Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový bezdrátový set klávesnice a myši Logitech MK520

Zatím jsme v České republice, proto by bylo vhodné, abyste psali česky. Slovo "set" znamená "sada", takže to laskavě opravte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má pravdu, předsedo, dle UJČ AC ČR je
* set, -u m. sport. uzavřená řada šesti her v tennisu n. ping-pongu, sada.
* set citosl. vyjadřující zaklení (zprav. ve spoj. set sakra). „Set sakra!“ šeptl tak zticha, že to ani sám neslyšel. Čap. Ch. Ale set sak, mám doma pořád poslouchati to kňourání a fňukání? Herb. „Jaké dušičko, prach set sakra,“ a bouchla na stůl. Šal. Set hromský chlap! Je němý jako ta tůně. Marcha. Set sakulejská bída na tom světě. Tůma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses asi novodobej palackej ,nechces vymnyslet pro vsechny nemecky a anglicky slova ceskej ekvivalent?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netřeba vymýšlet ekvivalenty, zpravidla postačí pouze přeložit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

více jak 10% ceny nového noťasu? Tady někdo asi upadl na hlavičku. Totéž se dá porídit za 600 i s DPH, pssst, je to třeba Genius LuxMate 800USB :-), doma mám Trust za 400 a má laserovou myš a akorát nemá pidi USB a stál 350Kč i s DPH.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že na hlavu jsi upadl Ty. Myšky i klávesnice od Logitechu jsou v poho a za tu cenu to stojí. Velký bonus je právě ten pidi přijímač do USB. Můžeš na něj připojit tuším až šest zařízení. Používám k notebooku sadu, která obsahuje myš M505, klávesnici K340 a polohovatelný stojan. Noťas 18,4" (náhrada za stolní PC) mne stál 50 tisíc, takže žádných Tvých uváděných 10% z ceny. :) Ke stolnímu PC také používám myš M505. Práce s nimi na jakémkoli povrchu výborná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

srovnávát vrzající Trust s Logitechem je vážně odvaha :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc? Dva roky jede jak z praku a slavný logitech šel do kytek po půl roce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A určitě to bylo tou značkou. Já mám doma G15 (novější verzi) už třetím rokem a když jí opráším a zabalím, můžu jí prodat jako novou :) A to běží každej den několik hodin. O myši MX518 ani nemluvím :)
Trust je jen "balírna" kde potisknou čínskej šmejd svojí značkou (stejně jako jíne tyto "značky"). Už několikrát jsem se setkal se stejnou periferíí a pokaždé to byla jiná značka :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechtěl by někdo vytvořit (a udržovat) tabulku s přehledem klávesnic? (layout, zdvih, multimediální, bezdrátová...). Klávesnic je spousta, ale najít a vybrat "tu svoji" je docela fuška.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si delam galerii takovych zverstev .... teda spis jenom zverstva jako tahle klavesnice, ktera nema defaultni layout, tech pouzitelnych (se standardnim rozlozenim) je bohuzel tak malo, ze je nema cenu ani sledovat ...... ale jinak dobry napad by to byl mit nejakou galerii vsech klavesnic vcetne parametru a bylo by rovnez u nich dobre uvest kolonku, zda se jedna o klavesnici nebo o zverstvo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klávesnice a myš - jedny z mála věcí kolem počítačů, které se dost špatně kupují bez vyzkoušení. Tzn. že je kupuji zpravidla v obchodě, nikoli přes internet. U klávesnic občas člověk může narazit i na eshop, kde "ilustrační obrázek" má nakonec jiné rozložení kláves než koupený výrobek. Každopádně po internetu si těžko vyzkoušíte ten pocit, kdy na ní píšete, nebo jak se vám s myší dělá. Lhůta na vrácení do 14 dnů se v případě náročného uživatele může zatraceně prodražit na poštovném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemyslím, že se kupují zpravidla v obchodě. Když jsem vybíral klávesnici tak jsem u valné většiny lepších klávesnic nemohl najít obchod, kde bych si je mohl vyzkoušet. Nakonec jsem uprosil skladníka z eshopu a ten mě nechal si půl dne ve skladu hrát s notebookem a vším co tam měli. Vybral jsem Natural Ergonomic Keyboard 4000 a tu si už několik let kupuju přes eshop (mam jich 5, každou na jiném místě, všechny bez problémů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak v podstatě jsi s WIFTem (i mnou) zajedno, že "prvotní výběr" je třeba udělat osobně, s vyzkoušením. Pokud najdeš vyhovující typ a oni ho nepřestanou za půl roku vyrábět, případně ho nějak "nevylepší" (třeba změnou rozložení kláves), tak jsi šťastný člověk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že u klávesnice s myší je to spíš o zvyku, takže záleží spíš na tom, jestli se člověku líbí vzhledově a jestli myš snímá tak jak má. Za těch 11 let, co PC mám jsem vystřídal 3 klávesnice a 2 myši (přesněji řečeno 2 trackbally od Logitechu) a žádnou jsem si předem nezkoušel. V současnosti mám MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 stejně jako píše Surgo a je vyníkající (i s tím límcem na podložení). K tomu ten trackball od Logitechu a je to paráda. A když pak někdo přijde na návštěvu, tak není schopen PC ovládnout ani tou klávesnicí ani trackballem, tak se mi v PC aspoň nikdo cizí nevrtá. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Používá tu někdo více bezdrátových zařízení 2,4GHz vedle sebe na více strojích. Rád bych si koupil takový set k serveru, ale už doma používám myš na stejné technologii a nerad bych aby se mezi sebou hádali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.