Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nabídne Steam také filmy, TV seriály a hudbu?

Vůbec bych se nedivil, trh na to čeká jak na smilování a Valve už je too big to fail aby na něj studia zkoušela nějaké legislatiovní sra*ky, plus má dlouhé zkušenosti s hrami. Takže to dáívá docela smysl.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně moje slova, taková platforma pro filmy/hudbu tu prostě není zvlášť na našem trhu.
K samotnému steamu mám ale výhrady v dnešní době, Greenlight je totální fail a i samotné oficiální přidávání už se nekontroluje tak jako před tím, potom se objevují totální slátaniny nebo nekompletní full verze her v top10.

A právě ve spojení s možností přidání filmů/hudby se bojím stejné chyby.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně by měli konečně něco udělat se stabilitou nebo oddělit nákupní a herní platformu.
Je fakt super být uprostřed hry a končit s hláškou, že padl Steam přetížením a pápá :(

Ještě že se to týká jen her, které mají plnou integraci Steamu, např. "2D Dota" Awesomenauts.
+ nemožnost nalogovat se do Steamu během výprodejů občas zkouší mou trpělivost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsou dost zajímavé zkušenosti se Steamem, používám ho 9 let, včetně oblíbených výprodejů a nikdy mi nespadl (natož vykopl ze hry) nebo se nešlo přihlásit. Zkus změnit server, na který se loguješ, třeba tam máš nějaký nevhodný.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to stava vyjimecne pri velkych vytizenich - pretizen byva zvlast pri akcich v momente kdy nabiha nova varka (v 19:00). Pak byva problem hru spustit, ve hre to muze zpusobit odpojeni od steamu, ale hra me kvuli tomu slitla jen jednou za ty leta.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No tak to ho pouzivas nejako slabo, si mal vidiet ten clusterfuck ked davali left 4 dead zadarmo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

to, že jste měl štěstí a zrovna se nesnažil nalogovat během nějaké "cool" akce, ještě neznamená, že se ty výpadky nikdy nestali ;-)
http://diit.cz/clanek/steam-vyprodej-her-slevy-zpusobily-vypadky-sluzby

nejhorší peklo, jak již někdo zmínil, se stalo během akce "Left 4 Dead 2 zadarmo" ... 8 hodin v kuse neustálých výpadků a nemožnosti se přihlásit.
A samozřejmě, že to otravovalo zrovna na 2. svátek vánoční odpoledne, kdy má člověk čas a něco by si i zahrál :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tom to není, servery jsem zkoušel různé, čistit cache steam a tak dále.
Pravda je, že steam mám půštěný vždy, když běží PC a to běží prakticky furt :) - používám ho i jako komunikační program s přáteli a tak si většinu výpadků a přetížení naplno užiju.

Pevně doufám, že se k tomu oddělení platforem Valve někdy v budoucnu odhodlá. Je to pro mě asi jedný problém, který se steamem mám (s dolar = euro už jsem se smířil a nakupuji jinde, eventuálně přes VPN).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já ho mám puštěný taky velmi často a také ho používám na komunikaci s některými konkrétními lidmi a co víc, účastnil jsem se všech možných výprodejů za poslední roky a byl jsem mezi těmi idioty, co odpočítávali minuty do dalšího bleskového výprodeje :-) Vždy v pohodě. Ale jak čtu komentáře ostatních, asi bych to měl "zaklepat na dřevo" ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jakožto každodenní hráč a server admin (srcds server):
výpadky služeb jako přátelé/chat jsou naprosto bežné i několikrát denně (ale jsou to výpady v řádu aximálně minut), steam master server taktéž vypadává jak se mu zachce (stejný případ), při slevových akcích se občas prostě nejde nalogovat, store page se nenačítá, při potvrzení platby i během normálního provozu to háže chybu, z nějakého důvodu se nestahují automatické aktualizace ke hrám (vždy musím hru jakoby zapnout) atd.
Steam používám 5 let.

Každipádně zpět k původní myšlence: Jediné co bych by mohlo zarazit prodej filmů na neanglicky mluvících trzích jsou buďto titulky nebo dubing, osobně se spokojím s EN zvukem a EN titulema (CZ titule mi nevadí, teda pokud nejsou špatně), ale pokud by na zdejším trhu byly filmy vydávány pouze s CZ dub tak to pro mě nemá význam.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by studia zkoušela "legislativní sra*ky"? Steam BigScreen / Living Room / SteamOS je jen přehrávač vlastní knihovny (takové nové chytré domácí dívídýčko). Samotný Steamworks je DRM systém pro hry, pokud by měli nabízet VoD, tak DRM pro ně nebude nic nového.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby na steamu šli předplatit některé seriáli v ang. znění s českými titulkama (nebo by je umožňovali nahrát s ext. zdroje) a filmy za rozumné ceny, tak si myslím že by hodně upadla míra pirátství u nás a celkově v evropě...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To by ale muselo být za opravdu hodně rozumnou cenu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Což samozřejmě bude, za ceny HBO to nikdo kupovat nebude a Valve chce vydělat, že. Stačí se podívat na neustálé akce na hry za pakatel…proč by to s filmy a seriály měli dělat jinak?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nekde jsem četl/slyšel, že "dřív se hry hrály, teď se kupujou". Na tom asi funguje Steam. Mám hromady her, které jsem ani nepustil, jen proto, že jsem je chtěl a byly levné. Ideálně si starší díl zahraju za pakatel a nový si koupím hned, protože mě to chytlo. Kdo hru chce, koupí si ji i bez náhodné slevy. Myslíš, že to bude taky tak s filmy/seriály? Kolik bys byl ochotný dát za řekněme 12tihodinové právo přehrát loňský oscarový film?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nepatrim k ludom co musia vidiet film hned. Bol by som ochotny dat za jednorazove pozretie filmu po ukonceni premietania v kinach, tak 150% ceny listka do kina. S tym, ze by som si film mohol zastavit a neotravovali by ma stupidne ukazky. Pokojne by to mohla byt verzia s titulkami urcena do kin.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

250,- za shlédnutí? Tak to ani náhodou. Měl jsem spíš na mysli cenu kolem 50,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NJ asi som to porovanval v kontexte mojich navstev kine, ktorych je par do roka. Lenze ja som mozno specifikca skupina, lebo vazne nepotrebujem vidiet film hned ako vysiel a po roku su uz bezne na HBO, ktore mam za 7EUR na mesiac. Filmy tam idu bez reklam, len si nemozem vybrat co chcem prave pozerat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Osobne by som dal tak 30 centov za diel TV serialu, ale musel by byt s perfektnymi titulkami out of the box (napr bbt), a cca 2-3 Eura za pozretie filmu. Ale zase by to muselo byt easy a s titulkami out of the box.

A muselo by to byt aktualne, tj tak max 24 hodin do odvysielania, skor menej.

Toto by podla mna redukovalo piratstvo o 60%

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já bych řekl, že za těchto podmínek by to bylo o víc než 80%

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Maximalne 10%.

Pirati se i filmy co stoji 19 korun.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, co začal HIB začal jsem sbírat hry, poslední letní výprodej na stemu mě stál možná tak 380€ ... co jsem překročil 300 her v knihovně, nedokážu si vybrat, co pustit a poslední dobou spíš zalezu s Kindlem do postele a nic nehraju ... :) Mazel tov Valve, mazel tov!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale novinky zase miva mnohem drazsi nez kdyz si zajdu do obchodu pro krabicovku. Ve slevach se dobre nakupuje, ale s umistenim v akci musi vydavatel napred souhlasit a tady u filmu asi narazi.
Ma velkou vyhodu v tom ze uz ma obrovske mnozstvi uzivatelu, pri prehravani pres steam klienta funguje jako drm a je lety provereny distributor, tak by mohl mit vetsi paku si vyjednat dobry podminky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

se seriály bych zatím nepočítal.

1.) vůbec netuším, kde by Steam vzal ty stovky lidí na překládání titulků. Uvědomte si, kolik běží seriálů, kolik každý seriál má epizod, kolik různých jazykových variací titulků by bylo třeba, a teď najednou by to vše musel někdo překládat...

2.) ty seriály jsou především majetkem kabelových televizí a ty si rozhodně budou chtít po nějakou dobu udržet exluzivní vysílací práva (teda aspoň pro ty nejnovější epizody, možná časem uvolní staré série)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
s filmy to bude podstatně jednodušší. Největší tržby mají totiž z kin a všechno ostatní (DVD, TV stanice, ...) jsou už jen takové "příjmy navíc" a filmová studia se určitě nebudou bránit příjmům navíc ;-)

navíc film stačí přeložit jenom 1x (narozdíl od sériálu, kde musíte přeložit Počet_epizod krát Počet_sérií)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
a úplně největší přínos to podle mě bude mít pro hudební průmysl.

V ČR zatím nejrozumnější volbou pro hudbu bylo iTunes (ale má to mínus: Apple!) a teď už konečně přijde alternativa :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty prijmy navic muzou byt i nekolikrat vetsi nez trzba v kinech.

Nezapomen ze film je v kinech jen 3 mesice, ale dalsi roky se opakovane vysila v TV a je dostupny na BD a DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano "můžou", ale většinou to tak není...

1) TV (většinou) neplatí za počet odvysílání daného filmu, oni si koupí právo vysílat film a pak ho můžou dávat kolikrát jim to smlouva umožní

2) prodeje DVD a Blue-Ray (většinou) nepřekročí tržby v kinách.
Pro srovnání: v USA film "Stmívání nějak_blah_blah Část 2"
- tržby v kině 290mil $
- tržby (prozatím) za DVD byly 72mil $
- tržby (prozatím) za Blue-Ray 25mil $
sice se DVD a Blue-Ray můžou teoreticky prodávat po několik let, ale objem prodaných kusů a zisků z nich bude už menší (ten, kdo si to chtěl pořídit, už to většinou má... a ten, kdo to nechce, si to nekoupí ani kdyby to bylo v akce 1+1 atd. )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka konkurencie tak naopak, mimo Ameriky je konkurencia miziva (dobre este UK ktore sa tlaci Amerike do zadnice). V podstate mimo USA je iTunes ale to byva docela osekane podla krajin a predsa len je fixovane na iZariadenia a Google Play je na tom velmi podobne. Netflix a dalsie podobne sluzby su cisto Americka zalezitost. Osobne si kor myslim ze Valve do toho nepojde. Ono tie pravne a autorske majsterstichle Holywoodu , ako sa ukazuje, su tak trochu mimo Ameriky naopak brzdov v sireni. Inak nejake tie filmy Valve distribuuje uz teraz aj ked sa tykaju hlavne hier.
Skor si myslim ze by bola schodnejsia cesta distribuovat dokumentarne vysielanie alebo , a to mi pride pravdepodobnejsie, rozbehnut nejaku formu streamovania zapasov a progamingu. Twitchu by moholo zacat byt horuco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw. proc nekdo zkouma tyto veci ve zdrojacich (vim, je okurkova sezona a smash o tom psal na valvetime), kdyz o tom Valve mluvi verejne a lze ziskat pristupy do beta programu... http://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/

Zkusenosti:

Hudba je uz nejaky patek v beta a je to otresne. Ja jsem zkratka oldschooler, ktery ma rad adresarovou stukturu a nesnasim ty iTunes moderni styly usporadani a prezentace uzivateli.

Mam nekolik GB hudby a opravdu jsem hodne stary na to, abych prosedel nekolik veceru a upravoval ID3 tagy u oficialnich releasu, u ruznych vyberu nebo u alb, ktere historicky mam. Jak to ve Steam Music vypada? Jedno album se umi rozpadnout na tri, obcas az sedm alb, v kazdem jedna nebo vice skladeb.

Obdobne problemy mam s XBMC, ale tam je alespon moznost prochazet souborovou strukturu ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale není problém Steam Music, ani iTunes ani xbmc, ale problém váš. Buď jste si postahoval špatně otagovanou hudbu (typicky většina mp3 - nejlépe v !kvalitě 128kbps - od rozmachu internetu až tak do roku 2006, kdy se to začalo lepšit), nebo jsrte si ji při převodu z cd neotagoval vůbec.
Také jsem se dlouho držel přehrávačů s adresářovou strukturou přehrávání ... ale nemá to smysl. Pakliže je hudba dobře otagovaná, nedám na knihovnu ála iTunes dopustit.
Jinak tagovat několik gb hudby, to opravdu nemá smysl a vyjde mnohem rychleji to všechno smazat a převést/stahnout znovu.
Zakoupená hudba odkudkoliv by měla být otagována pečlivě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě neřeknu nic nového, ovšem dobrá (takže pokud je někomu jasný můj původní komentář, není třeba číst následující)...

Již na úvodu jsem uvedl, že jsem "odschooler", tudíž definuji, že mi vyhovuje určitá reprezentace. V tento okamžik bych nepoužíval termín "problém". Nemá smysl někomu tvrdit, že adresářová struktura nemá smysl nebo že iTunes styl nemá smysl, každý jinak vnímá abstraktní či virtuální záležitosti. Na jiné systémy je možné si zvyknout, pokud v sobě neobsahují chybu nebo jejich algoritmy jsou robustní a výsledná prezentace funguje i bez extrémní námahy. Nechci rozpoutat nějaký flame, ovšem přechod z adresářů na "iTunes styl" mě připadá jako když jsem z iPhone, kde vše fungovalo a v základu bylo téměř vše, přešel na Google Nexus, kde mi vanilla Android ICS sice dával obrovské možnosti, ale aby si člověk všechno pracně sestavil, opravil, nakonfiguroval a hrál si s tím jako malý kluk (nediskutujme však na toto téma, případnou diskuzi třeba do PM, pokud tu jsou).

O jaké námaze mluvím? O potřebě řešit obrovské množství mp3 a flac a opravovat jim identifikace. Některou hudbu (tu kterou historicky mám v dobré kvalitě), překvapivě najdu s dobrými tagy, jelikož když jsem si ji tenkrát grabboval, dal jsem si záležet i s ID3. Horší je to s oficiálními alby a releasy, krásným příkladem jsou i soundtracky s různými autory. Ano, mnou zakoupená hudba zkrátka pečlivě otagovaná není. Pokud si ze své hudební knihovny nachystám nějaký set, který nepřevedu do jednoho podcastu, ale mám v jednotlivých souborech, pravděpodobně musím ID3 přepsat, to je mi jasné, když už dělám set, udělám si příp. čas i na toto. Ale to není většina hudby, kterou připravoval někdo jiný a já ji považuji za hotovou. Blížíme se k jádru pudla, já nechci ztrácet čas (a nemám ho) s opravováním tagů tak, aby fungovaly i v primitivních třídičích hudby. Koupím (ano i linuxáři znají slovo koupit), stáhnu, rozbalím zip, uložím, poslouchám, maximálně změním název adresáře a začlením do své struktury. Mazat vše a znova vše stahovat je upřímně hrozná blbost. Řadu hudby již znova nestáhnu, např. Beatport re-download neumožňuje a musel bych vše znovu zakoupit. Alfa-omega všeho je ten čas. Proč jsem použil termín primitivní třídič hudby? Pokud bude (což Valve na to ještě má čas, ale nevěřím tomu) třídicí engine tak propracovaný, aby se popral s drobnými nuancemi a nezatěžoval uživatele s dodatečným ztrácením času (navíc třeba BFU ani editaci ID3 nezvládá), pak nemám problém si na tento styl začít zvykat.

Další subjektivní věc způsobu třízení jsou hudební styly. Styl je možný definovat v ID3, ale (alepoň tenkrát) některý sw respektoval i uživatelské řetězce, jiný jen nějaké well-known sady. Právě skrze vlastní zařazení a popis stylů jsem spokojený s adr. strukturou. Dále však díky velké přehlednosti - zvolím styl, vidím 40 autorů či alb v jeden moment a vybírám očima, ne, že vidím 1, 2, max. 10 a listuji tak velkou skupinu, kde je filtr/řazení o jedné úrovni (dle autora, dle stylu, dle alba, apod).

Btw. je to sice až trošku pintlich pohled na věc, ale 128kbps není ukazatel (ne)kvality, ale zkrátka jen bitrate. Ve většině případech vhodný leda na mluvené slovo, ale takové ty chiptune 8bit a 16bit OST ke hrám nepotřebuji ani to. Ovšem mohu ubezpečit, že tyhle historické ripy jsem dávno vyfiltroval (pokud by někdo chtěl jednoduchý třídící skript, mohu hodit na gist).

V podstatě mě nyní zajímá, zda-li to byla reakce ve stylu "sáhl mi na iTunes styl" nebo opravdu osobní pozitivní a bezproblémová zkušenost se Steam Music. Pokud Steam Music, tak závidím dobré tagy, případně onen čas a náladu na opravování něčeho, co jiní odflákli.

OT: Mimochodem, co se týče XBMC, přál bych někomu zkusit ovládat XBMC přes iMON VFD od SoundGraph, tam zjistí, jak je UX tématu Confluence nepoužitelné (a jiné téma, jež je rozumné, skromné a mohutně podporované pluginy, jsem nenšel) Samotné XBMC je možná v pohodě, protože pokud to dobře chápu, celé GUI je věcí tématu. Jádru však zle vyčíst lze nemožnost definovat vlastní button_string (lze použít "obc#", ale stejně nelze udělat vlastní eye-candy handle mimo již definovaných).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.