Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft vydal hru pro Linux

A je to tu. Svet se zblaznil :D
Zajimalo by me, kolik backdooru tam je.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Třeba Macroshit odolal pokušení a nic tam není :-)))))))))))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft tutu hru nevydal, ten clanek je zcela vymysleny.

Autor by mel zjistit, kdo hru skutecne vydal na ktere platforme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt dost zle ked linuxaci maju takto obmedzeny pohlad na svet. Microsfot neni jednoliaty moloch kde kazdy mysli rovnako. Si myslite ze v MS sa nepouziva ziaden OSS nastroj, ziaden program ? Hlavna motivacia kazdej firmy je zarabat takze nevidim vobec problem alebo nieco divne v tom ze MS vyda nejaku hru alebo sw na Linux, OSX alebo kludne aj Android. Ostatne nejaky osekany Office planuje MS vydat uz dlhsie na IOS a tusim aj Android.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o pohled nejakych linuxaku. Zamestnanci v MS si samozrejme muzou myslet co chteji a interne urcite vyuzivaji mnoho OSS nastroju i pod GPL vcetne Linuxu. Podstatou sdeleni je zmena dosavadni strategie spolecnosti v desktop segmentu. Microsoft pred nekolika lety Linux zcela ignoroval. Nyni bud slo o opominuti nebo se posunuli k dalsi "obranne" pozici. Vyssi prijmy za hru prevazily snizeny zajem o operacni system Windows. V mobilnim segmentu je situace jina a strategie rovnez.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ale sak ignorovat ho ako konkurencie schopny OS ho moze nadalej ale preco by divizia hier nemohla svoje produkty predavat aj na Linux ? Tak isto divizia Office a dalsie. To fakt si myslite ze na vrchole sedel diabolsky Bill alebo teraz Ballmer a rozohodoval o kazdom produkte na ktory trh a kde pojde ?
Sak MS zainvestoval aj do Applu ked bol v srackach a pravdepodobne by bez tej investicie definitivne v 90tich rokoch krachol. A len tak z brucha MS pridava do Linux kernelu patche aby mu chodil jeho OS vo vrituale, tak isto do PHPcka ms dodava moduly na konekt do MS SQL Serveru. MS Azure podporuje aj PHP a tak isto niektore MS nastroje. A urcite maju kopec dalsich produktov ktore priamo alebo nepriamo podporuju OSS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

MS figuruje jako jedina entita a divize si nemohou vydavat produkty jak se jim zlibi. Ano, CEO s uzsim vedenim rozhoduji jaky produkt a kam. Existuji dve do jiste miry protichudne strategie: 1) nase sluzby a aplikace vsude 2) nase sluzby a aplikace vyhradne na nasem systemu. Druha se muze uspesne aplikovat pouze v pripade, ze "nas system" je dominantni. Pokud toto neplati, zacina se slozite rozhodovat jestli neni prvni vyhodnejsi.

Od zacatku jsem mluvil o desktop segmentu, proto argumentace s Azure a PHP neni relevantni. MS vytvari patche do jadra aby byl Linux bez problemu virtualizovan pod Windows. Nikoli naopak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Office pro macintosh vychází už od roku 94 nebo 95.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Že by už začal fungovat nový CEO?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Diit sklouzava k bulvaru?

Hra nejdriv vysla na Xbox Arcade, kde byl vydavatel Microsoft, Ale tu to konci.

Sam vyvojar pote hru vydal na Windows a pozdeji na Linux a OSX bez asistence Microsoftu. PC verze nema s microsoft studios nic spolecne. (vic na wiki)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nesklouzává...už dávno sklouznul. Podobné články (zvané Ježkoviny - podle autora) už tu vychází drahně let. Je lepší je nečíst :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v situaci, kdy jsem z českých webzinů začal preferovat cédéerko (a je jedno jestli se jmenuje cdr nebo diit, stejně je to pořád jeden web) před živě se začal bulvarizovat i tento. Škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.