Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Murdochova News Corp. žádá postihy ISP za liknavý přístup k pirátství

Začíná mi to pomalu připomínat feudální systém. Získej všechny zdroje, jakoukoliv alternativu zakaž a pak si můžeš z lidí udělat nevolíky....

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Pak jen se díváte na svět přes kalejdoskop a netušíte jaká je realita. Je krásné jak někteří tvrdí, že ty zdroje jsou tak hrozné a bezcenné, že za něco takového přece platit nebudou, ale pak vzápětí udělají vše pro to aby ty zdroje získali. A nedej bože jak by se mělo stát, že jiní ty zdroje zfixlují a prodají pod cenou, a na ty chudáky bojovníky proti feudálnímu systému najednou nevyjdou peníze. Dělají za mizernou mzdu, kdekdo jim ohrožuje pracovní místo a ze svého pohledu jsou chudí, tudíž mají práco krást. Ovšem běda, jak jim nějaký cikán, feťák, anarchista nebo prostě někdo ukradne jejich majetek.

Víte, současná autorský řád a vče co se točí kolem duševního vlastnictví je hodně špatné a málo funkční, ovšem kritika od loupežníků, co nic nepřináší, jen si berou, protože jsou (ale u cikánů jim to vadí) to také neřeší. Svět není černobílý ale zatraceně barevný, i mimo naše spektrum vnímání.

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat jak patenty a autorská práva vznikla a k čemu měla sloužit. A všechny další řeči jsou rázem zbytečné....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečné jsou úplně všechny řeči co tady řešíme, realitu stejně nezmění. Já o tomto tématu planě nefilozofuji, já mám dlouholeté osobní zkušenosti s chováním lidí a tím jak zdůvodňují své chování. Víte, když vám zákazník tvrdí, že si hru za 999 nebo 1490 Kč nemůže koupit, protože málo vydělává (člověk středního věku), že si ji prostě stáhne, tak OK. Je to sice zlodějina, ale má alespoň racionální důvod. Ovšem když pak časem přijde, ať mu vypálíme hru z časopisu, co stál 149 Kč, to už je ubohost. Jinak drtivou většinu mých příjmů dělá vytváření práce co spadá pod autorské právo, znám to velmi dobře a souhlasím, že současné zákony v této oblasti jsou špatné a zastaralé. Ale to přece nemůže změnit morálku, to neopravňuje k nemorálnímu chování a ničení svobody jiných. Vždy s úsměvem sleduji výlevy lidí v ČR, jak málo vydělávají, jak je zaměstnavatelé škubou, jak je vše drahé, ale oni otročí za směšné mzdy. Tak pak aplikujte vaše názory i na tuto oblast, berte to jako autorské právo, zaměstnavatel má čisté právo, zcela legálně vás vzít na hůl. Nic vám nekrade, protože vyšší mzda co jste nedostal, vám přece nemůže být ani ukradena. Jsem poslední co se bude pohoršovat na stahováním nebo sdílením. To je prostě součást života. Ovšem nelžeme do vlastní kapsy. Většina držitelů autorských práv, nebo zákonodárci v této oblasti se chovají hrozně. Kupování zajíce v pytli je lumpárna. Takže stáhnout si něco, abych to otestoval OK, ovšem udělat to, tvrdit, že ten film, hudba, SW, kniha, ...... jsou tak hrozné kvality, že za to nebudete platit. Ale pak ten obsah využít až do konce, to je prostě zlodějina, bez ohledu na právo, pak to tak hrozné asi není. Pak to je česká ubohost, kdy slyším nadávání jak politici kradou, jak se pakují za naše peníze, a vzápětí si ten samý člověk stěžuje, že se těžko shání kradená nafta.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Z mého pohledu je to pirátění jediná casta jak donutit stávající monopol změnit chování. Toť vše. A s právy autorů to bohužel zhusta nemá co dělat, vždyť autorská práva měla chránit autory před komerčními firmami, nikoli před uživateli, nyní chrání jen a pouze ony komerční korporace. Díky bohu za internet a šanci pro autory stát se svými vlastními vydavateli....
A mmchodem já kolem sebe nikoho shánějícího kradenou naftu neznám, možná by to chtělo méně posuzovat ostatní podle sebe.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

a nebylo by lepsi proste sluzby se kterymi nesouhlasim nekonzumovat? ja vim, zabavnejsi je krast.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ne zábavnější je demagogicky tvrdit, že se jedná o krádež. Přitom nikdo nikomu nic nesebral že...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Pirátství nic neřeší ani v budoucnu nevyřeší, naopak je to munice pro idioty, co chtějí vydělat i na vzduchu. Je to stejné, jako naprosto nic nevyřeší diskutování na internetu, volání do lesa, modlení či kecy u piva. Stejně tak internet neřeší autory, jasně že mají tím více možností, ale lidé se za celá staletí nemění, tudíž ani ti autoři nebudou přibývat, nebude více kvalitního obsahu nebo nebudou mít větší příjmy. Jasně že se najdou jednotlivé případy, kdy to bude lepší, ale budou to opět výjimky. Ovšem to poznáte časem sám, zkušenosti jsou nepředatelné. Je to lehce měřitelné, jak moc je u nás pokrytí a využití internetu, a o kolik stouplo množství patentů, vynálezů a jiných produktů s vysokou přidanou hodnotou z ČR. Nebo kolik odborníků na IT na internetu skuhrá na své mizerné příjmy a možnosti.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

S tím feudalismem jim moc fandíš. Já bych řekl, že otrokářský systém je to pravé, ale to je ještě slabý čajíček proti tomuto.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jj, nekteri jdou z kapitalismu rovnou do "otrokarstvi" a nekteri zase skacou rovnou do "komunismu" / ruzne free aktivity /, nejak nam z dejin spolecnosti pomalu vypadava par kapitol "jednim vrzem"... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

at zdechne uz konečně

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Takovéto něčí "kopání kolem sebe" nemusí být až tak špatné pro internetovou svobodu.
Jestli to mají takhle nastaveno v zákonech, tak se není čemu divit že se dodržování takového zákona vlastník práv domáhá.
Třeba to rozvíří/rozhoupe nějakou veřejnější debatu na dané téma (=nesmyslný zákon), a bud se zákon upraví nebo to žalované strany (=ISP nebo vyhledávače) prostě odnesou. Nechci žalující stranu obhajovat, ale jestli může někde narazit tak spíš proti napadnutým ISP/vyhledávačům, než proti Pepovi z HorníDolní..

Vyhledávače "sporné" výsledky vyřadit z výsledku technicky ještě jakžtakž můžou, ale dokážu si představit že pro ISP je takovýto požadavek asi docela těžkým (ne-li neřešitelným) technologickým oříškem (=odfiltrovat torrent protokol je sice jednoduchý, ale to by pro požadovaný výsledek nestačilo?)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze filtrovat protokol je len velmi tazko obhajitelny postup. A zarucene sa najde konkurencia hlasajuca free internet bez blokovania a zacnu pretahovat zakaznikov. Neviem si tiez dost dobre predstavit ze by sa im to podarilo presadit plosne na kazde isp

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Když tomu politici nerozumí, projde cokoliv
Pokud to budou mít zákonem, tak to budou mít plošně a jen málokdo a rozhodně ne dlouho jej dokáže porušovat :(

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Odfiltrovat P2P protokol nejde, je totiž velmi vyspělí používá ho spousta služeb, který si tak snižují náklady na provoz serveru a datového připojení, některé služby jsou tak sofistikované že bez P2P by ani nemohli fungovat- není náhrada, např. Skype by bez p2p skončil- protože pochybuju že by mrkvososft investoval miliardy do serverů a datové konektivity aby to vůbec stíhalo všechny hovory, pak tu máme steam, origin, a spousta Mp her, které jedou na P2P např. takové WoT by jste si bez p2p taky nezahrál, odfiltrovat p2p je neprůstřelný, protože by tím napadli i velké žraloky a oni by se bránili, proto vědí že zrušení p2p je neprůstřelné a nikdy na ně nešáhnou, jediný ISP, který si dovolí filtrovat p2p je ten, který dává net zadarmo pouze pro čtení zpráv a mailů např. praha8net a pod.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Skype uz p2p davno nepouziva....

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych měl asi trochu poznámku k terminologii - P2P není protokol, ale spíš technologie nebo způsob rozprostření/přenosu dat v síti... takže P2P obecně asi filtrovat nejde (no, ad absurdum jde, pokud by se veškerý provoz zahazoval ;-), ale jde filtrovat ta část P2P provozu, jejíž charakteristika je známá nebo se dá heuristicky určit. Tj. například by se dal odfiltrovat provoz torrentů, ale už by se ponechaly přenosy Skypu.

Další věc je, že by se to částečně dalo obejít šifrováním na vyšších vrstvách, nebo rovnou použitím VPN, tam pak vyvstává otázka, jestli i takový šifrovaný provoz nemá určité třeba statistické znaky, podle kterých se dá zjistit, že to je P2P provoz, a nebo se může rovnou šifrování zakázat... jenže pak tady zase máme TOR, nebo by se mohly v tomhle kontextu rozvinout steganografické techniky, pak by se to zase někdo pokoušel detekovat a filtrovat, tj. techniky by se zase v reakci na to zlepšily... suma sumárum, moloch nad tímhle nemůže nikdy vyhrát, leda by nad Internetem zavládla úplná totalita a dostupný obsah se řešil formou whitelistu, a to už by třeba mohlo začít vadit i ovečkám :-)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby mi "poskytovatel připojení" začal filtrovat torrenty, tak ho pošlu tam kde slunce nesvítí. Neplatím mu za to, aby za mě určoval co si mám nebo nemám stahovat. Navíc torrenty požívá spousta mmorpg na nasivní updaty her, už vidím jak si 10 milionů lidí naráz stahuje ze serverů společnosti 1gb datadisk......

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, souhlasím... myslel jsem to spíš jako hypotetickou situaci, kdy by to někdo prolobboval jako zákon a ISP se tím třeba začali řídit.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je, ze se Murdoch snazi jeste pred smrti zviditelnit, to chapu, kdo by chtel zemrit uplne sam.
Ale fascinuje me, ze i takovej Microsoft si plati vymahace (nekdy i vyderace) na zajisteni svych (nekdy domnelych) prav, ale News Corp. by nejradeji vsechno zadarmo. Nejprve jim jejich prava ma zadarmo zajistit Google, ted zase ISP, to je nejaka forma australskeho komunismu? :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Inu, proč to nezkusit, že?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak to dopada ked je vo vedeni stary retard :)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

tvoje problemy a retardovy penize...

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.