Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Novinky ve Firefoxu 41 potěší

príde mi že vývojárov Firefoxu by mal niekto poriadne prefackať aby sa uvedomili a konečke začali riešiť veci typu: výkon, stabilita, náročnosť na pamäť. Ale oni miesto toho čo treba robia blbosti: Australis, zákaz doplnkov, zrušenie doplnkov (tie z Google Chrome nechcem, pretože sa doplnkom pre Firefox nerovnajú ani z polovice...)

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Tak, a fakt by me zajimalo, co je potesujiciho na tom, ze opet zmizela dalsi moznost konfigurace, takze reklamy na novem tabu uz nejdou vypnout ... nice.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A o to přece jde, nemožnost vypnout reklamy, vylepšení špehování, odesílání zpeněžitelných dat a další vymoženosti, vítejte v budoucnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Australis a zrušení doplňků souvisí se zvyšováním výkonu a stability.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nič nehovoriaca výhovorka na ospravedlnenie chromizácie FF

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

veru, ja by som uvital firefox, ako bol niekedy - len prehliadac, bez zbytocnosti, tie si viem dotahat ako rozsirenia. Aj tak nic z tych noviniek nevyuzijem, len to zbytocne zabera pamat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tie novinky zaberajú pamäť a k tomu potrebuješ ďalšie rozšírenie ktoré Firefox dá približne do stavu ako bol predtým...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Chapu spravne ze PaleMoon je zhruba Firefox 24.8.0 se zalepenymi bezpecnostnimi dirami?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jen zcasti.
Vyvoj jde vlastnim smerem, viz treba i starsi changelogy a nekopiruje uz Firefox. Proto ani vsechny doplnky nejsou 100% kompatibilni.
Ostatne, dalsi podrobnosti jsou k nalezeni v popisu na webu...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle nenažraný a padající nedodělek může potěšit snad jen tím, když jeho vývojáři ukončí práci a začnou se zaobírat něčím smysluplným...psáno z Google Chrome uživatelem, který Firefox využíval od verze 2 a přestal s tím nedávno.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Vec nazoru.
Zrovna prave chromy prohlizec uz bych do PC znovu nedal - ani na lino, ani na okna.

Psano uzivatelem, co pouzival FF jeste kdyz se jmenoval Firebird, predtim Netscape a IE3, pred rokem presel na Palemoon a konecne uz nema duvod prohlizec menit, snad krome obcasneho pouziti Lynxu.

xD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co je na firefoxu lepsiho nez na chrome? Chrome ma daleko lepsi stabilitu a rychlost + doplnky adblock, flashblock.

Navic skvela synchronizace napric zarizenimy , prepinani uctu...
Kdysi sem pouzival mozillu ci co to bylo jak skoncila tak chvilku firefox, ale jeho pomalost a nenazranost byla proti chrome markantni. Navic mi vyhovuje ta propojenost s google uctem - telefonem s androidem, kalendar, ukoly pripominky vsechno to funguje bez nastavovani.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Chrome má 1 zásadní problém, predikci dopředu otevřených věcí (tzn přednačítává na pozadí stránky na které jsou odakzy, atd, tzn plejtvá bandwith a hlavně zanechává vaše stopy všude i na věci kam jste neklikli) a také je to práskač googlu.... Většině lidí to nevadí ale mě jo.

Já používám nighty build FF, 64-bit s multithread optimalizacemi a běhá to krásně, že by to padalo se také říci nedá. Pokud chrome engine tak Operu, tam jde tohle rozpínavé chování easy vypnout.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Co furt máte s tou stabilitou? Nepamatuji si, že by mi Firefox v posledních letech zatuhnul nebo spadl. AdBlock a NoScript atp. má také, takže v tomto nevidím rozdíl. Proti gustu žádný dišputát, ale nějak mi to vymezování nesedí s realitou.

Co se týče přihlašování kamkoliv, tak to se mi moc nelíbí, stačí, že vás při browsení analyzují podle sušenek. Pokud browsíte pod účtem, vědí o vašem chování úplně všechno ať jste kdekoliv a nezbavíte se toho (narozdíl od smazání cookies).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Musim se bohuzel pridat, v poslednich par verzich mi FF obcas spadne, coz predtim nedelal. Nevim, uz od ktere verze presne. Ale to muze byt vina tech nekolika doplnku, kterymi vracim FF do pouzitelne podoby a dost do nej zasahuji.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Mně FF padá jen v kombinaci s flashem, ale tam za to nemůže FF, ale kombinace Flash + driver na grafiku při povolené HW akceleraci.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

#

co, no... minusy... nemuzu za to ;-)
duplicitni prispevek smazat nejde, tak jsem to aspon zahashoval ;-)
REM mi prislo moc dosovske

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

no skusal som a sklamanie...neda sa pridat viac uctov (aspon som nedosiel za 10 minut hladania ako) tak ako je to v chrome ze kazdy clen rodiny ma svoje zalozky a pluginy

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A neměl by mít každý uživatel svůj profil v OS, tedy i vlastní Firefox profil? Proč by měl browser řešit, že uživatel je jelito a nepoužívá počítač tak, jak by měl. Nicméně i tak lze ve Firefoxu vytvářet uživatelské profily, mezi kterými lze při spuštění přepínat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Viem, ze otazky by som mal polozit na fore Firefox, ale tak skusim tu. ;-)

1.
Neviete kde si mozem pozriet zoznam vsetkych mojich zariadeni, ktore sa mi synchronizuju ?
Mam 2x PC, 1x Notebook, 1x mobil a 1x tablet.
Ale cakal by som, ze niekde by som si ich vedel spravovat z jedneho miesta zariadenia.

2.
Preco po spusteni Firefoxu mi po chvilke napise chybu:
"Pocas synchronicacie sa vyskytla chyba: Nespravny nazov uctu alebo heslo. Firefox Sync automaticky zopakuje tuto akciu."
Toto ma zere uz od vtedy, ako presli na novy system synchronizacie.
Aj som skusal mazat konto a znova vytvorit, ale stale rovnaky vysledok, problem so synchronizaciou.

Dakujem za pripadne odpovede.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

tu synchronizaciu som nikdy nechapal, myslel som ze ked mam 2 ntb, a na oboch si dam synchro zaloziek, tak v oboch uvidim rovnake. ale to sa nestalo. navyse mam podozrenie, ze mi na jednom miznu tie, ktore som si pridal od zapnutia synchronizacie.
Myslim, ze sa to neda pozriet nikde, tiez som po tom patral.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není podezření, to je fakt. Zkoušel jsem to víckrát a pokaždý ten samej jev. Tak sem to vypnul a šmitlik... Mrzí mě to, FF používám taky už od "cara Klacka", ale spíš jen uživatelsky obecně, žádný nastavovací šílenosti, ale babrat se s tím nehodlám. Když chci na jinej stroj hold, tak skrytý obsah zkopíruju do flejdy a vkopíruju tam, kam potřebuju a je to. Zas tak často to člověk nepotřebuje a ruce mi neupadnou a v Linuxu pohodička :)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.