Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Netflix uvede nový Star Trek seriál ve 188 zemích

Aby to ještě byl Startrek. :-/

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no vzhledem k tomu ze je Netflix v CR pristupnej, tak to jiste bude i pro CR, filtraci regionu snad zrusili loni a neni jedinej duvod aby ji znova zavadeli

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No když práva koupi některá z našich tv tak to tam nebude

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Duvod se vzdy najde. Treba zas prodaj prava nektere z televizi, takze nebudou moct mit tady pristupny serial z vlastni tvorby.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Stále je v ČR bohužel pouze zlomek seriálů a filmů ve srovnání s USA. Pokud by se jim to podařilo víceméně narovnat, tak bych si Netflix klidně předplatil. Dnes, když tam 4/5 věcí není, tak to nemá moc význam. A to je škoda. Preferoval bych Netflix před Popcorn Timem. Rád podpořím tvůrce, ale to by musela mít studia trochu jiný přístup.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"filtraci regionu snad zrusili loni"

Cože? :D http://unogs.com/countrydetail/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

njn mel jsem zato ze zrusili, nejak jsem si to vstipil diky nejakemu clanku a dal to neresil

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha ten byl dobrej. Na NETFLIX se sice dostanem a zaplatíme za něj stejně jako v USA, ALE...máme cca 12-15% obsahu oproti USA. Good deal...
Brácha je v USA a nabídka je vážně dost jiná.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

loguj se prez otevrenou DNS, safra mel jsem dojem ze jsme na servru se zamerenim na IT a ne v hrackarne?

pravda tim ze pouzivam jumper na DNS tak jsem si neuvedomil ze tim vidim obsah na Netflixu stejny jako amici, moje chyba, blokace cechu tam holt bude no, obejit se da nastesti velice snadno

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmm a hakej prez to jede bandwidth?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by mohlo fungovat... ale to není jediná překážka pro USA Netflix.

Dost lidí má problém se přihlásit na US Netflix, protože jim Netflix neakceptuje (evropskou) kreditní kartu.
Lépe řečeno vás Netflix upozorní na to, že vaše kreditní karta se neshoduje s vaším "PSČ" (zip code).

A spousta lidí si z principu nechce zařizovat další kreditní kartu jenom pro placení na Netflixu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jedu přes účet psaný i vytvořený na USA. Otevřenou DNS...nemyslíte spíš proxy??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem dojem, že jsme na serveru se zaměřením na IT a ne v hračkárně, takže tady takovou kokotinu jako je "jumper na DNS" (http://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-0/) nikdo používat nepotřebuje, protože jiné DNS si nastaví ručně přímo. Leda že by se to někomu zdálo pohodlné.

A jelikož jsme opravdu na IT serveru, ne v hračkárně, bylo by vhodné dodat, že trik spočívá ne ve změně DNS na Open DNS ("...loguj se přez otevřenou DNS..."), ale v tom, že si nastavíte DNS 149.154.158.186, 199.167.30.144, což je tunlr.com služba "Smart DNS", která místo IP adres obsluhovaných streaming služeb vrací adresy svých proxy, ostatní DNS dotazy přesměruje na Open DNS.

Takže trik samozřejmě nespočívá primárně v DNS, ale v tom, že streaming jede přes americkou proxy.
Proti obyčejnému nastavení proxy přímo na klientovi to má tu výhodu, že přes proxy jede jen provoz na dotyčné streamingy, ne všechno.

Ovšem od jisté doby je tunlr.com placená služba, s měsíčním nebo ročním subscription.

http://www.howtogeek.com/117528/how-to-easily-watch-netflix-and-hulu-fro...
https://gist.github.com/kdisneur/3701554
https://tunlr.com/faq

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už je trochu jasnější. :) Dobrý, ale platit si k tomu sólo proxy která propustí FHD či 4K stream je už trochu dražší řešení (pokud jsem pochopil správně že přes proxy jede stream a nejen DNS ověřování lokality).
Beru zpět. 10$ za rok není zase tak moc a v podstatě to maskuje jen DNS dotazy. To by technicky šlo udělat i pres nějakou free americkou vpn a na routeru nastavit aby dns dotazy směřoval do vpn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, šlo by to přes jakoukoliv americkou proxynu, chytřeji samozřejmě tak, aby to přes ní pouštělo jen ty streaming požadavky a zbytek šel normálně. Což se dá nastavit mnoha způsoby, třeba v dnsmasq démonu na OpenWrt/DD-Wrt domácím routeru.

Ale problém je s propustností, protože přes tu americkou proxy pojede stream a ten není ve FHD/UHD zrovna malý. VPNka také není vhodná, protože proč ztrácet výkon šifrováním něčeho takového ? Ale pokud má firma lacinou konektivitu - a to zřejmě ta tunlr.com má, tak to nebude (bez šifrování) vůbec výkonově náročné - prostě to přehazuje pakety, dělá NAT.

V podstatě to nemusí dělat procesorem, takovou věc umí dneska lepší L3 switche tabulkovým přepínáním s prstem v nose, takže implementace bude spočívat v serveru, který dělá to "Smart DNS" a v L3 switchích, které dělají tu vlastní proxy (NAT). Dneska jsou i 100Gb/s VPI (InfiniBand EDR/100Gb Ethernet), které tohle umí, no takže to při daném počtu zákazníků ani nemusí být moc beden v datacentru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konečně se zase bude točit seriál Star Trek. Stále se dívám dokola na jedny a ty samé díly a chtělo by to už něco novějšího :). Sice ne všechny série byly dobré, ale je aspoň naděje, že to bude něco jiného než ty české žumpoidní seriály co v současnosti okupují televizi.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Stále se dívám dokola na jedny a ty samé díly"

Cause and Effect? :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jestli budou ceske titulky, tak klidne predplacim :-) . Uz sem zhnusen z toho, jak musim krast, abych se dostal aspon trochu ke kvalite.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neverim, ze budou cz titulky, cimz to je pro me zabity. Netflix by mel bud udelat dohodu s amaterskyma prekladatelama, pokud by jim za to neco platit, tak je skoro jistota, ze do prekladu pujde nekdo z tech lidi, kteri prekladaji sice amatersky ale na profesionalni urovni. Neby by mel zpristupnit svou aplikaci pro nahrani externich titulku, dokud to neudela, tak pro vetsinu Cechu bez sance. Vidim to u svy segry, ktera narozdil ode me umi anglicky opravdu hoodne dobre, nakonec zila nejakou dobu v Anglii a stejne se kouka radeji z ceskyma titulkama.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ví někdo, do jaké doby bude napasován nový seriál a jaká bude hlavní linie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

má tam být úplně nová loď, nová posádka, nové civilizace... konkrétnější detaily se k veřejnosti zatím nedostaly

osobně doufám, že to bude ve stylu poslední Enterprise s capt. Archerem, ta série mi přišla rozhodně nejlepší.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji. Enterprise byla pěkná, ale 4. řada se mi nelíbila. Přišlo mi, že nevědí, co točit. Taky ve všech předešlých seriálech si dali práci s můstkem a kulisama, ale tady bylo příšerný, jak jim na můstku visely plazmy od stropu...
Ale tuším 3. řada s Xindy byla fakt super.
Na proti tomu z Voyageru epizody jako Equinox, Dohra, všechny epizody s Holodoctorem v hlavní roli, V jediném okamžiku, Dračí zuby, Kontrapunkt, Konec budoucnosti, Rok pekla... jsou super.
Na pobavení jsou dobrý epizody s holorománem Toma Parise s Doktorem Chaoticem. To je tak strašná kravina, až je to koukatelný :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím Hirogene :). Některé řady byly fakt slabé, ale jiné zase vynikaly. Uvidíme co přinese nový Star Trek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se vam bude nova rada zrejme urcite libit. Stary, originalni Trek je mrtvy, a znacne tomu pomohla prave ta posledni serie s Archerem. Ale zaclo to jit s kopce uz predtim. Picard treba odmital predstirat Boha a vysvetloval, ze vsichni jsou z masa a kosti a rozdil je jen v technologii, kde treba v Voyageru udelali presne opak a tam Neelix v jedne episode predstiral Boha, proste tuctova komedie. Opousteli zasady , ktere zaved Roddenberry. Hlasky , jako Data,"I did not win but I busted him up" jako pinacle na konci episody se dneska uz nevedou, dneska se bude preferovat akce a triky. V tom poslednim serialu s Archerem dokonce posadka vyrabovala nejakou lod, protoze pry to bylo v tomto momente nutne, ja jsem skoro neveril co jsem videl, to uz nebyl Star Trek. Predstavte si Picarda nebo Kirka jako piraty s nejakym kratkym proslovem, kde by si to zduvodnili.

Bude to vpodstate neco noveho, kde se pouziji stejne postavy, ale ne Star Trek, jako ty dnesni filmy, to jsou proste Sci-fy tuctovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli by nebylo lepší Star Treck nechat tak jak je. A dalšími díly pověřit Samuli Torssonena a jeho finskou partičku, ten to umí lépe.
:-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem. Myslim ze po tych rokoch by bolo dobre uz nechat StarTrek tak a radsej nez donekonecna recyklovat skusit vymysliet nieco nove. Chapem ze pre producentov je takato dojna krava strasnym lakadlom, hlavne pri tej obrovskej fanuskovsekj zakladni ale toto uz vyzera ako keby holywood a televizne spolocnosti boli fakt impotentne a neschopne vyprodukovat nieco nove povodne a originalne.
Ostatne ani tie nove ST filmy neboli zrovna terno. A budem trochu kacir medzi trekkies ale mne sa DS9 pacil mozno o kusok viac ako samotny ST a ich nekonecne otravne lietanie hore dolu a nikam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netflix je super, ale nie na 300gb fup od naseho telekomu. Cudujem sa ze ich este nikto nenapadol kvoli porusovaniu sietovej neutrality, kedze pri takomto fup je prevadzkovanie iptv alebo netflixu nemozne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kompletní série Star Treků jsou na českém Netflixu už asi měsíc. Co kdyby si autor věci, o kterých píše, ověřoval, hm?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Star Trek seriál"? To jako fakt? Kdo neovládá rodný jazyk ani na úrovni šesté třídy základní školy, neměl by se živit psaním.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom divného, či co kdo neovládá rodný jazyk?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Star_Trek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.