Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Německý soud: Google nemusí proaktivně hlídat pirátství na YouTube

Parchanti. Nejen ze ten nastroj maji, oni ho aktivne zneuzivaji, bez jakehokoliv postihu a jeste je jim to malo. Bych byl na ne mnohem prisnejsi nez naopak, a za falesne/neopravnene nahlasovani videi ktere udajne porusuji copyright bych jim odebiral pravo nahlasovat. (to stejne s hromadou neopravnenych zadosti o vymaz z vyhledavace)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To není řešení. Není možné jim zakázat hájit jejich "práva" na obsah. Ale je možné jim vyfakturovat náklady na práci s řešením falešných hlášení. To je ten správný kapitalistický nástroj. Regulérně na ně přenést náklady s řešením falešných poplachů.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by se společnostem, které dělají příliš falešných podání, mohl snižovat rating ve vyhledávání . To by také mohlo být motivační to nenechávat jen na robotech.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"To ale GEMA odmítá s tím, že to přesouvá potřebnou aktivitu na ně."

Tato věta myslím hovoří za vše. Oni chtějí vybírat výpalné od autorů (za zastupování), od uživatelů médií (asi tam také něco takového mají), maximálně tak podají žalobu na někoho kdo je na ráně (systémem, no zkusili jsme to), ale na nějakou skutečnou práci, tedy kompletní správu práv zastupovaných autorů, do toho se jim nechce.

Jako kdyby revizoři tepali řidiče tramvaje, že vozí černé pasažéry, že je málo aktivní a zbytečně vytěžuje revizory, když by si to mohl hlídat sám (i když to není jeho práce). "Jeho" tramvaj, jeho problém.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

No z meho pohledu by to melo byt na obou stranach.

Totiz umelci si chteji hlidat sva "prava" ne proto, ze by je nechteli pustit ostatnim, ale protoze na tom chcou vyvar.
A Google zase nepouziva YouTube jenom tak. Ma z toho zisky. Kdyby se na YouTube mel vyskytovat jen obsah puvodni, nepokryty nejakym dusevnim vlastnictvim, pak by to nebylo takove terno a nevydelavalo tolik :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.