Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia vydala první GeForce 800, ale na Maxwell to nevypadá

GT820M(GT720) je tak o třetinu rychlejší než HD4400. Viz notebookcheck http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen mi štve, že levnější notebooky budou zase sebou vláčet naprosto zbytečnej kus železa (čipu), kterej žere baterku. Připadá mi jako by nvidia platila výrobcům aby tohle cpali do notebooků.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, tak to už by byla konspirace jak řemen... ale bohužel v dnešní době se nelze divit ničemu a nějak se ty čipy prodávat musí, že. Tak se jednou vyrobený čip prodává už pod třetím označením...

Něco je špatně, ne?

A také nevím, kde udělali soudruzi z nVidie chybu, když melou něco o násobních výkonu (konkrétně 2,5x) když podle těch testů to skutečně nevypadá na víc jak 1/3 výkonu navíc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2.5x bude klasicky hodnota merena za uplnku, pri potopeni Intelu do redila a toceni se na zidli proti smeru hodinovych rucicek. K tomu se pouzije nejaka kvalitni verze Inteliho driveru, napriklad ta uplne nejstarsi mozna a bude se to merit necem nenarocnym. Treba na Metru s ultra texturama ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

JPP, že to tak prý skutečně bejvávalo: „chcete prodávat naše high-endové produkty? Tak na jeden takový musíte odebrat taky X low-endových“. Asi má „bejvávalo“ pořád ještě příchuť současnosti. A upřímně: vůbec bych se tomu nedivil. U žádné firmy.

Jednu tuhle zbytečnou Ferminu, co překáží v noťasu, mám ve svým Lifebooku taky. A zcela souhlasím s tím, že je úplně zbytečná. Ten nárůst výkonu, co nabízí, v daný výkonnostní kategorii vůbec nestojí za řeč. Jen kvůli tomu musím mít v systému nainstalovanej další 100+megovej balík jen proto, aby Fermina držela hubu a nežrala proud (protože ji Optimus, jenž je součástí driverů, tak nějak vypne).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže tam se to párovalo s HD4000, což ještě nějaký smysl mělo. Chápu, že pro tebe (a možná dalších 50% uživatelů) by to bylo zbytečné i pro ještě slabší grafiku, ale to je jiná věc, já jsem za svou optimusovou GT635 rád. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě 620M párovaná s HD4000 smysl nemá. Je to obojí výkonnostní low-end, to nepřidá nic, co by mělo smysl řešit dalším čipem a komplikací návrhu Optimusem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„chcete prodávat naše high-endové produkty? Tak na jeden takový musíte odebrat taky X low-endových“

-neni toto nekala obchodni praktika?
-neni to poruseni moralni obchodni zvyklosti?
-neni to trestne?
-neni to zalovatelne?

Trochu mi to pripomina nasi dobu socialistickou, kdy bylo normalni.
"chces hovezi maso? Tak si musi k tomu vzit jeste tento flak veprovyho"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reklamnsitina vs. novinarina, o 2.5x oproti HD4400 se v te tabulce uvadi s odkazem na bod 1 kdy berou vykon HD4400 jako 1.0 ale v cem kde a jak se neuvadi, kdys si ale clovek projde dalsi zalozky, a svete div se jsou pred tou tabulkou se specifikacema, tak zjisti jak se veci maji, ze v jinem textu ktery by clovek cetl mnohem drive a na specifikace se teprve proklikal na to navazuji a zmini posledniho Batmana a nejakou aplikacku Musemage (asi neco na upravu fotek s podporou GPU) , takze z toho zase v "mediich" vzniklo jen "Nvidia uvádí, že novinka nabídne 2,5× vyšší výkon než integrovaná Intel HD 4400" a diskutere ted mas moznost se hadat ze to tak neni protoze my zamerne neuvedeme ze Nvidia tvrdi ze je to v Batmanovi a jakesi aplikaci na upravu fotek :))

a hned se tu zacnou objevovat odkazy na 720m (ma mit nizsi takty nez 820m ale tak nepodstatne ze je to stejne jedno) ku HD4400 jak je to sotva 1.3x lepsi vykon v nekolika benchmarcich typu XXXmark, coz tak k tomu jeste soupnout treba ukazku jak si vykonove vede HD4400 oproti 720m v tom Batmanovi? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jeje, další nová přeznačovací generace. Být nVidií, tak bych to prodával pod označením GeForce 820M Retro Plus. :-)

Jinak pro zajímavost - úplně stejný čip je přeznačený víckrát, než uvádí článek - 620, 625, 630, 635, 5200, 710, 720, 820. Aby to bylo zajímavější, pod stejnými čísly se může navíc skrývat jiný čip - nezřídka GF108, což je 40nm stařeček. Za pozornost ještě stojí, že přestože došlo k navýšení frekvencí, zůžila se sběrnice ze 128 na 64bit, takže novější generace budou pomalejší.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.