh bych v mnoha vecech oponovat..../

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako proc ne. Kdyz to clovek umi a dokaze vyuzit, ci pripadne to potrebuje. On system, ve kterem je jen to co clovek potrebuje a je kompilovan primo pro konkretni stroj bude vzdy nejrychlejsi a nejspolehlivejsi. Ma to ale jeden podstatny hacek (spis hak) je to dobre jen pro minimum lidi (na desktopu/tabletu/mobilu) a to se nezmeni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj, je to hodne "neprenositelne", nyni je to jednoduse prenositelne a vede to k UNIFIKACI BLBOSTI, ale ja tak zacinal...., a bylo to opravdu o necem jinem...
BTW: kdyz jsem kdysi delal optimalizaci Query dotazu na platforme Sybase, tak jsem dostal nadano za "vnucovani" indexu, samozrejme od "debilu", pac vubec nevedeli o cem je rec a byli ochotni prijmout za sve jakoukoli debilitu z oblasti AI / a to jeste nemluvim o "managementu" nasich vrcholovych spolecnosti v oblasti DT, to uz je uplne na bliti... /
dnes se mnoho non BFU divi, co lze....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O managementu radeji nemluvit. Neni jim lito utratit desitky milionu za system, co bezi na desitkach serveru, a ve vysledku to poradne nefunguje. Za zlomek penez by slo udelat daleko lepsi system interne a bezel by na jednom stroji, jenze to by museli poslouchat vlastni IT odborniky. Nebo ve vyberovem rizeni na velke diskove pole dat jako jedine kriterium cenu (no vyhral kram pomalejsi nez jeho vyrazovany predchudce, protoze byl levnejsi o asi 50 Kc od te druhe nabidky).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vono je to v realu tak / nebo bylo /, ze vitez a cena bylo predem dohodnuto...
BTW: kdysi jsem poslal do pryc pres GR+vladou dohodnutou firmu / voni byli tak blbi, ze zastupce firmy vubec, ale vubec, nevedel o cem je rec, takoveho vola jen tak nenajdes... /, pac konkurence byla podstatne lepsi, tak jsem ji prosadil, ale nasledne to dostal do pazouru vrcholovy MANAGEMENT, a vse co bylo puvodne dohodnuto prislo vnivec / byl schvalen outsourcing na provoz systemu a management stravil mesic u Mrtveho more... /
heh, ta firma tehda zacinala a holka s kterou jsem spolupracoval byla nekdy kolem r.2002 vyhlasena podnikatelkou roku, ale jinak opravdu super spoluprace, az na ten zaver / outsourcing /....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tož trénujte, je to staré, leč stále nabývá na významu.
http://www2.b3ta.com/realistic-internet-simulator/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho možná opravdu je nadávat na Microsoft "moderní". Většina lidí ale nadává jen když má opravdu důvod.
Je to krásně vidět na porovnání Win7 s Win8.
Na "sedmičky" také někteří nadávali, ale nebyla jich v porovnání s Win8/8.1 ani pětina, naopak mnozí si je vcelku pochvalovali. I já je až na pár maličkostí chválil a rád je používám dodnes.

Bohužel, na pracovním PC jsem nucen již nějaký ten pátek používat též Windows 8. Sice přibylo pod kapotou pár vylepšení na jádře atp., ale zároveň došlo k řadě něšťastných změn, především na UI, které mne dosnes pěkně štvou.
Podle výrazného růstu stěžovatelů tyto věci neštvou zdaleka jen mne. Tvrdit že za tak radikální nárůst nespokojenosti může snad nějaká móda mi přijde přinejmenším dosti pochybné a krátkozraké. Jistě že na vlnu nespokojenosti se někteří naskočili jen z vypočítavosti, ale základ je pořád v nevhodných změnách samotných Windows 8.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja vim, ze budu prudit...., ale doprkvancic, NT, 2K0, XP a castecne i 98SE, kde clovek mohl ovladat OS alespon castecne!!!!!
dnes ani GUWNO, no to me "pohlad" cimkoli....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje zkusenost je naprosto opacna. Lidi nadavaji na vsechno a porad. Viz to pocasi (je jedno jake je, ale je spatne).

I to nenadavani na Windows 7 je nadherny priklad: Windows 7 je jen drobna zmena oproti Windows Vista, na ktery drtiva vetsina lidi nadavala. A kdyz vezmu kolik lidi nadavalo na Windows XP ... podle toho co clovek slysel by rekl ze to byl nejhorsi system od MS a ono ejhle plno lidi si po 12 letech mysli ze to byl nejlepsi system. Totez bylo u Win95 ... .

Ja mam Win8 uz vsude i v praci a naopak oproti Win7 prinos. Akorat kvalita aplikaci pro Metro je zatim desna. Nerikam ze vsechny zmeny povazuji za dobre, ale celkove neni vetsi problem. V okoli si taky vsimam toho ze nejvetsi problem s Windows 8 ti lide, co to ani nezkusili chvilku pouzivat a to bez rozdilu na vzdelani. To taky o necem svedci.

PS: U nas v praci se postupne zacina pracovat na migraci pocitacu na novejsi OS ... byl vybran Windows 7 32 bit. Na zabiti, ale co uz, kdyz jsou schopni kupovat i Core i5 s 2GB RAM ... .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vono je to vse hodne problematicke a navrhnout optimalni reseni neni vubec sranda...
no, nehraji si na mistra sveta, ale me vzdy vypocetni technika poslouchala, az jsem se divil... a hodne bylo diky tomu, ze jsem zacinal na salovych EC, pripadne SMEP, kdy znalost Assembleru a principu prace pocitace byl tak nejak zaklad...
BTW: za cca 30let praxe jsem zazil pouze JEDNOHO programatora, ktereho jsem si opravdu vazil, jinak to byla smeska ruznych "puzzlistu" a kecalistu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na osmičky nejvíc nadávají lidé, kteří
1) je nepoužívají
2) mají pirátskou verzi
3) marně se je snaží upirátit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nj, ale ja nemam potrebu ani upiratit, ani, ani...
pokud chces, tak ti nainstaluji WXP-W7 zadara se zarukou online update...
a neni to zadna multi-kulti...., jo, ve W7 bude UAC na nule, ale to snad profikovi nemuze vadit.../ mam to na nule, pac W7 neznaj ovladace pro TV kartu 3DeMon, mne ta karta bezi presne podle toho, co ma delat..../
heh, rad si necham poradit...
BTW: bezi mi na tom par SQLServeru / porad jeste obcas blbnu /+naky RAD / PB 12 /, on se clovek stale uci....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oprava Pettynga, zase blouzní:

*) potřebují efektivně spravovat několik OS, mají srovnání nejen s Windows a drbou se na hlavě pokaždé, když zapasí s takovýma ptákovinama jako opačná zpětná lomítka, skryté koncovky apod..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

uz nereaguj, pac jsem silne zasvinil nejen monitor... :), jj hezka reakce, thumb up...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nic z toho co si napsal neni rozdil mezi Win7 a 8 z pohledu administrace. Co se tyce koncovek, to je problem? U sebe to hned po instalaci prenastavuju a kdybych byl byl spravcem AD tak to hodim do politiky.

Tedy opet kritika aby byla kritika. Nic vic.

Navic nejvic kritizujou a kecaji lidi co to srovnani s jinejma OS nemaji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, jsem uz mirne mimo "firemni" realitu, a jsem mozna az moc kriticky / o sebe tvrdim, "ze vetsiho debila tato planeta nenosila", ale jinak si nstezuji.../, pac uz par let provozuji jen ze "zajmu" sve "blbustky", ale je fajn, kdyz clovek narazi na cloveka tveho typu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jste přesně to o čem "kážete" (druhý odstavec).
Sorry, ale mám srovnání, víc co s běžnýma uživatelama den co den řeším..

Dal jsem 2 příklady ze dneška, to mám několik stránek vypisovat co je špatně na windows?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak uz nekdo psal...
W bude ovladat svet diky BFU a "premnozeni" uzivatelu....
toto nepujde zastavit, a M$ na tom bude neustale vydelavat... / diky Vam, HC hraci, kterym se rozum zastavil, neminim rozvadet dal.... /
free SW zustane platformou non BFU uzivatelu, coz je fajn a doufam, ze jejich pocet bude jen vzrustat...
mno, zapojte sedou kuru mozkovou / btw: hlavne at vase deti nejsou "blbe"/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows je od své osmé verze slepou vývojovou větví...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V prve rade by se pan Jezek nemel vyjadrovat k systemu, ktery bytostne nenavidi:) Treba by mohl napsat o kriticke chybe 8219321 v androidu od blueboxu, kterou objevili uz zacatkem roku a gugl ji nebyl schopen zatim spravit (smesne v kontrastu s tim, ze gugl pred mesicem dal max 7/60 dni na opravy chyb a tvrdi, ze slusna firma, to opravit stihne http://googleonlinesecurity.blogspot.cz/2013/05/disclosure-timeline-for-...) a nejspis ani opravit nedokaze, protoze byly prolomeny klice k android aplikacim a zpusob zneuziti bude za 3 tydny zverejnen na Black Hatu ... zvlatni, ze o tomhle jsem tu clanek nenasel:o))))) Zato tyhle nesmysly tu clovek vida denne ......

A v druhe je az tristni jak mnozi pisalci nepochopili jeden zapis z blogu (staci si treba do guglu zadat "Windows 8.1 Smart Search").

"The Bing Ads platform will be available in Windows 8.1 Smart Search which was released last week in the Windows 8.1 preview." - ja to chapu tak, ze je tam nejaky smartsearch, neco jako ma gugl takovou tu megabrutalni zhovadilost/bug, kterou od jiste doby nelze vypnout (takze je treba pouzivat greasemonkey, aby se neodesilalo vse, co napisu a aby fungoval vestaveny autocomplete .....) .... akorat, ze to krom klasickych vysledku bude zobrazovat i reklamy a nahledy stranek .... neprijde mi na tom nic divneho, gugl ma taky nahledy stranek a reklamy uplne stejne .... akorat tohle bude primo ve vyhledavani v systemu, takze ano, available featura navic .... kdo bude chtit, tak si smart search vypne/nezapne a je to .... kdo ho bude chtit, tak se mu proste budou ve vysledcich zobrazovat i reklamy uplne stejne jak je na to zvykly pres web ......

"Bing Ads within Windows 8.1 Smart Search allows advertiser campaigns that are already participating on the Yahoo! Bing Network to automatically be eligible to be shown without any additional setup." .... tohle jsi vazne spatne pochopil, jde o to, ze zadavatele reklamy nebudou muset nic nastavovat a bude to fungovat automaticky .... coz implikuje presne to co jsem psal vyse, proste to je jen integrovane vyhledavani bing (pochopitelne vcetne reklam), tot vse .... stejne jako byl gugle search bar do taskbaru nekdy od dob XP ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hledals dlouho, trolle? Neexistuje SW bez chyb. Bavíme se tu hlavně o ergonomii ovládání, a to je ve Win8 na PC dost špatný, hotový prasopes.

Taky jednu přidám, takovou šťavnatou, letitou chybičku (15 let byla neopravená a vědělo se o ní).
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/MS09-001

Spoustě lidem se přestávají líbit licence, šmírování a způsob protěžování jediného směru ovládání, bez možnosti si ho upravit k obrazu svému, kapiš?

Navíc, jaká sprostrost, on taky existuje někdo kdo chce mít právo volby co bude mít na PC? Jdu se udat, do Českých Budějovic už to nestihnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevim, zda budu odpovidat uplne na spravnem miste...., ale stvoril jsem urcity system pro zpracovani a kontrolu dat opravdu ve vysokem objemu / miliony denne, ceska posta, cash poukazky, zadna sranda to teda nebyla... /, chybovitost dosahovala cca 1-2 ks na milion, a proc, pac v dane dobe, kdyz se zacinalo, tak jsem chodil do provozu, sledoval, co je blbe, nechal jsem si nadat "za to co ten debil opet vytvoril", atd...
dnes...? ja uz to mam na haku, pac vim, ze jeste par let to pujde a pak?
takze ma rada..., budte svi a nenechte se"ukecat"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

wocemtomelesh??? neni to reakce na jiny prispevek?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

wotomjsemmlelcece, uz jsem mel v sobe par deci koncentrovaneho ovoce, tod vse.... / jejda, byly to jablka ze severni strany, "kozuchy" jsme jim kdysi rikaly..., znas? /
a jinak klidek, jdu vydelavat na poker freeroll turnajich...., zatim si nestezuji..., treba se tam setkame....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to nebyl komentar na tebe, ale na to individuum nad tebou:o) Poker freeroll? Co to je?:o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Metro" PC settings - Search & Apps - Use Bing to search online - Off

Nechápu o čem je tu ta diskuze. Mám dojem, že se toto dá nastavit již během instalace Windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.