Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový standard paměťových karet CFexpress s rychlostí 8 GB/s

v chromebooku mám 42mm dlhé m.2 SSD s kapacitou 256GB. veľkosťou je porovnateľné s SD kartou. kľudne si viem predstaviť aj 80mm m.2 SSD v profi kamere. stačilo by posilniť konektory, nech to znesie časté vyťahovanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

M.2 nepředstavuje žádnou odolnou konstrukci, kontakty venku a není specifikovaná žádná velikost krabičky atd. Nedovedu si představit jak to nosit v terénu, aby to něco vydrželo. To bylo zlomený natotata. Extrémní fotografové můžou lézt po Himalájích nebo se potápět atd. a do takových prostředí míří CF karty. Musí to být rychle vyměnitelné a schovatelné (kvůli různým režimům a ozbrojencům) Navíc velikostně jsou srovnatelné maximálně s 2240...

Zároveň nepochybuju o tom, že nějaké redukce/adaptéry mezi CFexpress a M.2 NVMe po rozšíření rozhraní vzniknou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je vtip? veď píšem že s posilnenými konektormi. zapuzdrovať, posilniť. a plochý očistiteľný konektor je 100x lepší nápad než tie minidierky v CF karte, ktoré sa zanesú pieskom/prachom a karta je nepoužiteľná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě že píšeš jen o těch plochých konektorech, s tím jedině souhlasím.

Jinak CF má ty piny proto, že tam je historicky myslím ještě kompatibilita s paralelním rozhraním a to by přes plochý typ nešlo. Možná by tam mohly být oba typy. Anebo to dodávat už s odendavací redukcí. Je tady spousta profesionálních zařízení za tisíce dolarů, které mají tohle rozhraní, takže kompatibilita je důležitá.

A CF je furt menší než M.2 takže tudy cesta nevede myslím. I když možná nějaký 2220 by se do toho vešel, ale to jsou zas kartičky na malé kapacity i výkony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ploche konektory ma CFast karta - rozmerove stejna jako CompactFlash, ale namisto paralelniho rozhrani to komunikuje po SATA. Takze namisto 50 pinu to ma jen 24.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.