Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nokia 222: konečně upgrade dumbphonu, který stojí za řeč

Hergot, že bych upgradoval z C1-02?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hergot, že bych upgradoval z C1-02?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Sakra. To nic, jen tři měsíce stará Genius NS-6015, která už trpí na ghost clicky. Ale Omrony od Behemota už jsou na cestě, bude se pájet.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tim to neni. Kazdopadne je to stupidni chyba webu ze zapise duplicitni prispevek. Jde to snadno a primitivne osetrit.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Je to tím na 95 %, při prostém klepnutí občas vygeneruje doubleclick. Po očištění plíšku v microswitchi to chvilku nezlobilo (jiná možnost je jen problém s bezdrátem, ale ten má přímou viditelnost na přijímač na 70 cm). Fascinuje mě, že to odejde dvakrát, i když jsou ty kliky jen setiny sekundy po sobě.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak levé tlačítko přepájeno, problém vyřešen.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Blahopřeju k úspěšnému řešení!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak levé tlačítko přepájeno, problém vyřešen.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Blahopřeju k úspěšnému řešení!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Genius je něco jako Sencor - kupujete to jen na vlastní nebezpečí a můžete se spolehnout, že to nestojí za nic.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem při nejlepší vůli nenašel lepší řešení, Sháněl jsem 2,4GHz bezdrát v symetrické myši s variantou BlueTrack senzorů s trošku vyšším DPI (protože to používám na třech LCD vedle sebe a prasáckých podkladech, které dost dobře nezvládají ani celkem kvalitní senzory s klasickou nebo laserovou LED). Z těch kvalitnějších k tomu měl nejblíž MS, ale on tohle dělá jen a pouze v minimyších k notebooku, ještě byla možnost Wireless Desktop 3000 a zahodit klávesnici (ale tak už jsem si z Wireless Desktopu 7000 udělal bezdrátovou Naturálku, takže se mi moc nechtělo dát další litr za druhý desktop, abych z jednoho používal jen klávesnici a z druhého jen myš :))
Optika se chová skutečně asi nejlíp z osmi myší, které jsem vyzkoušel, ale ten zbytek bohužel za moc nestojí. Na držení jsem si nezvykl ani po týdnu, dalo se to až když jsem jedno křídlo z větší části ubrousil, kolečko je nepříjemné (jen vroubkovaný plast, který pod prstem klouže, navíc to má mechanický snímač) a ta tlačítka...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

no no, to zase křivdíte. To že máte smůlu na výrobky Genius neznamená že jsou obecně šmejd. Já mám naopak velmi dobré zkušenosti a obyč optická myš mi spolehlivě běhá přes 8 let. A z té spousty jejich výrobků selhaly akorát jedny repro. Za ty peníze co chtějí jsou jejich výrobky hodně dobré.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Nedělejte to, tento telefon je softwarově odpad a s původní Nokií nemá nic společného. Pokud trváte na tlačítkovém, zkuste ještě někde ve výprodejích koupit původní tlačítkové Nokie 112, 206 nebo 306, nedávno jsem zahlédl, ale jsou o dost dražší, i 6300 nebo 6303

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Softwarově je v tom System 30 od Nokie, proboha. Snad si nemyslíte, že se Microsoft programoval s novým, stejně vypadajícím OS pro vymírající dinosaury?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zrušil projekt Asha (konečně), zrušil projekt Series40 a postupně přidává do Series30 funkce ze čtyřicítky. No já nevím, jak vy, ale já bych to tak nedělal :-) Pak to dopadá tak, že telefon neumí používat HF sady přestože má Bluetooth, nemá 3G rádio ani Wifi, ale má Skype a Facebook ...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Dát tam WiFi a 5Mpix foťák by je taky nezabilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A full HD displej a GPS navigaci a solární nabíjení a čtečku otisku prstů a vodotěsnost a Apple Pay a ...
Jasně u telefonu za 1000 kč, kde se šetří i na kvalitě šroubů.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem pouze dvě věci, protože mi takový mobil dává smysl a vidím pro něj velký prodejní potenciál - já sám bych jich pro svoje příbuzné koupil několik, když vidím jak se trápí s pro ně naprosto zbytečným smartphonem jen proto, že žádný "dumbphone" nenabízí použitelný foťák a není schopen se v domácí síti připojit pro snadné přenášení dat, aktualizace PIM, zálohování a jiných základních věci.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pořád má telefon micro USB, slot na SD karty, bluetooth. Beru to jen s ohledem, na co se takový telefon využívá a osobně mi to nepřijde jako limitace při přenosu "pár mega" fotek a pár kilobajtů ostatních dat.

Sám možná pro rodiče jeden kousek koupím. Jedna "stará" Nokie 301 jim umírá a pokud nepůjdou do dotykáče pro GPS navigaci, tak to 222 jistí ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No na to tu jsou uz od patnacti kil telefony s WP, ale je pravda, ze by mohli udelat neco jak ted udelal tusim samsung (to vcko), akorat do toho dat nejaky schopnejsi (nebo aspon nejaky) operacni system a ne za "samsung cenu" .....
Jako je fakt, ze sebrat treba takovy M220, oriznout mu displej a dat klasicke tlacitka pro prijeti a odmitnuti hovoru a numerickou klavesnici, tak by to mozna vyslo na stejne penize a jiste by si to cilovku naslo. Preci jen wifi a skype jsou dnes takovy standard. Zas by to ale nemelo potrebnou vydrz, ikdyz mozna to vydrzi, navic se nemusi vocasit s 5mm tloustkou a podobnyma frikulinskyma picovinama, tak by tam mohli dat i slusnou baterku.

Ale tak jo, i ta osless nokia by mela smysl s wifi .... mit to aspon ten skype a aspon wifi, kdyz to nema ani zakladni 3G, tak by to mohlo mit fakt slusne prodeje. Je fakt, ze vymenit kameru za lepsi a dat tam cip treba s LTE, tak by to jiste nebyl problem.
Skutecne by me zajimalo jak lidi pouzivaji sve smartphony (=neuplnedumbphony) ...... hadam, ze hry na tom hraje maximalne par decek, jelikoz na hrani to fakt neni, maximalne kdyz nekdo nekde ceka na autobus nebo tak .... na web je to vzdy krutonouzovka a ta recenzovana nokia bude ve schopnostech uplne stejne jak jakykoliv smartphone ..... sledovani videa a podobne, opet totalni nouzovka u ranni stolice ...... clovek potrebuje volani, nejaky skype, whatsapp .... notifikace, budik, nejake pocasi .... ja jeste na smartphonu pouzivam navigaci a info o dopravnich zacpach ..... jinak si snad ani nevzpominam, co jsem pustil za jinou aplikaci a to jich mam asi stovku ... jo, jeste fotak

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych, že 2 Mpix fotomodulem ve srovnání třeba s 3 Mpix nějak znatelně ušetřili.

Spíš to bude tím, že 2 Mpix mají i nejlevnější Lumie.
Takže podle mě jednak asi využijí stejný modul a jednak nechtějí, aby podstatně levnější „hloupý“ telefon měl lepší foťák.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Člověka, který chce mobilem telefonovat a posílat SMS a nabíječku hledat jednou za měsíc tyhle vyfikundace nezajímají. 2 MPx se hodí, když si chce dokumentovat otevírací dobu na dveřích obchodu nebo dopravní nehodu. Na focení se bere foťák a na internet by s tímhle lezl jen cvok, takže ani nemá datový tarif.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Presne. To ma byt telefon na hlasove GSM sluzby, pripadne hodinky a budik. Ani sofistikovany kalendar od toho neocakavam a nechcem.

Internetovat na takom pristroji je samovrazda (pravdupovediac osobne som internet na mobile este nepotreboval, asi som z doby kamennej) a 2 Mix fotak ozaj bohatooooooooooo staci na odfotenie cenovky v potravinach ci dokonca aj na odfotenie dvoch lamp/lustrov a ukazat zene, ze ktory sa jej paci viac. Pripadne aj ta nehoda. Na toto ma totiz sluzit POHOTOVOSTNA/NUDZOVA fotografia ked som vonku/na ulici. Nie na rodinne/dovolenkove fotografie.

Moj dumb-fón https://www.alza.sk/samsung-s5611-metallic-silver-d520279.htm je ponekud drahsi (5 Mpix "fotak") a 1000 mAh baterka vydrzi len tyzden, ale zatial absolutne nepocitujem psychicku potrebu mat tisic eurovy smart-demento-ultra-ultimate-brutal-tableto-lopato-fón co vydrzi s 3500 mAh baterkou nabity jeden den. Mozno pride doba ked vlastnit taky pristroj bude hotova nutnost. Ale to su NENI telefony. To su vreckove lopatove pocitace na ARM platforme a da sa z nich aj telefonovat!!!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

internet v mobile ideálna vec, ak neočakávane potrebujete pozrieť autobusové/vlakové spoje, čísla na nejaké úrady, alebo tak...ale ok...a trebárs aj pozrieť cenovku na nete, keď už budete v obchode vidieť nejakú zľavu na nástroj v železiarstve, alebo čo, pozriem internetovú cenu a porovnám...ale na to stačia aj malé displeje, nepotrebujem žiadny tablet/phablet/krájaciu dosku/televízor/ani nič podobné, ktoré má funkciu telefonovania až na 15 286.tej pozícii v zozname...aj na to treba stiahnuť aplikáciu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O tom vravim. Vzdy ked niekde idem, veci si dopredu nastudujem/pozriem. Je prinajmensom zvlastne ist na bus a nevediet kedy mi ide ten bus.

Cisla na nejake urady - od toho su tu tel. informacie ci ne? Ked uz sa stane ta strasne zvlastna vec a len tak kracajuc po ulici zo sekundy na sekundu zrazu zistim, ze potrebujem tel. cislo napr. na zdravotnu poistovnu a nepocka to ani jeden den, ani hodinu kym dojdem domov, ani minutu.

Zvlastny je tento svet ...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak pět až sedm let zpátky jsem podobný telefon (Motorola L7e, pak Nokia 5310) používal jako GPRS/EDGE modem.

U té nokie (nebo té, kterou jsem měl pak) jsem byl hrozně rád za slušnou optiku a ostření, protože díky tomu i šlo rozluštit, co na té fotce vlastně bylo. Kvůli „skenování“ nástěnek a paperů si fakt nebudu do školy nosit zrcadlovku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

no...tak toto tuším spĺňalo až Nokia 515, mám ho ako firemný, celkom dobrá hračka, aj keď osobne preferujem hardware-ovú QWERTY klávesnicu a akurát sa u mňa objavili dve sim karty, takže osobný mám Nokia Asha 210 dual sim..neskôr radšej blackberry
...len cenovo je 515 o dosť vyššie..videl som 100e (3000 czk v čechách), ak ho ešte nájdete skladom.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš taky dobrej dumbphon...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Konečně tlačítkový Microsoft, co podporuje Bluetooth handsfree? No už je stejně pozdě, operátoři je doprodali a přestávají tlačítkové telefony nabízet. Microsoft tuhle kategorii zabil očesaným firmware u posledních modelů (220, 225), kdy telefon má bluetooth, ale protože mu nedali profily, tak slouží jen na posílání vizitek a to ještě po jedné. Že nejde připojit k PC jinak než v mass-storage režimu, to už jsme si zvykli.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To mas nejak podlozene? Mass storage se na telefonech z pochopitelnych duvodu uz dlouho nepouziva (snad uz ani na lagroidu). A dobrych 7 let stara nokia co ma tatka se normalne pripoji k parrotovi v aute, chces rict, ze je nejaka nokia s BT, ktera neumi HF? Tomu teda fakt moc neverim ..... vim, ze jsem kupoval nejakou novou dualsim nokiu kolem petikila asi pred dvuma rokama, co nemela fotak, ani BT, tak tam to chapu, ale snad kazdy s BT, umi HF ..... nejaky odkaz?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Yep. Zkus tyhle stránky: http://www.microsoft.com/en/mobile/phone/225/specifications/ , mrkni na záložku Connectivity. Oproti pokladům jako Nokia 112, 206 nebo 515 (dokonce s 3G tunerem) uměly nové Nokie (220, 225, 108) jen posílat soubory a kontakty mezi sebou. Taky připojení telefonu k Nokia a OVI suite neprovedlo nic, žádné zálohování nebo psaní SMS z PC. Prostě, jak už někdo psal na Mobilmánii, vrátili se o těch 10 let nazpátek.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Njn, tak to jsou vocasi ..... asi nekde nasli ve skladu paletu se staryma cipama, jinak si to nedovedu vysvetlit:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Spíše je to softwarem, propustili všechny Finy a teď se v tom plácají chudáci Amíci sami :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A jake jsou podle Vas ty pochopitelne duvody? Aby si uzivatel do telefonu nemohl nahrat co on chce, musel pouzivat nejaky pochybny software, nemohl zalohovat dulezite veci?
Zarizeni, ktere se neumi pripojit jako USB Mass Storage by nemelo jit pripojit k pocitaci vubec (jasne, ze se to netyka treba tiskaren).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

USB Mass Storage chápu, to tam zůstalo, teda jen pro SD kartu a ne pro paměť telefonu, ale dobrá, sice ji do Nokie skoro nikdo nedá, ale dobrá. Měl jsem na mysli veškeré funkce pro PC Suite a Nokia Suite jako je zálohování, editace kontaktů, posílání SMS přes program v PC, sync s Outlookem a tak ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, zda to Nokia PC Suite nekdy poradne umelo. Sam jsem Nokii nemel, ale kdyz jsem znamemu zalohoval kontakty, tak jsem musel printscreenovat obrazovky PC, protoze to neumelo ani tisk kontaktu. Ale netusim o jakou verzi slo. Sony Ericsson tohle kdysi umel, ovsme pak vydali novou verzi a ta uz to taky nezvladala.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Co to má společného s Microsoftem? Microsoft už snad přišel o právo používat na telefonech značku Nokia. Právo měl jen na pevně stanovenou dobu. Pokud to má být Nokia, tak je to původní Nokia - sice už jen navrhují telefony a nechají si je dělat v Číně, ale nemá to nic společného s Microsoftem.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Se divim ze jeste vydavaji neco pod znackou nokia. Nemaji na ni jen docasne pravo?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel ještě asi 3-4 roky pro dumbfouny a rok na smartfouny, první smarfouny Nokia of Foxconu už jsou na příští rok ohlášené, pochopitelně s Androidem a nokiáckým launcherem :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Čili běžné levné čínské srágory, dojící kdysi dobré jméno.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ten loňský tablet je docela hezký, z hliníku, prodává se prej dobře, vyrábí se u Foxconu úplně stejně jako Apple (další čínský šmejd?). A jo, jméno se dá podojit, ale některé z dražších Alcatelů jsou docela funkční a hezké, ale když si zadáte výrobu telefonu do $100, tak zázraky nečekejte. Docela by mne zajímal iPhone za tuto částku.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze po androidove sebevrazde, kterou ted pacha HTC v primem prenosu nebo vlastne i nokia v poslednim zachvevu s X radou, by museli vest nokiu fakt totalni dementi:)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dumbphone je stejný jako primitivní člověk, začnete se s ním bavit, dostanete se na jeho úroveň a pak vás přebije zkušenostma. Ideální šuplíková záležitost, na čundr bych si nemohl přát lepší telefon, nebo třeba i na dovolenou. Když se vám chytrý telefon odporoučí do křemíkového nebe, kam šáhnete? Je to jasný. Za mě plus

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já to mám opačně:
Hlavní tlačítkový telefon (byť teda E52 oficiálně není hloupý telefon, ale tlačítkový smartphone) a kdyby se mu něco stalo, v šuplíku záložní dotykový. :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Do přihrádky v autě bych viděl stejně jako He3lix zálohu ten hloupý telefon. Pravděpodobnost, že po přehození sim pojede je vysoká a v přihrádce zabere min. místa.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nepřestane mě udivovat, že asi nejlepší tlačítkový telefon je pořád Nokia E52, představená před 6+ lety.

Nikdo nevyrobí ani jeden slušnější model tlačítkových telefonů?

Mimochodem, k té představě „hloupý telefon s ohromnou výdrží“, viděl jsem už právě s tou představou koupené „levné Nokie na volání“, u kterých ta výdrž je tragická (jmenovitě můžu zmínit Nokia C2).

Zjevně i tady je potřeba si dávat pozor a člověk se může spálit.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak predevsim dneska uz nikdo nema zajem vyrabet lepsi vyrobky. Naopak se snazi vyrabet stale horsi a horsi, protoze vi, ze lide to budou kupovat, kdyz nebude nic jineho. Ja sam uz cca 2 roky taky hledam lepsi (ergonomie) notebook nez mam stale nic. Az mi umre, budu si muset sehnat nekde z druhe ruky ten samy, nebo jit do horsiho.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

doporucite nieco tlacitkove (da sa ovladat hmatom) s velkym fontom na display pre (takmer nevidiaceho) dochodcu ? - len teleofonovanie a pripadne sms ..
aktualne vie popameti a podla hmnatu ovladat staru 6310i - ale uz v podstate dosluzila ..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je zvykly na 6310i, tak bych koupil v bazaru jinou. Jinak z tech, co jsem mel v ruce temer vyhovuje Alcatel One Touch 2000, celkem velka pismena mela i Nokia 3109, ale ani jeden z nich neni dokonaly.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Má to modem využitelný pro notebook? Nejsem si jist zda cokoli s S30+ jde připojit k notebooku kabelem/bt a přistupovat s tím na net.
Příklad. Koupím ds verzi. Dám to toho simky, sec. bude mít data, připojím to k notebooku ideálně kabelem a polezu tím na htttp/pop3/smtp?
Je to možné?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.