Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová GeForce 940M může být pomalejší než původní GeForce 840M

Bylo by moc hezké, kdyby se nVidia uráčila uvádět nějaké podrobnější specifikace, aby se nemuselo čerpat z neoficielních zdrojů, případně se neuchylovala k násobkům rychlosti archaické integrované Intel HD4400 grafiky.

Protože pak se tam snadno může objevit "až 4x" rychlejší než tato vykopávka a to už je vcelku nic neříkající údaj. Až 4x může být také jen 2x v něčem (ale i 1x ...) a v něčem jiném 3,5x rychlejší. A hledej šmudlo, v čem je rychlejší víc a v čem třeba jen o fous...

V podstatě - <b>dohnáno do extrému</b> - pro legální definici (aby to bylo nežalovatelné za klamavou reklamu) stačí, aby 940M byla skoro 4x rychlejší ¨(tedy řekněme 3,6x ...) než HD4400 v jediné operaci a ve všech ostatních může být klidně i pomalejší a je to nežlovatelné :-(

To je specifikace výkonu jak hrom :-/

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, presne tak jak to je napsane to zalovatelne je.

Srovnavaci reklama je totiz u nas zakazana.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Srovnavaci reklama samozrejme zakazana neni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Porovnavacia reklama je v EU zakazana, v USA povolena...

Porovnavacia reklama je porovnanie konkretnych vyrobkov od konkretnych vyrobcov v reklame.,

Preto mame v reklamae bezny praci prasok a pod...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Srovnávací reklama je v EU i ČR za splnění určitých podmínek povolena:
http://www.epravo.cz/top/clanky/srovnavaci-reklama-dle-noveho-obcanskeho...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

toto ale neni reklama

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ale veľmi sa mi páči, že Nvidia už teraz vie,že jej čipy podporujú DX12, hádam už aj GTX600 podporovali DirectX12 bez ohľadu na to, aké API to je...a ja,že odkiaľ sa TSMC naučilo také pekné rozprávky a báje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale to nie sú rozprávky a báje. Nikde nehovoria, že budú podporovať HW features DX12. DX12 je hlavne o efektívnejšej práci s CPU takže tak isto ako už AMD teraz vie (teda sa rozhodla zabezpečiť), že DX12 budú podporovať GCN grafiky, tak NVIDIA detto sa rozhodla túto podporu urobiť pre Fermi, Kepler a Maxwell grafiky. HW features samozrejme budú podporovať až novšie generácie grafík.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

DX se dělá a vždy dělal podle specifikací výrobců GPU (tedy i AMD a NVIDIE). Nejednou dokonce na míru konkrétnímu čipu. Viz třeba DX8 a DX8.1, které mají v PS dokonce rozdílnou sadu instrukcí - DX8.1 ani neobsahuje všechny instrukce DX8 (první děláno na míru GF3, druhé R8500).
A potom je tu ta "drobnost", že DX12 se už nějakou dobu testuje a dokonce existují i benchmarky.

Jinak OT - v nv se zavázali, že i Fermi budou podporovat, tak jsem zvědavý, jestli to dodrží. Teď jsou DX12 ovladače jen pro Kepler+.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste preznacime a doprodame stare zasoby z prvni generace Maxwell-u, co natom ze je jeste trosku zosekame(940M) a mezi GTX 960M a 965M nebude jenom rozdil v poctech unifikovanych jednotek ale rovno generace architektur alias Maxwell 1 > 2.

"pro nedávno vydanou jako GeForce GTX 960 se nenašlo místo" - ja se naopak divim ze dokazali vydat 192-bitovou GTX970M, teda desktopovou GTX960Ti se 192-bitovou sbernici napojenou na 3GB GDDR5 VRAM je mozne vyrobit, jenomze to by tak nevyprodali ten vosekany 128-bitovy smejd alias GTX960.

Jedine co to cele zachranuje je funkcni Optimus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.