Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Neuronová síť Googlu zkouší rekonstruování fotografií

Co je na tom neuronoveho (to je novy dnesni buzzword)? Kdyz to jen porovnava vzorky z existujici DB ... kdyby to dokazalo zpetne extrapolovat, tak bych mozna rekla i wow .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne, to je buzzword starej desítky let. a zjisti si, jak v principu funguje neuronová síť, jak funguje učení neuronů, než se začneš ztrapňovat v diskusi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja neuronove site studoval. A algoritmus pro porovnavani obrazku a hledani nejvetsi shody z databaze s tim nema zas az tak spolecneho. Jako nazvat pridavani obrazku do databaze, ucenim neuronove site, ehm ..... Staci ta aplikace Vinci na kurveni obrazku, jak rikaji, ze je to pomoci neuronove site, pritom je to defacto obycejny adaptivni filtr pro hledani hran .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyka clanku, my si pamatujeme vecine bez toho, aniz bychom si pamatovali vsechno do posledniho bitu jako PC, ale porovnavame, pokud si chces vzpomenout na pritelovy slova ze vcerejska, tak ti pameti prolitne spousta veci, ktere s tim souvisi, ani si to neuvedomujes, vsechno to je spojene, vune te osoby, intimita v tu chvili, jeho energie, obleceni, ton hlasu. Dokonce by jsi prisahal, ze si pamatujes i detaily tvare v te chvili, ale ty jsou doplneny z pameti co uz znas a z jinych souvislosti. Je to neuveritelny propletenec, a je to vyhodnoceno v kratkem case. A na zaklade toho "si vzpomenes" co ta osoba rekla. To je proc , kdyz treba v kuchyni narazis na jistou sladkou vuni, tak si najednou vzpomnes na nejake buchty z mladi, ktere vonely podobne.

To same pouziva zrejme ta sit zrejme, jsou tam souvislosti, neni to jen obycejny search, mozna je vpodstate, ale sofistikovany. Pisou tam, ze je to samoucici, nevim do jake hloubky. Do jake urovne nevim. Proste to tak nazyvaji. Treba tam vstrebavaji i souvislosti pri tom hledani.

Tak jako se splete tva pamet. Jsou o tom porady v TV, by jsi prisahal, ze jsi neco videl tak a tak u soudu (aniz by sis uvedomil, ze tva pamet byla zmenena z ruznych pricin) ale stalo se prave uplne neco jineho, prave z toho principu co jsem ted popsal. To same u techto obrazku, muze jim vyjit uplne neco jineho.
Chce to jen zkouset a ladit a ladit, tak jako nam to vyladila v hlave evoluce za nejakou, rekneme 700 milionu let, tak vyvojari v googlu to mozna rozjedou ve velkem do par let ... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ten, ze ze 64 pixelu proste xicht neposkladas:) Chtelo by si to precist to PDFko. Kdyz se na to zbezne divam, mohlo by to i neuronovyma sitema zavanet:o) Clovek by to musel cele precist, jak moc se tam projevuje ta databaze realnych snimku.
Asi na tom neco bude, treba americka CSI to pouziva uz davno: http://static.fjcdn.com/pictures/C_0bbbba_1230657.jpg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud program zohlednis tak jak jsem vyvetlil vyse, budou se porovnavat pravdepodobne okolnosti, skupiny lidi, vek, pohlavi, jak se osoba v tu chvili pravdepodobne tvarila usmev, nebo vazny oblicej (prepadeni), pak tam das jeste jako spravny NWO fotky vsech co zrovna v tu chvili tam mohly byt, nebo vsechny tvare co kamery zachytily v tuto dobu v zadanem okoli, tak se zacne kruh nejak zuzovat. Samozrejme muze dojit k absolutnimu omylu, to nevylouci nikdy, pravdepodobnost omylu klesa s lepsimi alghoritmy a rychlosti vypoctu, kolik mas na to casu, spravny softwer by jim mel dat vyber obliceju, pravdepodobnych, a pak jit dal. Priklad, za 30 let budes mit quantove PC. Dneska maji neco uz k dispozici, maji hranol do dlane, jsou tam tri moznosti a jsou mozna na urovni objeveni tranzistoru jako v minulem stoleti. Funguje to na zaklade quantove fyziky. Pokud zacnou delat obvody a dostane to nejaky spad, dosahnes neskutecnych rychlosti vypoctu. Pak to zacne fungovat jako v nasem mozku , algoritmy se budou resit vpodstate simultanne. PC bude mit cas superposition tvari kolem, muze je pixelovat a bude porovnavat, vsechny pozice z par fotek, zjisti si jaky svetelny zdroj byl v tuto chvili (pokud pixelus obrazek tak nevis co je stin a co cerne vlasy, co je siroky nos a co nos se stinem) , bude to aplikovat na ty vsechny tvare ve vsech pozicich.
https://www.youtube.com/watch?v=wZzHnZzm_58&t=2s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak i mne zajímalo odkud vezme neexistující data a když už jen interpoluje databázi se vzorkem , pak mne zajímá o kolika vzorcích v bázi a jakém čase rekonstrukce tu mluvíme ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Především se bavíme o tom, že si Google dělá zálohu internetu do své databáze. Když smažete svou fotku, bude existovat dál. A to se mi nelíbí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ji nemas davat guglu:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Především se bavíme o tom

Ne, o tom se nebavime, a uz vubec ne predevsim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

" A to se mi nelíbí."

Robí to facebook(a nielen fotky), robí to kontrola na letiskách, bankách atd. Zvykni si.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zatim neni neuronova sit = Skynet/umela inteligence, ale cim bude komplexnejsi, jest spojenim superpocitacu vykonnejsi a se ze-na-zbiranych dat skrz milionu to cidel smartphonu, notebooku, digitalnych fotaku si vykresli presny adaptabilni algoritmus, jest projecke tvari v zavislosti na farbe pokozky/oci/vlasu, vysce, uhlu foceni, tak to se jiz bude jednat o zcela nezavislou platformu generujici skutecne vysledky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nechápu, že z práce na úrovni semestrálního projektu na VŠ dělají všechny "významné" české IT servery takové haló. Vždyť to není vůbec nic převratného. Podobných prací bylo napsáno tisíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano bylo a dokonce mnohem lepších i prakticky fungujicích, ale když není o čem psát tak se holt musí vyšpatnit i taková blbost, protože kde nejsou nové články tak tam se pozoruje odliv čtenářů ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se že z těch pár čtverečku nic zrekonstruovat nejde, maximálně se můžeme pokusit "hádat" co tam bylo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Zajímavé a zábavné na tom je, že se zde nejedná o variaci na trapnou statistickou regresní analýzu, hledání shody nejmenšími čtverci apod., ale odhadem pokud je to "nové" tak je to derivát oboru DeepLearning a specificky DeepDreaming.

https://nbviewer.jupyter.org/github/tensorflow/tensorflow/blob/master/te...

Čtěte od konce, podívejte se na poslední tři obrázky v krajince. Nebo tady je hezký filmeček:

https://www.youtube.com/watch?v=FHh88lsp6GI

Dogslug tzn. slimákopes (a našly by se i jiné konotace) je zřejmě vůbec docela relevantní klíčové slovo třeba do Google Images. Před časem proběhla zprávička z dílny tuším Googlu, že si s tím hrajou, dali tomu jméno Deep Dreaming, ale od té doby si s tím zřejmě hraje kdekdo. Jestli na to stačí počítač s GPU tak není divu.

Čili spíš než interpolace nebo hledání v databázi je to taková impresionistická LSD halucinace primitivního zrakového kortexu, kterému někdo podstrčí "tohle v obrazu hledej" (protože víc zatím s ANN neumíme). Mě na tom spíš než ten bizardní obrazový výsledek překvapuje a baví, že někdo dokáže z bůhví kolikáté vnitřní vrstvy neuronky zpátky zrekonstruovat jakýsi fiktivní prvotní obraz, ještě navíc s plynule nastavitelnou úrovní "morphingu" mezi realitou a volnou halucinací...

Edit: tohle je maso: https://dreamscopeapp.com/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.