Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fotografie Maxwellu odhalily 8GB kartu dimenzovanou na 375 wattů!

začnu od konce:

Napájení: může to být dev verze nevyladěná/s horšími vlastnostmi, takže o spotřebě bych zatím asi nespekuloval. Ale rámcově to asi těch 300W bude.

velikost čipu: Zde se nabízí teorie, že nvidia chce zopakovat postup který předvedla u GTX680: rozměrově bude čip přibližně stejný jako top konkurence, ale místo plného setu funkcí (neořezaná podpora DP, apod.) dojde spíše k navýšení "herních" SP jednotek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ze je to devkarta je jasne kazdemu, a protoze kazdy krome tohoto srandawebu vi jak efektivni je maxwell, lze ocekavat tdp okolo 200w.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

„Tak ze je to devkarta je jasne kazdemu, a protoze kazdy krome tohoto srandawebu vi jak efektivni je maxwell, lze ocekavat tdp okolo 200w.“

Ignorant, troll, nebo snaha o flame? Cituji článek:

„Považujeme proto za pravděpodobnější, že jde o testovací vzorek, který je po všech stránkách naddimenzovaný, aby byl prostor pro vyladění finální konfigurace. Byť jde s vysokou pravděpodobností o 28nm čip, věříme, že Nvidia nepřekročí 250W TDP.“

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ignorant a troll se snazi o flame titulkem "Fotografie Maxwellu odhalily 8GB kartu dimenzovanou na 375 wattů!"

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

na fotkách je 8GB karta dimenzovaná na napájení 375 wattů = realita
finálnímu výrobku bude pravděpodobně stačit 250 wattů nebo méně = domněnka

Jednou kritizujete, že ve článcích předkládám své domněnky, podruhé kritizujete, že nadpis nestavím na domněnce ale reáliích. To dává dobrý smysl.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ten nadpis je bulvarni, souhlasim. Vzbuzuje nespravny dojem. Pro to abych zjistil, ze je to vlastne jinak musim kliknout (chapu, ze o to jde...). Stacilo dat do nadpisu "devkartu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže že je to devkarta, to už je pouze (byť velice pravděpodobná) domněnka.

Problém nadpisů je, že by měly zaujmout, být výstižné a také stručné. Ne vždy lze vyhovět všem požadavkům. A jak jste napsal, hlavním cílem je zaujmout, aby čtenář na ten článek klikl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavnim cilem je zaujmout, ale vymysleni titulku tak aby byly dostatecne zajimave a nezalezelo na tom jestli se to zakladalo na pravde nebo to bylo prekroucene je domenou Blesku, Aha a podobnych bulvarnich periodik. Seriozni web by tohle nemel mit za potrebi.

A pouze bulvar pouziva v nadpisu vykricnik. Navic je vykricnik na konci skoro kazde vety, ze. Ale pokud nekdo cte bulvarni deniky, pripadne mu tenhle styl psani asi i normalni.....

Naprosta vetsina lidi na to klikne v domeni ze si prectou neco o supervykonne karte s 400W spotrebou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na fotkach je devkarta s KONEKTORY na 375W (fakt), z nichz ten mensi muze slouzit klidne k mereni. Tobe jde jako obvykle jen o to si kopnout do nvidie, kdyby to byla amd, titulek by vypadal takto "AMD pripravuje kartu s uzasnymi 8GB pameti" a o konektorech ani zminka. Notabene vis dobre, ze realita maxwellu bude energeticky pod keplerem, ani zde pro tuhle hovadinu neni zadny podklad.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak to byla trefa přímo do šibenice! :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Krom reakce nade mnou - zlepšení poměru výkon/watt čipu snad kategoricky vylučuje výrobu karty s vyšším TDP?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevylucuje, a stejne tak neni vylouceno, ze no-x dostane v tomto stoleti rozum, ale oboji ma zhruba stejnou pravdpodobnost.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Tohle opravdu nechápu. No-X je jedním z mála, kdo se nespokojí s tupým přepisováním newsek z cizích webů a tobě se to nelíbí. Je to proto, že se "nevybíravě" otřel o nvidii? Nebo xakru proč? Vždyť je to JEN newska (ne recenze) na ještě nedostupnou kartu neznámé konfigurace, proboha!

Pokud s ním věcně (ale opravdu věcně) nesouhlasíš, můžeš v diskusi dát svůj názor, milerád s tebou budu (a myslím i že No-X) diskutovat, ale tohle prskání je fakt o ničem, připomíná to rozdvojeného Obrmajera, který jednou napíše vyvážený a čtivý test a hned potom napíše úplný kus lejna, kde nepřímo urazí čtenáře (mj. taky proto šlo PCT do háje a neštěkne po něm ani pes)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Blizi se chvile, kdy EU zakaze prodej grafik s vetsim TDP nez 200W a procesoru s vetsim TDP nez 100W (cimz uspesne zlikviduje AMD procesorovou divizi).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.