Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová skříň Fractal Design Define C pro full ATX stroje co neplýtvají prostorem

V práci vám zase rušili nějakej hardware tak vybíráš skříň? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nelibi se mi. Problem s umistenim 5,25" mechaniky - ano ja ji stale v PC chci. Dvirka naopak nechci a roura dole ve ktere se budou pect disky take neni nic pro me.
Nerikam, ze skrin je spatna, nekteri lide uz dvd neosazuji, dvirka maji radi a v pocitaci maji jeden HDD a teda se budou k podobne skrini stavet uplne jinak nez ja.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já potřebuji jednu externí pozici 3,5" a minimálně dvě 5,25". Jinými slovy, se svou letitou skříní budu muset vydržet do smrti, 3,5" pozice se snad vytratily úplně. Dvířka jsou vynikající věc - když jdou odmontovat a vyhodit. Jinak jen překážejí.

Skříně, které by mi vyhověly počtem pozic, jsou nejčastěji tak ohavné, že bych je stejně nekoupil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak možná pořídit něco jako Fractal Design Define XL R2? To jsou big tower varianty kde je 5,25" pozic habaděj, stejně tak menší R5 varianta.

Co máte proti dvířkům, která mají prachové filtry a odhlučnění vepředu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak pro takove lidi tahle skrin neni urcena ja uz mechaniku nepouzil mnoho let a kdo ji potrebuje muze si koupit externi .....dobra kompaktni skrin s detskymi nemocemi >> skoda ta velikost je hodne zajimava ...

jinak souhlas tahle skrin je vhodna pro kancl PC nebo stredne vykone reseni ..
- 3,5" disky namacknute na zdroj bez prutoku vzduchu
- to same se da rici o 2.5" pozicich hned za CPU
- nelze osadit delsim zdrojem a i ty do 175 mm tam budou namacknute a delat kabelaz bude chutovka :)
+ filtr se da vytahovat zepredu (uvital bych i reseni kde se da vytahovat z boku)

tenhle CASE je idealni pro cloveka co chce ATX prdne si na M/B: M.2 SSD a vic neresi :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal výše, Fractal Design dělá i větší skříně, tohle je takové stripnutí na menší velikost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fractal nema skrinky s dvierkami. Vpredu je prachovy filter pre ventilatory (3x12 alebo 2x14), predny panel sa neotvara ale vybera. Dole pred priestor s diskami a zdrojom mozes dat ventilator, ta priehradka sa da vybrat uplne.

Nie je zla, kebyze uz nemam Define S tak by som o nej uvazovala. Je aj Micro verzia pre MicroATX dosky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na miesto 5,25" sa dá dať aj ovládanie vodného chladenia...alebo vetrákov...a do 3,5" sa dá dať čítačka kariet, takže by som to až tak neodsudzoval...ale tiež mám v skrini DVD mechaniku, keďže nejaké tie zálohy na DVD ešte stále mám...a tiež sa mi nepáči...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že na tuhle skříň se v čase objevují na různých webech recenze. Mám za to, že se tedy jedná o nějakou reklamní kampaň.
Znovu jen podotknu, že žádný výrobce neumí vyrobit počítačovou skříň správně a ještě k tomu začala nějaká móda zdrojů vespod skříně, které kategoricky odmítám. Vyrábím si proto tedy vlastní skříně s vlastním tunelovým prouděním vzduchu. Jen pro příklad dám, že v běžné skříni disk WD RE4 se zahřál na uctyhodných 41°C, v mém tunelovém chlazení se teplota nehne z 28°C.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj nahoře? To je poněkud zastaralé, zdroj dole je zase příliš hloupé řešení. Nejlepší je mít zdroj na deskou na plocho: http://i64.tinypic.com/1zn4dpd.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stavíš si vlastní skříně? Ne, tak proč mi píšeš pod příspěvek blbosti?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

protoze to dela celou dobu v kazdem tematu .... jen trolli :D a kazdy se vzdy nachyta ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z kůry a mechu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaryne pošli foto tvé vlastnoručně postavené case. Dnes jsem se ještě pořádně nepobavil... díky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemůžu, know-how, z jakékoliv strany bych ti to vyfotil bylo by to čitelné, protože je to celé z průhledného speciálního antistatického plexiskla. Ale nezoufej, jednoho krásného dne to uvidíš, o víkendu jsem zas dělal s minerální vatou a tak pomaličku postupuji. Až to bude kompletní, nechám si některé prvky patentovat a pak udělám kompletní prezentaci všeho co s čím souvisí a to včetně snímků z thermokamery.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky by mne to zajímalo, akorát mám pocit že to bude velmi drahé. On totiž 1m2 toho antistatického plexi o tloušťce cca 10mm stojí 1500-2500 kč, No necháme se překvapit, že Jardo (doufám že do té doby neumřu) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam veci krasne poukladane na stole, aby som ich mohol obdivovat a svete nediv sa. teploty 25C. trapaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další počin (ne)prostorné skříně pro výkonné sestavy a pracovní stanice, do kterých se bohužel nevejdou větší desky formátu CEB (30.48 cm x 26.67 cm). Fractal Desing mě jako zákazníka příliš neoslovil. Podobné to bylo se dvěma rivaly Define R4/5 a Nanoxia Deep Silence 1 rev. B. Dělená dvířka s asymetrickým chlazením, pevnější horní panel (výrobní zrada, kterou Fractal odstranil) a vnitřní řešení.

O přežitku mechanik s mluví proč? Na trh se dostávají 50 - 100GB BR média pro archivace, dnešní DvD-RAM kapacitně nedostačují a mechanika se hodí i pro vypalování fotek a videa z cest, neboť USB zdaleka ještě není všude (nebo brání zobrazení obsahu jiný zádrhel). 10 - 12 archivačních DvD-RAM a nárazově několik kusů, nebo desítek kusů placek s video/fotografickým materiálem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však Cčková řada je taková zmenšenina, pro vás bude spíš výše zmíněný Fractal Design Define XL R2. Prostě big-tower. Navíc ne každý používá E-ATX monstra a tak podobně, tento case nemíří na 0,0005% uživatelů co si staví nějaké brutální workstation stroje a vypalují DVD na pěti mechanikách každý den.

Jinak Nanoxia není úplně špatná takový cheap rip-off Fractalu, ale také je vidět, jak se šetřilo a montáž je trochu náročnější a větší voser než u Fractalu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nanoxia se mi libi ze neni jak cednik :) lepe tlumi hluk a instalace mi prijde uplne stejny oser i kdyz H440 ta mi pripada jeste horsi jak obe dohromady >>> papirove suntove skrine vytlacili normalni "prumerne" skrine do sektoru s cenou nad 2-3k a ty opravdu lepsi skrine pak stoji balik :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V prvním bodě nerozporuji a ani jsem to tak nemyslel, přesto s ohledem na rozměry skříní Fractal Desing se plýtvá místem, nebo to nazvěme neoptimálními proporcemi skříně. Skříně typu Big Tower se neuplatní všude a vezmu-li v úvahu starší skříně např.: Cosmos 1000 (266x598x628mm), některé Thermaltake, nebo luxusní skříně Lian-Li při podobných rozměrech E-ATX/CEB formát pojmou, včetně výkonného chlazení Noctua NH-D14 i s chladičem grafické karty Arctic Accelero. Horní panel FDDR5 s poklicema se vůbec nepovedl, FDDR4 byla lepší a interní pozice pro 2.5" SSD měla také, jen k nim nevedla velká šipka "montuj zde".

Cosmos 1000 pohodlně pojme osobní (domácí) pracovní stanici s deskou Asus P9X79-E WS, chladičem Noctua NH-D14 na procesoru Core i7-4930k a čtveřici pevných disků v pouzdrech Scythe Quiet Drive 1000 (konfigurace WD1002FBYS raid 1 + spare s odkládacím diskem WD20EADS), SSD disky a jeden PCIe. Problém není ani chladič Accelero na grafické kartě Firepro W5000. Mechanické disky jsou pozůstatkem z doby HP N36L (FreeBSD + ZFS), který nahradil nový server/nas s 8x SAS + 6x SATA on board na desce Supermicro s Opteron 3350HE (FreeBSD + ZFS). Zavřel jsem to do FDDR4 a trochu lituji, neboť jsem se "chytrým" tahem připravil o možnost rozšíření konvertibilními diskovými koši.

P.S.: Mechaniku mám jednu jedinou, na kterou pravidelně archivuji klíčová data a nosím do bezpečnostní schránky. I kdyby mi vykradli byt, data budu mít na dalších dvou místech. Přišel bych o hromady fotek a videa za 14 let cestování po světě, protože kapacitně se nevyplatí všechno zálohovat a velmi nerad mažu "nepotřebná" data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skříň už jsem měl možnost otestovat https://goo.gl/c88yvt a musím říci, že někteří tady v diskusi zapomínáte, že je to Case za pouhých 1900 korun vč. DPH (DEFINE Mini C Window)! ... Materiálově je mnohem lepší, než skříně za 1600 (mám jich otestováno v poslední době řadu). Vnitřní prostor je pro mATX počítač (verze Mini C) vynikající, z hlediska chlazení základních komponent je výborná. Navíc je kompletně utišena opravdu masivní výstelkou, což je zase něco, co jen o málo levnější case nemají. Z hlediska chlazení HDD dole v koši souhlasím, je to horší, ale ono se moc nepočítá, že by někdo používal výkonná topící HDD dnes ještě, se 6TB WD RED jem měl kolem 36°C. Case má ale hned tři pozice na SSD 2,5". Nemluvě o možnosti výkonných M.2 na desku. Ten tunel tam má smysl jak esteticky, tak z hlediska chlazení. bohužel Fractal nepochopitelně udělal perforaci nad zdrojem (nefunkční, zdroj má větrák dolů). Tahle case je vhodná i pro výkonný PC, vejdou se do ní klidně dvě větší AiO, nebo jedno pořádné včetně expanzky. Průtoku vzduchu nic nebrání. Líbí se mi nové řešení stropu ohledně chlazení (což je novinka v rámci DEFINE řady). Vzhledem k ceně je to jedna z nejlepších CASE poměrem cena-výkon na trhu, která nabízí skutečnou kvalitu - Za tyhle peníze v téhle kvalitě není moc mATX skříní ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Reakcia: Perforovanie nad PSU je z dovodu ze skrina ma moznost prehodit zdroj jak (jak vidno z odnimatelneho panelu), co je samozrejme moznost ktoru nemate vsade. Avsak tak isto nechapem u tejto ako inych skrini funkcnost zmieneneho tunela a pride mi to skor ako dizajnove k*rvitko. Inak odhlucnenie skrine je super vec, i ked jak jsem zistil ze ak se s tym pohrajete a pridate dalsi izolacni material (Akasa) muzete klidne vybudit zvysene prudeni vzduchu a hluk zesilit :( .
Diskutovat o skrini asi nema moc cenu. V poslednej dobe ked hladate skrinu tak vsetko co najdete je na jeden alebo druhy styl. Tato skrina mi pride ako pekna a lacnejsia kopia Corsair Carbide 400Q. Bohuzial okopirovali aj hrozny click patent predneho ponelu ktory v kombinacii s prachovym filtrom je kombinacia ktora vam zachvilu bude liest na nervy (osobne dufam ze zacvakavatka sa nebudu lamat ako v pripade corsairu :) ). Klasicke dvierka ako ma Define R5 su uplne super a bez problemov. Osobne vlastnim 400Q aj R5 obe skrine su fajn ale maju aj svoje muchy. Proste asi dokonalu skrinu pre svoje potreby (ktore mnohokrat zo zaciatku sa tazko odhaduju) asi nenajdete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumní lidé používají min 2x 3,5" HDD v zrcadleném poli. A ty by se v tom tunelu asi upekli, bohužel. Jsou dva druhy lidí, ti co zálohují nebo používají na citlivá data RAID a pak ti co ještě o žádná data nepřišli... Jinak super skříňka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pouzivam 2 disky v RAID1, ale v NASke. Vsetko dolezite z PC mam odzalohovane prave v NAS, aby som o data v PC pokial mozno nedosiel. Preto som nemal problem kupit si prave tuto skrinu, aj ked ma len 2 pozicie pre 3,5" disky. Nakoniec, v mojom pripade stejne ten suflik s diskami pojde zo skrine prec, a data budem mat na SSD a 2,5" 1TB disku.

Navyse, pokial ma niekto naozaj velku obavu o grilovanie svojich HDD, moze do spodnej pozicie vrazit 120mm vetrak, ktory bude disky krasne chladit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.