Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua NH-U9B SE2: „starobylá klasika“ v testu

Teraz v piatok som to nahodil do mojho noveho PC, ale zatial som stihol pustit len Memtest. K instalacii systemu sa dostanem mozno dnes. Zopar poznatkov uz ale mam:

- v baleni su take silikonove samolepiace pruzky na oddelenie ventilatorov a chladica, este som ich nenasadil
- mam nasadený len jeden ventilator, odsava von z chladica do horneho otvoru na skrinke, sam o sebe je asi najhlučnejší v celej zostave, takze tie odporove redukcie su asi nutnost

ak sa mi vecer podari nainstalovat system, tak dám vedieť

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

K čemu MemTest na novém PC??? (pokud běží bez problému).
- nasazení fanu tak, že odsává vzduch je kravina, správně má vzduch foukat skrze chladič, nejlépe pomocí obou ventilátorů, a doufám, že v tom horném otvoru ve skrinke máš alespoń outtake fan, jak ne tak je to taky kravina, jelikož při vypnutém/usnutém PC ti tam vesele padá prach, pokud tam nemáš filtr
- 2 ventilátory neznamenají 2x více hlučnosti, dB se nesčítají! Takže bych tam nasadil oba
- to, že je nejhlučnější v "zostave" je dano jeho neregulací, takto se chová v základu snad každý ventilátor... Na redukce bych se vyprdl a reguloval buď ve SpeedFanu podle skutečné zátěže (a ne že tam prdnu redukci a už s otáčkama nikdy nebudu hýbat), nebo v BIOSu, pokud to umožňuje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Memtest je ek zjisteni, jestli nejsou problemy s pameti. To ze PC bezi na pohled bez problemu neznamena ze nejsou pameti vadne.

Nasazeni fanu tak ze odsava vzduch neni kravina, protoze principialne je uplne jedno jestli fouka skrz nebo odsava, prutok vzduchu i chladici efekt je naprosto stejny v obou pripadech. Osobne vyzkouseno, teploty stejne, v pripade odsavani vzduchu staci jeden ventilator misto dvou (mezi chladicem a zadni stenou mam misto akorat na ten jeden ventilator). Druhy ventilator ze zruhe strany chladice nema zadny vliv na teplotu cehokoliv.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nepsal jsem, že nevím co to je MemTest, ale že je zbytečné jej pouštět na novém PC, je to proste ztráta času.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mozno ma nove PC z bazaru

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"ventilátory: 2× 92mm, 1600 rpm / 1000/13000 rpm (ULNA, LNA)"
místo těch 13000 bude asi 1300?
Stejně je to moc, i těch 1000, vždyť Noctua jde tak krásně regulovat na vybraných deskách, bez regulace jsou to vyhozené peníze.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že test nepočítá třeba jenom s jedním ventilátorem a ideálně v pozicích, kdy nabírá vzduch do chladiče i bere z chladiče.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz na Davida:
Ventilátory mají opravdu PWM regulaci? Teď jsem měl v ruce nově zakoupený a ventilátory mají 3pin konektory do základní desky ! A rovněž všechny dodané kablíky jsou třípinové !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou.

Aby to fungovalo spravne, je treba je zapojovat jako SYSFAN1 a SYSFAN2, ne jako CPUFAN.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

všetko je trojpinove, ale noctua ma v ponuke rovnake ventilatory aj s PWM - štvorpinove

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.