Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MWC 2013: LG předvedla 4k streaming ze smartphonu

"LG na veletrhu MWC 2013 mimo jiného prezentovala bezdrátový přenos UltraHD (4K) obrazu z mobilního telefonu. Jak se však ukázalo, nebyla to žádná převratná technologie, ale dnes již běžný bezdrátový přenos Full HD obrazu pomocí technologie Miracast, který byl poté v televizoru upscalován, tedy přepočítán na UltraHD rozlišení.
Zdroj: http://technet.idnes.cz/lg-webos-cto-/hardware.aspx?c=A130225_173036_har...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No to je teda zavratna technologie, pocitam, ze kdyz i muj stary HTC vision zvladne v pohode streamovat 5MB/s pres wifi, tak to i novejsi telefon zvladne:o) Dokonce bych se nedivil, kdyby to zvladl i muj super stary HTC wizard:o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jsi si jistý, že 5MB/s nebo-li 40 Mbps tebou zmiňované telefony zvládají streamovat?

Kopírování souboru není streamování souboru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kopirovani souboru JE presne streamovani souboru tak jak to chapou v LG ..... respektive, ono se to ani jinak chapat neda.
Jeste se pod pojmem streamovani obcas pouziva, ze to zdrojove zarizeni zkonvertuje zdrojovy soubor do nejakeho jineho formatu a rozliseni, coz tady neplati. Tady to funguje jak u klasickeho windows sdileni, proste je tam fajl a ta televize ho ze smartphonu prehraje .... akorat, ze tam teda neni windows sdileni, ale nejaky jiny zpusob, ale v principu je to to same, k zadne konverzi v telefonu nedochazi. Uz jenom z principu by to byl nesmysl, vetsinou se konverze delaji kvuli telefonum, protoze nezvladnou prehrat narocny film a navic maji mizerne rozliseni .... coz neplati v pripade, ze se "streamuje" na 4k TV:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Streamování normálně znamená zaznamenání obrazu a zvuku z nějakého vstupního zařízení typu kamera nebo capture card, jeho komprese a vysílání po nějaké formě sítě. Změna rozlišení nebo převod do jiného formátu není vůbec nutný, i když bývá součástí.

To, že si to někdo zjednodušší na pouhé kopírování souboru, což je prakticky asi jen server, co to rozseká na pakety, je věc jiná a zdaleka ne tak náročná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodom za zmienku viac stoji to co konkretne je na tej fotke. Reinkarnacia legendy Unreal engine na smartphone ;-) Sice nie plna hra ,iba tech demo ale dobre vediet kam sa posuvaju moznosti. Skusal som to na uz starsom tablete 2x1,5GHZ+MAli400.Cca 25-30 FPS je celkom v pohode.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.