Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nintendo chystá externí box, který urychlí Switch

To vypadá, že celý switch je jen odpadiště pro nVidia čipy, které nemůže udat jinde :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tohle přesně byla první věc, která mě napadla, nicméně vím minimálně o dvou diskutérech, kteří ti vysvětlí jak i takto zkriplený NV GPU čip v kombinaci s Tegrou, dohromady to krásně komplikující s jakýmsi přídavným boxem , je vlastně lepší řešení, než osvědčené soc od AMD které najdeme v miliónech konzolí. Proč? Protože Nvidia :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jako ten potřebný výkon by to (s tou krabičkou) už mít mohlo, ale to už ztrácí to kouzlo "konzole do ruky" a raději bych koupil PS/XBOX nebo nějaký malý PC na ITX desce, kde jsme už výkonem úplně jinde.
Možná někdo namítne "hry", ale s PC ten výběr je taky a většinou ne v plné palbě 1600,- Kč za hru

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ten pidi displej nejspíš 720p bude až kam, krabičku budeš mít vedle televize, aby to na ní nevypadalo blbě ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemusi byt ve vysledku pro Nintendo vubec problem. Dostanou slusny HW za uzasne prachy. Jen by me zajimalo kdo si to koupi mimo Japonsko (je to narod co miluje divne veci ;-)), podle me nikdo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL. Se z toho stává čím dál tím větší Quasimodo. Énvidiááááá!! :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomnělo scénku z Bláznivé střely, jak O.J. Simpson skládá při přestřelce svou pistolku až z ní vyskládá protiletadlový kanon. :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=lRC1y1xhIkI

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tiež si to pamätám a celkom to na túto situáciu sedí. Aj keď tento pocit je podľa mňa navodený nie práve najlepším predstavovaním produktu. Toto mali zmieniť hneď na začiatku a vytiahnuť prenositelnosť ako výhodu. Tak by to vyznelo lepšie ako teraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to tedy přijde jako totální fail. Chápu, že se konzole v mezičase upgradují (viz třeba Sega Megadrive), ale uvádět upgrade rovnou při uvedení, to je řekněme hodně zvláštní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ide iba o formu prezentácie. Mohlo sa to všetko podať hneď na začiatku ako celok. Nebola by táto nová krabička braná ako upgrade ale ako súčasť Switch riešenia. Mohli to celé predávať za cenu konzol od MS a Sony. A nie takto. Samotný Switch je drahý a toto tomu moc nepridá. Som zvedavý ako dopadne Switch na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, ale takto z toho jsou v podstatě 3 konzole - jedna přenosná, druhá televizní, ale chcípák a třetí TV-výkonnější. To vše různě pozapojované dohromady.

Nedává mi to smysl, nechápu, proč si koupit jen tu střední variantu. Leda by to bylo myšleno jako mašina na peníze, ale to pak zase popírá zcela filozofii konzolí. Prezentace Switche takto je samozřejmě nepochopitelná, ale nepochopitelná je i samotná segmentace hardwaru, když je uveden prakticky ve stejný čas. To není postupný upgrade jak předvedli Sony a MS, to je "instantní" kousek, a pak se ptám, proč neprodávají rovnou jen tu výkonnější variantu, protože dnes mít jen HD, když ostatní (už výběhové a roky staré) konzoly zvládají (většinou) FullHD a nástupci, kteří mají přijít, už rovnou 4K?

Já si nedokážu představit, že si někdo koupí "novou" konzolu, která horko-těžko dá 720p a připojí ji k 4K zobrazovadlu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak u konzolistu nikdy nevis hele, s 360kou a ps3 to delali podobne "sto let"
kupovali 500p hry jak rohliky a zobrazovali na 1080p televizich :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nintendo žádný upgrade zatím neuvedlo, podlehl jsi drbům. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to? Tohle teda neni rozkosne!!! ::) :-D

Jinak teda jak pise nejakej skalni fanda Nintenda na Eurogameru, ze by si ten Switch koupil, ale je pro nej 5 her, do leta snad bude celkem 8 a do konce roku mozna 20. Jako to chapu, ze pro hrace je uplne mimo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hele, neodmlouvej.. Jensen promluvil, sdelil svoje poselstvi a my do toho nemame co kecat.. je naprosto rozkosny jak si z nintenda udelali platiciho odberatele starejch a defektich cipu.. uz se nedivim ze se rozkosi jen rozplyvaj..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Smysl by dávalo , pokud by byli přívětivější , co se týká retrogamingu . Přece jen když nic , tak alespoň archiv GB ,NES a SNES si mohli early adopters užít .... Ale pokud budou v online službě zdarma jen dva tři kousky a to pouze zapůjčené na měsíc ...tak opravdu kroutím hlavou a nechápavě se dívám směrem k Nintendu . Když už máte použitelný HV bez adekvátního SW , proč jej držet zkrátka i tímhle způsobem ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já si koupil PS3 a PS4 jen kvůli asi třem exkluzivitám, tak proč by ne. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci z Nintenda zahy zjistili ze rozliseni 720p pri snimkove frekvenci 30 obrazku/s jim v roku 2017 nebude prosto moc lidi kupovat, kdyby meli rozum a nesepsali zmluvu s dablem/CEO NVIDIE Huang-em, mohli jit na moderni CGN4 AMD APU vybavene Zen-em, takle bude Switch slouzit jen jako odbytiste jiz starych neprodejnych s prominutim pokurvenych Maxwellu ktere dle meho osobniho nazoru ani nebude NVIDIA skryvat za Pascal.

Tegra mela nespocet generaci a nikdy, nikdy nebyl o tenhle produkt nejak extra zajem, je to dite NVIDIE ktere zada vysoke porce penez ale jeho prinos je jiz diskutabilni.

Tenhle add-in Box mi presne pripomina falesny, prodrazeny a vubec nepotrebny modul G-Sync, FreeSync 2 generace s HDR si jiz uziji bezplatne majitele 3 letych Radeonu R9 zatim co majitele GTX 1000 rady si musi do-kupovat prodrazene "exkluzivni" G-Sync aby dosahli rovnakeho, nebo vo vice pripadech nevyrovnaneho vykonu obrazkove synchronizace, navic se neupgraduji moznosti tohohle modulu tak efektivne jak si to rychla doba zada + s tim ma sve zname chyby a ze jich neni malo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"FreeSync 2 generace s HDR si jiz uziji bezplatne majitele 3 letych Radeonu R9 zatim co majitele GTX 1000 rady si musi do-kupovat prodrazene "exkluzivni" G-Sync aby dosahli rovnakeho, nebo vo vice pripadech nevyrovnaneho vykonu obrazkove synchronizace"

Ako to zadarmo funguje? Majitelia Radeonov si nebudú musieť kúpiť nový monitor, ktorý Freesync 2 podporuje a bude im stačiť ten stávajúci? Alebo im niekde zadarmo vymieňajú staré monitory za nové? To by som bral. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys neplacal jako idiot vedel bys ze nektere nove modely pujde firmwarem upgradovat na schopnost FreeSyncu 2 generace a co se tyka koupí novych monitoru, tak rozhodne lidem neni jedno jestli maji za stejny model dat + 200€ vic jenom kuli tomu ze je tam osazen blby G-Sync ala NVIDIE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade FW je jedna vec a kúpa monitoru zasa druhá. Keď kvôli Freesync musíš kúpiť nový monitor, tak to proste nie je zadarmo. A tiež je rozdiel aký monitor kúpiš. Kvalitné FreeSync monitory stoja tiež dosť peňazí (aj keď sú o niečo lacnejšie ako ich ekvivalenty s G-Sync).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...a kdyby nestačil 720p display, bude možno dokoupit externí kit s fullHD. Když bude málo paměti, bude kit s RAM a kdyby byla malá baterka, chystá se baterkový kit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...ten externy FullHD kit by udajne mal mat aj rozsirujuci slot pre volitelny 4K modul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a v něm bude malý místečko na volitelný 8k moduleček )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no právě, nakonec z toho budou Matriošky :-). Pomalu se v tom nevyzná ani člověk kupující si PC, natož pak průměrný konzolista, který preferuje konzole právě proto, že se nemusí s ničím štvát, nic nikam zapojovat a hlavně nedokupovat nějaké modulky a upgrady, protože jim ani nerozumí. Tohle jde i proti filozofii konzole. Kdo má ochotu se v tom vrtat, postaví si rovnou PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další upgrade prý bude prázdná krabice Nintendo power box, do které pak už jen koupíš PS4 Pro, propojíš s Nintendem a Switch pojede ve 4k. ;o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nikdy nebyl fanda konzolí, ale toto zařízení mi připadá, že úplně popírá filozofií konzolí. Jen aby si tím Nintendo nezabilo poslední hřebíček do rakve.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále ma udivuje, že niektorí ľudia zhodia na NV aj toto. :-) V Nintende zrejme pracujú samí nesvojprávni ludia, za ktorých rozhoduje tá zlá NVIDIA, aby sa zbavili údajne nepredajných a skriplených čipov. Sa mi zdá, že táto firma vlastne ani nič iné nevyrába. Len samý nepredajný a predražený šrot.
Mne sa skôr zdá, že Nintendo chcelo proste prenosnú konzolu a tejto prenositelnosti niečo obetovali. Ja osobne by som si tiež kúpil radšej XboX či PS. Len nechápem ako sa tu niektorí dokážete zasa voziť po NV za niečo, za čo je zodpovedné Nintendo. Predpokladám, že táto firma navrhovala architektúru celého riešenia a NV je hlavne zodpovedná za dodávanie SoC Tegra resp. grafických čipov a za ich SW podporu. Určite sa budú podieľať aj na marketingu. Ale sorry, Switch ako celok je zodpovednosť Nintenda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě by hlavně zajímalo, jak vypadá vývojové prostředí oproti ostatním konzolím, pouze přidané knihovny do herních enginů a Visual Studia? Pak by těch her mohlo přibývat, pokud se to liší téměř pouze (mínus ARM) překompilací na danou konzoli. Že tam bude možnost OpenGL a Vulkan je mi jasný.

Modul dává smysl pro kupující tak, že hardwarově to nezastará. Ale působí to před vydáním šíleně (a s těma cenama, bez komunity - na serverech nikdo nebude). Ale asiati + japonci to v nějakým nezanedbatelným počtu koupí, to strach nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HOAX, Bullshit, krávovina, blbost, hloupost, ...
vyberte si.
Takhle blbej v dnešní době už fakt nikdo není - Sega CD, Sega 32x, Super NES CD-ROM atd.

Jinak každou konzoli dělá v prvé řadě software, mě je popravdě jedno, co v té krabici bude tikat. Sám mám Tegry rád, ale i když by tam byl Rockchip, tak by mi to bylo fuk.
Dokud na tom poběží hry, které mě zajímají dobře, pokud možno 60FPS jako nové Mario Kart nebo Splatoon 2, tak ... co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je zas pravda, ale ať raději udělají normální konzoli k televizi na 4K bez debilních modulků a pro android/IOS si můžou třeba otevřít svůj store, kde mi nabídnou za cenu jedné licence na mou stolní nintendo konzoli i android/IOS verzi hry zdarma. Tak docílí stejného - mohu si hrát hru doma na konzoli i u sebe na telefonu. A kdo nemá o televizní hraní na Nintendu zájem, tomu mohou prodávat jen android/ios verzi hry. Navíc si mohu handheld zařízení sám vybrat, mít tam výkonnější Snapdragon 820/21/30 a užít si tak i na handheldu více fps/lepší rozlišení atd. Ona totiž historicky žádná generace Tegry snad nebyla lepší než v té době dostupné snapdragony, tudíž nikdo ji nikdy moc nechtěl a vždycky před vydáním nové generace končila za výprodejové ceny v masovkách typu amazon kindle a podobně

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

720p při 30 FPS - oh no. K switchi budou přibalovat základní desku z nějakého mobilu se Snapdragonem 820 a výkon bude hned 2x vyšší. Z ničeho se roste lehce. Ta místní analýza týkající se obsahu té krabičky nějak zapomíná na CPU část, která by se taky musela posílit, aby to stačilo na PS4. Quad ARM co dokáže konkurovat osmijádrovému jaguaru neexistuje a kor když uvažujeme o krmení dvojice GPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.