Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Titany s jádrem GP102 budou top modelem Nvidie pro desktop až do vydání Volty

Pokud je Pascal refresh Maxvella tak je celkem logické že nepříjde refresh refreshe. Výkonově nemají konkurenci a proti Veze nasadí 1080Ti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky očekávám 1080Ti za rozumnější peníze. Bude záležet jaká bude VEGA. Pokud se implementace o mnoho rychlejších HBM2 povede, měli bychom tu mít nového krále a Nvidia bude mít problém, protože stávajícího Titána už moc nezrychlí. Anebo zase dá AMD do VEGY málo ROP a výkon HBM2 přijde v niveč. Tohle jsou krajní scénáře, pravděpodobnější je těch dalších tisíc mezi nimi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Take myslim, zatim slysime o zdrzeni VEGA a moznosti, ze prijde v rozmezi leden az cerven 2017, pricemz napriklad Polaris RX480 je problem sehnat i po trech mesicich od vydani (nereferencni), takze je klidne mozne, ze VEGA, pokud se opravdu povede, bude kralem grafiky az na podzim pristi rok. Kazdopadne se domnivam, ze NVidia ani kdyz zafinisuje (a ze oni to umi, kdyz tece do bot), tak ze VOLTA driv jak v zime 2017 nebude, takze VEGA (znovu opakuju, pokud se povede) kralem nejakou dobu bude, ale mozna kratsim nez by si v AMD i jejich fanousci prali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem ti na to odpovědět, že by byla Vega jednoznačným králem kdyby měla tu správnou cenu. Ale podle toho co AMD předvádí s cenama 480 a 470-sátek mě jímá hrůza, že nasadí cenu někam k dnešní 1080sátce. To by dost fanoušků asi nezkouslo, co?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mě zbytečné dohadovat se o ceně, když se vůbec nic neví o výkonu. Jinak Vega nijak odložena nebyla. AMD celou dobu u Vegy uvádí rok 2017 - z jara tohoto roku - http://cdn.videocardz.com/1/2016/04/AMD-Radeon-2016-2017-Polaris-Vega-Na...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, kdyz se podivam na ceny RX470 a RX480 a potom mrknu na ceny konkurencni GTX1060, tak se mi ceny, ktere nastrelila AMD zdaji v poradku. Ano, jsou momentalne v obchodech malinko vyssi nez pocitam budou za 2-3 mesice, ale to je dane vysokou poptavkou a nizkym objemem vyroby cipu, ktera poptavce od vydani karet naprosto nedostacuje. To je ale tradicni problem vyrobce, ktery si nemuze dovolit nasmlouvani vysokeho pocatecniho objemu vyroby, takze je pochopitelne ze byl zvolen prubezneho zasobovani a ti co si nechteji priplatit, tak logicky musi pockat. Ono nakonec tohle je snad u kazdeho vyrobku, kde se nejvetsi napor ocekava behem prvnich tydnu od zahajeni prodeje.
Plati to i u NVidie, ale tam to byla otazka tydnu maximalne mesice, tady uz to trva 2 mesice a vse nasvedcuje to mu, ze omezene zasobovani jeste dalsi 2 mesice potrva.
Ale abychom se vratili zpet k VEGA, i u te bude jiste zvolena spravna cena jako tomu je ted u Polarisu a je i pravdepodobne, ze podobny bude i nastup karet, kdy se na vsechny nedostane, ale bude to mnohem mene prodavany highend a tak se da ocekavat, ze prvni mezidobi bude kratsi a hlavne nevime jak dlouhy naskok do VOLTA bude AMD mit ale mohou to byt mesice a mesice a to by samozrejme znamenalo, ze tentokrat tradicni problemy AMD na zacatku úprodeju nebudou mit takovy dopad jako ted, kdy GTX1070 tu byla dokonce driv a GTX1060 sice v tesnem zavesu nakonec realne take driv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už chápu ty co tvrdí že hype škodí. Nic nevíme o ceně, nic nevíme o výkonu a už dnes hovoříte o tom že VEGA porazí 1080 a nVd bude muset nasadit voltu. Co když se to nestane? Co když bud výkon stejný ne-li menší tak jak každej očekával zázrak v podobě 480 která bude lepší jak 390X, a zázrak se nekonal, nedosáhl výkonu 390X. Co když to bude tak i se Zenem a nebo Vegou? Lepší tvrdit že Vega dotáhne 1080 za levnější peníz, než žít v tom že 1080 vydrtí a pak zažít hořké zklamání.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Drazsi varianta Vegy bude vykonnejsi nez Fury X, bude mit HBM2 a objevi se 1H 2017. Vsechno ostatni jsou spekulace.

Vazne by me zajimalo jak se lisi vyrobci proces na kterem se delaji 14nm GPU od toho na kterem se pripravuje Zen. Oboji je technologie Samsungu v tovarne GF, ale zjevne to nemuze byt stejny proces, kdyz Polaris nema rad vysoke frekvence a vzorky Zenu s 8 jadry maji pri frekvenci 3GHz spotrebu 95W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak minimálně známe teoretické propustnosti jak GDDR5X, tak HBM2, takže můžeme srovnat propustnosti obou řešení pokud známe efektivní takt a šířku sběrnice a nakonec velmi přesně prohlásit, že řešení B je například o 30% nebo 150% propustnější než řešení A. Netřeba připomínat který z výrobců GPU víc šetřil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaryn si asi myslí, že AMD uvede Vegu o výkonu 1080Ti za 10 tisíc. :)
AMD musí v první řadě vydělávat. Jde o business, ne o charitu pro fanoušky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pochybuji že by z vegy udělali předražený neprodejný krám jako z ProDuo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vega bude ráda, že předežene 980 Ti, natožpak 1080ku :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD len určila doporučené ceny bez dph. To, že distribútor a predajca ich vysoko navyšujú na to nemá žiadny vplyv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nemá žádný důvod uvádět něco výkonnějšího, natož snižovat cenu. AMD se na high-end Nvidie aktuálně nechytá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani nebude, 14nm proces co má AMD je úplně k ničemu, Vega je prý údajně jen o 10% silnější než Fury X, takže i 1070 je lepší volba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD prezentace výslovně uvádí, že Vega bude „architektura pro nadšence“. Tak jakou asi nasadi cenu pri cenach HBM2 .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urcite nasadi lepsi nez prodrazeny 1300€ Titan X.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cili NVIDIA nebude mit do roku 2017 zadnou grafickou kartu nativne podporujici api DirectX12/Vulkan/SH-I.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fšak to ani není potřeba, protože ten kdo má 1070, 1080 má FPS vysoko nad 50FPS...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.