Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Největší obchod v IT historii: Dell koupil korporaci EMC za 67 miliard dolarů

Dell prostě "jede"..

edit: a zatím co přímí konkurenti jako IBM(Lenovo) nebo HP (a částečně Cisco) se plácají na místě nebo redukují nabídku, Dell jde jednoznačně proti proudu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No uvidime za par let, jestli si Dell nezval az moc velky sousto...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, Dell nema moc na vyber - bud krachnout, nebo zariskovat. Jinak jeste nic nekoupili, protoze EMC si nechalo cas na pripadne konkurencni nabidky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nuž, niekto redukuje náklady za každú cenu a niekto chce zväčšiť svoje zisky väčším predajom. Nech sa Dellu darí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kde si na to Dell nahrabal?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nikde, půjčil si.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Socka jakási. Kdyby šel radši dělat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

lebo ostatné firmy majú tých peňazí jak plevelu a musia si kvôli tomu prenajímať externý sklad s extra ochranou, čo? :D ...keď si požičiava človek také ťažké peniaze a pripočíta daňový štít, tak sa niekedy dostane na lepšiu hodnotu, ako keby tieto peniaze vkladal z vlastného kapitálu. V tom je dosť podstatný rozdiel, keď si vy, ako obyčajný "pepa z depa" (teraz sa neurazte, myslel som to obrazne) požičiate 2 milióny kaček a káčerov a splácate to dllllho, tak 30-35 rokov...o vode a o chlebe. A keď si to požičia firma, ešte to je pre ňu výhodnejšie, ako vlastný kapitál, ktorý môže vraziť do niečoho iného...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak musi Dell neco delat, s prodejema pocitacu jde dolu, tak se musi preorientovavat nekam jinam. Mimochodem ty notasy jsou od Dellu posledni dobou dost hrozny, Lenovo hadr proti tomu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen jestli Dell nepřestřelil. Aby nakonec nedopadl jako Sun, HP a další.
Sice dnes majitel VMware a SAN řešení vypadá jako dobrý kauf, ale ...

1. virtualizace na opensource produktech, KVM, OpenStack, Docker, ... based produkty ....
2. SAN řešení na opensource a dostupných technologiích - IB a brzy 100Gb ethernetu, VSAN řešení, nástup velkých SSD disků silně s předraženými produkty EMC zamával.

Jakmile firma dává 60% slevy - což Dell u enterprise dělá - kdoví kam to povede. Zatím všichni kteří to tak dělali, nakonec de facto krachli - někdo je za pár pětek koupil nebo se sami rozprodali žluťákovi a dalším.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm chci si koupit enterprise Dell notebook ... jak to mam udelat abych dostal treba 20-40% slevu? Ale samo jen jeden kus, zadnych 100ks nebo tak neco.
(nejde o trolovani, ale vazne mineny dotaz)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ten notes koupis na firmu, tak 30% je zaklad pro jednani o cene. Mam tu server za cenikovou cenu 250k, koupenej za 130k, a to vcetne widli. Ty k tomu prihodili defakto jako bonus (jinak licence tech widli je za dalsich 80k).

Jako se soukromou osobou se stebou nikdo bavit nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kam by to malo viest ta 60% zlava ? To iste robia vsetci, napr. pri Ciscu byvaju zlavy este vacsie, pretoze vsetci maju vysoko nadsadene list price. To sa potom tie velke zlavy davaju lahko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale otazka zni, jakej to pak ma smysl, protoze vsichni zajemci samo vedi, ze ta cenikova cena je totalni kravina.

Dell navic delal i to, ze pokud si te obchodak vyhodnotil jako potencielne zajimavyho zakaznika, kterej toho koupi casem vic, tak ti klidne poptavanou vec nabid i se ztratou.

Bohuzel, jejich support je cim dal vetsi prdelni dira, a to EMC to plati jeste 10x vic. Sas disk vymenujou 14 dnu ... pokud si zaplatis nejlepsi nabizenej support. Mezi tim ti chcipnou dalsi dva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.