Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodej Lumií se propadl 3×, je to začátek konce telefonů od Microsoftu?

"Historicky jde o nejnižší čísla, jaká za svoji existenci divize předložila"
Nižší čísla divize předložila ještě v Q4/2011 (první kvartál s WP a Lumiema 800 a 710), kdy prodali méně než 1 milión.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Před rokem jsme si chtěl koupit novu MS Lumii, bohužel prostě nebyla ke koupi. Přitom vím o dalších pěti lidí co o ní měli zájem, ale MS je buď nestačil vyrábět, nebo od začátku na to kašlal.
Tak jsem si nakonec koupil Samsung Note4.

MS se zabil úplně sám a vina je čistě na něm, bohužel.
Holt Indové ..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Navíc spousta lidí by (nejen) tehdy uvítala levný x86 tablet s běžícími desktopovými Win - nejdřív nebylo nic, pánům z MS to nebylo dost vhod, a když se jim to po hodně dlouhé době rozleželo a pár nějakých se objevilo, tak to stálo majlant a v MS se strašně se divili, že to nikdo nechce (viz to tlačení Surface).

MS se skutečně zabíjí sám, svou neskutečnou ignorancí a arogancí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No MS tak dlouhou Windows pro mobily rebootoval, až mu nenastartovaly. Kdyby po Windows Mobile 6.5 přišly rovnou Windows Phone 8, tak mohlo být všechno jinak, IMO.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se zamyslím nad otázkou jaké zařízení (rozuměj smart-zařízení) bych si vlastně v dnešní době představoval a za jaké jsem ochotný utratit větší částku peněz, tak takové mi momentálně nenabízí žádný z výrobců. Jednalo by se v podsatatě o "smartphone" s rozměrem 5,5 palce a minimaálním rozlišením FHD, 4 a více MB RAM a s rozšiřitelným úložištěm. Ovšem nyní nastane ten zásadní problém, který z mě nepochopitelných důvodů v dnešní době ještě nikdo nenabízí - x86 procesor + možnost instalace a provozu běžných desktopových aplikací. Příklad využití by byl následující: v režimu běžného "smartphonu" natočím video nafotím fotky, přijdu domů (nebo kamkoliv kde mám možnost použít monitor) připojím zařízení k zobrazovadlu (ne přes dock nebo nějaké udělátko, ale jen klasicky DP, HDMI ... žádné zbytečnosti navíc) + připojím klávesnici a myš, následně se zařízení přepne do režimu klasického desktopu (jedno jestli nějaký windows a nebo linuxová distribuce), spustím NLE editační sw (například Sony Vegas, Kdenlive ...) a pohodlně jako na desktopu sestříhám a připravím nějaký projekt. Toto se dá vztáhnout na cokoliv na vektorovou nebo rastrovou grafiku, office, korespondenci - prostě abych po připojení k monitoru/TV zjískal plnohodnotný desktop - samozřejmostí by bylo tento reřim aktivovat i s použitím displeje "smart-zařízení". Po odpojení zase režim smartphonu. Toto je můj vysněný přístroj, který mi nahradí jak desktop/notebook tak smartphone a budu mít vždy u sebe přesně to prostředí, které potřebuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Existuju projekty ktere todle resi, treba http://maruos.com/ a spousta jinych (samozrejme jde o linux pod androidem, jestli chcete wokna pozadejte MS)

2) Ty duvody jsou naopak snadno pochopitelne. Na nejakou editaci videa ty mobilni CPU ani GPU nemaji vykon, a ani mit nebudou, protoze teplo. Na nejaky Office a podobne jsou veci typu Maru pouzitelne uz dnes, ale na plnohodnotny desktop zapomente.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2) Není pravda; právě že na nějakou editaci videa mají dnešní mobilní ARM CPU a GPU výkonu dostatek. Na profi editaci se samozřejmě nehodí, ale na nějakou editaci pro youtube / domácí videjko s pár střihy, přechody a jednoduchýma efekty apod. určitě stačí. Mám to osobně odzkoušeno před několika lety na iPhone 4S, dneska to bude samozřejmě ještě daleko "schůdnější".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co spravis ked ti spadne na chodnik, a smarfot poputuje do servisu. alebo este horsie, ked ti ho niekto ujebe? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý příklad... Pořádný desktop na jednom místě doma je pořád velice užitečná a pohodová záležitost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci tě chytat za slovo, ale asi si myslel 4GB. Jinak tam trošku vidím rozpor v tom, že chceš vlastně editovat videa a fotky ze smartphonu... No lepší fotky a videa samozřejmně natočíš / vyfotíš dedikovaným zařízením, z něho potom jen vytáhneš paměťovou kartu a přetáhneš to do pořádného desktopu / laptopu, i když jsem udělal i jeden délší edit před několika lety přímo na iphonu 4S pod iOS. A dnešní smartphony a tablety jsou ještě výkonnější, takže na jednodužší, méně náročné edity - hlavně fotek, to určitě stačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na pohodlné použití jsou stále slabé CPU, které by se do mobilů daly dát, aby mobil vydržel aslepoň den. A asi i budou. Jednodušší je to, jak funguji já, že mobilem vyfotím, přijdu domů, sednu k PC a mohu rovnou upravovat synchronizované fotky přes net.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na pohodlné použití jsou stále slabé CPU, které by se do mobilů daly dát, aby mobil vydržel aslepoň den. A asi i budou. Jednodušší je to, jak funguji já, že mobilem vyfotím, přijdu domů, sednu k PC a mohu rovnou upravovat synchronizované fotky přes net.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu Touch?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hádejte proč takové zařízení nemůžete sehnat? No protože takto absurdní požadavky nejsou ekonomicky realizovatelné. už jen to x86 procesor, to je rovnou mrtvé mobilní zařízení. Resp. jinak, takových projektů bylo a bude, ale stačí když vezmete svých vlastních 300.000 Kč a investujete do takového žádaného projektu. Jen tak se prověří zda lidé mají o něco zájem, nebo je to takové dětské, já chci, já chci, já chci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To budet mít velmi těžké, protože se prozatím nikdo nechystá vyrábět mobilní Core i7-6800k s nejméně 6 jádry s udržitelným taktem, podporované výkonnými SSD bez zadýchání a alespoň 32GB paměti.
Render přes akcelerovanou grafiku? To sotva, nejen že render prostě trvá, ale kvalitou nelze nahradit CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tvoje požadavky neodovídaji tomu cí chce běžný uživatel. Průměrný uživatel nechhce telefon přez 5palců protože je prostě rozměrově nepraktický, nepotřebáje mínimálně fhd protože vidí asi 300dpi a víc je k ničemu, nepotřebuje 4 a víx GB ram protože k čemuby to bylé ... a tak dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO to není začátek konce - tohle už je skoro konec konce.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nerozumím těm větám ohledně symbiózy x86 a Windows v mobilech. Snad všechny Lumie mají standardní ARM od Qualcommu, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je širší kontext. Prosadit kombinaci x86 + Windows v mobilech byl původní plán pro letošní rok. Už když se o tom začalo mluvit, se ozývaly hlasy, že to nemůže vyjít, protože výbava Atomů plánovaných na letošek je oproti soudobým ARM o generaci zpět. Nakonec asi i Microsoftu s Intelem došlo, že tudy cesta nepovede. Rušení mobilních projektů obou firem přišlo v podstatě najednou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona už zbývá jen poslední možnost před kompletním pohřbením platformy (teda platforem, s ohledem na vzájemnou nekompatibilitu verzí WP), a to oddech před úplně posledním restartem s x86 W10M, ale s konkurenceschopnou výbavou. Jenže to je tak projekt na přesrok, dříve to nemají šanci stihnout. A je otázka, zda budou mít nač navázat.

Taky by mě zajímalo, co budou nasazovat firmy, které přešly od BB právě k MS řešení?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bylo pár mobilů s x86... myslím nějaké Acery, Prestigio a tak, ale byl tam Android. Pak byly Samsungy s Widlema - Ativ S, chystali "esčtyřku", ale tam byl "pro změnu" ARM - lidem je skutečně jedno, jaký CPU v mají v mobilu, to nikdo neřeší (ba naopak, zpočátku byl s Droidem pod x86 dost problém s aplikacemi, proto to lidi dokonce odmítali)

Tahle symbióza o které píšeš měla velký smysl v tabletech, to lidi chtěli a tam měl MS začít. Jak to dopadlo všichni víme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoftu sa v smartfonoch nedari, skor by som povedal, ze je to slusny pruser :)
Skoda, tie Lumie maju skvele fotaky a celkovo sa mi pacia(aj ked pouzivam Android).
WUP ma obrovsky potencial. Bohuzial to cele akosi nefunguje.
Keby vsetko okolo UWP fungovalo ako ma, tak by sa Apple a Google mohli obavat.
V sucasnosti sa vsak obe firmy len smeju.
Tiez si myslim, ze mobilny Windows to ma spocitane.
Skoda, drzal som Microsoftu v tomto odvaznom smere palce.
K clanku ma zaujima, ci MS niekde oficialne priznal, ze WinMobile konci, alebo ci su to len spekulacie autora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, MS tvrdí, že W10M vyvíjí a bude vyvíjet dál. O čem mlčí, jsou telefony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná pochopili, že Lumie kanibalizovaly ostatní výrobce WP zařízení. Otázka je, kolik z nich se do W10M pustí, když vidí dnes ty prodeje... Na druhou stranu, konkurence na Androidím trhu je tak velká, že někteří výrobci možná ani tím potenciálním čtvrtletním milionem nepohrdnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by nás mohli definitivně zbavit těch ohavných dlaždic na desktopu, které nám tlačili právě kvůli telefonům.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Win7 sp2 + DX12 + Zen support :) Za to bych jim byl ochotnej i zaplatit!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho co ctu, se komplet zbavili hardwarove divize mobilu. Softwarova divize zustava. Hadam ze budou pouzivat hardware od cinanu, na ktery placnou wokna + vlastni soft, a budou to prodavat jako firemni founy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hardware mobilů má prý vyvíjet ta parta, co dělá úspěšné tablety a konvertibly Surface. A nemylme se, úspěšné jsou. Bohužel drahé. Takže pokud se na to nevrhnou Číňani, je to konec levných mobilů s kvalitním OS a už budou jen ty drahé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byly Windows mobile primym mobilnim a plne kompatibilnim systemem s windows na intelackych x86 procesorech bylo by to famozni... Prijit zastrcit mobil do doku a mit tam plny widle... Atomy by to plne utahly... Bohuzel jen chtit... Coz oni nechtej a jejich paskvil a UWP si muzou vite co... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemyslím si, že by mobilní atom cokoliv slušnějšího utáhl... na cca 2W se desktop udělat nedá

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz atomy predchozi generace z3735f co mam v Asusim notasu utahnou na dvou gigach rameti zcela v pohode zakladni praci a internet... Dnes uz neni problem mit v mobilu vice ram a pokud vim tak taiwansti vyrobci (myslim ze taky Asus) do svych mobilu strkali i silnejsi derivaty tohoto CPU... Nevidim v tom jediny problem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze nechteji. To, co od Windows kazdy chce, je Win32 API, jenze to je presne to, co Microsoft nechce, protoze Win32 API znamena zadny Windows Store a zadne desatky z prodeje aplikaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to skoda, win10 do mobilu vypada pouzitelne, aj dlazdice su fajn, imo lepsie ako ios&andr klasika.
chcelo by to este pretiahnut do winstoru klucove appky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Dlaždice na mobilu bych přežil lépe, jak na desktopu (ano, ano, jistě...dá se to nastavit, vím ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, ze storu už i mizí aplikace, které tam byly. Či se zastavil vývoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem psal - teď když je to oficiálně mrtvý, očekávám do roka oslavný blog od Ježka jak přešel z FireOS na Lumii :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čas od času mám možnost si chvilku zablbnout s Lumií 610 a musím říci, že má něco do sebe. Zejména tedy kvalita jejího foťáku, která je imho hodně nadprůměrná. Jenže to zabíjí ten divný atypický OS. Víc atypický než Firefox OS. Takže zatím jsem se nerozhodl. Ale do budoucna nevylučuju nic, včetně té úchylnosti, že bych z FF OS přešel na WP7, i kdyby jen proto, aby BTJ a několika dalším šokem praskla cévka :-).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jen do toho, budu se těšit :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

610? Tu jsme měl a fotky příšerné, oproti 925 apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no 925 je z jiné doby a jiné generace. soudit však nemohu, v ruce jsem ji neměl. z 610 jdou ale dostat pěkné fotky (byť to tedy chce občas nějakou dodatečnou péči v rawtherapee).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda Lumií, mám 640ku už rok a hodně jsem si na ni zvykl. Slušný foťák, svižný OS, mám neustále zaplou Wifi a přitom nechcípá baterie. I když je pravda, že mi původní Windows phone 8 přišel rychlejší než nový Windows 10 (mobile).
Vůbec to není špatné mít obojí Win na PC i na mobilu se stejným ms-účtem, v PC mi naskakují fotky vyfocené mobilem, poznámky v OneNote atd. Jako čerstvý otec teď prostě na Linux ani androiďácké hračičkování nemám čas.
Pokud by se mě ale někdo zeptal, jaký koupit mobil, doporučím mu Android. Kvůli většímu množství/kvalitě aplikací a hlavně se najdou případy, kdy Win-phone vůbec není podporovaný.. některé instituce/banky (např. i aplikace typu TV-Superstar hlasování atd.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Win-phone vůbec není podporovaný.. některé instituce/banky" ..... jj s androidem do banky, tomu rikam rada nad zlato:o) Ja bych android doporucil leda nejhorsimu nepriteli ..... dnes na trhu jsou pro nediletanty pouze dve moznosti, levne windows nebo drahy iphone .... osobne mi prijde perverzni na radoby odbornem webu vubec cist zminky o androidu .... iphone ma sice vic (ruku na srdce, vetsinou nepotrebnych) aplikaci, ale zase jsi v silenem vendor locku, kdy abys to mohl plne vyuzit, potrebujes vse v domacnosti od applu a nemyslim si treba o OSX, ze by mi mohl nabidnout neco vic nez windows .... hlavne pro svoji uzavrenost a nemoznost mit nad systemem zadnou kontrolu.
Windows ma min aplikaci (pritom ty dulezite ma vsechny), zato je daleko levnejsi a i bezpecnejsi.

Jinak jake hlasovani superstar? Vazne by sis na hlasovani instaloval specialni aplikaci, ktera ti idealne bude vyzirat baterku jeste i na pozadi a zasirat telefon? Kdyz muzes hlasovat normalne pres web? To je asi jak jak aplikace pro diit.cz, ktera je jen, ted se drzte, pro androidy a iphony ... windows phone nic, fnuk fnuk, takove skody:o)))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Windows nemají Here a nemají Pokémony, takže nemají důležité všechny :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

here pouzivam na nokii od vzniku :) maju ich
sice skonili update ale here tam stale je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uzavrenost a nulova kontrola nad systemem... co mi to jen pripomina... jo uz vim. Jmenuje se to Windows 10. Dela si to co chce. Sem tam se to samo rozbije a uzivatel to nemuze nijak ovlivnit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@PPK

Hm... A on je Android otevřený a máš nad ním nějakou kontrolu? Bez rootu není Android o nic víc otevřenější než Windows 10 Mobile.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Android je mobilní operační systém založený na jádře Linuxu, který je dostupný jako otevřený software (open source)." citace z rachsprosté wiki, žeby si měl nějaké jiné relevantnější informace hm?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zveřejněné zdrojáky má pouze a jenom holý Android, který v takové podobě rozhodně není použitelný. To co máš na telefonech nemá nikde zveřejněné zdrojáky (a to dokonce ani čistý Android, co má Nexus) - je tam totiž plno proprietárního balastu. Takže zase jsme u toho, že bez rootu plnou kontrolu nad telefonem nemáš.

A jenom tak mimochodem, k čemu je reálně dobré, že má Android otevřený zdroják?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz len z moznosti, ze mozes skontrolovat, ci tam nie je nejaky podivny kod. Mozes automaticky dohladat uzivatela, ktory do toho zasahoval a kontaktovat ho. Mozes si navrhnut svoju funkciu a porovnat s existujucim riesenim. Mozes zdrojaky zobrat, vytvorit system len pre specificky hardware napriklad: skolske projekty, testovanie hardweru, novy projekt, ktore ale musis pre pripad predaja dalej zverejnit.

Moznosti je vela... len slepy nevidi na svoj nos a predsa veri, ze ho ma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna te to prekvapi, ale minimalne zaklad androidu je otevreny a i velky firmy typu samsung nebo lg davaji k dispozici zdrojaky. A hlavne narozdil od windows 10 mi ani ten levnej cinskej android co ho mam pres tri roky nespachal sebevrazdu ani se nerozbil automatickou aktualizaci. Navic.. ono uz jde na mobilnich windows nainstalovat aplikaci odjinud nez z oficialniho store ? ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, základ je (btw k čemu to je dobré?). Ale žádný telefon nemá jenom ten základ ani Nexus.

Automatická aktualizace ti rozbila telefon? Tak to si rád poslechnu.

"Navic.. ono uz jde na mobilnich windows nainstalovat aplikaci odjinud nez z oficialniho store ? ..."
Co já vím, nic takového dělat nepotřebuju. Ty snad ano?

Já jsem s Windows Phone / Windows Mobile spokojený. Pro mě je totiž důležitá bezpečnost, spolehlivost a plynulý chod systému, což Android nenabízí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Android je open source, tečka. Zbytek není android, tečka. Já na mobilu žádné extra nesmysly od výrobce nemám, nesmíš podle sebe (MS) soudit ostatní ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty nemáš v telefonu proprietární ovladače? Nemáš tam grafickou nadstavbu? Nemáš tam vestavěné aplikace od Googlu?

Řeknu ti to asi takhle, tedy s tím, ke kterému dává Google k dispozici zdroják, si ani nezavoláš, je nekompletní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na androidu si muzu zvolit aplikace podle libosti a to vcetne launcheru. Zkus si to samy na windows...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Standardne to samozrejme nejde, protoze krucialni veci jako launcher jsou soucasti OS .... o tom, ze je to zatracene dobre svedci to, ze launcher neni jen pomala a extremne nespolehliva javova aplikace, ktera se seka a kazdou chvili pada jak na androidu. OS musi poskytovat zakladni funkcionalitu a uzivatel proste neni ten, ktery by na to mel sahat .... launcher, nastaveni, telefonni aplikace, sms aplikace atd ... na to vubec nema co kdo, mimo vyvojare OS, sahat!
Pak se ti na windows bezne nestava, ze ti zacne mobil vibrovat, nez se to probudi, nez se probudi telefonni javovy bastl, tak to mozna jeste zacne i zvonit, ale nez se ti zobrazi gui nebo podari kliknout na prijmuti hovoru, tak protistrana zavesi. Vec ktera i u androidu v roce 2016 je stale zcela bezna, mel jsem pred par dny moznost videt:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neni nic lepsiho, nez kdyz samotny BTJ napise jake jsou windows 10 uzavreny system bez moznosti kontroly. A android proti tomu otevreny system, kde muze uzivatel menit vsechno co potrebuje :o) A ty pohadky o spatnosti androidu... mam tri roky (takze uz dosti historicky kus) stary levny cinsky android zaseknuty na androidu 4.2 v temer ciste podobe a zadny z tebou uvedenych problemu nema.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A u ktereho androidiho telefonu ma tohleto dělat, mám několikátý první od samsungu a poslední číňan a na nic podobného jsem nikde, ani kolem sebe nenarazil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pouč mě prosím, neviděl jsem. Má historie - SG Mini Android 2.2, následný update na 2.3.6 // SG Trend Plus 4.2.2, následný CM na 4.4.4, nyní čistý číňan Doogeee X5pro Android 5.1. Samozřejmě vím, že je to miniaturní vzorek a proto se tě ptám, co jsi viděl za kouzelnou krabičku, co tohle dělá ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verim, ze nenarocnemu uzivateli staci uzavreny system s nulovou kontrolou co si dela co chce a nedovoli uzivateli ani nainstalovat aplikaci. My narocnejsi bohuzel nemame jinou moznost nez android.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dovoli ti nainstalovat cokoliv ...... kdyz se prepnes do developerskeho rezimu, dnes je to ale hodne tristni a jednoduchy zpusob jak na androidu a to podle me neni vubec dobre. Muzes si klidne pustit aplikaci k editaci registru, cokoliv .... bezi tam klasicke W10 .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"...v PC mi naskakují fotky vyfocené mobilem, poznámky v OneNote atd..." - takže platíte operátorovi za stovky MB dat?
"...na Linux ani androiďácké hračičkování nemám čas...." - jaký je rozdíl mezi Android hračičkováním a Windows hračičkováním?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Malinko odbočím, ale nikdy jsme nepochopil, proč softwarový gigant jako je MS nedokázal pro svůj mobilní OS napsat několik základních špičkových SW (tak do deseti - jako je navigace, video, audio atd .. ), kterým by pokryl největší hlad uživatelů po kvalitních aplikací a tím by si je hodně zavázal.

Teď už je to pasé, protože tohle je konec MS, pokud tedy nepřipravuje něco naprosto odlišného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navigace - existuje
video - existuje ještě od nokie

Já jsem pro WP nenašel žádné zásadní aplikace, které by pro ně neexistovaly. Pravda - nedá se sáhodlouze vybírat z přehršle podobných až stejných apps jako na Droidu, jenže i tam drtivá většina používá max. 3-4 hlavní a nejpoužívanější aplikace a zbytek je jen do počtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Here na WP a WM už není, a MS Mapy jsou horší a pomalejší. S WP/WM se nelze připojit do MS sítě a pracovat se soubory, s Androidem bez problémů. NA WM10 nejsou aplikace ČT a bank. Atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Práci v MS síti zvládá TC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkouším, díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm ivysilani a bankoni app tam mam :) spokojeny uzivatel L 830 s W10M(drive L920)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iVysílání máte z osmičkové verze, které jste si nainstaloval napřed na osmičky. Oficiálně na 10 podporované nejsou, a podle informací z ČT (neověřoval jsem), si je nový účet na 10 nestáhne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale vše co je potřeba a co tady uvádíte, to vše pro win telefony je. Stačí pohledat. Navíc jejich nejlepší naviface "Hero" pro jeho spolehlivost a kvalitu, přepsali na Android. Ve Win10 už bohužel Hero není, je tam vylepšená verze Mapy od microsoftu a je taky ofline a zdarma. Aplikací je dost, jen uživatelé, stejně jako moje přítelkyně chce Android kvůli tapetám, které ve Win kvůli dlaždicím moc nejdou. To je tak jediná chyba Win telefonů. Je to jen o zvyku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam konspiracni teorii. Co kdyz Elop, zaplacenej Microsoftem aby zlikvidoval mobilni divizi Nokie, byl nakonec dvojitej agent. Co kdyz ho Nokia preplatila, aby ve vysledku zlikvidoval pokusy o mobilni divizi Microsoftu a Nokia tak mohla znova zacit delat to co umela sakra dobre?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, že by kvůli tomu Nokia obětovala cca 10 mld USD, co ji to celé stálo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyz ho nezaplatila Nokia ale nekdo jiny? Treba Samsung nebo Apple?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zas clanek jak noha. Beztak propustili ty, co vyvijeli system pro ashu a podobne dumbphony, kterych se zbavili. Prodeje jsou nizke, ale podil neklesa, protoze trh je nasycen, to neni android, ktery lidi meni casteji nez ponozky .... navic jde o specificke a bezpecne zarizeni pro ty, "kteri vi". Lamy, ktere o IT nic nevi, si kupujou androidy. Ti movitejsi, kterym nevadi utratit za obyc. telefon se stejnou uzitnou hodnotou jak lumia 550, to co za hiendovou i7ku se spickovou grafikou, tak si koupi iphone. Navic je treba pripomenout, ze W10M sdili jadro W10 (je bomba se tam pripojit pres konzolu a videt, ze tam bezi stejne procesy jak na W10 a ze je to defacto stejny system). Taky je super, ze se MS KONECNE(!) podarilo sjednotit vyvoj na vsech platformach, takze jedna aplikace vladne vsem (tohle, spolu s bezpecnosti je proste revoluce a dalsi cesta ve vyvoji). Myslim, ze neni daleko doba, kdy na telefonu pojede plnotucny photoshop:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se ta doba stále víc vzdaluje...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proc myslis? Tak sandboxovane "metro" aplikace maji obrovskou vyhodu, ze jsou bezpecne a distribuovane pres windows store. Takze jsou i snadno zpenezitelne ..... tak schvalne, uvedu zcela realny priklad, budu velmi presne predpokladat, ze takovy total commander tu pouziva uplne kazdy, cili 100% lidi. Ale kolik lidi ho ma koupeny? Budu optimista a reknu, ze 5% se popasovalo s tim prodejem pres zahranicni banky, pokud uz to treba nejde pres paypal nebo kartu. Ale mit to za dve kila ve windows storu, nemuset se o nic starat, o bezpeci atd, tak si to proste koupim klidne 2x:o)
Ano, TC neni sice dobry priklad pro UWP aplikaci, ale spis na to zpenezeni.
Dalsi vyhoda je ta, ze ty aplikace pobezi uplne vsude, nemusite se o nic starat. Porad rikam, ze kdyby MS udelal UWP pro W7, tak ma vyhrano .... zacal by to tlacit horem dolem, nemelo by smysl vyvijet pro nic jineho .... windows telefony jsou taky uz jen chutovka, kdyz sdili kod s W10, cili tam maji minimalni naklady a prislo by to samo. Kdyby lidi videli, ze si koupili nejakou aplikaci na pocitaci a muze jim jet pak automaticky a zdarma na xboxu, telefonu, tabletu, tak je dobojovano. Ale MS proste UWP pro W7 neuvolni, takze si pockame jeste tak 3 roky nez podil W7/8 klesne na minimum a vyvojari budou vyvijet jen pro UWP. Ono taky dnes se vsechno vyviji v C#, tak ono zas s UWP neni vlastne velky problem ani na tech W7, ale je to proste prace navic ..... win32 tu bylo hodne, hooodne dlouho a je proste z principu nebezpecne. Stejne jako dnes uz ani pes nestekne po XPckach, tak brzo nikdo nestekne ani po win32 ... jsem uz zase o 20 let dal a technologie a vykon pocitacu je uplne nekde jinde a budoucnost jsou tyhle "bezpecne" aplikace, chte nechte, proste tak to je. Stejne jako dnes uz nikdo neprogramuje v cistem C, tak brzo nikdo nebude programovat winforms a win32 .... systemove veci ano, to samozrejme, ale 99% proces SW v UWP .... stejne jako 99% SW neni v C:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč jsou proboha UWP aplikace tak hnusné a hlavně pomalé?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A videl jsi nekdy UWP aplikaci?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mám desítky jak na PC, tak na mobilu. Pokud vím, MS "metro" aplikace na desítkách jsou už dnes UWP všechny, a ty jsou tristní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Metro aplikace nerovná se UWP.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to vím, prosím přečíst můj příspěvek znova.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože se jedná o částečně interpretovaný runtime - gc, com, dcom atd.
Na desktopech to poznat moc nejde, přece jenom, když instrukce trvají < 1ns tak deset instrukcí u čtyřjádra je brnkačka a pokud je dost operační paměti, tak cachovat se dá cokoli.
Naproti tomu, mobilní procesory jedou na vysokou energetickou efektivitu a tudíž mají menší instrukční sadu a program je při kompilaci krutě optimalizovaný, což ale nelze u interpretovaných a managed exkrementů, ty tam ty režijní instrukce prostě mít musí a takovou propustnost v instrukcích to CPU mít prostě nebude, aby se to chovalo jako na desktopu a nevyždímalo to baterii do hodiny.
S operační pamětí je to podobně, protože je volatilní a dynamická, tak čím více jí je a čím více je jí použito, tím více to žere, takže opět, nelze vše cachovat a i ten management a interpretace v runtime nemůže zabírat tolik.
Výsledek je, že je to lepší než .NET runtime, ale stále to nestačí na nativní aplikace. Ovšem u tvorby nativních aplikací je třeba mít povědomí o alokaci a uvolňování zdrojů, kontrolovat pointery na null, popř. nezapomínat inicializovat proměnné a to zase nezvládne každý programátor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@magnezar

Co to plácáš?

Vykonání instrukce na x86 může trvat i déle než jeden takt, třeba i několik desítek taktů, záleží co je to za instrukci.
Ten nesmysl o vysoce efektivních mobilních procesorech jsi slyšel kde?
Jestli to nevíš, tak x86 je ve skutečnosti RISC, jako CISC se jenom tváří navenek. Instrukce jsou překládány do tzv. mikrokódu, který je pak vykonáván tou redukovanou instrukční sadou.

"což ale nelze u interpretovaných a managed exkrementů, ty tam ty režijní instrukce prostě mít musí"
A jaké instrukce máš teď konkrétně na mysli? Stačí jako příklad uvést tři.

Zbytek netřeba komentovat, to už jsou totální bláboly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO, jediny "problem" x86 je predikce, ktera se mozna da i SW vypnout. Kazdopadne predikce je vyslovene plytvani elektrikou na zvyseni vykonu. V kazdem dalsim ohledu bude VZDY slozitejsi instrukce (vic dratku) daleko efektivnejsi nez provadeni x instrukci za sebou. Jednoduchy priklad jsou treba DSP a ruzne akceleratory ..... kde se dokaze treba h.265 enkodovat na """CISC""" procesoru v realnem case s TDP 0.01W, tak """RISC""" ARM procesor to bude davat 10tinovym vykonem s 5W spotrebou.Jedina vyhoda jednoduchych jader je, ze jsou mensi a levnejsi. Pro efektivitu bude vzdy lepsi slozitejsi instrukce. No a intel a amd proste za ty dlouhe, predlouhe roky vyvoje zacali optimalizovat do takove urovne, ze kvuli kazdemu procentu vykonu proste "plytvaji" elektrikou, aby vytahli co nejvetsi vykon. A samozrejme, bavime se o skutecnem vykonu, cili vykonu na jednom vlakne ..... ne o detskem "vykonu", ktery PR serviruje pitomcum v podobe 680ti jadrovych ARM suntu .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prediktor mají úplně všechny procesory i ARM a ne nedá se SW vypnout. Prediktor je jedním ze základních kamenů procesorů a používá se už od prvních 8086.
Enkodování H.265 - to není o tom, jestli CISC nebo RISC - to je o tom, že na tuto úlohu jsou navrhovány speciální jednoúčelové DSP. U DSP se tak úplně nedá bavit o tom, zda je CISC nebo RISC.

Rozdíly mezi CISC a RISC se dost stírají. Současné x86 CPU jsou interně RISC, jako CISC se tváří navenek.
Důvodem ústupu od CISC only procesorů bylo zjištění, že až 70% instrukcí není využíváno a nebo je využíváno minimálně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mluvil jsem o memory managementu a com/dcom, toho plyne, že se jedná o instrukce, které se používají v pointrové aritmetice - na x86 např. add, sub, cmp, jmp, jne, je, jnz, jz, loop, po optimalizaci vzácně i mul. Při taktu >3000GHz jsou to až na ten mul instrukce pod jednu nanosekundu, to mám změřené.

Prostě smiř se s tím, že ARM jsou koncipované, tak aby měli co největší výpočetní výkon na množství spotřebované energie, které nesmí být překročeno. Přesně opačný přístup než mají desktopové CPU - výpočetní výkon je primární vlastnost.

"Jestli to nevíš, tak x86 je ve skutečnosti RISC, jako CISC se jenom tváří navenek."
Za co mě máš? Jistě, že to vím, ale to není podstatné, důležité je to, že binárka je generovaná a optimalizovaná pro tu či onu instrukční sadu a vypadá jinak. Převod z CISC na RISC u x86 si řídí CPU a neuvěřitelně s tím kouzlí i v závislosti na jiných aktivních procesech.

"A jaké instrukce máš teď konkrétně na mysli? Stačí jako příklad uvést tři."
Viz výše. Jak jistě víš, u managed programů, není pointer/reference hodnota ale struktura s mnoha parametry a navíc je spravována většinou naším známým gc či něčím jiným. Takže je tam spouta kontrol, updatů čítače referencí, iterací atd. Už to chápeš?

Zbytek jsou fakta, kromě vzdělání v informatice mám i vzdělání v elektrotechnice a zkušenosti z praxe(10 let). A pokud tomu nerozumíš, tvůj problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTJ a jeho pohadky o UWP po milionte. Zrovna total commander je perfektni priklad aplikace, ktera by po prepsani do UWP prisla o velke mnozstvi funkcionality a jakoukoliv rozsiritelnost. UWP ma nedostatecnou funkcionalitu a prilis mnoho omezeni, takze jako nahrada win32 je to nepouzitelny. A muzes to vychvalovat porad dokola a ten stav nezmenis. Ale jako jo.. pro primitivni aplikace na patlacich zarizenich dobry :o)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo. Windows je ta zbytečnost, do které se musí nabootovat aby šel spustit Totalcommander.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cetl si to? Rikam, ze TC neni dobry priklad UWP, protoze by nejel, je to SYSTEMOVA APLIKACE .... to 0.01% ..... ale to neznamena, ze nejde jednoduse distribuovat pres windows store.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Systemova aplikace ? A to prosim cim ? Nenapada me zadna funkcionalita total commanderu, co by potrebovala nejaky nadstandardni veci v api systemu. Neni to antivir nebo firewall, ale je to normalni aplikace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud dostane od MS opravneni cist a menit systemove soubory, tak nebude sebemensi problem, aby byla UWP .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na to na kazdym normalnim systemu staci prava administratora/roota. To ale stale nemeni nic na tom ze by UWP verze prisla o spoustu funkci a rozsiritelnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na kazdem normalnim systemu z minuleho tisicileti to staci ...... na modernim systemu se sandboxovanyma aplikacema to nestaci .... z jednoho prostehu duvodu .... nesmi byt mozne, aby ti spatna moderni aplikace domrdala system .... ted uz to jiste chapes.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proto je UWP zmetek. Protoze na windows 10 spatna UWP aplikace muze zavinit pad ostatnich UWP aplikaci. V horsim pripade dokonce znefunkcnit win 10, ktere zustanou po prihlaseni v tomhle stavu http://appuals.com/wp-content/uploads/2015/09/start-menu-and-cortana-are...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zas ty tvoje pohadky ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten screenshot neni muj. Stejne tak ta halda vysledku co ti na stejny problem najde vyhledavac neni moje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak on ten odkaz hlavne nefunguje ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím trochu konstruktivně: Protected/Supervisor režim + permissions je naprosto dostačující model a nic lepšího zatím nebylo vynalezeno. Sandbox je teoreticky průchodná myšlenka, ale zatím jsem ještě neviděl povedenou realizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to BTJ: Len tak na okraj, u nas sa TC da bezne kupit u distributorov podobne ako iny SW.
Uplne kazdy TC nepouziva, poznam ludi, co nepouzivaju zaiden commander a pouzivaju len zakladne prostriedky windowsu alebo linuxu, poznam ludi, co pouzivaju double commander(aj ja) alebo ine alternativy.
Preco si ho nekupilo viacej ako tych 5%? Nie preto,ze je problem ho kupit ale preto, ze sa da pouzivat zadarmo(nelegalne, malokto si precital ten text pred stlacenim niektoreho z cislic 1,2,3). Ak by ghisler po 30 dnoch zablokoval TC, tak ho pouziva len 5% ludi.
Ludi nezaujima sandboxing a bezpecne aplikacie, ludi zaujimaju uplne ine veci. V mobiloch MS zabilo to, vdaka comu ma nadvladu v desktope. Google dodal masam Android v spravnej chvili a oni sa ho chytili a zzili sa s nim. MS nastupil do tohto vlaku prilis neskoro aby mohol ludi stiahnut k sebe len tym, ze je to windows. Ludia uz maju vzite smarfon = Android/iphone rovnako ako PC/notebook=windows.
MS by mohol nieco dosiahnut v smartfonoch ale bola by to otazka rokov a len ak by postupne budoval svoju znacku na kvalite SW a HW co MS bohuzial nevie. Ak by dodal kvalitny SW(OS), tak casom by si vedel vybudovat urcitu poziciu.
MS to posr*l aj s blbymi telefonmi, kde mohol kralovat. Vsetci tento trh opustili pritom dopyt tu je. Staci sa pozriet na jeho posledny pocin model Nokia 230. Parametre zaujimave ale totalne to zabil systemom, kde sa dokopy neda nic nastavit/upravit (ani trivialne veci) a zakladne nastavenie je o nicom. Pritom len stacilo vylepsit klasicke Nokia rozhranie a mame tu krala. Takto to je z nudze cnost. Urobit z toho par verzii a velkosti a MS by mohol veselo predavat o mnoho viacej hlupych telefonov. Nieje to ziadne terno z pohladu zarobku ale urcite by neprerobil. No a MS to predal. Blbci, v MS uz davno malo letiet par vysoko postavenych ludi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou naprosté bláboly. Všechna WM fóra jsou už jen o tom, jeslti přejít na Android, a který, či na iOS.
Ono do uvedení WM10 podíl WP sice pomalu, ale přece jen stoupal, od uvedení desítek to padá jako šutr, telefony se již nevyrábí, jen se doprodávají skladové zásoby, distributoři to tlačí pod parou, aby se toho zbavily, atd.. I tak není co koupit, nabídka je tristní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ktere vsechna?:o) A kde jsi prisel na to, ze se nevyrabeji? ...... odkaz? ...... nebo zas ty zive sny placene samsungem na novinkach?:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Informace u distribuce jsou celkem jasné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky, timto odkazem jsi to vsem dostatecne vysvetlil a objasnil:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem žádat odkaz na "všechna" je klasická demagogie (je to neproveditelné), správná reakce na takový argument je naopak dokázat na několika že tomu tak není...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak si myslim, ze nabidka lumii je naprosto v poradku .... to je ten zkriveny pohled guglu, kdy naucil lidi, ze je "normalni" kupovat novy telefon za 20 tisic 2x rocne nebo ze musi byt stovka neprehlednych modelu. Vem si samsung, kolik ma modelu? Na alze mi to naslo pres 50 (nevim, jestli tam jsou ruzne barevne modely a tak). V tom aby se prase vyznalo.
Lumie? Plati jako u iphonu, ze i nejlevnejsi je stale stejne dobry a svizny jako nejdrazsi. L550 - low end, na hovno fotak, ale i tak ma LTE! Kazdopadne v pohode telefon.
L650 (pripadne starsi L640/XL) - zlata stredni cesta, dualsim, LTE, dobry fotak ..... L950/XL - hiend, dualsim, LTE, spickovy fotak.
Co bys jeste chtel? Prehledna nabidka ve vsech cenovych kategoriich a dvou barvach (pravda, barevne lumie se mi libily vic, oranzova L930 je vyslovene krasny telefon). Zamrzi absence ctecky prstu u L950, zas ma ale ctecku rohovky, coz pry neni tak rychle. A taky je hloupe, ze vsechny nemaji nativne bezdratove nabijeni, cimz se lumie vzdy odlisovaly. Ale 3 modely jsou v pohode .... ma apple vic modelu? Maji mit zcela neprehlednou nabidku 50ti modelu jak samsung?:o) Nebo asi 20 tisic modelu jak android?:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Blabla. Co takhle Lumie řady x20, či 30? To bylo tisíc modelů? Drsně chybí něco, co by nahradilo 7x0 a 8x0 Lumie, tedy střední, či vyšší střední třídu. Např. já nemám nic, čím bych nahradil svoji starou dobrou 925. 650 je Lowend za nesmyslnou cenu. Tedy, ona by tomu odpovídala skoro 950, až bude kolem osmi, a ona bude, už se začíná tak vyprodávat. Jenže je pozdě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak za 925, si kup 930 nebo 950 ne? V cem je 650 lowend? ..... jako uprimne, WP se nedaji moc delit podle vykonu, protoze vsechno jede plynule .... ja to delim podle fotaku, ktery JE proste dnes fakt dulezity na mobilu. Aspon pro me. Fotim kazdou chvili dite a fotky treba z L720 a L930 jsou nebe a dudy a tahat s sebou neustale zrcadlovku je proste blbost.
650ku uz koupis oficialne za 5, neoficialne za 4 v dualsimu s LTE .... priznam se, ze lagroidy uz nesleduju, ale podle me za ty prachy ani trochu pouzitelny lagroid nekoupis. Navic nema vyslovene spatny fotak a proste je to bezpecny, svizny smartphone .... pokud je ti to moc, kup si L550 za dvojku.
Nokie byly historicky vzdy po pul roce na polovine ceny ..... uprimne, 950ka si cenu stale jeste drzi hodne vysoko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí nákup telefonu nemusím řešit, protože současná L830 slouží dobře. Jenom říkám, že kdybych měl vybírat ze současné produkce, tak nic nevyberu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono kdyz byla L950 XL DS v alfe za 12k, tak uz me cukalo .... skoda, ze k tomu nedavali displaydock jak zmrdi z o2, tam ale bohuzel jen single sim.
Jinak nevite neco o tom display docku? Je to vyslovene jednoucelova vec nebo je to zcela standardni rozsireni USB3.1 type-c? Proste video a USB, takze by to fungovalo stejne treba v PC, v aute s USB-c misto tech picovin jak lagroid auto, applecar, mirrolink atd?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Display dock máme, mělo by to být standardní USB 3.1 + Thunderbolt, ale nemáme PC, s kterým bychom to vyzkoušeli :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, podle me presne TOHLE by melo byt montovano do aut + jeste nejaka moznost pres widi/miracast a ne vocasarny, co si kuti gugl, apple, audi, mercedes a jsou kompatibilni jen s jednim systemem, idelane jenom s par modelama a podobne .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Novou 930 koupím kde? No možná někde leží skladem. 925 jsem kupoval za 5000 bez DPH, tedy reálně za 7000 bez DPH, měl jsem tam 2000 slevu za odběry.
Desítky se na čímkoliv kromě 950 vlečou, alespoň na můj vkus, na aktuálně primárně používané 640 jsem se vrátil k 8.1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak 930 je pres dva roky stary, ten uz koupis novy tezko .... ale sehnat se jiste jeste da. Ja loni kupoval za 8, za tu cenu bomba. Super fotak, jede plynule i W10M. Kamos ma treba L530 (512MB) a jede to vyslovene dobre, srovnatelne s WP8.1. Ale treba mi na L720 ty W10M vubec nejely .... pote, co to odvirovali od androidu zacatkem roku se to sice vyrazne zlepsilo, ale stale hodne nepouzitelne. Takze kdyz to ale jede na L530, tak na L640 to musi jet jak z praku:) Otazka taky kdy jsi to mel nainstalovane ..... ty insider buildy byly mnohdy docela mizerne diky ruznym debug informacim a tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužívám insider buildy. Ale vyřešeno, Za odběry dostanu od distributorů Huwei P8. Trochu se bojím baterky, ale po zkušenostech s Lumi 925, kde jsem dobíjel až 3 denně (což byla jediná její chyba), to asi nebude tak zlé. Huawei Android má přítelkyně a jede to slušně, i když se to někdy cukne, ale ona tam má asi tisíc her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Vem si samsung, kolik ma modelu? Na alze mi to naslo pres 50 (nevim, jestli tam jsou ruzne barevne modely a tak). V tom aby se prase vyznalo.“

A Microsoft jich tam má 29, což je ve srovnání s 50 jistě vrchol přehledné nabídky :-)

„Maji mit zcela neprehlednou nabidku 50ti modelu jak samsung?:o) Nebo asi 20 tisic modelu jak android?:o)“

V první řadě potřebují telefon, který by zákazníci byli ochotní kupovat.
Prostě my můžeme na Apple mít svůj názor, ale faktem je, že oni dokáží základní iPhone 6 za těch 16000 Kč prodat.
MS telefony jsou prakticky ve výprodeji s cenami, které vzhledem k parametrům jsou super, ale stejně se neprodávají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@BTJ

Nabídka Lumií není ani náhodou v pořádku. Lumia 950 a 950 XL má představovat to nejlepší z produkce Microsoftu? Takový hnusný plasťák?
Lumia 830, 925, 930 - to jsou nádherné telefony. Navíc L830 měla už v době uvedení sympatickou cenu, L925 a L930 po pár měsících spadly na přijatelné ceny.
No a ostatní produkce? Tragedie. MS začal telefony systematicky kurvit. Proč dali pryč senzorová tlačítka? Proč je hardwarová spoušť foťáku jen u L950? A jediný nadějný koncept, Lumia 850, se nejspíš vyrábět nebude.

Kdybych si teď měl kupovat nový telefon, tak to rozhodně Lumia nebude. Škoda, mobilními desítkami jsem celkem spokojený, i když se občas najde nějaký bug. Dokud nebude slušný nástupce L830 a L930, tak nemám zájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznavam, ze ty parametry vymysli nejaky picus. HW spoust je tristni a senzorove tlacitka taky, ikdyz zase na druhou stranu zena ma 640ku a tak nejak mi to tam nechybi. Ale spoust fotaku proste fotomobil ma mit. 950ka nastesti ma. Treba "selfie" fotomobil L730 bez HW spouste bylo fiasko .... ale u androidu je situace snad jeste horsi, vem si treba ty s7 galaxie .... sice to pry ma hw spoust v home tlacitky, ale ne namackavaci, cili vohovne, trosku to kompenzujou rychlym ostrenim, coz ma 950 taky, ale absence hw tlacitka fotaku u telefonu za vic jak dve petky je tristni bez ohledu na OS. Nebo si vem bezdratove nabijeni, civka za korunu, proc to nedaji i do nejlevnejsich modelu nebo aspon s jinym krytem jako u L720? Clovek zustava stat s otevrenou pusou jak u fiatu multipla, kde se clovek nemuze ubranit dojmu, ze se jim nekde v engineeringy smichaly mezi sebou papiry z dvou ruznych aut .... doslo to do tovarny, tam vyrobily 2 miliony kusu a pak se nekdo podival a zjistil, ze spodek je jedno auto a vrsek druhe a v tovarne to svarili dohromady:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že až Lumie doslouží, tak že už budou slušné SurfacePhone. Android si nekoupím ani omylem a za iPhone se mi zase nechce dávat prachy. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby skoncily windows, tak asi jedina moznost, jak neutratit majlant je iphone SE. Ono to nebyl od applu vyslovene spatny tah ten SE:) Ale dost by mi vadily ty fotaky ..... preci jen apple nepatri ke spicce a ja bych proste fotak na urovni L950 v mobilu chtel. Android samozrejme vubec, kolem toho lidi z IT chodi oklikou:) Jak se rikalo v jedne ceske hre (polda nebo tak?) .... na android bych nesahl ani klackem ..... ani klackem v rukavici:o) Vzpomina si na to nekdo?:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

SE vypadá fajn, ale 4" displej je prostě málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

az bude ve zpravach, ze nekdo vystrilel hodpodu a pak se zjisti, ze to byl BTJ, vubec se nebudu divit :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, ty by si snad napsal že i cholera je naprosto v pořádku, že to tak má být, kdyby byla od MS.....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pro ty, kteri vi, je tady La Que Sabé
http://www.laqs.eu/kdo-to-vlastne-je-ta-ktera-vi/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Prodeje jsou nizke, ale podil neklesa, protoze trh je nasycen, to neni android, ktery lidi meni casteji nez ponozky“

Heh. Pokud jsou poslední tři kvartály celkové prodeje smartphonů zhruba stejné a přitom MS klesá každý kvartál o polovinu (4,5 M → 2,3 M → 1,2 M), fakt se to tímhle vysvětlit nedá.

„Navic je treba pripomenout, ze W10M sdili jadro W10“

Což platilo i pro WP 8.1 a 8…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamarade, u WP8.1 a 8 to rozhodne neplatilo .... tam dokonce musely byt metro aplikace pro WP a W oddilne .... jo, taky me to prekvapilo jaci diletanti to jsou:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale platilo. Windows phone 8 byly prvni mobilni windows co pouzivali win nt kernel misto osekanyho win ce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Taky je super, ze se MS KONECNE(!) podarilo sjednotit vyvoj na vsech platformach"

Jop to je opravdu supr. Drobet mit supr je, ze jedna platforma mu jaksi chcipa :))))

Tudiz vyvojar pro mobily stejne musi vyvijet iOS+android, a na desktopu UWP furt neni na Win7.... takze to ma jeste mensi pokryti trhu nez predtim. Kde asi soudruzi z NDR udelali chybu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tovížejo huhláne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to dost skoda, ze sa im to nepodarilo nastartovat a prekrocit tu hranicu kedy si uz trh zacne automaticky mnozit aplikacie na os. Ma to obrovsky potencial v porovnani s konkurenciou, len keby este dorobili vsetky tie hluposti, co tam vzdy jednoho fakt naseru v oblasti komfortu uzivania. U Microsoftu ale clovek niekdy nevie, keby sa im podarilo to nastartovat vo velkom, dost mozno by zase nic nemenili alebo to este viac posrali, ako to uz byva zvykom...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Začátek konce byla koupě NOKIA, kterou zabil její vlastní Symbian, tohle, je už konec ... prostě už jen čekají na ránu z milosti ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Začátek konce bylo, když nechali Elopa řádit dál i po první velké botě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Začátek konce byl, když zabili Maemo/Meego.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používá matlafon někdo k telefonování?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já. Je to řehole, ale nevzdávám to. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže nejsem zcela osamocen. Uffff.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jen doufám, že nezůstane jen šitdroid a EK a antimonopolní úřady už se postarají o to, aby to nebyl jediný OS pro mobilní zařízení. To by fakt bylo špatné. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rekl bych, ze nazory malych deti antimonopolni urad moc zajimat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady 3plus roky šťastný uživatel Lumie 1520. Stále dobrý fotoaparát, HDR, 4K video, funguje i se 120Gb paměťovkou, oficiální update na Win10 a stále updaty, neviděl jsem android telefon, který by měl po takové době stále oficiální updaty na nejnovější android. Konverzaci jsem nečetl, obvykle je plná W10 mobile haterů kteří nikdy ten systém na telefonu neviděli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že se ten mobil furt prodává tak nevím co je na tom jako za zázrak...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nexus 5 je tri roky starej mobil a porad ma oficialni updaty na nejnovejsi Android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že je na světe konečně i Pokemon Go pro Windows 10 telefony, tak si myslím, že konec Windows na telefonech se ještě odkládá. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl bych to tak zle, jen se zbavují "pár nepotřebných lidí". Vždyť Microsoft zaměstnává zhruba 114 tisíc lidí!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

114 000 lidí dělá v mobilní divizi? No to se nedivím že prodělávají...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Prodej Lumií se propadl 3×, je to začátek konce telefonů od Microsoftu?"

Ne, to je uplnej konec. Zacatek konce byl uz par let zpatky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.