Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Motorola o Galaxy Note 7: nám by se to nestalo

> výrobní postupy a ověřování kvality je natolik robustní
> nyní spadá pod Lenovo

koukam ze sekce humor, jo ? no, dekujeme redakci za drobne pobaveni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo klasika, kdy prototypy a ověřovací série mají bezvadné, ručně vybírané články a jak se uzavře smlouva na miliony kusů tak to začnou šulit :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NO Jezkovy mozna trochu chybi, protoze s tema citovanyma vetama rozhodne stalo za to pridat misto Jezkova oblibeneho zeleneho stitku "blog", stitek "vtip". :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Coze, tak krome fandu AMD jeste fans Lenova? To snad ne, ja snesu skoro vsechno ale vsechno ma sve hranice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

haha. Mne sa to nemoze stat, do momentu ked sa to stane. Iste ze Motorole sa to nemohlo stat, ked maju nejaky dedaline a planovany pocet kusov nejakeho modelu 1mil a su radi ked predaju 100k kusov. Nieco ine je ked Samsung musi stihnut vyrobit desiatky mil. kusov. To ich neospravedlnuje len je to asi niekde inde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"že Samsung se opravdu poučil"
otazka zni, na jak dlouho? az prijde tlak na zvysovani zisku a snizovani vyrobnich nakladu tak overovani kvality bude prvni narade co se zrusi

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když máte takovou legraci z Motoroly, mrkněte na to, co znamená pojem Six Sigma a kdo ho vymyslel.
https://en.wikipedia.org/wiki/Six_Sigma
Sice uže je to pár let, ale myslím, že ví co říkají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Six sigma je o optimalizaci sériové výroby, snížení zmetkovitosti ve výrobě, vůbec nepomůže s návrhem a dimenzováním komponent a následně jejich pozdějším selháváním (kdy už je pozdě bycha honit).

viz: Six Sigma is effective at what it is intended to do, but that it is "narrowly designed to fix an existing process" and does not help in "coming up with new products or disruptive technologies".

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To máte pravdu. Ale chci tím říct, že zrovna Motorola je společností, která o těchto věcech něco ví a úplně si v hubě nevětrají. A snad trochu té kuptury přešlo i do Lenova.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://tech.firstpost.com/news-analysis/motorola-to-replace-defective-ne...

Já myslím, že si někdo jen dělá levnou reklamu zadarmo. Baterie od subdodavetelů jsou prostě černá skříňka (a jak vidno i ty vlastní značky), vidět do nich bohužel není, namátkovými kontrolami se nemusí nepodchytit raritní závady (na zlomku promile výroby) a už se na tom spálilo hodně renomovaných výrobců.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si člověk opravdu nechce zadělat na problém, tak musí Li-Ion/Li-Pol akumulátory kupovat přímo od dobrého výrobce bez různých mezičlánků a zprostředkovatelů. My třeba bereme 18650 Li-Ion od Sony a chodí nám přímo z Koriyama Plant v Japonsku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono dost záleží i na tom množství. Je rozdíl mezi 20 000, 200 000 a 2 miliony. Ne každý to umí v tomto množství vyrobit, navíc ve stabilně prvotřídní kvalitě. Také je větší šance, že v tom větším množství bude více zmetků (pouhá pravděpodobnost).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Meli by radeji mlcet, protoze kdyz nekdo neco tak velkohubeho prohlasi, taky se mu muze stat, ze za cas bude mit presne ten samy problem. A pri dnesni rychlovyrobe zmetku ze vsech oboru si myslim, ze takovych problemu bude podstatne vic, nejen akumulatory. Jen o nich jeste nevime.
Nejvtipnejsi je ten system 118 otazek - opravdu nejaky vyrobce je takovy blazen, aby odpovedel jinak, nez je pozadovano? Pokud ano, davno zkrachoval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"grilovani" otazkami zni, jakoby si mylili televizni show s vyrobou :) grilovat muzete koho chcete jak chcete, podstatne je jak je nastavena smlouva... Navic i kdyby zrovna ted vyrobce splnoval vsechny jejich grilovaci pozadavky, vyrobce se muze vys**t na udrzbu masin a za dva roky bude kvalita v pytli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba bude v konstrukci telefonu + zadání požadavků na baterie externímu výrobci. Prostě to páni inženýři zase jednou po***, což se nahlas nepřiznává...

Můj osobní fón je teď čistokrevný čínský číňan z Číny - Doogee X5pro za 17 stovek a nemám o něm iluze. Známý, který měl podobných čínských číňanů mraky mě upozorňoval na jedno - že kluci dělají ošulené baterie a že mi původní vydrží max. rok. I proto jsem si do zálohy zakoupil "lepší" 3100mAh (v telefonu je z výroby 2400 mAh). Realita ? Původní tam mám rok a půl a zatím nevykazuje žádné známky degradace (rapidní snížení výdrže), natož poškození (nafukování článku a jiné...). Mám kliku ? Třeba jo ;))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc zrovna inzenyri? Ja docela verim, ze prave ti pred moznymi problemy mohli varovat.. Bohuzel ale v takovychto firmach to nejsou ti, kdo ma hlavni slovo - tohle casto rozhoduji ti, kteri o problematice az tolik nevedi :/ Smutne je, ze v tech vetsich firmach to takhle byva docela casto..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.