Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia odkládá Voltu, namísto něj nastupuje Pascal s rychlou pamětí

No ja to vidim inak. Ziadna Volta nebude. Pascal = premenovana Volta + Unified memory z Maxwellu. Stacked memory predsa boli zmyslane tatiez pre Voltu, ktora sice nemala rok v starsej roadmape, ale dalo sa logicky z tej roadmapy odhadovat ze to bude 2016. Nevidim tam teda ziadne urychlenie.
Taktiez obrazky nacrtu Volta cipu sa +/- zhoduju s tym co je dnes prezentovane ako Pascal.
Ak aj bude Volta tak to bude nieco uplne ine ako bolo pred rokom prezentovane, kedze vsetky tieto novinky prevezme skor vydany Pascal.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Urychlení spočívá v tom, že zatímco Volta má k dokončení daleko, protože jde o výraznou změnu architektury, není nijak časově náročné doplnit existující Maxwell o technologie, které jsou připravené a jejichž příchod na trh je třeba urychlit a vydat to pod názvem Pascal. De facto půjde o třetí generaci Maxwellu, která nabídne to, co měl Maxwell podporovat od začátku (unifikovaná paměť) plus HBM paměti navíc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tej starsej roadmape je k Volta napisane jedine Stacked DRAM. Mal som za to ze to je najväcsia novinka Volta cipu... o vyraznej zmene architektury som sa nedocital.

OK, tak potom zaver z toho je teraz taky ze Pascal ma byt medzistupen medzi Maxwellom a Volta t.j. len mierne upravena Maxwell arch + 3D memory + Unified memory a Volta potom uplne nova arch + 3D memory + Unified Memory?
Cize Pascal uviedli len preto by nemuseli naraz prekopavat celu architekturu, pridavat 3D pamäte a unified pamät, tak to rozdelili do dvoch generacii?
Som zvedavy ci nieco prinesie aj 20nm Maxwell, aka 2.generacia. Ci len ten novsi vyrobny proces? To DX12 na roadmape ani neratam.

A este by ma zaujimalo ci je nejaky rozdiel medzi Unified memory a Unified virtual memory, lebo sa to niekde rozdeluje a priraduje k rozdielnym cipom...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíly UM a UVM najdeš zde:
http://streamcomputing.eu/blog/2013-11-14/cuda-6-unified-memory-explained/
Alespoň zjistíš, jaké z nás všech Nvidia opět dělá pitomce :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Is anyone else wondering how many schizophrenic personalities a chip can have?

Call me Denver today.

Call me Parker today.

I'm invisible today.

I swear this stuff makes my head hurt.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

If you remember, something very similar named Volta was talked about last year. NVIDIA has confirmed to us that Pascal is NOT a replacement for Volta. Instead, Pascal has been introduced between Maxwell and Volta as NVIDIA saw an opportunity to introduce an intermediate architecture that was significant enough to justify its development.

http://www.ubergizmo.com/2014/03/nvidia-pascal-architecture-introduced/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.