Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Krátce: Microsoft bude otevřenější ohledně obsahu aktualizací Windows 10

A to že u některých záplat bude napsán lživý obsah proto, abyste si ji nainstaloval, tak toho si nevšímejte.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Víš o něčem, nebo sis to vycucal z prstu? Ono je divné, že se MS vůbec snaží poskytovat nějaké informace, když se vždycky najde blbec, který bude tvrdit, že ty informace jsou lživé.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že dobrý příklad z poslední doby: Aktualizace systému Windows 7 pro systémy na platformě x64 (KB3035583)
Instalací této aktualizace vyřešíte problémy v systému Windows. Úplný seznam problémů řešených touto aktualizací naleznete v souvisejícím článku znalostní báze Microsoft Knowledge Base, který obsahuje další informace. Po dokončení instalace bude pravděpodobně třeba restartovat počítač.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Tohle (ne)informovani je katastrofa i v pripade, ze jde o nejakou uzitecnou aktualizaci a ne o pokus o protlaceni Win10. Takovyho textu tam je a informacni hodnota nulova. U kazdy aktualizace, kde chce clovek vedet co dela, musi kliknout na Dalsi informace a zobrazit stranku v prohlizeci. Tam prekonat absolutne dementni strojovej preklad, jehoz prinos je jednoznacne zapornej a teprve pak se konecne dozvi, co to vlastne dela (pokud by nekdo vedet o zpusobu, jak tomu webu rict, ze si ma strojovej preklad strcit nekam a uz nikdy me s nim neobtezovat, moc by me to potesilo). Jak krasny by bylo, kdyby misto tech kecu ("Instalaci teto aktualizace ...") zobrazili klidne jen titulek odkazovany stranky ("Update installs Get Windows 10 app in Windows 8.1 and Windows 7 SP1").

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tohle není dobrý příklad. Aktualizace KB3035583 přece řeší problémy v systému Windows. Jen se na to díváte z druhé strany barikády. Ti, co nechtějí Win10, jsou sakra veliký problém v systému.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To bylo spíše nepřímé vyjádření skepse! Podezíravost - na základě zkušeností. Nikoliv tvrzení, které by mohl doložit. Chytrý pochopil, nechytrému napověz ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

changelogy jsou, ale prej falesne, telemetrie se neda vypnout... tak to me zajima s jakymi duvody proti upgradu lidi prijdou, az to MS umozni
( http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2016/02/11/microsoft-makes-windo... )

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se rika syndrom konspiracnich teorii ..... NIKDY NIKDO NIJAK nemuze vyvratit, ze budou VZDY informovat pravdive ..... cili je to "validni argument konspiracni teorie" ..... to, jak je takova uvaha hned z nekolika pohledu zcela chybna, o tom se samozrejme tahle konspiracni teorie nezmini a vzdy se najde par hlupaku, kteri ji uveri:o)

Stacil by JEDEN dukaz, kdyby byla lziva aktualizace ....... ale nemusi byt ani jedna a stejne se najdou lidi, kteri budou myslenkama postupovat ve smyslu "DOKAZTE, ZE NENI" .... dokazte, ze dvojcata neshodili americani, dokazte, ze kruhy v obili nedelaji mimozemstani ..... dokazat to nejde, extremne jednoduche je dokazat jak neco je, ale jak neco neni, to je problem a s tim tyhle konspiracni vocasove pocitaji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No já se k těm automatickým aktualizacím nejdřív nestavěl až tak odmítavě (changelogy bych teda taky rád viděl), ale po tom co se mi stalo dneska už mě to dost nasr-rozzlobilo ....

Ráno se vzbudím a jako vždy se jdu podívat jak mi dopadnul render videa (který mi běžel posledních 30 hodin) .... a ejhle ... MS mi gratuluje, že jsem úspěšně přes noc aktualizoval a hlavně "ŽE MOJE DATA JSOU TAM KDE JSEM JE ZANECHAL" ---- -tak jsem zkontroloval jak dopadlo moje video .... no žádná sláva ... budu to muset dneska pustit znova, tak jen doufám že přes víkend nepřijde aktualizace ....

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

tak když si to neumíš nastavit.. (upozornit na restart)..

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

no neboj se .. .nastavit si to umím ... v 8:00 jsem to zjistil a v 8:05 už jsem to měl nastavený, ale člověka takový věci nenapadnou při instalaci .... až když se něco vys....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Takže o co jde? Nastal problém, ten byl úspěšně vyřešen a jede se dál.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že firma jako MS by se měla snažit problémům předejít. Ne razit filozofii, že zákazník si nakonec stejně nějak poradí.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

No, to je pravda. Přesně to dělá natvrdo povinnými záplatami.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Předcházení potenciálních problémů vytvářením problémů skutečných je vskutku zajímavá filosofie.

Nic proti možnosti mít to na automatiku, potud OK, ale dost problém je, že automatiku nejde vypnout ani odložit ani konfigurovat. Takže pokud vyjde něco co se s danou konfigurací nesnese, jakože takové problémy se záplatami jsou tu v jednom kuse, tak má uživatel smůlu. Ti co nemají image disku jsou pak zralí na reinstal systému.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, ty si presne wannabe:) BFU TOHLE NERESI. ADMIN SI TO NASTAVI.
A hadam, ze 99% problemu s updaty je dan prave tim, ze si, verim, ze u nas to bylo, takovych 75% lidi ty windowsy upiratili s nejakym ruskym crackem, ktery sukal se systemovyma souborama a pak se nemaji divit, ze jim aktualizace neco domrda ..... ja od dob, co pouzivam legalni nebo "tak trochu cracklou" (viz W7 s vypnutim dvou sluzeb, ale nemuselo se nic stahovat a poustet a dojebavat), tak si nepamatuju, ze bych mel s windows jakykoliv problem. Mnohdy ty problemy, co tu ctu, jsou fakt takove zvlastni:) Chtelo by to tu mit system podpisu v diskuzi, kde by se clovek pochlubil jaky ma system a zda je legalni:o) Ikdyz tohle chtit od diskuzniho enginu, co neni ani schopen poslat do mailu od reakci na prispevek, spravny link .....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

..no jo, kdyz oni uz i vyrobci davaji ruske upiratene verze na notebooky jako OEMka.
To mas pak tezky.. ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdo? Kde? O tom jsem neslysel.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to byl pokus o vtip, jelikoz tvrdis, ze se to stava jen na cracknutych vidlich, coz neni pravda :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kupříkladu...
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/blue-screen-stop-0x...

Každopádně se to vyskytuje, to že se objeví patch patchující předchozí vadný patch, který něco rozbíjel - ne každému, ale rozbíjel.

Jestli je wanabe něco v tom smyslu, že bych rád, aby to fungovalo podle mých představ, tak to asi jsem, no. Jasně že to BFU neřeší. Ale ve chvíli kdy se mu to podělá, tak to bude muset vyřešit někdo kdo tomu rozumí. Což není zrovna BFU friendy.

P.S. Nic ti do toho sice není, ale legální Windows mám (Pro), mají je i všichni v mém okolí (typicky OEM).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ty s tim mas takove problemy? Navic windows maji tu dobrou vlastnost, ze kdyz se neco dojebe, tak se to da vratit zpatky pomoci zalohy systemovych souboru.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já ani ne. Já tyhle procesy dost hlídám. Ale mám jisté podmínky, přes co vlak nejede a automatické updaty čehokoliv mezi to patří. Nic víc nic míň.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem rad, kdyz se mi treba na telefonu updatujou aplikace samy:)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zase rád, že si můžu schválit každou zvlášť. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

hm a co takhle start-msconfig, odfajfkovat windows update? Žádné automatické instalování = žádné problémy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a jde to?
Mám takový pocit, že jsem někde četl, že vypnout Windows Update ve Win10 může být v některých distribucích problematické.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

na Pro verzi to jde krásně. A updatovací službě mnohdy vadí i vypnutý ms firewall. Není nad ruční řízení. Zjevně je to uděláno tak aby BFU neměl na výběr, ale administraci se to nebrání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PRESNE MOJE REC. BFU DO AKTUALIZACI NEMA CO KAFRAT a admin si to nastavi ..... vocasni kecy maji jen wannabes.
Osobne si myslim, ze "moda" vypinani aktualizaci je tu kvuli upiratenym windows, ze se mnohdy stalo, ze se to posralo bud z hlediska certifikace nebo se to uplne domrdalo, kdyz ten "crack" stavel na nejake systemove knihovne nebo nedejboze nejakem grub loaderu a podobne zverstva, co jsem bohuzel mel tu cest videt za ty roky ... jinak hadam, ze kazdy kupovany pocitac sel s defaultnim nastavenim (clovek si to odklika pri prvnim spusteni) a nikoho ani ve snu nenapadlo tam menit automaticke aktualizace, zvlast kdyz u toho bylo varovani, ze se zmena nedoporucuje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je v 10kach hloupe, ale je fakt, ze to jde lehce vypnout. Ale jako uznavam, jde to i pro BFU nastavit, ze se to posune o par dni, ale pak to proste natvrdo, kdyz u toho nesedis, restartuje.
Ale jak ja zase rikam ..... mozna lepsi takhle nez jinak. V dnesni dobe hrozeb a vsech PC na netu je mnohdy potreba jednat VELMI RYCHLE a dostat kritickou opravu IHNED A VSEM. Treba odstrizeni ruznych botnetu nez se vzpamatujou, pak vas pocitac skodi nejakym DOS utokem, neni to dobre.
Ja jsem si to treba v praci uz nastavil, aby me to uz nevypeklo (po restartu se mi pocitac kousne v biosu a kdyz jsem 200km daleko, tak to nepotesi, zvlast o vikendu, kdyz nikdo neni v praci:o)
Ale je zas pravda, ze BFU jsou schopni rok uspavat pocitac bez updatu a bez restartu, takze to je z vyse uvedeneho taky problem.
Osobne, uz jsem to tu psal mnohokrat, povazuju politiku microsoftu, s rekneme nucenejsim, updatem na W10 a nemoznosti vypnout aktualizace a vynuceny restart, za spravny pro 99% lidi. Je to tak, lidi by meli mit aktualni SW, hotovo, s tim se snad neda nesouhlasit. No a tomu 1% to bude vadit ..... tak ti si to bud nastavi podle sebe (a nebude jim vadit to zmenit zcela regulerne v nastaveni politiky, coz neni bezne pristupne BFU) nebo si budou stezovat v clancich a diskuzich (bohuzel tihle jsou nejvic slyset ......). Kdyz neco funguje, lidi to nepisou, kdyz neco nefunguje je toho plny net a pritom je to jen zcela zanedbatelne procento lidi .... proto jsou treba i zpravy v televizi vetsinou negativni .... nikoho nezajima, ze 10 milionu lidi, kterym se pejsek nezabehnul, ale napise se o tom, kteremu se pejsek zrovna ten den zabehnul:)
Bottomline - Osobne me to jednou vypeklo a uz jsem si to nastavil. Nastav si to taky a nemas problem. Jinak by me zajimalo, co to renderujes, ze je to tak pomale.
PS: jsem si celkem jisty, ze uplne stejne me vypekly i ....... kuwa ne W8 nebo W7, mam pocit, ze i v XPckach uz bylo takove to, ze se vyhodil dialog s tim, jestli restartovat nebo pripomenou za dalsi 4 hodiny ... a dokonce (asi nejaka jeste starsi bez SP) primo vyhodila timer, ze se za hodinu proste restartuje a slo dat jen OK:o) Tak nevim, proc je to zrovna u W10 brano jako novinka:o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Že by třeba četnost případů?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta čuba je fakt k tématu bulvárního článku. A co se týká Microsoftu, no vlk se nažral a koza zůstala celá ... kdo bude chodit na specielní stránky?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz na ty stránky je přímo ve Windows Update. Takže místo nějakého dialogového okna po kliknutí na odkaz se ti otevře prohlížeč.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hmm pochybuji že moc lidí čte co jim píše microsoft

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ať si pak nestěžují, že nemají informace.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A čo sa tak asi z toho dozvedia. A je úplne jedno či s tým súhlasia, ich názor w10 nezaujíma.
Dnes som bol na servise u zákazníka: 13.45 w10 oznámil že niečo nainštaloval a chce reštart hneď alebo o 15 min. Ako v rádiu zaznela o14.00 zvučka, lup w10 sa reštartol. Bolo mu u riti, čo mám práve rozrobené. Čím je tento systém tupejší, tým je drzejší.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš ten palec už moc ocucaný? Protože tohle desítky prostě nedělají, takže si to cucáš z palce, hatere.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Na pracovnom notebooku v default nastaveni mam rozrobenu pracu, odidem na 10-15 minut, vratim sa a zrovna ma vitala prihlasovacia obrazovka. Ze by som zamykal obrazovku? Prihlasim sa!

A cakala ma prazdna plocha, praca v riti, Virtualbox hlasil nasilne ukoncenie virtualnej masiny s windows server 2012 R2, vsetky otvorene aplikacie nanovo spustat a konfigurovat ale hlavne, ze system uspesne aktualizoval system a ja sa mam citit bezpecne!!!

30 minut mi trvalo to dostat do toho stavu pred restartom. Kto mi ten cas zaplati? A to mozem byt rad, ze mi to neposkodilo virtualnu masinu.

V nocnych hodinach a pri 0-3% vytazeni procesora - nech si to teda restartuje. Ale davat autorestart pocas pracovnej doby, alebo ako v pripade pusteneho renderovania videa, kde je urcite procesor vytazeny... je totalna hlupost!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mrkvosoft vzdycky vi lepe nez uzivatel :-)))
..a lepsi to nebude, dokud nevyroste na desktopu opravdu konkurence..bohuzel

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou jenom PR řečičky. Nejdřív ať dodělají jednoduché vypnutí všech potenciálně nechtěných funkcí (šmírování, aktualizace, Metro apod.) a pak se uvidí. Nechci systém na dálkové ovládání z Redmondu.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Soupis aktualizaci a co delaji je dobra vec, ale aby to pro administratora melo nejaky smysl, potrebuje moznost aktualizaci, ktera pravdepodobne zavinila nejaky problem, take odinstalovat. Bez toho fakt nejakej changelog nema smysl.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě má a taky má možnost ji zablokovat. Pánové, mám takový dojem, že vy hateři už jste tak zpitomělí svou nenávistí, že už ani nevíte, co píšete.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Akorat ze na to aby jste mohl "skryt" nekterou aktualizaci, potrebujete stahnout a nainstalovat dodatecny tool od Mrkvosoftu. Dale, pokud vim, nejde to udelat dopredu..tudiz napred se aktualizace stahne, nainstaluje..udela Vam paseku a az dodtaecne ji muzete odinstalovat a "skryt".

Pokud se mylim, tak mne opravte...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak minimálně mohou zcela běžně vypadat aktualizace:
http://www.linuxexpres.cz/uploads/gallery/original/7279.jpg
a všimněte si butonu Nastavení
https://www.google.cz/imgres?imgurl=http://blog.sudobits.com/wp-content/...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Hehe a tihle si budou stezovat:o) Hadam, ze, jak je to zcela typicke, nejvic na W10 nadavaji ti, kteri je nepouzivaji:o)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, kazdy softverovy system ma aj svoje nedokumentovane funkcie aj rozne distribucie linuxu ich maju, cize pride aktualizacia a ani si to nevsimnete. Co sa tyka beznych aktualizacii, tak mikrosoft to robi z pozicie sily (aspon sa tak tvari), co sa mu raz moze vypomstit, pouzivatelia nie su az taki hlupi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Existovala (a stale jiste jeste existuje) stranka, kde jsou VESKERE updaty, vcetne vycerpavajiciho popisu ke kazdemu zmenemu souboru, dokonce s moznosti si danou aktualizaci nebo soubor stahnout. Byla potreba samozrejme registrace, ale ne typu placeneho MSDN. Odkazoval na ni tusim dokonce WIFT v nejakem clanku, kde se daly stahovat aktualizace pro XP az jednou nebudou podporovany (je to ale uz par let nazpatek). Nebudu uz tu stranku hledat (mozna je tu nekde v tehle "smysluplne" diskuzi), je mi to u fucku, ale jsem s pravdepodobnosti hranicici s jistotou presvedcen, ze ta stranka jiste nebyla ochuzena o W10 .... slo o nejakou takovou klasickou (jak kdyby z informacniho systemu) stranku, nicmene oficialni, pro administratory atd ..... byly tam dokonce primo veci jako, kdo ten problem zalogoval atd ..... dokonce tam sly stahnout i neoficialni opravy a drivery pro ruzne organizace ...... byla to takova ta "tezce" lowend infostranka pro skutecne adminy ...... takze mi informace o tom, ze se nevi, co se deje v aktualizacich W10, prijde tristni .... nevim jak moc je toho uvedeno primo na verejnych MSDN strankach o tech aktualizacich, hadam, ze tam ale i tak je spousta informaci ..... a ty informace, co jsou primo ve windows update, tak ty jsou pro BFU a obsahuji neco jako "instalace zlepsi bezpecnost .......", s tim, ze je tam dokonce (nebo v W8 to bylo) odkaz na MSDN, kde se daly dohledat trosku podrobnejsi informace. Nevim, co je smyslem onoho "updatu v tomto clanku", jestli je to, ze tam pribyde tlacitko "vice" a zobrazi se ta MSDN stranka primo .... fakt nevim. Ale prijde mi to jako "zacpani huby" ultralamam a wannabes, kteri si to neumi najit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak se divam .......
"Aktualizace zabezpečení systému Windows 10 pro systémy na platformě x64 (KB3135174)" ... to fakt moc nerekne .... kdyz se najde mysi, napise to obligatni, ze byl zjisteny problem blablabla ......
Ale kdyz se zobrazi primo ten KB (ve W10 ten link chybi, ve W8.1 tusim je), tak https://support.microsoft.com/en-us/kb/3135174 ...... mi prijde vice nez vycerpavajicim zpusobem posano, co se tam opravuje ... da se proklikat az k samotnym zmenenym souborum ..... tak jestli to lepsi informovani bude v tom, ze se tam k te aktualizaci prida ten link ala <=W8.1 ... to je bomba a fakt nevim, kdo "relevantni" si na tohle stezoval ..... ale jestli i takova pitomost zavre hubu adminum (kteri v tomto kontextu jsou wannabes), tak uz si fakt nedelam iluze .......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, mohol by už niekto pretiahnuť tú vyškerenú sliepku v titulke lopatou po ksichte ?.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.