Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NewEgg již bere Bitcoiny

"Měli byste o něco podobného zájem i při nákupu hardwaru či elektroniky v českých e-shopech?"

Nakup za BTC za oceanem je sice jednodussi z pohledu platby, nutnost celni deklarace to ovsem neresi. Za me tedy rozhodne ano.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V nasich koncinach sa taketo veci daju za BTC nakupovat na Tiphardware cz / sk. Namatkovo som tam ale cenu nasiel vzdy o trochu horsiu ako napr. v Alze...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já kryptoměny beru, není problém.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, pokud to pujde pres bitpay nebo stovku jinych a ja ve finale dostanu pozadovanou castku v korunach, tak je mi to uplne fuck, jakym zpusobem se to transformovalo na koruny:))
Zajimalo by me, jestli jsou fakt lidi, co kupujou bitcoin jenom proto, aby mohli bitcoinem draz platit, asi jo ..... asi jsou fakt i lidi, co si nechavaji vyplatu konvertovat do bitcoinu, na svete je spousta pochybnych lidi:))) Zajimalo by me, jestli je ten trend tak silny, ze kdyby se zitra provalily klice k bitcoinu, tak jestli by zacala zas nejaka krize, kdyby lidi treba vsechny sve penize nebo dokonce pujcene penize "investovali" do bitcoinu, i takovi budou:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

panu BTJ praskne zilka..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ses debil .... SAMOZREJME, ZE ANI NEWEGG ANI NIKDO JINY ***NEPRIJIMA BITCOINY***!!!!!!!
Uz to kuwa konecne pochop!!!! Ani na te nejvetsi bitcoinove seslosti NEPRIJIMALI BITCOINY!!!!!!! To ale kuwadopc neznamena, ze jima nejde za to platit!!!! Kdyby autor nebo kterykoliv z diskutujicich trochu premyslel a podival se, co je bitpay, tak by nemleli takove kraviny.
Bitpay je jenom platforma pro prevod REALNE BEZCENNYCH bitcoinu na REALNE CENNE PENIZE!!! Cili Newegg, ani nikdo jiny, kdo pouziva bitpay, NEVERI BITCOINU ANI ZA MAK, proto vsechny transakce jdou v realnych penezich, dolarech, eurech, korunach, chapeme???
Jedine co si daji na stranky je logo, ze prijimaji bitcoin, vytvori ucet u bitpay a vlozi jeden HTML kod ..... ovce prileze -> vybere si nejakou picovinu -> da nejake sve realne bezcenne bitcoiny uchrcene kdovi kde -> bitpay si je veme -> vleze na bitcoinovou burzu -> najde chudaka, ktery vymeni bitcoiny za realne penize -> bitpay si veme desatek -> penize posle obchodnikovi => obchodnik prodava vec za 5$ -> obchodnik dostane 5$, s zadnym pochybnym bitcoinem neprijde do styku -> bitpay vydela desatek -> nakupujici promeni sve bezcenne data za zbozi -> a nejvetsi chudak je ten, kdo rozmenil bitcoiny za penize:)
Takze newegg neakceptuje zadny bitcoin ... akorat umoznuje kupujicimu pres bitpay si za poplatek vymenit bitcoiny za penize, ktere uz newegg ochotne a velmi rad akceptuje:)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, ale v zásadě to neříká vůbec nic. Misto BitCoin si můžeš dát kuruna, rubl, jen, euro, zlato a bude to platit pořád. Ve finále ten Newegg všechno konvertuje přes nějakého prostředníka do jedné, maximálně do dvou měn.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Udelam dablova advokáta a zastanu se kolegy vyse. Pletes totiž několik věci.
Rubl, Jen i Euro jsou meny a jako takove jsou relativne stabilni, takze obchodnik muze drzet hotovost v rublech i eurech i dolarech i dalších menach.
Horsi uz to bude mit se zlatem, protože tam je VELMI technicky narocne provádět platby.

bitcoin si však zadny obchodnik nebude drzet, protože nemá stabilni kurz. Jak jsem psal jinde,to není nutne spatne, ma to sve vyhody a nevyhody. No obchodnik, co zaroven není spekulant, si nebude drzet bitcoiny, protože riziko, ze o ty peníze prijde, je vysoke.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stabilní nejsou i jiné měny, některé jsou i ryze inflační, což se u BitCoinu říct nedá, proto si myslím, že to riziko až zas tak vysoké není. Nevím jestli je hrozbou to co uvádí BTJ, spíše si myslím, že ne, protože v zásadě BitCoiny splňují podmínku platidla - je jich limitovaný počet, respektive jsou vzácné. Jinak se zlatem se dá platit podobně jako s BitCoiny nebo penězi. Máš ho někde uložené a zaplatíš s ním. Zlato zůstane na místě akorát bude patřit někomu jinému. Riziku kurzu je u každého platidla stejně jako u výměnného obchodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Platba zlatem, které mas ulozene v bance a platis potvrzenim o tom ulozeni...co mi to pripomina...aaaa, peníze :-)) Peníze kryte zlatem jsou opravdu docela fajn věc.
Ale platit zlatem, jako ze fyzicky s nim platit, je dost slozite a krajne nekomfortni...
Co se tyce bitcoinu, existuje riziko, ze někdo ma v ruce "vypinac". Ok, to riziko existuje, ačkoliv ho osobne vnimam jako téměř zanedbatelne.
A to, jestli se bitcoin udrzi další stovky let je v hvězdách - pohybujeme se zde totiž v absolutne volnem trznim prostředí, a bude vznikat (uz davno vznika) konkurence a muze se lehko stat, ze ta konkurence vyhraje.
Ale tak je to spravne...mozna se ukaze (a ja doufam, ze ano), ze bitcon je konkurenceschopny a prezije jako kral. Bude to samozrejme mit tezke, mnohe vlády uz si na nej brousej zuby, ocekavam v následujících letech mocne pokusy o ovladnuti ze strany vlad.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no vypinac k torrentove siti hledaji filmova studia uz docela dlouho, stejne dlouho ho budes hledat v pripade cryptomeny ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem kryptomeny, ze prst na vypinaci drzi ten, kdo kryptomenu vymyslel:)
Navic torrenty nejsou nebezpecne z hlediska skutecne smrtelnych hrozeb ..... coz placeni terorismu, zbrani, drog atd... pres bitcoiny rozhodne je. Taky tak muzou unikat dane (o tom, proc je vyber dani na provoz statu nezbytne, se zde fakt nebudu rozepisovat) a to uz stat zasahnout muze. Lidi porad zijou v nejake iluzi, ze internet je nedotknutelny, anonymni, bezpecny, nejaky takovy ten svaty gral. Ale neni. Technicky rozbit torrentove site je z technickeho hlediska az tristne jednoduche ..... DNS, IP, to vse podleha a je vlastneno vladou ... kdyby prislo takove rozhodnuti, tak se da 99% torrent trafiku zabit behem dne vcetne vsech priprav .....

P.S.: Je zcela jasne, ze ministerstva financi nedovoli rozsireni kryptomen, proste nedovoli. A nejenom z nejakych zlovulnych duvodu, ale ze zcela legitimnich jako je vyber dani a financovani terorismu a korupce (taky duvod proc dnes neni mozne mit anonymni akcie, mit anonymni ucet, platit velke sumy v hotovosti, cekat na schvaleni velkych vyberu a podobne), to vse ma velmi logicky, a podle meho mineni spravny, zaklad. Staci, kdyz reknou, ze bitpay jde proti temto zakonum a umoznuje anonymni platby, ktere nejdou vysledovat, zda nepochazeji z trestne cinnosti .... tim padem postavi bitpay mimo zakon a druhy den klesne bitcoin na petinu. Zavrou tri nejvetsi burzy, ze smenujou netransparentne penize a bitcoin vs. dolar bude na nule, protoze si jej nikdo nikde nevymeni. To je to, co celou dobu rikam, NENI TO BEZPECNA MENA!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ten kdo ji vymyslel ji releasnul jako opensource, jiz to nema pod kontrolou, leda by existovala nejake zadni vratka nebo superklic/kolize o kterem mluvis ktery by doted nebyl nalezen tisici lidma kteri do toho kodu koukaj kazdy den..

o vyberu dani se nepru, ja nemam problem s tim dat na priznani prijem v BTC bude li na to kolonka

kdyz je tak jednoduche rozbiti torrentove site pres DNS proc to jiz neni udelano ? nebo vlady vedome podporuji pirateni filmu na kterych torrenty vyrostly ?

ano neni to bezpecna mena STEJNE jako neni beznecna mena argentiny ci USA, ci nase koruna, POUZE jsou nektere o neco malo bezpecnejsi a nektere o neco malo mene...

vlada USA bojuje docela okate proti terorizmu a nevidim zadny signal ze by chtela BTC zakazat, naopak, ted delala aukci na 30000 btc zabavenych silk roadu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Paneboze ........ proc asi nerozbili torrent? Protoze vlada nejsou nahravaci studia. Veris doufam tomu, ze kdyby US vlada rekla krles, tak technicky to problem neni ...... nebo ani tomu neveris?

Vazne si myslis, ze kdyz se aplikuji protikorupcni a protiteroristicke zakony, ze by bylo nejak tezke zrusit bitcoin? To si opravdu myslis????
Vidim, ze moc technickeho zazemi nemas:)

A proc prodavalu bitcoiny? Proc myslis? Schvalne, zkus si tipnout?:o)))))))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

lol no jsi fakt marnej...
ok pirateni primo neposkozuje americkou vladu, bomba na ulici nejak primo poskozuje vladu ?

ne vsechny root servery jsou v moci US vlady ale dobre kdyz by se dohodly vsechny vlady na svete tak OK technicky to mozne je, ted mi jeste prosimte vysvetli jak to souvisi s terorizmem potazmo s BTC, tim ze neco zakazes, ze znemoznis necemu oficialne fungovat tim jen zajistis presun do neoficialnich siti - napriklad DNS sit neni jenom jedna (ta oficialni) ale existuje jich nekolik paraelne, piratske skupiny maji sve servery, dokonce sveho casu v cechach vznikla verejna alternativni sit DNS jako reakce za moc drahe domeny .cz mozna jeste funguje :)

ja to vim proc US vlada prodava ty BTC, tou otazkou, to jak jsi ji napsal, me je jasne ze ty to nevis a chces to slyset od nekoho jineho a pak z nej delat blbce pokud to nebude v souladu s tvoji pokrivenou realitou - no schvalne co si myslis ty ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je to logicke u meny(ci komodity?), která nemá zadny relativne pevny kurz..Tudiz ji dlouhodobe aktualne drzej jen spekulanti, protože ti si nejspíše mohou dovolit jit do rizika, ze se to nakonec cele nepovede a oni prodělají.
Docela nechapu, ze to lidi nechapou :-)
Ono by se dalo podobne platit klidne tulipanovyma cibulkama a opet by to mělo podobny prubeh.

na druhou stranu to nic moc nevypovida o tom, jestli bitcoin ma ci nemá budoucnost.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale tulipanove cibulky jsou realna hodnota, kdezto bitcoin nikoliv. Staci kdyz NSA (nebo ten kdo bitcoin vymyslel) pusti do sveta privatni klic k bitcoinu a ma to hodnotu 0 (presne:)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No...slysel jsi o problemech na burze tulipánových cibulek, není to zas az tak davno :-) Tam během několika dnu ztratily tulipanove cibulky hodnotu o několik (mozna i desitky) RADU :-)

Btw, bitcoin a peníze, není rozdil. Pokud "někdo" bude chtit, oboji ztrati svou hodnotu lusknutím prstu. Peníze dneska nejsou NICIM kryte. Jedine, co je kreje, je fakt, ze nejaky stat vyžaduje, aby se s nima platilo a velmi zneprijemnuje placeni necim jinym. Plus stat narizuje obchodnikum ty peníze prijimat. Pokud by ciste teoreticky někdo dneska rozhodl, ze se zmeni hodnota koruny v pomeru 1:10000000000, tak se zítra rano vzbudíme a proste to tak bude, a NIKDO z nas s tim nic nedokaze udelat (To, ze se to takto nestane je pravdepodobne, i když ne jiste. Pravda je také ta, ze se to deje prubezne pomoci rizene inflace, takze například dolar ma 1000x mensi hodnotu nez před tusim něco malo nez 100 let. Presto peníze nekteri lide adoruji jako uzasnou věc).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vis kolik jsou to desitky radu?:o)))
Lusknutim prstu .... to bys nemohl vubec verit celemu principu statu (aha ty vlastne neveris, ze?:o) .... kdyby to tak bylo, tak by mohli hned rict, ze vsechny tve majetky propadaji statu atd ..... proste to neni ani tak o duvere, jako o jistotach:)
Penize jako takove jsou kryte majetkem vsech lidi a vyjadrujou nejakou relativni konstantu majetku vs. papirku. Penize jako takove nemuzou byt nikdy 100% kryty, ale je tam ta duvera a celkova jistota ve stat. Stejne tak jako by se mohly zrusit zitra rano koruny, tak by zitra mohl stat prestat existovat, zrusilo by se zdravotnictvi, policie, skolstvi a kazdy at si zije sam na sve hromadce, dokud ho soused nezastreli pro kus chleba ...... evidentne to takhle uz peknych par (mozna desitek) tisic let nefunguje. Aby se to v rit obratilo, to by musel existovat nejaky superzlorad, ktery by takhle rozpustil republiku, ale nic takoveho jako velky bratr neexistuje, neni zadna jedna autorita, ktera by to mohla udelat, takze ne, ani teoreticky to mozne neni. Dokonce neverim, ze by to bylo nemozne i v takovem "state" jako je severni korea a tam by se tomu mozna i verit dalo:)
Ale ted zpatky do reality .... nema smysl divoce teoretizovat ...... dolar, euro, koruna, to jsou proste tvrde meny, podlozene realnyma hodnotama/majetkem. To je holy fakt. Kdezto bitcoin neni (at se na to clovek diva jak chce) podlozen absolutne nicim. Bitcoin nevznikl jako podpora nejakeho majetku, proste se virtualne "vytezil" z absolutne niceho. Neexistuje tam nejaky moloch jako stat a miliony lidi, kteri by za tim staly se svyma majetkama ...... ale bitcoin ma jeden zcela zasadni rozdil, existuje jeden clovek, ktery muze bitcoin lusknutim prstu kompletne zrusit. Clovek ktery drzi privatni klice ke generovani bitcoinu, presne ten clovek muze za 5 vterin, minutu, hodinu, za rok, treba taky nikdy ... vydat ten klic a kazdy si bude moci padelat libovolne mnozstvi bitcoinu a tim tu menu pohrbit ..... a to je proste tak obrovske riziko, ze NIKDY zadny normalni obchod/clovek v nem nebude drzet vic nez promile ze sveho majetku a vzdy jej prevede/investuje do realne hodnoty jako je stabilni mena, komodity, nemovitosti .... klidne i ty akcie ......

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

U tech tulipanu jsem hovoril o http://cs.wikipedia.org/wiki/Tulip%C3%A1nov%C3%A1_hore%C4%8Dka
Skutecne tam 1 den se cibulka prodávala za cenu 1 domu, a jak to krachlo, tak to pak nikdo nechtel kupovat ani za hodnotu 1 cihly, to cele se stalo během několika malo dnu.
K tem menam - velmi se pletes. Meny NEJSOU podlozene zadnyma majetkama lidi. Peníze byvaly podlozene zlatem, pak se od toho upustilo, a pak nastalo to, co jsem psal například u dolaru. Podivej se schvalne na vyvoj hodnoty dolaru v case, mozna budes prekvapen, az to uvidíš v grafu.
Peníze jsou kryte důvěrou ve stat, jak pises. A stat si to pojistuje hrozbou nasili (az vcetne vezeni), pokud by snad clovek chtel nejak moc rebelovat.
Co se tyce toho, ze není mozne, aby stat jen tak z niceho nic zmenil hodnotu penez, doporucuji si vzpomenout na dobu nedavno minulou, kdy se stalo toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A1_m%C4%9Bnov%C3%A1_r...(1953)
Ono prijit jen tak přes noc o prachy v pomeru 1:10 az 1:30, to je radost. Pametnici vypraveli, jak ještě noc předtím, nez se to stalo, prezident mel projev a tam lidem prisahal, ze menova reforma nebude. Tolik asi k tomu, jak moc se da verit státu.

Jinak to, ze Bitcoin není podlozeny nicim není problém. Problém muze byt, pokud skutecne někdo drzi v ruce něco, cim se to cele da okamzite znicit. To problém samozrejme je. Ale hodnota Bitcoinu se neodvozuje od toho, cim je pokryty, ale odvozuje se ciste od duvery v nej. Coz je krystalicka ukázka "volneho trhu" - zboží ma prave takovou cenu, jakou je za ne někdo ochotny zaplatit. Bitcoin je v tomto smeru upplne to same, jako tulipanove cibulky ci barevne koralky. Ma urcite vyhody - urcita mira anonymity, urcita mira nevysledovatelnosti, nejedna se o inflacni menu, techicky je jednoduche s nim platit, dobře se uchovava a nepodleha v tomto ohledu skaze, a podobne. Ma i sve nevyhody, o nekterych uz sla rec. Platit Bitcoinem je tedy to same, jako platit zlatem, cibulkama nebo cervenejma satkama - dokud existuje někdo, kdo ma o ty věci zajem, mají ty věci nejakou cenu.

Nemá tedy smysl tvrdit, ze peníze jsou necim podlozene a bitcoin ne - i kdyby to tak bylo, jako ze není, tak by to bylo uplne jedno. Dokud za Bitcoin někdo něco da, tak ma cenu. Dokud vezmou peníze v obchode, tak mají cenu. Peníze mají konkurencni vyhodu, ze pokud obchodnik peníze neprijme, tak ho nakonec zavrou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jaky je rozdil, kdyz byly penize "jakoze" kryty zlatem? Stejne jako by ta jedna vsemocna zla bytost mohla zrusit penize, tak by taky mohla ukrast to zlato, takze je to uplne jedno.
Je to proste jen teorie, v globalni ekonomice se to proste stat nemuze .... a i kdyby mohlo, tak ta sance je astronomicky nizka. Da se bez premysleni proste rict, ze koruna JE bezpecna mena .... proste v realnem svete JE bezpecna, tecka! Naproti tomu bitcoin ze sve podstaty NENI bezpecny ..... to je proste suche konstatovani faktu. Ruku na srdce, nesouhlasis? Kolikrat bys vyjadril, ze je koruna bezpecnejsi nez bitcoin? Milionkrat? Miliardkrat? I blbe akcie jsou o mnoho mnoho radu bezpecnejsi "mena" nez bitcoin, protoze v pozadi stoji realna spolecnost, majetek, hodnota. Bitcoin si nekdo "natezil", cimz pocital kdovi komu, kdovi co ..... zadnou hodnotu nema. Kdyz koupis 100% akcii spolecnosti, vlastnis fyzicky tu spolecnost, kdyz koupis 100% bitcoinu, tak nemas nic, doslova a do pismena nic ... navzdy uz to budou jen bezcenne nuly a jednicky ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ctes ty vůbec, co pisu?:-(
Daval jsem ti priklad, z doby ne uplne davno minule, kdy konkretne koruna přes noc ztratila svou hodnotu v násobcích desiti. A to ciste rozhodnutim politiku.
Mam li byt uprimny, tak koruna mi neprijde jako nejaka extra stala mena - stalost si predstavuji tak, ze i za 100, 200, 300 let zde stále bude a bude mit svou hodnotu. To u koruny principialne NENI MOZNE. Není to mozne ani například u dolaru. Za 100 let, pokud tu nejaka koruna bude, bude mit tak 10-100x mensi hodnotu, nez ma dnes (spočítej si prostou matematikou, o kolik se zvysi číslo 1, pokud ho 100x po sobe vynasobis 1,02 - a to je JEN 2% rocne inflace. V realu je to mnohem horsi)

Jinak znovu opakuji - hodnota jakekoliv věci je urcena ciste a pouze ochotou lidi tu věc koupit a za kolik. Rohlik ma cenu 2kc prave proto, ze ho lide za 2kc jsou ochotni koupit, a jinde ten samej rohlik ma cenu 20kc, protože ho tam lide za 20kc jsou ochotni koupit. Absolutne se neda urcit, jakou jednu objektivni cenu ma rohlik.

Kolikrat je koruna becpecnejsi nez bitcoin? Imho není. Oboji ma sve pro a proti, a vidim bezpečnost drzet to ci ono z dlouhodobého hlediska nastejno. U koruny vim jiste, ze za 100 let dnesni 1kc bude mit hodnotu max 0,1kc. To není asi zadne riziko, to je jiste. U bitcoinu nevime, jestli dnesni 1 bitcoin bude mit za 100 let hodnotu 100x vyssi, ci 100x nižší, ci zadnou. Osobne, kdybych se ted mel rozhodnout, co si poridim, abych si v tom uchoval majetek na 100 let, nezvolim ani korunu, ani bitcoin. Oboji je na to krajne nevhodne.

A at to nemusíš hledat, tak k tomu tvému tvrzeni, ze mena je proste bezpecna: První odkaz k vyvoji hodnoty dolaru, který mi vypadne - a to je prosim jen do roku 2000, nekde si zkusim z legrace dohledat, jak je to az do dneska, to bude extra zajimave : http://fakebug.cz/zamysleni/historicky-vyvoj-hodnoty-americkeho-dolaru/
Pokud TOMUHLE veris, ok, tvoje volba, ale nerikej o ostatních, ze jsou hlupaci, pokud to vidi jinak, prosim...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To, ze penize ztraceji hodnotu je celkem jasne. Dokonce i to, proc se umele inflace vyvolava. Samozrejme z toho duvodu neni vhodne drzet penize desitky let ..... proto se penize musi investovat do fyzickych statku. Ale bavime se o bitcoinu jako ryze nebezpecne pseudomene, ktera uz ze sveho puvodu je proste picovina ...... kdybys mel zbytecnou miliardu, muzes do mesice bitcoin totalne zruinovat .... nejdriv bys tak jenom cucal po troskach za levno, nenapadne, proste co by to slo ...... a pak bys ty desetitisice bitcoinu nabidl naraz na burze, po par tisicich vyprodal vsechny nabidky na odkup, vytvoril brutalni prebyt nabidky volnych bitcoinu a do rana by stal bitcoin deset centu:) To je to co rikam, 99% lidi si je skudli doma a obchoduje se realne jen za par penez .... kdyz tohle naraz pokryjes a vykoupis nejakou vetsi burzu, tak bitcoin totalne zabijes. Ani tech par naivku mu uz nikdy nebude verit ..... a mozna s sebou vemes i ostatni kryptomeny ....

A menove reformy sly po valce za komousu v anarchii, dnes kdyz jsou vsechny meny provazane to uz proste nejde ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys mel zbytečnou miliardu, tak s kurzem bitcoinu neudelas nic. I kdybys jich mel zbytečných 10, i kdybys jich mel zbytečných 100.
Mimochodem, uz tady byly i masivni prodeje za nesmyslne nizke castky, a nestalo se nic zásadního.

Po valce nekde byla anarchie? To je mi docela novinka.
Mimochodem, zrovna ted jsem zapl Pc a co nevidim za clanek : http://www.novinky.cz/ekonomika/341131-miliardar-trump-vzkazal-americanu...
Rozhodne osobne povazuji bitcoin za bezpecnejsi menu, nez je dolar. (Ostatne i koruna je bezpecnejsi nez dolar, v dnesni době, je otázka, jak to dlouho vydrzi)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to co popisujes se realne deje, proc myslis ze kurz BTC jde taky dolu a ne jen nahoru ;)
nevim v cem ma vyhodu investovat do fyzickych statku, koupit treba auto ? nebo kus pole ? auto je za 10let bezcene, kus pole si neodneses kdyz budes potrebovat (soused vedle zacne delat cinnost ktera cenu tveho pole potahne dolu), mozna leda tak koupit veterana :) a ten jde nahoru proc ? no protoze je deflacni - je ho na trhu omezene mnozstvi ktere se snizuje - ha kryptomena ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

penize jsou kryte statem ?
ma toto nejakou hodnotu ? podivejte se laskave na krach argentiny ktery momentalne probiha, aktualne se veritele (92%) dohodli ze dluh bude mit hodnotu "jen" 25% puvodni castky... tech zbivajicich 8% se ted bude soudit (hedge fondy ktere nakoupili zavazky uz v krachu za dejme tomu 30% cenu a tech by rady aby to bylo aspon 50%) ;) no uvidime - je to takovej realnej test toho nakolik jeste plati FAKT ze penize NEJSOU kryty NICIM, doted to zadny veritel proti statu nevyhral, ted se spekuluje ze je jista sance ze by MOZNA mohlo dojit ke zmene, neoficialne se ale jedna jen o to aby temto 8% veritelum bylo mimo zaznam vyplaceno trosku vice a oni vydelali o neco vice ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

realna hodnota je dana tim kolik za to nekdo jiny je ochoten dat, jestlize to je ted 14kkc tak je realna hodnota bitcoinu 14kkc funguje to uplne stejne jako u tulipanove cibulky, hroudy zlata, papirku se smetanou ci lincolnem nebo papirku s putinem ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ha ha, takze praskla :)
milej pane Hulane o zadnem newegg (co to je?) ani o zadnem prijimani bitcoinu jsem nepsal, pouze jsem dosel k nazoru ze z tohoto clanku vam praskne zilka - a praskla :)
mam tu totiz takovou docela vykonou kristalovou kouli, muzu vam delat financniho poradce jestli mate zajem (za jistou uplatu samozrejme v BTC)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žádné tajné klíče k BTC neexistují. Nemohou existovat. Kdyby totiž existovaly tak by se to vědělo. Celý algoritmus výpočtu je volně dostupný. Každý se může přesvědčit. Nicméně i kdyby takový superklíč existoval tak co by to mohlo znamenat? Ty BTC které jsou již vytěžené už nikdo se superklíčem nedostane. Jednou je majitel někdo jiný a tím to hasne. Samozřejmě dají se ukrást - koneckonců jako cokoliv jiného. Jelikož je momentálně vytěženo +- polovina BTC tak teoreticky kdyby najednou bylo 2x více BTC v oběhu tak klesne cena na polovinu. Druhá věc je ovšem panika která může nastat a ta by mohla srazit cenu hodně dolu takže by i ten kdo "má" superklíč neměl nic. Takže jediný způsob jak využít superklíč a současně z toho mít nějaký profit je pozvolné uvolňování po malých částkách. A to ničemu nevadí. To je pouze ekvivalent inflace nicméně nemůže existovat více než cca 21 mil. BTC už z principu této měny takže teoretická inflace je časově omezená do okamžiku kdy dojde k vytěžení všech mincí. Pak už žádná inflace nemůže mít na BTC vliv. Jediné čím se pak může řídit jeho cena je trh. Principielně by však měla jeho cena dlouhodobě růst právě z tohoto důvodu že to není inflační měna. Samozřejmě druhá věc je jaká bude ochota lidí s ním platit. Není ale nemožné aby se třeba za 20 let cena BTC nevyšplhala klidně k 10.000.000 USD/1BTC. Pokud se začně používat skutečně masově tak to ani jinak nejde protože bude třeba těch 21mil BTC mincí rozdělit mezi všechny lidi na planetě a to nejde jinak než jeho dělením na zlomky BTC. Tuším že BTC se dá dělit na 8 desetiných míst. Osobně si myslím že dnes koupený zlomek BTC za 1.000 Kč může být Vaše nejlepší investice v životě. A nebo taky ne :-) Já pro jistotu pár BTC mám. Co kdyby...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A pak jsou tu litecoiny, sonycoiny, wowcoiny ........................... tisice dalsich ...... kazdy si muze udelat vlastni "menu" ...... prijde ti tohle normalni???
Osobne by me zajimalo, kolik se v soucasne dobe v techto *coinech toci penez .... pocitam, ze to bude v radu milionu, mozna desitek milionu korun denne, cili naprosto bezvyznamne. Kdyby to zacalo byt vyznamnejsi cislo a zacaly by tama utikat dane nebo se tim platilo za trestnou cinnost, tak to proste a jednoduse zakazou (coz uz se na nekterych burzach ze dne na den, stalo).

Libi se mi zaklinadlo "ono by se na to prislo":o)))) To nemuzes myslet vazne ..... znas nekoho, kdo ma byt nepatrne poneti jak to cele funguje? Je nekde nejaky verejny kod? Pocitam, ze na SSL se divalo tak 1000x vic lidi nez na nejaky bitcoin a heartbleed chybu nikdy nenasli:) To je proste takova ta mantra, ze si vsichni mysli, ze to funguje, ze je to urcite bezpecne, sak oni na tom makaji nejake bedny ..... a pritom to je one-man show:o)))))

Dnes muze vydat svoji nicim nepodlozenou menu uplne kazdy (a mam posledni dobou pocit, ze to dela fakt kazdy druhy) a to prece neznamena, ze ji budou lidi nejak bezhlave kupovat a verit ji ..... BTC byl proste prvni, to se mu neda uprit ...... ale tim to proste konci .....
Kolik je realne obchodovatelnych bitcoinu v obehu? Bude to uplne zanedbatelne procento ..... kdyby je nekdo zacal hromadne skupovat nebo se jich naopak zbavovat, tak cena bude zitra na nule .... je klidne mozne, ze na tech "burzach" se toci "obrovske" bitcoiny v radu tisicu a to je vse:o) Ostatni je maji nekde na svych "penezenkach" utopene a jakmile takova "burza" krachne tim, ze tam nekdo nabidne 10000 BTC nebo je naopak koupi, tak proste zanikne, tecka .... nebude zadna konverze BTC/USD:) Bude to nula ..... nez treba zas pak nekdo nejake nenabidne nebo neproda .....
Ja chapu, da se asi spekulativne "rano nakup-vecer prodej" neco vydelat, ale jako takove ta mena nema budoucnost. Nebudu tu vysvetlovat makroekonomii penez .... zjevne tu lidi nechapou ani zakladni principy meny. Bitcoin je proste virtualni halokryptomena, vykyvy v desitkach procent jsou na dennim poradku, ve stovkach v mesicnim poradku ..... to nejsou akciove paky, futures, blackjack, ruleta ... to je proste pravy gamblersky hazard:)
Ale jo, klidne si mej par BTC ... kdybych je mel nekde zadaco nebo spesl levne, tak bych si je taky drzel, to zas jo .... ikdyz teda mit je levne, tak bych je prodal:) Proti tomu nic nemam .... ale prodat barak a prevest na BTC nebo si v tom nechat vyplacet vyplatu, muze leda debil .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zcela. Doby, kdy bylo zcela normální si vydávat vlastní peníze, ještě nejsou tak daleko. Co je na tom špatného? Že to režimy řekly? https://sp2.yimg.com/ib/th?id=HN.608004757557084270&pid=15.1&P=0

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ROFL ty si to predstavujes jak Hurvínek valku :-)))
Btw co je spatneho na tom, aby si každý mohl vydavat peníze, jake chce? Osobne v tom vnimam naopak obrovsky plus. Je to idealni stav, kdy si kdokoliv muze vydavat jakekoliv "peníze" a pak uz jen zalezi na tom,kdo tyto peníze bude akceptovat a kdo ne.
Btw "Ja chapu, da se asi spekulativne "rano nakup-vecer prodej" neco vydelat, ale jako takove ta mena nema budoucnost" <-- to je hezke, ze mluvíš o jakekoliv meně...protože zrovna presne na tomto principu bohatnou jedni a druzi prodelavaji jiz pekne dlouho. Dneska na to mame dokonce roboty, clovek uz to ani nemusi hlidat sam, ma na to SW a ten obchoduje za nej...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

filozoficky mate NEKDY dokonce i pravdu jenze to podkladate nepravdama, cryptomeny jsou opensource, narozdil od openssl kde fakt zafungovalo neco co popisujete "ukolebani se tim ze to funguje" tak cryptomeny jsou momentalne pod drobnohledem programatoru hackeru a crackeru, precijenom za pripadny uspech v hacku je mozne ziskat realne penize a to ihned

zde jsou spravne informace (verejne dostupne - prekvapen?):
- aktualni 24h volume: 35000 BTC coz je v Kc cca 500 milionu
- ano kazdy kdo ma do prdele diru si muze vyrobit svoji kryptomenu stejne jako si kazdy diktator v africe muze natisknout svoji menu, jenze to jestli ji trh akceptuje, jestli se zacne pouzivat to rozhoduje jakasi "kolektivni" karma ;) jiz delsi dobu frci akorat BTC a LTC zdroj: http://www.cryptocoincharts.info/v2/coins/graphicalComparison
- prodej vetsiho objemu BTC se uz stal nekolikrat a pro myslici jedince to neni duvod k panice ale prilezitost k realnemu otestovani duvery a funkce meny, to ze to BTC prezil je dost silny argument PRO tuto menu, abych byl konkretni napr vlada USA nedavno prodavala 30000 BTC zabavenych na Silk Road shopu: http://www.coindesk.com/18-million-worth-of-silk-road-bitcoin-to-be-sold...

zaver:
nemate spravne informace a delate z nich famy, jste liny googlovat a mate nejaky zasadni iracionalni blok vuci opensource, pokud tem udajum o kterych tu pisu neverite muzete si je UDELAT SAM, kazdy si je muze vytahnout ze site, vse je dostupne, jedine neni zname je majitel uctu penezenky, nechcete li byt pripojen do site muzete pouzit nejaky online prohlizec: https://blockchain.info

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi prosim najdi zdrojaky a zevrubny popis bitcoinu ..... ja nic zdanlive oficialniho nenasel.
Precti jsi co jsem psal vys ..... kdyz zacne bitcoin (stejne jako v pripade silkroadu) narusovat bezpecnost nebo vyber dani, tak ho proste zrusi .... staci postavit mimo zakon smenovani bitcoinu za penize, stejne jako je smenovani heroinu za penize, zbrani za penize .... na strankach burz se objevi velke logo FBI (jak uz tomu bylo v mnoha pripadech) a bitcoin efektivne skonci ze dne na den, lusknutim prstu, zcela legitimne ..... a stane se to, pokud bitcoin nejak vyrazne zasahne do ekonomiky, tak se to proste stane, to nemuzes poprit. To je zcela exaktne a zcela nezpochybnitelne dane, ze v dobe rustu terorismu a ruznych ekonomickych tlaku proste nikdy nebude dovoleno takove anonymni mene se rozrust.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen technicka - prodávat heroin se taky nesmí, je to zákonem zakazano, a presto se to deje...Naopak to heroinu VYRAZNE zveda cenu, v podstate to nejhorsi, co by se drogovym dealerum mohlo stat by bylo, kdyby stat prestal prodej heroinu kriminalizovat.
Jses schopny vůbec videt takovehle souvislosti? Asi ne, co

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To fakt nemyslis vazne .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jake sdeleni presne se ti nezda?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"zde jsou spravne informace (verejne dostupne - prekvapen?):
- aktualni 24h volume: 35000 BTC coz je v Kc cca 500 milionu"

Mimochodem, je tam i statistika kolik z tech 35000 BTC jsou porad ty same BTC, ktere spekulanti 10x denne posilaji sem a tam?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

opensource:
google "bitcoin" klik na bitcoin.org -> klik na resources -> development, je tam odkaz na github https://github.com/bitcoin/bitcoin

volume:
jestli se to protaci dokola neni problem zjistit z blockchainu, muzes si na to napsat nejaky parser v MS powershellu, me ten udaj nezajima protoze ho nemam vuci cemu porovnat tj. napr kolik volume na BCPP se protaci mezi spekulantama sem a tam na akcicich CEZu...

vidis to je presne to co pisu, jsi linej googlovat proste pises bez toho aniz by jsis precetl dostupne informace a udelal z nich pokud mozno nejobjektivnejsi zaver, to je duvod toho proc jsi pro me looser, ne protoze mas jinej nazor - ten ja respektuji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze to je ten uplne pravy bitcoin ve sve podobe? A nejaky odkaz na to, jak to vlastne cele funguje? Co se kde a jak pocita/doluje? Nejaka analyza celeho principu?
Samozrejme tenhle github mi vypadl taky, ale prijde mi to spis jako ten dolovaci nastroj. O tom jak fungujou ty master servery se vsema transakcema atd .... to me zajima .....

Jestli se z tech 35000 protaci dokola jen tisic, tak je to kuwa hodne dulezity udaj, protoze ten tvuj kurz 14kkc udava presne tahle burza. Pokud se techto 1000BTC (nebo 35000BTC) prestane tocit, tak burza logicky zamrzne. Jestli 99% (muj odhad) bitcoinu je nekde ztracenych nebo na penezenkach u soukromych lidi atd, tak je to celkem bida .... protoze viru v jeho cenu a kurz udrzuje prave jen to 1 procento ...... tem ostanim lezi nekde bitcoiny ladem jako bezcenne data. Kdyz si to uvedomi, tak je zacnou hromadne prodavat a co se stane s takovou menou? ha? .... fakt nebudu popisovat makroekonomicke principy men ...
Nebo kdyz si nejaka vlada usmysli, ze BTC zrusi? Ha?
Sorry, ale koncim s touhle diskuzi, fakt nemam naladu vysvetlovat makroekonomii statu a obehu penez. BTC proste neni a nikdy nebude podporovana zadnym statem (mozna nekde, kde budou chtit cilene korupci), cili ji muzou kdykoliv zrusit. Uz jenom z principu kryptomeny, neceho nefyzickeho to nema realnou hodnotu a nikdy mit proste nebude .... sam si me presvedcil, ze se obchoduje jen uplne zanedbatelne procento bitcoinu, kde jich je realne v tomto obehu mozna jeste daleko min a ze cely "kurz" bitcoinu udzuje vira jen par stovek, mozna tisic lidi ..... je to bublina, jak ty tulipanove cibulky .... bud splaskne sama od sebe nebo ji splaskne driv nebo pozdej statni aparat, to je holy FAKT! Muze se ti to nelibit, muzes proti tomu prostestovat, muzes vyvesit transparenty, harlejarum posrat motorky .... ale to je asi tak vsechno, co proti tomu muzes delat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno o cem tu pises sedi presne i na jakouliv jinou menu. Například takova koruna - většina jich po většinu casu také nekde lezi na nejakych uctech, ze.
Pravda samozrejme je, ze se vlády budou snazit bitcoin znicit, protože jim narusuje ovladani poddanych. Ovšem krasne na tom je, ze to není tak jednoduche, protože je to uz prilis rozlezle po cele planete a bylo by potřeba "vypnout internet". Coz se na celoplanetarni urovni myslim nestane a i kdyby se to stalo, tak vyhoda bitcoinu je v tom, ze jde uchovat offline a po opetovnem propojeni pocitacu se zase vrati k normalu.

To, ze (i kdyby to tak bylo) 99% lidi drzi bitcoiny v peněženkách nic nevypovida o tom, co by se stalo, pokud by cena zacala rust / klesat. Ti lide to v tech peněženkách nedrzi pro srandu kralikum. Oni v tom mají ulozenou nejakou hodnotu a samozrejme nechteji o tu hodnotu prijit. Velmi podobne, pokud si nakoupim zlato s tim, ze chci, aby mi drželo hodnotu a ono zacne mit nejake výkyvy, logicky to budu sledovat a reagovat na to.

Tvuj problém je v tom, ze jses jednak zaslepenej jednim smerem, a k tomu vsemu ještě mas velmi omezeny pohled / rozhled.

Mimochodem, jak ses ptal, proc asi nejaka vláda prodávala nejake bitcoiny - predpokladam, ze tvůj dabelsky usmev mel znacit něco jako "vidíte, sama vláda to prodava, protože tomu neveri, hahaha". Ve skutecnosti to je tak, ze věci zabavene z trestne cinnosti se bud likviduji, a nebo se prodavaji. Stat si nenechava zabavene zlato, zabavena auta, zabavene akcie...takze si zcela logicky nenechava ani zabavene bitcoiny...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sakra tys to prokec s tim prodejem, no chtel jsem to slyset od nej..
samozrejme ze US vlada se toho rada zbavi, za 400 milionu bych se toho zbavil i ja a to okamzite, pokud bych to nabyl "zadarmo" tak jako US vlada, tak bych se nechal ukecat treba i na 200 milionu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

aha ty by jsi rad vedel jak se minuje ? neni problem staci googlovat treba "btc miner source code" a podobne, zdrojaky nejpouzivanejsiho cgmineru: https://github.com/ckolivas/cgminer

na tom algoritmu neni nic tajneho, opira se o hash princip tj matematicky vzorec vis ale i s jeho presnou znalosti nejsi schopen odhashovat data zpet a na efektivni brute force zatim neni vykon (az bude, bude zrejme jiz vytezeno)

ne to neni ta burza ze ktery jsem vzal cenu, cena je z male burzy kde se udela cca 1000 BTC denne, cenu jsem vzal odtud protoze tu burzu znam, mam tam ucet a obchod realne funguje..

ohledne tech lezicich BTC v penezenkach, realne penize take lezi ladem, myslim ze ten pomer bude podobnej jako u realnych penez... navic si nemyslim ze jsou lidi tak blby aby ted hromadne nastupovali do rozjetyho vlaku, vetsina tech BTC co lezi ladem bylo nabyto za levno ci skoro zadarmo kdyz byla obtiznost tezeni smesne mala takze to tem lidem je vlastne fuk jestli je kurz $400 nebo $600 kdyz to bude vice jak $1 tak budou radi protoze na tom vydelaj ;)

jsem rad ze rezignujes na vysvetlovani svoji pokryvene makroekonomie statu, nejak to ani nechci slyset jestli promines mam lepsi zdroje informaci nez ty tvoje nepodlozeny bludy
to ze to je bublina s tim souhlasim, je to stejna bublina jako vsechny ostatni svetovy meny v tom je ten for... takze ne tu radost abych protestoval proti vetrnejm mlynum ti neudelam to spis ty ze sebe delas vola protoze na jednu stranu se pasujes do ucitele ekonimie a pak hned napises vetu kterou svoje vedomosti degradujes...

fiat menu take nezakazes protoze si za ni nekdo objednal vrazdu, stejne jako nezakazes noze na krajeni chleba protoze s tim nekdo nekoho zapich, je to nastroj jako kazdy jiny a pouzivat se bude jak zlocincema tak normalnima lidma ostatne tak je to se vsim...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vona mu ta zilka fakt praskne :-DDDDDDDDDDDD

Ne vazne - ja bych byl rad, kdyby to takhle delali vsichni. Cena Bitcoinu a potazmo Litecoinu na burze by tak stoupala. A ja bych treba mohl jednou prodat svejch 264 Litecoinu, nebo by se mi mohla vratit investice do https://alpha-t.net/product/viper-scrypt-miner-90mhs/ . Kterej teda jeste nemam, doufam ze to neni scam. Ale zaloha zaplacena....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, proto to tak obhajujes:) Utopil jsi v tom prachy, tak jsme doma ......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Po precitani diskusie som povodne chcel reagovat obsiahlejsie, ale usetrim si cas a zhrniem to do jednej vety: Vacsieho chuja nez BTJ som snad ani nevidel..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja to shrnu taky do jedne vety: Tak schvalne, kolik jsi na bitcoinu prodelal ty?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.