Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia nebude podporovat „FreeSync“

Co když bude DP 1.3 obsahovat 1.2a? Což sem se nikde nedočetl, ale předpokládám to.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsou v podstatě dvě možnosti. Specifikace DP1.2a vznila ve velmi pozdním stádiu příprav specifikací DP1.3, takže nelze vyloučit, že DP AdaptiveSync v DP1.3 zahrnutý nebude a pro tyto účely bude existovat specifikace (např.) DP1.3a - a sjednotí se to až s další verzí.

Druhá možnost je, že DP1.3 bude zahrnovat specifikace DP1.2a. Z toho ale ještě nevyplývá, že každá DP1.3 karta bude FreeSync kompatibilní. Samotná podpora pro DP AdaptiveSync ještě není FreeSync - pro ten je třeba podpora ze strany ovladačů i grafické karty (viz např. rozdíly v podpoře mezi HD 7970 a R9 290X). I pokud tedy DP1.3 zahrne specifikace DP1.2a, to ještě samo o sobě nic neznamená. DP1.2a řeší komunikaci mezi GPU a LCD - nemá ale vliv na to, co se děje na úrovni GPU a ovladače.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Než začnete speklulovat, koukněte se do oficiálních dokumentů, například zde, v prezentaci je napsaná podpora pro AdaptiveSync (FreeSync) i v 1.3.
http://www.displayport.org/wp-content/uploads/2014/09/DP-1.3-Overview-fo...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

sak jiste ze ne davat zakaznikom neco zadarmo XD enom je poradne odrbat v tom su nejlepsi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nojo ostatni firmy vlastne davaj vsechno zadarmo, pokud te adaptivesync tak strasne trapi, tak si proste kupuj ty produkty ktere ho budou podporovat, je to psorste tak strasne snadne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už nemáme jednotného třídního nepřítele, tak si holt někteří musí najít alespoň svého soukromého.
Svým způsobem jim závidím jejich jednoduchý pohled na svět. Asi to ubere spoustu starostí :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co tenhle monitor - u něj DELL uvádí že má DP1.2a:
http://www.dell.com/cz/p/dell-p2414h/pd
už je i v prodeji - např. zde:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007X23B1QU2EPZ

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

velmi predrazena a velmi drza = a na svoju drzost doplati :p z 3 inovacii musi mat NV tazke spanie: 1.trueaudio 2.mantle 3.freesync

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1, Trueaudio - k čemu přesně je? Zatím jsem nabyl dojmu, že jde o využití obvodu z konzolí, kde má opodstatnění - lepší(prostorový) zvuk na obyčejné TV

2, Mantle - to by mohlo Nvidii teoreticky obrat o určitou část trhu, ale vzhledem k tomu, že se jedná o osamocené API, které není kompatibilní s konzolemi(oproti původní dohadům - zjednodušilo by to použití) a má význam pouze u slabších CPU, tak si myslím, že to nebude tak horké.
IMHO vzhledem k reakci Microsoftu to byl hlavně on, kdo se začal obávat o svůj podíl na trhu(vzhledem k rozvoji STEAMu).

3, Freesync - je reakce na G-sync od Nvidie a tedy by se dalo napsat (hlavně vzhledem ke způsobu první prezentace), že to byla AMD kdo měl těžké spaní z G-sync :-)

4, Nvidie představila také nějaké novinky s Maxwellama. Mají proto Intel a Nvidie těžké spaní nebo těžké spaní má vždy pouze Nvidie, protože AMD? :-)

Osobně je mi úplně to úplně u zádi, ale naprosto nechápu tydle fanouškovské výkřiky do tmy. Mimo jiné je to tvrdý konkurenční busssines a svým způsobem mají těžké spaní zástupci těchto firem neustále - povede se náš další projekt/s čím přijde konkurence/povede se výroba na novém procesu/atd..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

xx rokov som fungoval na NVdiach, ale prestala sa mi ta firma pacit marketingovo, drze spravanie, a pri physix sa to velmi ukazalo, tak som riskol vyborny dvojcip od AMD, a od vtedy fungujem dalsich xx rokov na AMD, a co sa momentalne deje? AMD robi lepsie inovacie a este aj za nizsiu cenu, pri free uvazovani, NV uz pomaly nema co, navyse skaredo sa sprava podla mna aj nadalej, a navyse, za vysie ceny? akoze, neni co riesit, a nemam dovod asi dalsich XX rokov opustit AMD, a na vine nie je ziadna ideologia ani ziadna 3.strana :) len samotna NV, no AMD na physix prejst malo zakazane, NV zakazane freesync ani Mantle zrejme nema, takze kto je lepsi? a kto prejde kam? Pripadne ak neprejde cim chce kompenzovat vysoku cenu? a pouzivam aj program na dokreslovanie obrazkov pri sledovani filmov: smooth video project, a ten vyuziva openCL, a sledujem filmy z 23,xx fps ->120 fps,144fps (ale tam este treba pouzit program reclock) a neviem ci to by vobec islo tak na NV?, a ani sa nemusim o to starat..... ;)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.