Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové podmínky pro herní služby Microsoftu a Sony zakazují hromadné žaloby

Týka sa to aj vecí typu "mali sme nafigu zabezpečené systémy, uniklil nám databázy so všetkými kreditkami, dátumami narodenia, bydliskami, číslami OP resp. sociálneho poistenia ale všetci ľudia čo im z účtov zmizlo pár tisíc Evry a niekto ukradol identitu + naháňa ho exekútor sa budú riešiť len ako individuálne prípady"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by ta formulace musela být součástí smlouvy o ochraně osobních údajů, a ne o poskytování služby, ale tohle stejně dobrý tým právníků nějak podělá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nestudoval jsem zdroj a nevím, jak se skutečnost opravdu má, ale takhle vyložené to vypadá, jako kdyby si obchodník dal do reklamačního řádu formulaci, znemožňující zákazníkovi jakoukoliv reklamaci zakoupeného zboží. Ale což, v dnešním pokřiveném (no vlastně jsem chtěl napsat dokurveném) světě je všechno možné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že rozdíl ameriského a českého práva je obrovský. U nás si sice do smlouvy/podmínek můžeš dát co chceš, ale když je to v rozporu se zákony, tak ta daná věc ve smlouvě/podmínkách neplatí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že se naše právo od amerického značně liší a něco jako mnou popisovaná situace je u nás nepřípustná, ale kdo ví, když ti naši šanci (čti politici) nemají nejmenší problém lézt západu do zadnice. Však jak to dopadlo se všemi těmi regulacemi a doporučeními z unie - často máme pravidla přísnější, než jinde v evropě a to naprosto zbytečně! Snad jen abychom byli papežtější než papež.
Co jsem chtěl tím příspěvkem říct je, jak je obyčejný občan čím dál více vydáván na milost a nemilost. Prodejcům, výrobcům, státu...doplňte si co chcete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

oprava: naši šašci...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V americkém právu to také šikovný právník smete se stolu, ubírat někomu svobodu na to se soudit o vadné věci, na to tam budou slyšet.

V americe ani neplatí ty různé EULA a podmínky registrace na bežných webech, protože je nikdo nečte a všichni to jen odklepnou (protože je to jednodušší a stejně musíte), to lidi ale zákoně neváže ... firmy nejsou (ješte pořád) zákon, na všecko to hádání ale potřebujete stejně nakrmit právníka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mne to pride humorne ... teraz namiesto jednej zaloby 1000 ludi budu musiet ist na 1000 sudnych sporov a zaplatit vlastne 1000 krat viac pravnikov a to nehovorim ze ci to nie je v rozpore z ustavou neviem ako ich ale myslim ze u nas to mozne je a ta ista osoba moze zastupovat skupinu ludi takto bude jeden pravnik riesit 1000 zalob len tak zo srandy by som dal predvolat vedenie sony ku kazdemu sudnemu procesu lebo niekto z nich to podpisat musel tym padom par rokov by sa cely manazment nedostal do prace .. a firma pojde dufajme s takymito praktikami do vecnych lovisk ..ale to je asi iba prianie a realita bude ina ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje uvaha je bohuzel presne naopak. Zatimco Sony staci jeden tym pravniku, ktere plati, at uz se soudi nebo ne, zakaznici budou muset zapltit kazdy jeden z nich sveho pravnika.
Dalsim postupem je natahovani sporu (napr. proto, ze pravnik je zaneprazdnen jinym sporem - sic!) tak dlouho, az zalujicimu dojdou penize na pravni zastoupenia spor vzda/pristoupi na vyrovnani.
Tato technika se vyuziva naprosto bezne ve sporech velkych s malymi, v USA napr. v potravinarstvi, zemedelstvi a jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem ale ako ospravedlnenie ze je zamestnany inym sporom pochybujem ze korporacii to prejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvedav, jestli jim to projde. To by totiz mohli pristi rok dat do podminek, ze muzou svym zakaznikum zakazat dychat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi přijde uplně postavený na hlavu.
- Nemůžete se přece zbavit odpovědnosti za něco v budoucnu... a už vůbec ne možnosti být žalován. K čemu by pak ty soudy byly, když si do smlouvy můžu dát, že se nemůžu soudit? To by si tam dali všechny firmy.
- Minimálně bych se pak soudil o to, že se můžu hromadně soudit!

Stejně tak je blbost to, že si koupíte produkt a automaticky akceptujete nové podmínky. To je taky zvrácenost.
- Mám pocit, že nečinností nemůže být uzavřena smlouva.

To by pak mohli kapsáři vesele krást peněženky a mobily. Nechaly by Vám v kapse papírek s větou "Vlastnictvím této smlouvy souhlasíte, že odevzdáváte Váš telefon a zbavujete se možnosti soudit." :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pripadne skodu co som vam sposobil si nemozete vymahat sudne a vlastne nemate ani zakladne prava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

List na generalnu prokuraturu:

GR sa vzdava prava ma stihat za akykolvek trestny cin ktory vykonam v buducnosti. Ak nesuhlasi tak nech sa ozve pisomne, na pergamene, zlatym (24 karatovym zlatom) pismom, s prilozenymi fotkami, rodnymi cislami, cislami uctov a platobnych kariet zastupcami GR. Ak tak neucinia do 30 dni od dorucenia tejto zmluvy tak ich necinnost sa povazuje za suhlas s touto zmluvou.

Holt a co myslite ozval by sa niekto GR? V tomto duchu mi pride spomynana zmluva od Sony a MS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Duopol přes HDD nedávno snížil dobu trvání záruk, další duopol přes konzole přichází v závěsu s tímto "vylepšovákem". Samé náhody se dějí tento čas.
A modla v podobě neviditelné ruky trhu se směje/pláče (nehodící se škrtněte). A pak že ekonomové a právníci nedokáží poopravit fyzikální zákony, tj. perpetuum mobile a kauzalitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.