Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mladý Nor skončil v komatu, zkolaboval při lan-party

Je mi jasné, že teď se tu objeví spoustu moralistů kteří budou tvrdit jak je hraní zákeřné a špatné. Ale ti z nás co zažily ty pravé LAN párty ví, že si za to kluk může v maximální možné míře sám...
Energetické nápoje jsou velké zlo... pokud měl klučina citlivější játra/ledviny, tak se vůbec nedivím, že se něco takového stalo. Potvrdí Vám to kde jaký řidič z povolání!
Na velkých světových turnajích, které jsou sponzorovány (téměř vždy) nějakou firmou vyrábějící tyhle splašky si můžete všimnout, že hráči tam plechovky Monster, Redbull atd. mají krásně (fotogenicky) vystavené, sem tam si někdo srkne, ale častěji tahá z pod stolu PETku s vodou/pitím....
Např. slavný motocyklový závodník Ben Spies měl pro předminulý rok smlouvu s Monster ve které bylo, že po každém závodě musí mít láhev s energy drinkem při sobě (reklama) on sám se prořekl na Twitteru, že má uvnitř vždy vodu, protože energy drink neuhasí žízeň....
Ale reklama je to jako hrom a klučina na LAN párty (ovlivněn touto reklamou) si myslel, že zázračný drink mu napomůže k lepším výsledkům ve hrách když to pijí všichni ti slavní lidé...

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ty energetické nápoje jsou zlo. Borec takhle omdlel přímo ve výrobě na noční, když si blbec dal hned 2 plechovky. Volali pro něj i sanitku.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A proto bych udelal celosvetovy zakaz klamavych reklam, coz jsou skoro vsechny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zatím žádný moralisty nevidím. :)

Při LAN párty jsme si dávali přestávku na odpočinek. Neustálé civění do monitoru dokáže dostatečně zblbnout mysl. :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Jisté je, že za chlapce nese odpovědnost jiná osoba než on sám" ..... co to je za blbost? Kdyz se v 10ti letech rozhodne vypit 20l coly za kapesne, tak je proste vypije .....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To není blbost, to jsou zákony. Pokud dojde na soud (což se pravděpodobně stane, pokud se jeho zdravotní stav zázračně rychle nezlepší), bude odsouzený ten, kdo za něj nesl zodpovědnost, tzn. rodiče, učitel, pedagogický dozor… - tam už jen záleží, jak to mají v Norsku nastavené.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Může se ti to nelíbit, můžeš proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. Zákony jsou jasně dané a můžeš se na to dívat třeba tak, že je chybou a vinou rodičů/dozorujících pedagogů/náhodných kolemjdoucích že tomu nezletilému klukovi dostatečně nevysvětlili nebezpečnost takového jednání. Což mu sice nemůže zabránit to i tak udělat, ale zase by to mohla být u soudu pro rodiče/... polehčující okolnost.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

škoda, že se neobjevují zprávy typu "na LAN párty nikdo nezkolaboval/nezemřel/.. všechno bylo v cajku". Takhle je poměr dobrá : špatná událost "0 : x, x > 0"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že se neobjevují ani zprávy typu "Dneska se na rychlostní silnici u Prahy nestala žádná nehoda" nebo "Za celý loňský rok nespadl do Tunguzské oblasti žádný devastující meteorit" :-)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Láďa Hruška neobjevil žádnou zkaženou zeleninu.... více na TN.CéZet :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

no jo, ale člověk by pak najednou zjistil, že je na světě opravdu krásně a těch pár nehod, zkorumpovaných politiků, okradených důchodců nebo vojenských konfliktů mu na kráse neubírá...
Člověk asi fakt potřebuje mít třídního nepřítele, na kterého by mohl svést všechno zlé, aby on sám byl spokojený...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Osobně to vidím jinak. Pokud se na nešvary upozorňuje, zvyšuje to tlak a politickou vůli s tím něco dělat. I u nebezpečných potravin se zpravidla změnily předpisy či zákony následkem situací, kdy to lidé odnesli na zdraví nebo životech a média to řádně rozmázla (viz třeba kauza s alkoholem). Lidé samozřejmě reagují výrazněji na negativní události, ve výsledku ale informování o nich může mít pozitivní dopady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, média to rozmázla - řekla a), ale už neřekla b).
a) Následkům požití methylalkoholu zemřelo v ČR více než 50 lidí.
b) za tento rok zemřelo na následky požití alkoholu na světě více než půl milionu lidí.
S poslední větou souhlasím, jen by mě zajímalo kdo odvysílá na veřejnoprávních kanálech zprávu b)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tím už se posouváme na trochu jinou úroveň. Obojí je zdraví škodlivé, ale v jednom případě se může konzument svobodně rozhodnout, do jaké míry si bude ničit zdravím, v druhém ne. To je dost zásadní rozdíl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě jde o rozhodovací proces - zabiji se, jen v tom prvním případě daleko rychleji a navíc o tom nevím.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Rozhodovací proces" a "navíc o tom nevím" se vylučují. Nelze se rozhodovat, když o tom nevím :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, ale výsledek je stejný. Jen v jednom případě trochu rychlejjší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vam prodam balenou vodu ktera bude otravena, taky ji vedome vypijete. Takto to brat nejde. mmj. na otravenou vodu umira taky dost lidi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kduž mi prodáte neotrávený alkohol, tak ten mě zabije (některé mozkové buňky ihned, postupem času i mě), zatímco když mi prodáte neotrávenou vodu a já jjí nevypiji tolik, abych si vyplavil všechny stopové látky, tak mě nezabijje. to je ten rozdíl.

U otráveného čehokoliv mě zabije ten jed dříve než účinky v čem je obsažen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt tak je to i s methylem, ten vas zabije taky driv nez ten alkohol kterym je nahrazen.

Navic v pripade otravy methylem je docasne podavan alkohol jako LEK proti otrave.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mám ten dojem, že na ČT24 jsou docela často rozhovory s lidma, kteří proti alkoholismu něco dělají. A to, kolik na to lidí umře, to je tam určitě taky zmíněno.
I když, ono je dost často pro ty lidi upití ten nejlepší konec, bohužel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neni alkohol jako alkohol i kdyz je to slovicko podobny. Methyl je jed a normalne se nekonzumuje, neda se tedy povazovat za bezny alkohol (rozumej chlast)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím opravte si nelogičnost výroku: "bez adekvátní dodávky cukru (přirozená sladidla jsou pro výrobce levnější)" Autor měl spíš na mysli na umělá sladila...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tam má být "přirozeně" - opraveno, díky

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jedna z najnebezpečnejších látok, ktorá sa začala vo veľkom používať v potravinárstve ako náhrada cukru je GLUKÓZO-FRUKTÓZOVÝ SIRUP (alebo aj glukózový sirup). Hneď prvý výsledok na google.sk po vpísaní hesla "glukózový sirup" je http://goo.gl/NFpQT5
Je smutné, že tento jed je takmer v každých cukríkoch a sladkostiach a dospelí a najmä deti ho prijímajú obrovské množstvá. Ak pijú k tomu ešte sladené nápoje, amen.
Mal som rád kofolu, odkedy je tam glukózo-fruktózový sirup, nepijem ju vôbec.
Mal som rád tyčinky Snickers. Raz som si ju po dlhej dobe kúpil, chutila mi nejako príkro sladko, skrátka bola iná, ako som bol zvyknutý. Krátko potom som chytil vlčí hlad, inokedy ma 1 Snickers zasýtil, teraz už obsahuje glukózo-fruktózový sirup, fuj, už to nejem vôbec. Ak chalan pil nápoje z obsahom glukózo-fruktózového sirupu, nečudujem sa. Keď som sa nevedel dožrať po jednom snickerse, po vypití pár litrov coca-coly s glukózo-fruktózovým sirupom by som mohol skončiť tak isto :) Kto si dáva pozor na to čo je, nech si dáva dobrý pozor na glukózo-fruktózový sirup, kto je glukózo-fruktózový sirup, nech ho je ďalej :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pořád mi to přijde lepší než umělé sladidla

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To vůbec není podstatné. To, co vám "přijde" je čistě váš subjektivní pocit, který se rovná rozdílu pocitů katolíka a protestanta. Například takový aspartam je různými lidmi z "VŠ internetovou" přímo démonicky nebezpečný. Problém je, že k tomu nejsou důkazy, studie Butchko a spol, která zahrnuje několik set (!) vědeckých článků konstatuje závěrem "aspartam je bezpečný a nejsou žádné nevyřešené otázky ohledně jeho bezpečnosti."
A přesto když se na ulici nebo i lékařů zeptáte na jeho bezpečnost, tak blekotají nesmysly jako Dr. Strunecká, což je profesorka, doktorka přírodních věd a doktorka věd. Za co dostala tolik diplomů je otázka, protože je to prokázaná lhářka a patrně již silně senilní.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je vseobecny problem pojednavajici o skodlivosti Ecek. Ecka jsou testovany na mysich, u testu na primatech uz nikdo nezkouma (vzhledem k delce zivota primatu) jaky vliv na delku zivota organu ty chemikalie maji.

Mnohe projdou v urcitym mnozstvi a to je jeden z problemu. Dnes mame Ecka uplne vsude a dost casto bohuzel prekracuji povoleny limit. Jenze na rozdil od mysi a primatu my nekonzumujeme jen jeden druh presne danyho typu v stanovenym mnozstvi. Naopak my konzumujeme smes vseho moznyho dost casto se predavkujeme velkym mnozstvim ruznych druhu chemikalii.
Kdyz vezmu jako priklad ten energeticky drink tak ten mozna ty limity splnuje (avsak pochybuju) Jenze nikdo si za celej den neda jen jeden drin a nic vic. Clovek vypije a sni za den kde co a nikdo to uz nepocita dohromady. Problem je ten ze kazdej konzument nezdrave Eckove stravy je temi Ecky predavkovan. Jakej to ma vliv uz muzeme pozorovat sami. Zminim jen hyperaktivitu ktera je zminena snad u 50 druhu Ecek a u detskych cukrovinek je jich vzdy minimalne 10 druhu. Znam priklad z naseho mesta kde ma jeden, jak to napsat slusne, hyperaktivni mladistvy cvok zakazany od psychiatra tyto cukrlatka konzumovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenze glukozo-fruktozovy sirup JE umely sladidlo. Dalsi problem je ten ze telo klasicky cukr spaluje, stepi jej na glukozu a fruktozu, jenze kdyz ma telo misto cukru nahrazku v podobe rozstepenyho COSI nema co spalovat (ani nevi jak, telo na to neni staveny). Jde o falesnou dodavku energie do tela ktere se snadno bez vedomeho pocitu vycerpa. Druhorady a mene znamy efekt je, ze toto umely sladidlo, chlubici se velkou nulou cukru na obalech, se v tele primo uklada v podobe tuku.

Nechapu ty minusy nad vami, je to pravda co rekl. Ale podle tech minusu zase chapu ze se mladez dokaze temato srackama predavkovat. Ano je to o neznalosti, tim hur ze pravda nikoho nezajima.
Vzkaz mocnych (iluminatu) tem co minusuji: pijte ty sracky, aspon se nedozijete duchodu, delame pro to co muzeme.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť glukóza a fruktóza se běžně v přírodě vyskytují (hroznový cukr, ovocný cukr). A tělo je dokáže spálit a získat z nich energii, tak nepřehánějte s tím, že tělo nemá co spalovat. Ale je jasné, že když se bude někdo přežírat sladkým, tak to asi moc zdravé nebude, ať už je to slazené čímkoliv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano v prirode se jedna o prirozeny hroznovy a ovocny, glukoza a fruktoza, cukr. Jenze ten chemicky se vyrabi, glukoza ze skrobu (brambor) a fruktoza z kukurice i cukrove trtiny (neplest s cukrovou repou)

Telo pri stepeni cukru na potrebnou glukozu a fruktozu take spaluje energii. Pokud telu budeme predkladat jen rozstepenou chemii glukozu/fruktozu tak telo nepotrebuje nic spalovat, telo jen prebytek bude ukladat ve forme tuku. Vzdyt uz o tom zde nekdo psal ze dnesni umele slazeny tycinky vas nezasyti (ve skutecnosti ano, jenze ta fruktoza tu informaci nepreda mozku, protoze neni ve skutecnosti co stepit a tim i spalovat, jen ukladat do tuku=obezita)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

my jsme na lan parties pili zasadne rum nebo vodku a kolabolavi jsme pravdelne vsichni :-D

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

haha, přesně tak :D

a když si člověk dal bacha s Vodkou, tak klidně vydržel pařit i 36 hodin v kuse.
(stačí udržovat tu správnou hladinu alkoholu v krvi, ani ne moc a ani ne málo... člověka to nabije energií ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když může nějaký ten asiat zemřít vyčerpáním z hraní na Kinectu 3 dny v kuse, tak se tomuto ani nedivím. Naštěstí tyhle srajdy "energetický" nepiju, protože se po nich vždycky nepříjemně pos.ru :D Takže to jde kolem mě :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Skutocne, uz som sa pozastavoval nad 16 hodinami, aj pri 24 by som si pomyslel 'amater' ... Za nasich casov sa tahali bezne tieto lanky, no uz nieje cas. Musim prizat ale, ze 4 litre je naozaj neskutocne mnozstvo - ja uz pri tretej plechovke (ak to nahodou uz pijem) mam pocit ze som si skratil zivot aspon o rok

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, proto všechno co obsahuje: Aspartam, Acesulfam K, Cyklamáty, Sorbitol a Sacharin do huby prostě nedám, protože nejsem blázen...Hlavně nejbrutálnější kombinace Aspartam, Acesulfam K a Cyklamáty se nachází v Coca Cole Light a Zero, největší sračky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč, jsou to svinstva, nemluvě o tom, že to chutná hnusně (prostě cukr je cukr, a nakonec si myslím, že paradoxně z toho všeho je nejzdravější). Snad ten sorbitol by ještě měl být celkem OK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...než se někdo chytne toho cukru, tak dodám, že samozřejmě když budu denně pít litry coly nebo dělat podobné věci, tak to nebude mít blahé následky, ať už v tom bude cukr nebo ty chemikálie...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze niekto uz dokazal, ze do naseho regionu je dovazana aj bezna kola bez cukru

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jj, Sorbitol je z toho to nejmenší zlo. Tady ta mánie brojení proti cukru se zvrhla v to, že lidi jsou ochotní kvůli tomu, aby nepřibrali a žili "zdravě", do sebe cpát takové sračky, aby za 20-30 let umřeli na rakovinu, trpěli alergiemi nebo poruchami nervové soustavy...přičemž cukr tělo potřebuje, ale ve zdravé míře, asi jako všechno ostatní...jak píšeš, když do sebe budou denně lít litry tady těch sraček, tak je pak úplně jedno, jestli je to slazené cukrem nebo něčím jiným...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mne zajímalo, jak autor prisel na ten blabol s umelejma sladidlama v energetických napojich.
Sam mam lehkou formu cukrovky, kterou resim praskama a tim, ze proste nemuzu pit vylozene sladke / jist vylozene sladke. Takze Colu například muzu pouze Light - ne, ze bych z toho byl odvazanej, ale pokud bych pil sladkou, pravdepodobne bych mel brzo znacne problémy.

Vetsina energetických napoju, které jsou na nasem trhu, je s cukrem a naopak umela sladidla neobsahuje. Ja to musim vedet nejlepe, protože jednak energeticke napoje si občas kupuji, a musim ještě k tomu kupovat ty bez cukru. Jediny spolehlivy energeticky napoj bez cukru se da koupit Redbull Light. Jinak drtiva většina, i tech za 10 korun plechovka, jsou proste s cukrem.

Btw k tomu predavkovani, 4 litry je fakt dost a to uz podle me bohate budou stacit ty kofeiny/tauriny a není nutne resit sladidla. Osobne mam HODNE velkou nadváhu (cca 130kg na cca 190cm) a když mam nejakou krizovou situaci, jako například jsem totalne nevyspalej a cely den mam ridit a usinam za volantem, tak mi na 1 den staci rekneme 4-6 plechovek (250ml), za 24 hodin jsem v zivote vypil maximalne tech 6-7 plechovek a uplne mi to stacilo k tomu, ze se clovek pak uz citi mirne jako zfetovany :-)
4 litry je něco prisernyho, to by zabilo snad i slona :-))

Jinak evidentne ty mlady dneska nic nevydrzej...za nasich mladejch let se hralo 2-3 dni v kuse, clovek si maximalne na 1-2 hodky zdřímnul z nejhoršího, zadne energeticke napoje nebyly, ale hry byly tak zasekove, ze to stacilo samo o sobe :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to logické. Hlavním zdrojem energie v energetických nápojích je cukr, takže energy drink bez cukru (s náhradním sladidlem) až tak moc energetický není. Jsou tam ta další povzbuzovadla, ale chybí tam značné množství té energie.

Osobně piju jen jediný energy drink: Kafe od Mr. Browna z Tchaj-wanu (a to asi tak v množství jedno týdně, častěji jen velmi výjimečně). Krom toho, že tam je těch „sraček“ naprosté minimum, tak to chutná ze všech těch malých „ledových“ káv nejlépe, prostě jako přeslazený vychlazený (bílý) kafe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, ono je to tak:
Jsou 2 zpusoby, jak "povzbudit telo".
Jeden je cukr. Proste si clovek da něco sladkého, a to samo o sobe doda energii. Ovšem to se jedna o takovou tu energi "vykonnou".
A pak je moznost "oblbnout mozek", aby si myslel, ze telo ve skutecnosti vůbec není unavene, jak mu neustale tvrdi. Zde se daji pouzit ruzne chemicke latky a substance. Od Taurinu, který je v energetických napojich, samozrejme kofeinu, teinu, az po například pervitin a ruzne jiné amfetaminy.

Idealni kombinace pro energeticky napoj je oboji dohromady - jednak dodáme telu energii, a jednak mozku nakecame, ze to telo je zcela v pohode.
Je ovšem pravda, ze i jen samotne oblbnuti mozku chemikalii je v pohode mozne, jako extrem se uvest prave ten pervitin, který sam o sobe neprinasi zadnou energii do tela, ale mozek je schopny si i několik dni myslet, ze telo nemusi odpočívat a zazil jsem osobne člověka, co 14 dni nespal, pak prisel, zastavil se, spadnul na zem jak prkno a spal 2 dni v kuse a nedokazali jsme ho vzbudit :-) Ono to telo samozrejme ma docela dost zasob, jen o nich obvykle "nevi", no takove ruzne chemikalie ho muzou donutit vyhrabat je. A samozrejme pokud telo nesnese takovou vyssi zatez, jde do kytek...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"...zazil jsem osobne cloveka, co 14 dni nespal..."

to se mi moc nezda. Světový rekord je 11 dní bez spánku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze ten, kdo ten rekord vytvoril, u toho pravidelne nefetoval pervitin, ze?:-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Porad mi neni jasne, proc, kdyz jsou zregulovana umela sladidla, kofein i taurin, tak je dovoleno vyrobcum vyrabet takove zvracenosti jako energy drinky bez cukru ... s potravinou/napojem to uz podle me nema nic spolecneho.

Druhe vec je potom to, ze kluka zjevne nikdo nepoucil o tom jak fungovat na LAN party. Chce to curk, vodu, sul, kofein dle potreby a prestavky. Energy drink muze dobre poslouzit, ale jedine ten s cukrem a poradle zapit necim normalnim.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a obcas cigaro, bo jak znamo, nikotin bystri mozek....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zapomnel jsi nejdulezitejsi tekutiny pro LAN party: vodka + rum ^^

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co mě třeba neskutečně štve, že se v minulosti díky loby chemických výrobců prakticky znelegalizovala stévie jako umělé sladidlo, aby mohli vesele do všeho cpát Aspartam a vydělávat na tom brutální prachy. A až v roce 2011 !! ji teprve EU legalizovala, pro použití v potravinářství jako umělé sladidlo. V USA je pořád zakázáno ji používat. Je to zvrácené, protože tohle je jediné skutečně přírodní umělé sladidlo, které má ještě prospěšné účinky. Indiáni v Paraguayi tím sladí od jakživa a dokonce v Japonsku musí být od druhé světové války ze zákona použito jako jediné náhradní sladidlo, kromě cukru, protože má antiradiační účinky.

Doporučují přečíst tento článek: http://www.celostnimedicina.cz/pribeh-dvou-sladidel-aspartamu-a-stevie.htm

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono "predavkovat" sa da cimkolvek aj inak zdravymi potravinami a kombinaciou. Typek si mal radsej dat normalnu kavu ; banany, pomaranc a pod. + doplnat mineralkou soli. Skratka hlavne nie umele sracky. Pripadne aj deci-dve cerveneho vina. Ako je zname naozaj male mnozstvo alkoholu posobi stimulacne proti spanku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja sa len divim, ked vidim ako 10rocne deti cestou do skoly maju v ruke energetak. Za mojich 30 rokov som vypil celkovo 2 plechovky. Jednu, ked som potreboval fungovat pri nocnom stahovani - pri fyzickej praci ma to drzalo na nohach, ale prestavky, voda, jedlo. druhy krat to bolo pri programovani - ale tam to malo presne opacny efekt. radsej si dam prestavku, kavu ako taketo bludy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.