Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mozilla ohlásila nový webový engine pro Firefox

Tak to zasa nieje velky problem prekonat vykon Firefoxu vzhladom na ten bordel z ktoreho je dolepeny.Pouzivat js na vyvoj webrowseru je uchylovina, hocico nativne musi byt vykonnejsie ako firefoxove jadro. Na druhu stranu fakt nechcem pri spusteni browseru aby mi isiel cpu na 100% a Gpu na 100%. Je fajn ked vyuziva prostriedky HW ale z mierou. Browser je stale pre ludi nieco ako notepad alebo word - nieco co bezi na pozadi, nema to zrat prehnane vela vykonu a moze to byt dlhodobo otvorene podla potreby ale nie ze ked to spustim tak sa to bude chovat ako AAA 3D FPS a ventilatory pojdu na plne gule.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

proč by nemohl využít HW prostředky naplno? je přeci lepší když to vylítne na 100% po dobu 0,001s než aby se s tím crcal 10x déle při omezeném výkonu. Dnešní CPU,GPU už přepínají do úspory v řádech jednotek taktů tak proč ne....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože takové weby nezahltí CPU na 0,001 s ale dokud je stránka je načtena.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to jo, byl to jen příklad, ale podle mého je pro uživatele lepší když se mu stránka načte za třeba 0,2s s tím že CPU bude chvilkově vytíženo než aby se načítala podstatně déle s omezeným výkonem.

1) uživatel bude mít lepší pocit z toho jak mu to šlape (a že 99% populace neřeší nic jiného než subjektivní pocity)
2) myslím si že ani energeticky to nebude k horšímu ba spíše naopak

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... to ono je celkem na houby když vám jedna aplikace znefunkční celý systém. Od nástupu vícejádrových procesorů jsme tomu značně odvykli ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak té aplikaci přidělte např. jen dvě jádra. Horší je, když má člověk vícejádro a aplikace se kterou dělá často, se loudá na jednom jádru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak od dob XP, resp. s NT řadou snad Windows mají preemtivní multitasking, tak není nejmenší důvod aby systém neměl odezvy i když je CPU plně pod parou. O jiných systémech nemluvě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak u multitaskingu ve windows bych chtěl slyšet nějakou hlubší diskuzi, protože když se načítá CD/DVD romka nebo když se rozjíždí disk, který byl uspanej tak taky s počítačem v danou dobu nejde nic dělat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je věc stupidní práce s přerušeními. Dost typické pro Windows.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejde jen o windows, obcas to byva vylozene HW zalezitost ze ten rozjizdejici se disk zablokuje PCI sbernici nebo chipset a procesor musi pockat az se odblokuje. (Teda ... alespon to tak bylo v dobach PATA a severnich mustku, dneska kdyz je vsechno v procesoru tak cert vi kde se to zablokuje ale stat se to muze porad).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se obávám, že "zablokování PCI sběrnice" nastane jen v případ nějaké fatální situace, jinak si jádro Windows (nebo jiného systému) zpravuje přerušení samo, konkrétně u HW pomocí ovladačů ať už jde o běžnou komunikaci a nebo odezvy na příkazy ke spánku či probuzení.

https://goo.gl/Aeh9lV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Crha ohlašuje, že díky diit.cz kompletně přešel na Pale Moon :) a tímto redakci a všem diskutérům, kteří se o to zasloužili patří poděkovaní! Děkuji!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem pro změnu po té, když mi bylo delší dobu podezřelé, proč Firefox v live distribuci Linuxu z flasky nabíhá a reaguje drasticky rychleji, než můj Firefox na SSD ve Windows, OSX i na Mintu, se jal zahodit 12 starý profil a naistalovat dopňky znovu, prostě začít na čisto. Firefox tím značně omládl, startuje asi za 1/4 času a je mnohem plynulejší. Asi tam bylo za ta léta smětí přespříliš. Takže jsem stále u FF.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážená redakce, zaregistroval jsem že prej Thuderbird také končí a mozzila by se jej ráda zbavila, co je na tom pravdy? Protože se jedná asi o nejlepší poštovní klient, se kterým jsem měl tu čest pracovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost pochybuji, že by Firefox s jádrem postaveným na projektu Quantum kdy existoval pro iOS, Jabko nedovoluje používat jiný web engine, než jejich webkit, na kterém běží Safari. Všechny browsery na iOS jsou jen xichty nad Apple webkitem integrovaným v iOS, včetně současného Firefoxu a Chrome.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...
a nove jadro se bude jmenovat Goanna xD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.