Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nikon 1 V4: spekulace se rozeběhly

Doporučil bych Nikonu zvážit speciálně pro autora laciný 8-20mm zoom se světelností f/8 za ještě přijatelnou koncovou cenu 690 Kč vč DPH. Nebo ideálně i bez předního členu za polovic, aby si mohl vybrousit vlastní ze starých brýlí a snížit tak náklady.

Světelnější nemusí být. Taky hlavně aby to nedělali zbytečně moc světelné anedávali žádné antireflexní vrstvy nebo asférické členy. To by klidně mohlo zdražit o 100 Kč, čímž by se to stalo předraženým a aniž by pro to měl autor využití a mohl by být i problém s amatérským servisem.

Sorry. Drobná narážka na kultovní SSD sérii :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není potřeba, pořídil jsem si z Číny "0,45x super wide angle lens" adaptér za ~400Kč. Je to fakt úchylárna, někdy o tom možná napíšu. Ale děkuji za zájem o moji sockovitost :-).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Bude někdy dokončení preview (tj. recenze) na Nikon1 S2 http://diit.cz/clanek/nikon-1-s2-preview ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bude. doufám, že bych se k tomu mohl dostat příští měsíc,ale bohužel slíbit to zatím nemohu, mám toho moc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Idealni V4 by pro me byl V1 s normalnim PASM volicem a HW cudlikem na prepinani iso... taky za 5 tacu vcetne objektivu:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že tenhle segment je přecpaný víc než zrcadlovky. Samsung rozšířil flotilu objektivů a pokrývá slušně amatérské potřeby , Sony pořád neví, kam se směrovat, ale skel má hafo, Panasonic a Oly mají našlapaný "ekosystém", kde asi nic nechybí a pak sám voják v poli Fuji, který mi připadá jako novodobý Apple. Jde jinudy, ale má takové portfolio skel, že "Zeiss nechce nadále vyvíjet skla pro Fuji".
Nikon a Canon tady paběrkují a hlavně nemají skla. A velká skla s malým tělem nedávají bežně smysl. A profi tělo s pevným (ne tedy pevným, ale napevno) sklem není to, čeho by se prodaly statisíce jako levných zrcadlovek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.