Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mozilla Send: vyměňujte si soubory bezpečnou cestou v prohlížeči

Hmm, pane jo, to jsou sluzby od Mozilly. (sarkasmus)
Teda dalsi sluzba, ktera uz existuje a to mnohem lepe, coz je tak nejak Mozille podobne. Napriklad letecka posta uchovava 33 dni a neomezeny pocet stahnuti.
Abych rekl pravdu, tak obcas si takto soubory posilam at uz firemne nebo soukrome a bud to potrebuju nechat viset nekde na netu aspon tyden nebo to potrebuju poslat vice lidem. Proste podminku 1 den a 1 stahnuti bych musel vzdy odmitnout.
Jednoduse me vubec neprekvapuje, ze to u Mozilly dopadlo prave takto, myslim, ze na jejich zkriplene sluzby sto let za opicema uz jsou tak nejak vsichni zvykly.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

O letecké poště mi nemluv, protože zprněnější stránky jsem už dlouho neviděl. Na 50 % počítačů zaslané odkazy nefungují a nestahují se (bez problémů mi fungovalo vždy jen jen v IE a Edge), jen se rozbije stránka s odkazem (otevře další iframe téhož), takže tam kde nejsou Windows s MS browsery v nasazení, sorry jako.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Léta jedu na Linuxu a používám FireFox jako svůj primární prohlížeč a s posíláním ani stahováním z letecké pošty jsem nikdy neměl problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já skoro vždycky, asi protože BFU jsou "čuňata" a cpou do názvů souborů háčku čárky a jiné věci, každopádně dnes v době UTF8 by solidní systém s tímto mít problém neměl a měl by si to ošetřit.

Jako tady: http://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?t=132415

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě ty „chyby“ by pro někoho mohly být vlastnosti.

Tj. někdo třeba právě nechce, aby si soubor mohl měsíc stáhnout kdokoliv, kdo se dostane k odkazu.

Já bych si uměl představit pár situací, kdy bych to mohl využít.
Vesměs asi situace, které jsem řešil nahráním na Dropbox a po potvrzení přijetí zase smazáním.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uloz.to se da nahrat a zaheslovat, takze se k tomu nikdo bez hesla nedostane a tomu co posilas odkaz posles i heslo.

Ja nemam nic proti sluzbe od Mozilly, ale fascinuje me, jak Mozilla rozjizdi stale nove a nove projekty a ukoncuje ty starsi, ktere ani nedotahla do pouzitelneho stavu. Vidim za tim spis nejake dotacni vychytavky nez tvorbu novych funkci pro uzivatele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uložto + heslo by sice šlo, ale je to méně pohodlné než např. ten Dropbox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dropbox je fajn, taky jsme pouzivali, ale neni to tak, ze u Dropboxu tam musi byt regnutej i ten, kdo to chce stahnout? U ulozto nemusis, takze kazde trochu jine vyuziti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"fascinuje me, jak Mozilla rozjizdi stale nove a nove projekty a ukoncuje ty starsi, ktere ani nedotahla do pouzitelneho stavu"

je asi nad tve chapani pochopit, ze zkousi ruzne veci a podle toho jak se to dari, nebo jestli je o to zajem se k tomu nasledne postavi, presne na tomto principu je zalozen Test Pilot ale neznamena to ze by projekty pred spustenim TestPilot meli jinej pristup, akorat ted je to cistejsi a prehlednejsi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"rapidshare (vzpomínáte? :-),"

Áno, spomíname. Svojho času mi parchanti s rapidshare zmazali všetky fotky z dovolenky. Vraj porušenie copyrajtu, čuráci jedny. Nepomohla ani reklamácia.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na tento účel používám MyAirBridge.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Redmarx- Díky za tip na tu leteckou poštu, ale Mozillu bych neshazoval- jak má vědět, že český start-up už to má vyřešeno, a možná líp? Prostě s tím přišli v rámci svého prohlížeče, jiní to nemají vůbec....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

letecka posta je priklad, ja driv pracoval s belgicanama a holandanama a i oni meli lokalne podobne sluzby a ve vsech pripadech minimalne 14 dni + treba i moznost nadefinovat pocet stahnuti po kterych se to smaze.

jinak co dost frci celosvetove je MEGA.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na MEGA jsem si hodně zvykl. Využívám (i sdíleně) několik účtů.
Kdo dá dnes 50GB grátis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tech 50GB ti davaj cinani co MEGA pred lety tvurci ukradli ;)

https://www.root.cz/zpravicky/kim-dotcom-mega-neduverujte-uz-s-nim-nemam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejný účel plní další "zabydlené" služby, které si osvojilo mnoho nezainteresovaných uživatelů a svůj účel plní dobře. K čemu je další novinka, na chlup stejná, bez dodatečných funkci? Jestli jsem pochopil dobře, tak se data nešifrují před odesláním.

Pro přenos mezi zařízeními používám OneDrive a Dropbox s multiplatformním EncFS - end to end šifrováním, které zajistí šťourání se např.: ve fotografiích ze strany čirého puritánství poskytovatele služby, kterým je např.: Microsoft. Objektiv na pozadí zachytí část odhalené nohy dítěte (s nadsázkou) a člověk přijde o celý účet, svázaný s dalšími službami jako MSDN Visual Studio apod. Proč riskovat. Jednorázové stažení pro určenou osobu, nebo skupinu osob, bohatě pokryje libovolný šifrovaný archiv s dostatečně silným heslem, které prakticky vylučuje náhodné prolomení. Paranoik by požil TrueCrypt (VeraCrypt) kontejner, nebo cokoliv jiného.

Zpravidla používám vlastní diskový prostor na vlastním serveru, kde jsou data pod kontrolou. Cestujeme s kamarádkou po světě, fotíme a většina lidí si tak maximálně projde galerii, protože prezentace děláme v osobním blízkém okruhu, s dobrý vínem a pivem, u pečeného masa i s komentářem, jak bylo těžké něco vyfotit, když nás chtěla sežrat miliarda moskytů ignorující repelent :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>> Jestli jsem pochopil dobře, tak se data nešifrují před odesláním.

"Pokud se rozhodnete používat Send, Mozilla obdrží zašifrované kopie souborů, které nahrajete spolu se základními informacemi o souboru, jako je jeho jméno a velikost. Nebudeme mít ale přístup k obsahu vašeho šifrovaného souboru a kopii souboru ponecháme na serveru pouze po uvedený čas nebo počet stažení."
citace z https://testpilot.firefox.com/experiments/send

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Je celkem logické, že Mozilla zde zavádí 24hodinový limit, protože jinak by se její serverová úložiště musela nejspíš notně rozšířit."

Chápu, že čím déle tím větší potřeba uložiště, ale proč logika velí právě 24 hodin?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem na to konečně kouknul a vypadá to, že se soubor šifruje lokálně a posílá Godzille již nepřístupný.

Citace: Pokud se rozhodnete používat Send, Mozilla obdrží zašifrované kopie souborů, které nahrajete spolu se základními informacemi o souboru, jako je jeho jméno a velikost. Nebudeme mít ale přístup k obsahu vašeho šifrovaného souboru a kopii souboru ponecháme na serveru pouze po uvedený čas nebo počet stažení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.