Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI má 11 různých modelů Radeonu RX 580

RX 580 je tak spatny cip ktery se MSI nepovedlo vsechny stabilne nataktovat na pozadovane hodnoty, aby melo jen par modelu, ale ten rozsah taktu byl tak velky ze jim z toho vyslo tolik modelu. :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Referencnych 1256 MHz base clock ma kazda jedna karta od vyrobcu. Lisi sa len boost clock, 1340 MHz ma ako minimum velmi malo modelov. Rozhodne to neznamena ze "to jsou tak spatne chipy" ... skor to znamena ze uz AMD z toho vytiahlo skoro maximum co sa dalo a tych par desiatok MHz co dostanes od vyrobcu nereferencnej karty su bonus.

Uvedom si ze pri tychto taktoch, nanometroch a pozadovanej spotrebe je coraz tazsie vyhnat frekvencie vyssie. Uz samotny vyrobca to posuva na maximalnu bezpecnu hranicu. Ani NVidie nepretaktujes o nieco vyssie ako referencne modely pri danom power profile, a pre CPU to plati tiez ... Kaby Lake mas de-facto trosku pretaktovany Skylake plus kozmetika, a Ryzen tiez nie su ukazkove kusky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

XFX ich ma len 10 ... http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series#* Ale zase niektore su specialitky len pre BestBuy, a ine sa lisia farbou a podsvietenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten záměr fakt nechápu, 4 nebo 6 modelů bych chápal. Někdo si to spletl asi s Pokemonama :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja ten zámer chápem. Čím voac modelov, tým viac položiek v cenníkoch predajcov a tým vyššie predaje

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

chyba je zase na strane amd ktora mala zakazat 4gb verziu 480/580 a 8gb verziu 470/570, uz te dve karty su metuce, toze medzi sebou este maju rovnake velkosti pameti je uz uplne mega metuce a potom naky magor v MSI este bali tri roze chladice tak to vyfaktoruje este dalej, no blbci

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemas uplne pravdu, protoze GDDR pamet hodne zavisi na pouzitem rozliseni displeje a lidi co nejedou ani na fullHD fakt nemaji jedinny duvod mit vic jak 4GB a i u fullHD zdaleka kazda hra vic jak 4GB nevyuzije.
Chladice jsou samozrejme nesmysl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme ze mam pravdu, ak chces 8gb tak beries najsinejsiu variantu 580, aby si vobec mal nejaku sancu aj hrat viac ako full hd, ak nechces 8gb tak veznes 570 s 4gb

na kereho boha su te karty v roznych velkostiach

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cenovy i vykonostni odstup mezi RX480 a RX470 a nove mezi RX580 a RX570 je maly, v podstate RX570 je uplne zbytecna karta. Bud beru RX580 8G nebo RX580 4G.

Takze asi mas pravdu RX580 8G mohla byt RX580 a RX580 4G mohla byt RX570 a bylo by.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco?

moze to by test "Out of Core"

NAB SHOW 2017, LAS VEGAS, Nev. 4/24/2017

Accelerated rendering performance in Blender using Radeon ProRender and “Out of Core” technology to access system memory for increased frame buffer capacity powered by the Radeon Pro Duo.
https://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/the-new-radeon-2017apr24....

mimochodom AMD na tejto vystave vysielatelov Radii a TV vo Vegas malo dve profesionalne karty s chipom Vega, alebo aspon jednu

Real-time rendering at 4K resolution in Radeon ProRender powered by AMD's next-generation Radeon™ Pro SSG
8K video post-processing in Adobe Premiere Pro CC 2017 enabled by AMD's next-generation Radeon™ Pro SSG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediné racionální vysvětlení bych měl, že některé modely půjdou jen výrobcům sestav - levnější a přitom jen maličko jiný název, třeba bez toho X. Což je podle mě lepší praxe, než když se prodávali pod stejným názvem různé karty, někdy i různých generací...

Ale i tak je to přemrštěné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Racionální vysvětlení hledej v použitých čipech DDR5 - Samsung, které dosahují vyšších taktů a karta celkově dosahuje vyšších výkonu. Nabídka po čipech je tak vysoká, že výrobci musí míchat čipy od různých výrobců. V nedávné minulosti bylo možné získat kartu s čipy Samsung, místo horších Micron. Vlastně to byla loterie, ale dnes už prostě některé edice Samsung nemají. To platí v celém spektru karet od AMD i NVidia.

Např.. Gaming X 1070 se prodávala s čipy Samsung a Micron, loterie, ale dnes už čipy Samsung najdeš výhradně v edici Gaming Z. Na druhou stranu lze ještě koupit dříve vyrobené edice např.: MSI Armor, které jsou osazené čipy Samsung. Asi stará várka, ale radost kamaráda, při taktech 2100/9800MHz stabilně s chladičem Accelero, nepopsatelná. Škoda procesoru Ryzen 7 1700, kterému se vůbec nechce, protože i paměti Vengeance LPX Samsung B1 jsme dostali na krásných 3500MHz (14-14-14-34-48-1T). S Radeony je situace úplně stejná. Obávám se, že Samsung budou k dispozici jen u nejvyšších modelů a levnější dostanou podstatně horší Micron.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, to je také možné. Otázka ale je spíš, proč ty "drobné" rozdíly MSI přiznává v různých modelech, když dnes je běžné (například v mobilech) osazovat odlišné CPU a úložiště a přitom vše pod jediným názvem. Tipuji, že nebude trh, kde by nabízeli všech 11 modelů na jednom místě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu sloužit, to se musíte optat jinde. Informace přiznávají pod nátlakem, třeba jsem vůbec netušil, že nové série a modely už mají opatření proti měření teplot napájení, další šok o kterém jsem nevěděl a narazil jsem na něj vlastně náhodou. Bohužel výrobci udělají vše, aby zamaskovali nedostatky a "šetření". S každou stavbou pro kamarády a známe, přichází nový level šoku a pokroku maskování, čti šizení. Karty se prohýbají a kroutí o 15, ale 20° (ideální podmínky pro vznik studených spojů), teploty napájení s přehledem přes 125°C, ačkoliv režim karty zavelel vypnout ventilátory apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je září 2017 a kde nic tu nic. Na "pultech" é-šopů pusto a prázdno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.