Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na Windows 10 lze spustit Windows Store aplikace i pod nižším rozlišením

Presne pro takovehle novinky sem chodim, jeste aby to sprovoznili ve win 8.1 at muzu jet na HD projektoru netflix aplikaci v nativnim rozliseni, nebo aspon at umozni upgrad na windows 10 zdarma nebo za nejaky mensi peniz... Mimochodem, win 10 pouzivam uz asi mesic na touchscreen laptopu dell E5440 (core i5 4300U, SSD, 8 GB ram) a za tu dobu zatim absolutni spokojenost. Kdybych nevedel, ze je to technical preview tak bych to nepoznal.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

30 rokov vyvoja a inovacii.
https://i.imgur.com/Z6xM906.png

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Clanok, u ktoreho nemusim googlit co je duben - vsetka cest :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak to bude asi najinovativnejsia novinka w10 - je to v podstate evolucia a revolucia naraz v operacnych systemoch - ze store bude bezat pod nizsim rozlisenim....

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, ale v dnesni dobe je to celkem krok o nicem, kdo videl nejaky tablet s 1024x600 v posledni dobe? I ten pipo w4, ktery se prodava uz i u nas za likvidacnich 3500 (uz i pro nejlevnejsi hovnodroidi zarizeni) ma 1280x800 ..... mimochodem, spis bych za revoluci oznacil prodej plnotucneho tabletu za cenu srandatabletek i v nasich koncinach, ktery prakticky postavil uz i ty nejlacinsi tesco tablety s androidem mimo hru, ale konec androidich tabletu v cechach se samozrejme clovek na cdr nedozvi ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co ty miliony lidi, kteri jeste pouzivaji starsi HD telky ne-li plazmy (1280x720p), napr. nekde v loznici, kuchyni a podobne a chteji si na nich neco streamovat z netflix appky nebo jako treba ja z iVysilani aplikace. Proste miliony lidi stale jeste pouzivaji spousty 720p zobrazovadel o 720p projektorech ani nemluve (muj pripad).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ajaj, zas duvod k pouziti prezidentskeho slovniku?
Jestli pipo je "plnotucny" tablet a vse ostatni bez W8.x srandatabletek, tak ses dost shodil. Te plnotucnosti docela dost schazi - docela dost RAM (aspon 3GB navic by to chtelo), par desitek GB uloziste - po roce pravidelnych updatu Windows pekne nabobtnaji (iOS a Android instaluji patche systemu do systemove partition, takze neubiraji z datove partition), CPU zabijeme antivirem (pokud neni Android bezpecny, pak nevim, co napsat o Win32 API), nejake prislusenstvi by to chtelo - docking station pro konverzi na desktop (ve stypu PowerBook Duo) pro pripojeni k monitoru/televizi.
Vitam levne tablety s Windows, ale zaroven si myslim, ze budou uplne stejne "pouzitelne" jako andoridi tablet za 2000-2500...tak na zkousku, jestli tablet vubec chci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No, to co pises, tak bys z toho chtel ultrabook ..... tohle je tablet, nicmene da se (v meznich situacich, NE KAZDODENNE) pouzit i jako plnotucny pocitac. 1GB ram mu bohate staci na "tabletovani" (video, web, hry, office suite, firemni veci, VPNky atd ......). Ty taky bobtnas:o) Nesmis to pouzivat jako megaBFU a instalovat kazdy exac, co na tebe na pornostrance vybafne ..... pozadej spravce sveho pocitace o odebrani administratorskeho uctu a mas po problemech:o)
Antivir na tabler, ROFL:o) Ano, jestli si kkt a hodlas si to zasvinovat crackama a bordelem a mit to jako "bezne PC", tak to tenhle tablet opravdu neni pro tebe.
A jeste docking station bys chtel ... nestaci ti kompatibilita se VSEMA aplikacema, nestaci ti, ze si muzes ve virtualce rozbehnout jiny system (no na tom giga ram asi ne, ale uz od 2GB je to zcela pouzitelne), nestaci ti, ze to je prakticky kapesni PC a proste to neni delane na pouzivani s dockinou jako notebook nebo stolni pocitac ..... to co chces je microsoft surface, ktery ale u nas zacina nekde na desetinasobku ceny tohohle:o)
Mam uz vic jak pul roku miix2 a VIM, ze se to s jakymkoliv androidim tabletem proste neda absolutne srovnavat, je to nesrovnatelne .... na androidim tabletu ti jede procento aplikaci a na windowsim 99% REAL PROGRAMU (https://www.youtube.com/watch?v=nZD3Y1jmEh4) + pokud chces tak i to 1% androidich aplikaci .... a o tom to je, proste muzes delat UPLNE vsechno, nejsi nicim omezeny, mas firemni VPN, openVPN, cokoliv? android - no go .... windows - no problem ... mas nejaky specialni SW? Libovolne HW zarizeni, kazdy dongle, tiskarna .... android - no go, windows - sak uz vis:) To, k cemu tablet primarne je, cili konzumace webu a videa, tenhle bude 100% dostacovat. Jak to muzes srovnavat s androidem, kde video jde prehrat jen nektere a vetsinou maximalne z vnitrni karty, web prohlizet v nejakem mizernem prohlizeci, idealne bez flashe ..... s windows tabletem, ktery ma SKVELY-NEJLEPSI (to myslim fakt vazne, nemluvim o desktopovem IE, ktery povazuju za sracku) mobilni IE prohlizec, muzes prehravat akcelerovane video z kamakoliv (gugldrive, samba, FTP ... proste ZKAMAKOLIV) a cokoliv v jakemkoliv kodeku a formatu a pokud to HW povoluje, tak akcelerovane, muzes se pripojit k libovolnemu zarizeni, muzes do USB hodit cokoliv ...... to nemuzes srovnavat s androidima abominejsnama od samsungu za 30 litru, natoz za dva:o)))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu jsem o oddelitelne klavesnici nepsal, ultrabook z toho stavet nechci. Jen jsem chtel vedet, co si predstavujes pod pojmem "plnotucny" tablet. Takze prakticky libovolny x86 a Windows, nemusi mit ani RAM, disk tak-tak na system.

"To, k cemu tablet primarne je, cili konzumace webu a videa, tenhle bude 100% dostacovat." - to dostacuje i iPad pripadne tablet s Androidem. A neverim, ze se na tomhle piditku daji rozumne pouzivat Office, natoz pak to, co potrebuju k praci. Video prehraje jen diky HW akceleraci, hrubou silou CPU toho moc neutahne - stejne jako tablet s ARMem, VPNku na Androidu mam (Cisco AnyConnect). Tiskarnu primo nepripojuju a po siti tiskne, v tom nevidim problem, klavesnici, mys, joypad, flashku, ctecku SD karet pripojim, nic jineho jsem pripojovat nepotreboval.
Proste nevidim zadny realny rozdil v pouzitelnosti mezi levnym tabletem s W8.x a Androidem/iOS (pokud bych chtel byt rypavy, tak mnohymi vzyvane optimalizovane Office pro dotykove ovladani jsou pro iOS, budou pro Android, pro Win8.x budou az pozdeji). Tablet s Win8.x bude mit vyjodu v integraci s MS ekosystemem (bylo by hodne smutne, kdyby nemel), ale pokud MS ekosystem nepouzivam, moc vyhod mi neprinasi. Ano, mohu si spustit aplikace zname z desktopu, ale za cenu, ze to zarizeni bezi na systemu, ktery proste neni odladeny pro praci ve spotrebni elektronice - napr. nutnost recovery partition, to iOS ani Android nepotrebuji, proste systemova oblast neni pristupna pro zapis beznym aplikacim, takze pro navrat do cisteho systemu staci reset (format datove partition) a system je pripraveny v posledni verzi, nemusi se znovu stahovat a instalovat SP a patche. Mozna se tento pristup da vnimat jako omezeni, ale u spotrebni elektorniky (coz telefony a tablety jsou), je to nesporna vyhoda.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Málo chápadel - nebo jazyková bariéra? Ne Store, ale aplikace ze Store, tedy ty pro "Metro" nebo "moderní".

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.