Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI má úzkou GeForce GTX 1050 Ti, zřejmě nejvýkonnější low-profile grafiku

vrrrrrrrrrrrr vreeeeee vrrrrrrrrr vrrrrrrrr vreeeeeee vrrrrrrrrrrrrrr vrrrrrrrrrrrr ...

Snad je zrejme proc bych na domaci uzkoprofilove samohrajce malych rozmeru dal prednost integrovanemu reseni od Intelu a po novem roce i od AMD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no neviem neviem, na hranie by to bolo - Intel/AMD APU - veľmi chabé riešenie.

Kdešto 1050/Ti sú míle vzdialené Irisu/Radeonu v APU a pri LCD do/v 1080p rozhýbu hry aj inak než len "všetko low + niečo nepodstatné medium = 30fps priemerne s odretými ušami*
*s prepadmi k 20fps.".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samohrajka se rika multimedialnimu pocitaci slouzicimu ponejvic misto videoprehravace pod televizi. Hrat se na tom da taky, jen ne ty nejnovejsi pecky, na to si snad kazdej normalni PC hrac poridi poradnej stroj dnes osazenej od GTX 1060 6GB nebo RX470 nahoru. Pak nema cenu resit low profile.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na to ti staci lepsia verzia Orange Pi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

75W může být v low-profile akusticky zcela v pohodě. Při rozumné skříni. Nejvyšší modely mají třikrát větší spotřebu a neříkejte mi, že tím, že je to o 3cm vyšší, tak je to lepší, než 1050 v low-profile.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne maly vetraky proste hluci, potrebuji vyssi otacky, tudiz se hluku neda nijak zabranit. Kazdej centak je znat. Pokud budu provozovat nejakej low profile se zamerenim na ticho, tak nezajem nejakej vykon navic pochybnej protoze s GTX 1050Ti stejne vykon GTX1060 nevytahnete. Takze bud intergrovana grafika (SoC) nebo neco co zvladne bezet na pasivu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, má malé větráky, ale jak rychle se budou točit? Já mám Llano 65W a větrák podobných rozměrů a je to v pohodě, nad 2000ot nechodí. Tady jsou na 75W větráky dokonce dva a navíc to na rozdíl od procesoru fouká teplo částečně i ven. 75W je občas vidět i s pasivem - teda v "regular" velikosti - takže těm komárům může teoreticky stačit jet taky do 2000ot a bude to OK. (A taky nemusí, o tom se nepřu.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ventilátor o průměru 45-50 milimetrů na procesoru? Domníval jsem se, že procesorové chladiče podobného průměru se přestaly vyrábět někdy před 15 lety… Co si pamatuju, mívaly standardně otáčky 4500-5500 RPM, aby vůbec foukaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

15 let jo? :D :D spíše 5 let, a máš pravdu, v tom šíleným pískotu se chladič stal z vařicího na 0,428µ sekundy olíznutelný :D http://www.asrock.com/mb/amd/e350m1/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak v klasickem desktopu vetsi nez SFF se opravdu uz velmi dlouho nedava neco mensiho nez 50mm na chladic CPU ...ale ze by se male vetraky na chladice nepouzivali vubec i na klasicke CPU s 35/65W TDP ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

45-50mm se davaji/li na ty prtave AMD E-350, Intel Atomy a podobni ITX hracky. Na klasicky Socket AM2/3/FM2 atd ma ten "starsi" druh ventilatoru rozmer 70mm a bezi na 2000-3000 otackach.

> mívaly standardně otáčky 4500-5500 RPM

Ano, asi tak nejak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak jsem to myslel kolego

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reagoval jsem na příspěvek, kde byla řeč o standardních procesorech (65 wattů). Atomy a Jaguary byly 10-25W záležitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale pod tím krytem je bigbaddaboom pasiv s heatpipkama (a "výfuk" na zadní straně USFF case má rozměry cca 4x8cm). A ten "malý" radiální ventilátor bývá tlustý i 2cm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jaky pasiv s heatpipe ? jedine co chladi cpu je ten maly bazmekt s kodem :) a vrchni kryt je jen kus plechu a ten radialni ventilator je opravdu malicky a hlucny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zase k ničemu, je to dvouslotové :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdyby byl dvi konektor na kabelu, po jeho odpojeni a odmontovani vetraku (a back plane), by to byla pasivni jednoslotovka. skoda, takle ten dvi, ktery je stejne zbytecny, leda odpajet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak čekal jsem že se dozvím něco nového než co píšou na konkurenci a zas nic. jaká je spotřeba jaké jsou teploty v idle a v zátěži? Ale co mě to nezajímá, jen jsem omylem zabrousil do nějakého testu XFX RX480 kde vesele píšou že teplota v idle 43°C je v pohodě a v zátěži 76°C s dvěma větrákama na 3000otáčkách pohoda. No jako mám dost kam se posouváme, to ta moje 1080 nepoznala větší teplotu jak 55°C v zátěži...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

takze pri chlazeni vzduchem pri 100% zatezi bez podtaktovani ma ta karta 55°C ? :) mohl bych vedet o jaky model karty jde a jestli pri plnem vykon dokaze nadzvednou Case do vzduchu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MSI Game ta červená, mám speciální bednu kdy grafika saje odděleně od CPU přímo studenej vzduch, odkud to už je tajemství :P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný Jardo, to ti přeju ten novej plakátek 1080ky za monitorem. A jak se ti hraje na integrované? :o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a ktery model konkretne predpokladam ze je bez uprav s chlazenim od vyrobce nebo nejaka vlastni alternativa ?

protoze zrovna MSI GAMING s zero frozr je standardne nastavena na nejtissi provoz a tudiz pri plne zatezi na 100% nezveda vykon chlazeni dokud nepresahne urcitou hranici .... navic drtiva vetsina testu je delana mimo uzavreny prostor skrine takze ovlivneni vyzarovanym teplem z okoli je takmer nulove :)

muj osobni odhad je
a) karta je ve vasem PC nejak vyrazne upravena nebo vymyslena
b) nebo ji v zadnem pripade nezatezujete na 100%
c) viz bod "b" clovek hraje na GTX 1080 CS:GO s fps lockem na 60Hz (ano tam bych takove teplote veril :D

odvadet teplo z tak male plochy cipu at je tam sebevetsi chladic ma diky tepelne vodivosti kovu (a materialu ktere zarucuji lepsi prilnavost sve limity) ..... tech variant jak dosahnout tak nizke teploty i pri 100% zatezi je nekolik ale bez upravene karty a zachovani vykonu tezko pokud tedy "studeny" vzduch neni predchlazeny a vhaneny pod tlakem ale tam je zase riziko kondenzace par a nutne dalsi upravy .... takze vase prirovnani k XFX RX 480 je absolutne mimo a umyslne zavadejici protoze aby bylo korektni museli by mit obe karty stejne podminky ;) a verim ze pri mensi spotrebe kterou RX 480 ma by dosahla i lepsich teplotnich vysledku nez GTX 1080

dokud neuvidim aspon 10 minutovy videozaznam se 100% continualni zatezi s beznym nastavenim taktu a voltaze tak proste neuverim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je přeci náš kutil Jarda. Ten koumák vede trubku ven z baráku až do sněhuláka na zahradě, takže chladí ledovým vzduchem....

....a pak se probudí a sen o 1080 je pryč. :o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na jožina reagovat nebudu, protože to je trol.

Nazývám to tunelové chlazení, a popis a všechno bude až budu mít hotové sádroše v podkroví abych to mohl odprezentovat tak nějak v celku i s projektorem a alespoň trošku to vypadalo. I když ano uznávám, 4K hry na tom nepouštím, zatím pořád pařím Fallout New Vegas, když je na to čas a ten tomu tolik nezatopí, uznávám. S tím předchlazeným vzduchem jste docela blízko, pod tlakem však nikoliv. Karta upravená není, ale upravené je to co vede k jejím ventilátorům + jak je odsáván ohřátý vzduch od ní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem do domácího DELLu chtěl dát aspoň nějakou grafiku, aby jelo video v HD a FHD i na YouTube, tak jsem musel odříznout kus chladiče, abych byl schopen ji tam dát, protože zrovna u PCIe dal DELL dva klasické elektrolyty a s nimi nehnu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte, kdyby jste vzal CERTIFIKOVANOU grafickou kartu přímo od Dellu, tento problém nemáte, vsadím se, že karta není certifikovaná pro provoz v tom Dell počítači a tudíž není zaručené, že to bude fungovat a přicházíte tím i o záruku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přišel o záruku na grafiku, na PC opravdu ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

úzkou?
Úzká moc není, kdyz je dvouslotová, normálně se tyto provedení označují jako nízká (low-profile) ...
;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna z nejlevnějších grafických karet )))

http://aukro.cz/prodam-drevene-berle-jdou-stelovat-i6623648550.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.