Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová 24Mpix bezzrcadlovka Canon EOS M5 dostala procesor DIGIC7

Neviem, ci to chybajuce 4k video je taky problem.
Neviem, ci by pri tej baterke a nahravani 4k videa, sa ten fotak po chvilke nevybije.
Mozn si len nechavaju nieco pre buduci "upgrade".

Rad by som si pozrel test, ktory by porovnal fHD video so 4k na fotakoch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se podivate u konkurence:
1" sony RX100 - az 4. generace umi 4K video (rx100m4)
MFT panasonic... znova az 4. generace ma 4K video (GH4)
APSC/Super35 se 4K - zde ma sony A6300 ... a dost se prehriva :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ta ctvrta generace uz davno existuje.

Kdopak muze za to, ze Canon na bezzrcadlovky zvysoka s...e, aby si nesnizoval prodeje zrcadlovek? Jen a jen Canon. Konkurence uz ma aspon sedmou generaci, Canon teprve druhou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, myslím, že kvalitní FullHD je pro takovýto foťák odpovídající. Ve světle různých článků o "magapixel war" se Davidovi divím, že u videa mu to nevadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám Panasonic G7 a baterie zvládně přibližně hodinu a 20 minut nahrávání 4K videa, což je asi tak o 20 minut víc, než kolik dal Canon EOS 600D na full HD. Takže v baterii bych opravdu problém neviděl. Co se týče videa, tak ten foťák je v porovnání s konkurencí naprosto k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opak může být pravdou jestliže se ukáže že kvalita videa ve FullHD je dobrá, pak dual pixel AF systému pro pull záběry a podobně bude jen těžko něco v podobné cenové kategorii konkurovat. A i na mém Panasonicu GX80 s možností 4K a DUAL IS stabilizace točím radši v 1080 50p protože 50p. Panasonicův DUAL IS je ale u videa špičkový, víceméně srovnatelný s video stabilizací u Olympusu OM-D M5 II. Tady ten Canon kombinuje optickou v objektivu a elektronickou posunem pixelů na senzoru. Nicméně dneska Panasonic představil G80/85, první G tělo s pěti osou stabilizací v těle - téměř ultimátní hybrid.

Tady jsem si testnul DUAL IS na mojem GX80 když jsem byl teď nedávno v Londýně.

https://www.youtube.com/watch?v=eiiE20k7QLM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis tohoto článku měl být "Nová 24Mpix bezzrcadlovka Canon EOS M5 dostala dual pixel senzor z Canonu 80D". Totálně největší featura této bezzrcadlovky téměř opomenuta. Dual pixel zde kombinuje contrast detect + 80% pokrytí snímače phase detect body pro ultimátní live view ostření bez "lovení" i u videa. Navíc je chybně uvedeno že má pěti-osou stabilizaci posunem snímače - nemá. A opomenuto je i zmínit, že Canon okopíroval Panasonicův touch-pad focus, kdy uživatel může posouvat ostřící bod když se dívá do hledáčku pomocí touchscreenu. Chtělo by to možná čeknout DPreview předtím než člověk vypustí takhle nekvalitní novinku. :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.