Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nejpirátěnější film roku 2013? Hobit: Neočekávaná cesta

ad PS:
som spokojny. Vacsina kritikov sa navaza do toho, ze ide o nastavovanu kasu. A co.Kazdy to vedel uz pred tym, ako na to siel.
Ja sa na to pozeram z pohladu, ze mame 5ty vysokorozpoctovy fantasy film, co nieje urceny cisto len pre deti, a niesu tam papundeklove kulisy a gumenne prisery.
jasne, tiez by som bol rad keby bol sfilmovany Gemmel, saga Gotrek + Felix, Riftwar saga, atd. atak podobne :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobre receno. Ano, je to nastavovane zbytecnymi akcnimi sekvencemi, ale to bylo jasne predem. Ano, knihy se to moc nedrzi (a to jeste prvni dil relativne ano, mysleno relativne k druhemu), ale to bylo take jasne predem.

Osobne si myslim, ze verne natoceny hobit by byl zajimavejsi, ale i takhle je to porad kvalitni fantasy film. A mozna vydlazdi cestu ke zfilmovani dalsich. Narozdil od mnoha kritiku si myslim, ze fantasy ten vysoky rozpocet potrebuje, prave aby kulisy nebyly papundeklove, prisery gumove a davove sceny nebyly realizovany deseti lidmi (vcetne velkych bitev, ktere pak napadne pripominaji utkani americkeho fotbalu.)

(Jinym odstrasujicim prikladem byla vanocni pohadka, ktere po zaplaceni nekolika minut celkem slusneho draka asi nezbylo na scenaristu ani herce.)

Leda ... mozna ze kdyby se nejaky ten kvalitni drak dostal do open source ... pak by ty ceny mohli jit dolu ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

davové scény připomínající utkání amerického fotbalu :))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

bohuzial, nespominam si iny film, ako Alexander -Collin Farrell
kde by bola velka bitka zobrazena inac ako stret 2 obrovskych armad, a je to smutne.(tj ziadna taktika, len 2 telesa sa zrazia)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bez ohledu na různé polomozky kritiků jim nelze rozhodně upřít fakt, že jim je šumák, kolik lidí na film jde. Kritik zkritizuje cokoli, co bylo natočeno byť jen pro něho samotného.
Takže alibismus typu "vědělo na co jdou" je úplně mimo. Absurdně nesmyslné natahování už zabilo dost filmů, s druhým dílem Sherlocka Holmese v čele.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

IMHO si hodně lidí stáhlo Hobita vícekrát - první zveřejněné ripy příšerně pocukávaly, až z toho bolela hlava. Takže jeden vadný, jeden dobrý, pak jeden dabovaný a jeden extended a máme to čtyři kusy na osobu...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak za Feistovu "trhlinovku" bych se taky primluvil. Jeste mam rad Eddingsovy Elenium a Tamuli, akorat si to moc nedovedu predstavit prevedene na platno.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Sakra. To mela byt reakce na SKAVENA.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam rad Amber a Zemeplochu, ale to uz by bylo snaze predstavitelne to Elenium/Tamuli :-). Taky bych rad videl natoceny Silmarillion jako serial.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se zase rad koukl na zfilmovanou Cestu krve od Kulhanka. Ale toho s ebohuzel nedoziju.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

+++

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takovej by bylo víc. BTW sice do toho moc nedělám, ale matně si vybavuju - není to ta, co se tak blbě shání, protože se autorovi nelíbíla a odmítl udělat dotisky?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jj. To je ono. Ja kdysi pujcil 6 Kulhankovych knih -2x cesta krve a 4x divoci a zli. Pak na to zapomnel a dotycny uz to nevratil. Tech 6 knih by me dneska na aukru stalo tisice :(

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak na něj momentální majitel neprodal práva žádnému studiu a prý to nemá ani v plánu. Z toho plyne že můžeme jen doufat že momentální vlastník brzo zemře a nová generace bude prahnout po penězích a prodá prává na silmarillion, ale obávám se že takový serial až bude tak už budeme starý dědci bez fantasie a nebo vůbec nevyjde protože kolik HC kukatelů by to mělo ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Heh Amber...Je super, ale imho by museli udelat tak 1 film z prvních 5 dily knihy, a pak to same s téma druhejma 5
Co si vzpominam, tak tam byly nekonecne dlouhe - a i na me doela umorne, az jsem to občas preskakoval, a to uz je co rict - popisy tech drobnych zmen...Travicka se pohnula, kyticka zmenila, broucek zmizel..uaaa :-)))

Nehlede na to, ze ta druha část s tim jeho synem uz nedosahovala ani nahodou kvalit prvních knih :-(((

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A tak to me se zase ta druha cast libila. Asi kvuli tomu zacleneni techniky. Mohli bychom rovnou rict "zacleneni IT". Ten prunik svetu - rytiri, hrady, rody + technicky vyspele stiny + Corwinuv PC MAZLICEK.

Sakra... nejak si to uz nevybavuji, asi ty knihy bbudu muset vytahnout k knihovny a oprasit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Silmarillion jako serial? tu hroznou nudu kterou Tolkienovy odmitli vydat? to si fakt nedovedu predstavit! Jako je to zajimave jak mel Tolkien svuj fantasy svet promysleny do nejjemnejsiho detailu, ale to je vse tocit podle toho serial to fakt NE

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorsi na tom je, ze ti hollywoodsti smejdi si stejne poupravi ucetnictvi aby nemuseli danit takovy vynos a potom buzeruji s tim, jakypak jsou to chudaci a piractvi je nici.
Normalne se "ucetne" dela to, ze kulisy, aniz by zmenily misto ve skladech zmeni majitele - a pak zase zpatky a hnedka se v tom otoci 50mega. Napriklad kulisy z Blade se pouzily v nekolika filmech a Stargate:Atlantis. Dalsi figle jsou s reklamou. Neni problem s takhle na papire zvysit naklady i trojnasobne.

Hobbita jsem si stahnul, ale jen pro pohodli, pac nemam chut rozbalovat krabicku s originalem :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně by zajímala statistika výdělečnosti nejméně stahovaných filmů. Počítám, že nic moc. Asi bychom pak mohli dojít k závěru, že stahování filmům prospívá, protože čím více se stahují, tím více vydělávají :-D

Co se týká filmového Hobita jako takového, já jsem spokojen. Kniha samotná se mi vždy zdála celkem nezáživná, nic moc se tam toho vlastně nedělo a způsob jakým Jackson dělá z pohádky pro děti epickou Fantasy je asi jediná možnost ten film dostat do kin a "uživit" ho.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno - kdo na tenhle film kouka v nejake "super kvalite" na monitoru PC, tak si to naprosto zaslouzi. Fakt to tem lidem preji.

(Osobne jsem byl v Imaxu na velkem platne a nemenil bych)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Doby, kdy se filmy stahovaly v DivX komprimované tak, že se měly vejít na jedno CD (740 MB) jsou dávno pryč. Hobit je na Netu k dispozici i v plné kvalitě z Blu-ray (přes 30GB) a 3D verze přes 50GB v MKV kontejneru, který může zachovat i jazykové stopy, titulky i rozdělení na kapitoly. Tohle, puštěno například přes USB disk na 60" televizi hraje zcela shodně jako BR disk za 500 nebo 800 Kč. Kvalita shodná a podstatně lepší, než z DVD za 300,-. A jedna obrovská výhoda: nikdo vedle mne přitom nechroustá popcorn.
Já mám "obyčejného" Blu-ray Hobita za 500 Kč, ale ať se na mne vydavatel nezlobí, za 3D verzi jim 800-1200 Kč nedám, zvlášť proto, že tento film si na sebe už vydělal minimálně trojnásobně a to se ještě zvýší vydáváním různých "prodloužených, sběratelských, režisérských, kompletních" a podobných verzí, kdy z jednoho fanouška dostanou zaplacená práva několikanásobně. Kdyby vydavatelé méně "mlaskali" a vydali BR disky za cca 150 Kč a 3D verzi třeba za 200 Kč, možná by se divili, jak by prodejnost vzrostla.
Jinak Imax chválím, ta jednoprojektorová "3D" kina jsou děsná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Troufam si tvrdit, ze zážitek v Imaxu a cemkolik jinem je pomerne znat - btw se mi v Imaxu snad ještě nestalo, abych nekoho slysel chroupat popkorn. Snazim se, ale nevzpomenu si. V "obyc kine" se občas deji ruzne věci, ale v Imaxu jsem to ještě nezazil.
A i kdyby clovek sel do "obyc kina", porad bude mit mnohem lepsi zážitek, nez 99,99999% lidi doma, neboť to není jen o obraze, ale i o zvuku, a podobne, ze...

Jasne, pokud ma někdo doma domaci kino - mysleno tim skutecne "kino", a ne nejakou parodii na to - coz bude pomerne malo lidi, co si budem povídat - tak to ještě beru.

Ale z tech, o kterých je ten clanek, absolutni drtiva většina tech lidi na to koukaj nekde na monitoru/obyc TV...A pak mudrujou, jak je ten film blbej :-)) Aby nemudrovali, když prisli o ten zážitek, který proste muze dat jen kino...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to chroustání popkornu moc slyšet není, když je zvuk vyhulený na 130 dB.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce zvuku, tak to byva stejne v "beznem kine" jako v Imaxu. V Imaxu však popkorn nejak moc lidi nechroupou, v "beznem kine" často delaji i horsi věci..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zážitek v dobrém kině, kde jsou pokud možno "popcornově rozumní" diváci je podstatně lepší než doma u TV. Jak si pak ale vysvětlit tak předražené ceny filmů na DVD a BR, které jen silně podporují pirátství? To by snad neměl být hlavní zdroj příjmů za film, když drtivá většina lidí z něj nemá zdaleka takový zážitek jako z kina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jo, tak to ja nevim...ja filmy nekupuju, chodim na ne do kina, pokud nejaky chci videt...
Btw je otázka, co to znamena "predrazene".
Zrovna včera jsem kupoval docela predrazene rohliky, za 5,90kc/kus. Velikost i hmotnost jak normalni rohlik, jen byly takove lepsi, krupavejsi...Tak jsem si jich holt par predrazenych koupil.
Osobne bych ale vůbec nerekl, ze jsou predrazene. Tohle slovo jsem nejak zcela vypustil ze slovniku. Bud reknu "na me je to drahe" a nekoupim si to, a nebo si to koupim.
To same filmy - bud si to kup, a nebo si rekni "je to na me drahe" a nekup :-)

Opravdu tam nevidim zadnou sovusislost s PODPOROU "piratstvi".

To jako Mercedes podporuje kradeni aut, když je dela drazsi, nez ostatní?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ó, jak já miluji srovnání s rohlíky...
Já bych tedy radši, aby se to počítalo jako kulturní zážitek a ne jako spotřební zboží (byť rohlíky by měly být také přiměřené ceny - lidé potřebují jíst a toho se dá zneužít). Ale jak vidím, tak plno lidí se tu baví o vizuální a zvukové kvalitě. Pak je z toho spotřební zboží, když se zapomíná na příběh.
Tak doufejme, že vysoký zisk se alespoň dobře podepíše na kvalitě dalšího dílu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy nechci Vás nějak bít a plně chápu Vaše kapitalistické smýšlení, ale zkuste ve Vaší větě nahradit rohlík řekněme Shakespearem, jestli i pak Vám bude dávat smysl.
Nebo když už místo 5,90 Kč, což nějak tak mi příde kolem výrobní ceny poctivého rohlíku, zkuste 20Kč(což odpovídá +- zisku co se tady tvrdí) a představte si, že neexistuje žádná alternativa, kterou si můžete koupit (protože každý film je originál).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja si občas koupim "rohlik" za 20kc, ačkoliv to je spise bageta :-)
I kdybych sel do obchodu a videl rohliky za 20kc, nereknu si, ze jsou "PREDRAZENE".
Reknu si, ze jsou "NA MUJ VKUS DRAHE" a nekoupim si je (nejspis, obvykle).

Pokud by neexistovala zadny alternativni rohlik, a všechny byly jen za 20kc, tak bych si nejspíše koupil chleba. A kdyby neexistoval ani chleba, tak bych si asi koupil testoviny a jedl bych holt testoviny místo rohliku.

Ja chápu ten směr argumentace - plno lidi se snazi tvrdit, ze nemaji jinou moznost, a ze proste MUSI ten film "ukrást", protože proste cena za original je prilis velka a oni NEMAJI ALTERNATIVU.

Ale mají, mají...Mohou si například koupit 10 jinych filmu za cenu, která bude dohromady mensi, nez ten jeden, na který nemaji. Například. Ale oni chteji ten jeden konkretni, nemohou se bez nej obejit, a presto za nej nezaplati. To je potom VELMI nefer situace, když ten film tak NUTNE chteji, a nezaplati za nej.

Obecne - nechci delat, ze svet je slunickove cisty a ze všichni by na 100% měli mit vse koupene a nic stazene....Sam mam na PC stazenych par pohádek pro decka (ačkoliv další spousty jich mam nekde v Levných knihách koupenych), například. No dobře...ale pokud se toho tyce, tak se za to tak trosku stydim a nijak to nerozmazávám, ze bych snad byl nejaky mistr světa, co stahuje filmy ve velkym a je to tak SPRAVNE....
To same SW...když se nad tim zamyslim, tak na PC mam nejake ACDsee verze tusim 5, coz je asi 100 let stary SW na obrazky, pac jsem na nej zvyklej...jinak si asi nic nevybavim, snazim se mit vse, co opravdu pouzivam, legalni, a co nepouzivam, nemam důvod instalovat...Všechny hry, které hraju, mam legalne, ačkoliv se priznam, ze u několika jsem si nebyl jisty tim, jestli si je chci koupit, tak jsem si je nejdriv stahl, cca 10-20 minut zahral a pak jsem si je nekoupil, odinstaloval a vse smazal. Ano, nemel bych to delat, nijak za to nejsem hrdy, ze clovek je k tomu občas donucen a opet nemam tendence tvrdit, ze by si všichni ty hry měli proste stahnout a nic nekupovat...atd atd.
Cas od casu to tak nejak vyjde, ze clovek něco nekoupi, z ruznych duvodu...no dobře, no...ale delat z toho pravidlo a vzor spravneho chovani? To fakt ne....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě taky neřikám. Kdyby výrobci z toho neměli nic, tak je to zase opačný problém. Problém je, že všechny filmy stojej stejně, což je trochu kartelové chování (byť se to uvolnilo tím, že se začaly prodávat ty staré filmy prakticky zadarmo). A když chcete pána prstenů, tak asi nechcete místo toho Sex ve městě.

A software neřikám vůbec. To je nástroj k dalšímu komerčnímu využití. Hry bych v 95 % na kulturu nepovýšil. Ale i tady je zbytečné rozdělení na ty co hráli a ty co nemůžou.

Asi rozdíl je ten, že tyhle věci jako kultura a základní životní potřeby nevnímám jako morálně správné řídit tímhle tvrdým kapitalismem - to mi příde může vést jen ke katastrofě. No řekněme, že bez těch filmů se dá žít, ale neumožnit to všem za přijatelně nastavenou cenu mi příjde jako pálení knih.

A nezapomeňte, že si nekupujete nic(možná to médium), ale licencujete, a to pod relativně brutálníma podmínkama. Pokud se má zákazník chovat v dobré víře, tak by se tak měl chovat i poskytovatel...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budes COKOLIV ridit direktivne a tvrdit, ze lide mají PRAVO na to, aby dostal za TAKOVOU A TAKOVOU cenu TO A TO zboží, tak TOHLE skutecne povede ke katastrofe. Pokud například naridis, ze chleba se musí prodávat za max 10kc / bochnik, aby na chleba měli všichni, tak to ve finále naopak zpusobi katastrofu.
Vidime to okolo sebe dnes a denne, v jakých jsme srackach, a to prave proto, ze tu skoro všechno mame regulovane podobnym zpusobem.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zase zrušil bys třeba regulace, že v potravinách nesmí být toxické látky, když jsme kvůli tomu teda ve "srackach"? No a pokud ne, tak proč to pak nerozšířit na věci, které jsou toxické pro společnost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zrusil bys regulaci, ze nesmis zabijet lidi?
To je to same, na co se ptas ty. Dozajiste by bylo v poradku zrusit tak 95-99% zakonu, ale zrovna zákon o tom, ze je zakazano jiné lidi zabijet a poškozovat bez jejich souhlasu bych ponechal.
Pokud mas dojem, ze se rovna zabit člověka a prodavat draho ci nekvalitni hudbu/filmy/ cokoliv, potom se s tvym videnim světa proste nemohu stotoznit a prijde mi velmi zvracene a extremne skodlive

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně na to se ptám. Tak pak nepoužívej "cokoli" a ještě v kapitálkách...
Taky jsem neřek, že je to to samé. Za vraždu dostaneš x let a za jiný věci pokutu x stovek korun. Nerovná se to, ale je to na stejné škále. A prodej nekvalitních věcí (zatím) nikdo neřeší, pokud víš předem, že jsou nekvalitní a jsou neškodné. A taky řeším jen prodávání (extrémně) draho věcí, které jsou nutné pro přežití nebo společenskou identitu. Řekněme, že to druhé je obětovatelné, ale tak myslel jsem, že jsme trochu s tou civilizací pokročili...

Na druhou stranu bych třeba dal rovnítko pokud ukradneš jednomu člověku milion a milionu lidí jednu korunu. Je toto stotožnitelné s tvým viděním?

Zase asi máš pravdu, že pokud jsou jakž takž alternativy(koupit si knihu?), tak proč to řešit. Jsou horší věci... ale tak vymezit se vůči tomu člověk může ne? Uvidíme co přinese budoucnost ... myslím, že to takhle nemůže trvat donekonečna. Buď se uživatel bude plazit po štěrku, aby mohl software nějak používat, nebo piráti to celé zruinují jak řikají druzí... Já bych radši nějakou střední cestu.

Ok, pro dnešek konec. Máš případně poslední slovo...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Osobne soudim, ze idealni stav by bylo ZCELA zrusit COKOLIV. Skutecne...VSECHNY zákony, staty, a podobne.
Dobře, to není uplne realne, bohužel. Sice by pak situace byla nesrovnatelne lepsi, nez ted, ale když uz to teda musí byt....
Tak nechat ZAKLADNI pravidla. Ty si predstavuju asi tak jako:

Není mozne zabit/ublížit jinému cloveku bez jeho souhlasu.
Vlastnicka prava jsou nedotknutelna, pokud je někdo porusi, je zcela na poskozenem, jak se bude bránit.

A s tim bychom si myslim vystacili. Tudiz - pokud nekomu něco ukradnes, a je jedno, jestli milion ci korunu, zalezi na okradenem, jak uzna za vhodne se bránit. Pokud nekomu ukradnes korunu a ten te zastreli - ok, nemel jsi ho okrádat...

Pokud ty si myslis, ze zrovna to tvoje je to dulezite - kdo ti dal pravo o tom rozhodovat? Ty chces CD, ten chce filmy, ten chce knihy, ten chce architekturu, ten chce obrazy...a každý ma "svou pravdu" a každý "vi, ze bez toho jeho by to lidstvo upadlo".
Zamysli se ferove nad tou otázkou: Co ci kdo ti dava pravo rozhodnout, ze ZROVNA ta tva kultura (například) je nezbytna pro preziti lidstva.

Osobne bych to nechal na lidech...at si každý najde to sve, a at mu to nikdo nenuti...a at nikdo nenuti nikoho sponzorovat jinému to jeho.
KEZ BY to tak slo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možná by mě napadlo pár lidí, od kterých bych si nechal něco ukrást, abych je mohl zastřelit (že to neukradli tak úplně vědomě už pak nebudou rozpatlávat), ale jinak žasnu, co může někdo napsat do diskuze. Lidé mají (naštěstí) zabudovaný docela dobrý radar na to, co je spravedlivé. Už Chammurapi kodifikoval, že reakce musí být adekvátní.

Problém zákonů je třeba v tom, že nikdy nepopisují všechny situace. A příliš stručné zákony by to pociťovaly tím víc. Co to je ublížit? Držet 10 let ve sklepě? Šlápnout na nohu? Rozplakat? Bohužel taky neplatí, že čím popisnější zákon, tím kvalitnější. Ale platí, že tím víc práce pro právníky. Souhlasím s tím, že současné zákony jsou přebujelé, ale zase bych s vaničkou nevyléval i dítě. Přiměřené zákony jsou prospěšné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, protože Mercedes nemá monopol na výrobu aut. Když chci auto, mohu se daleko svobodněji rozhodovat mezi mnoha výrobci, protože moje nároky splňuje mnoho různých značek. Ale když chci koupit určitý film nebo CD, jsem v háji, nemohu si vybrat levnější či kvalitněji udělaný nosič, na to má monopol pouze jediný vydavatel. A ten si může nadiktovat cenu, jakou chce a dělat si kvalitu také jakou chce. A mně nezbude, než si to opravdu nekoupit.
Vy tedy popíráte vztah mezi cenou nosičů a mírou kopírování?
Monopol je děsný. Pak se totiž dočkáváme toho, že například CD jdou s kvalitou úplně do háje, protože mají děsně komprimovanou dynamiku. Ale já si nemohu koupit CD určitého interpreta s dobrou dynamikou, protože na to CD má monopol jen jedna firma a ta kvalitu může ničit. Určitá naděje je u starých nahrávek, kdy byla CD vydána také před více jak 15 lety. Ale nová, remástrovaná vydání jsou strašně plochá a protože je monopol, mám jako spotřebitel smůlu. Já si například kupuji ještě občas CD se staršími tituly, například se skupinou The Who, ale musím pátrat na Internetu na Ebay, zda ještě seženu CD, vylisované v osmdesátých nebo devatesátých letech, kdy se ještě dynamika nekomprimovala.
Porovnával jsem CD Ulice od Olympiku z roku 1992 s vydáním z roku 2007 a dynamika nového vydání byla méně než poloviční a je to dost hrozné poslouchat. Anebo třeba genealogie CD skupiny Kabát. Čím novější CD, tím více zkomprimovaná dynamika. A nikdo nepřinutí vydavatele vyrábět levně a kvalitně, když mají monopol a lobbystické tlaky v zákonodárných orgánech.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Clovece, argumentacni logika ve tvem podani vyrazne pokulhava. Když uz argumentujes timto smerem, alespoň si to priste po sobe precti:-(

Konkretne: Pokud chces NEJAKE CDcko, potom na vyrobu NEJAKE hudby nemá nikdo monopol. Stejne jako nikdo nemá monopol na vyrobu "auta".
Pokud chces KONKRETNI CD od KONKRETNI kapely, potom skutecne V MNOHA PRIPADECH - NE VZDY! ma na vydavani tohoto CD "monopol" nejaka konkretni "firma". Stejne, jako na vyrobu automobilu Mercedes ma "monopol" jedna firma na svete. Pokud by automobil znacky Mercedes zadala vyrábět například Skoda auto, tak je tam pravdepodobne všechny zavrou...

To, ze se hudba kurvi, je dozajiste pravda. Kurvi se milion a jedna věc. To je holt tuhleten pokrok, no. Tak nejak to ale nemá nic spolecneho s tim, jestli si to zkurvene CD koupim, nebo stahnu.
Pokud není mozne koupit nezkurvene CD, a lze ho stahnout - no ok, to je jedna z tech situaci, kdy bych to i ja asi udelal, ale nikde bych se tim nechlubil a byl bych nastvanej sam na sebe, ze jsem to musel udelat...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Díky za vysvětlení, už je mi to jasné. Máš naprostou pravdu. Začnu nový život a budu si kupovat CD podle tvých kritérií.
Jedno CD od Bontonu, cena cca 120 Kč. Anebi radši tři, támhle je nějaké zlevněné. Ještě bys měl asi ale poučit prodavače, oni se mi často hlupáci ptají, co na tom CD má být, jako by to nebylo jedno!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad PS: Jak vidíte srovnání Hobita filmového s Hobitem původním, knižním?

Mňo, zrovna zfilmování Pána prstenu mne od Hobita dost odrazuje. Když právě porovnám knižní verzi a tu zfilmovanou — čert vem, že ve filmu genderově posílili vliv žen (mohlo to dopadnout ještě hůř, Bilbo mohl být třeba černoch) a dost upravili děj. Ale to, že Frodo se furt tvářil ubrečeně, jako kdyby mu někdo rozšlapal hračky, bylo místy až nesnesitelné. Ale největší korunu tomu všemu nasadilo to, jak režisér si nehlídal herce, kteří během filmování nezřízeně flámovali a doslova žrali. Ano, mám na mysli především Sama Křepelku. Právě na závěr posledního dílu je to velmi zřetelné, když na Hoře osudu (dle knihy měl být zbědovaný, vychrtlý a zcela vyčerpaný) přetékal doslova tukem a jeho podbradek byl oproti prvnímu dílu již trojitý, což působilo — s ohledem na aktuální děj — dost kontrastně, či spíše pitoreskně…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já to beru takhle: Proč se nepodívat na krásně udělaný film? Pak si zopakuju knížku, abych se podíval, jak to bylo doopravdy, a je to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Knížky jsem zhltnul vždy postupně, jak vycházely (četl jsem první vydání v ČSSR, kdy jednotlivé díly vycházely téměř po roce). Na film jsem se velmi těšil. První lehké zklamání bylo, když jsem se dozvěděl, že režisér odmítnul Conneryho, co by Gandalfa. Ale hlavní zklamání byl pak Frodo a tak dále, jak už jsem výše napsal. Domnívám se, že celá trilogie mohla být na mnohem vyšší úrovni a přitom k tomu stačilo tak málo (Froda nadopovat antidepresivami (případně vzít jiného, podstatně méně maniodepresivního, herce) a Sama držet na přísné dietě)…
Takhle celkový dojem nakonec byl, že to bylo děláno především na efekty a na velkodojem (= superzisk), ale podstatné detaily už jim zvesela ucházely jinam…
:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v knize není depresivní?
A Sam je v ní slušnej kuchař, tak lze předpokládat, že je trochu macatej. Krom toho hobiti žerou furt... a navíc celou cestu dlabali ty elfský chipsy :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A Glum o něm pořád mluvil a přemýšlel jako o tom tlustém hobitovi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nj, měl být na dietě jako Glum ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Koneckonců Glumovi dieta velmi prospívala. Podívejte se, jakého věku se nakonec ten kluk ušatá dožil!
:-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A to i přez očividný nedostatek vitamínu D. Diskutabilní je doping z prstenu, ale dlouho se obešel i bez něj, takže kdoví jak to bylo.
k tématu : Vitamín D klíčem k úspěchu ve Středozemi
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7353

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Patrně se chtěl každý podívat jaký je to šmejd a nekupovat. Třeba Pán prstenů zcela zbytečně natažený na tolik dílů je ostuda producenta a autora scénáře. Bohatě by stačilo kdyby to celé mělo 3 hodiny. Větší děj tam není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Haha, víte houby, s jakou chutí jsem si stáhl a skoukl prodloužené verze všech tří dílů, každý čtyři hodiny jako nic. A když si uvědomím, kolik toho filmaři vynechali proti knize...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.